IVF v júni 2025
Ahojte , bola som v podobných skupinách pri stimulácii v januári a pri KET v marci. Tento krát zakladám diskusiu pre ženy, ktoré do toho idú teraz v júni. Nás zajtra čaká ultrazvuk - kontrola, prebratie protokolu a liekov. Budem rada, keď sa pridáte do diskusie a budeme zdieľať svoju cestu za vytúženým bábätkom.
@monula333 a v čom máte problém? 😔
Ďakujem ti veľmi pekne za podporu 🥰 vezmem si aj ja aspoň pár dní 🥹 uvidím ako to pojde
@curlie no u nas ten spermiogram. Priatel ma vysoku fragmentaciu az 27% a morfologiu iba 1% a malo by byt 4% a vyssie. 4 je norma. Takze asi to bol dovod na nasich nevyvijajucich sa embryok.:(
@curlie no u nas ten spermiogram. Priatel ma vysoku fragmentaciu az 27% a morfologiu iba 1% a malo by byt 4% a vyssie. 4 je norma. Takze asi to bol dovod na nasich nevyvijajucich sa embryok.:(
@monula333 možno sa pýtam zle nejako nestíham čítať prepáč 🙈 ale prečo nerobili spermiogram hneď na začiatku? Alebo sa to tak zhoršilo? Nám popisovali, že vyberajú tie najlepšie spermie k oplodneniu, to si ani vtedy nevšimli že nie sú morfologicky dobré? 🤔 ako to budete riešiť ďalej? Len tie doplnky sa dajú brať?
@monula333 môj muž má tiež morfológiu 1% ale neviem aké sú možnosti, asi len teda separácia, uvažovala som tiež nad vyšetrením DNA fragmentácie ale teda neviem či to má zmysel ..najprv som vinu hádzala na neho a jeho zlý spermiogram ale aj z mojej strany je určite nejaký problém
@monula333 teraz uz je normálne 2%,nie? Moj ma tiež 1% morfologiu. A ta fragmentaciu kde nájdem v speriograme?
@zuzka2662021 máš pravdu, jedine ja to riešim 🤦🏼♀️
@monula333 aha rozumiem, aspoň viete, kde je problém a veľmi ti prajem, nech je to lepšie a podarí sa 💫 a čo beriete, Bluefertil?
A inak darujem 1 pero Pergoveris - plné, neotvorené, keby ste niektorá potrebovala.
Aj ja mam jedno 450 pergoveria keby niekto potreboval
@monula333 možno sa pýtam zle nejako nestíham čítať prepáč 🙈 ale prečo nerobili spermiogram hneď na začiatku? Alebo sa to tak zhoršilo? Nám popisovali, že vyberajú tie najlepšie spermie k oplodneniu, to si ani vtedy nevšimli že nie sú morfologicky dobré? 🤔 ako to budete riešiť ďalej? Len tie doplnky sa dajú brať?
@krispp ahoj no nam robili spermiogram resp priatelovi ked sme este len zacinali s IVF teda rok dozadu. Odvtedy sa nerobili ziadne "cerstvejsie" odbery. Sama som to prizvukovala viac krat. V reprofite mi povedali ze oni pred oplodnenim tiez robia nejake testy ale ze uplne zakladne. Aj po vysledkoch teraz na genetike nechala geneticka ako im mohol vyjst vraj uplny rozdiel hned im tam volala. Takze tie ich vystrenia stoja za nic. Takze neviem ako to je ale tvarili sa vsetci ze spermiogram ok a asi necakali ze sa moze tak zhorsit za rok. I ked tu morfologiu uz vtedy mal 1% takze nechapem preco nikto nic nespominal ale hned to hodili na vajicka. I ked mozno aj tam je cosi bohvie..
@monula333 môj muž má tiež morfológiu 1% ale neviem aké sú možnosti, asi len teda separácia, uvažovala som tiež nad vyšetrením DNA fragmentácie ale teda neviem či to má zmysel ..najprv som vinu hádzala na neho a jeho zlý spermiogram ale aj z mojej strany je určite nejaký problém
@kuggis no nie je to asi uplne nic nestandardne. Viem ze otehotniet sa da aj s 1% ale nam sa stale zastavoval vyvij embryi a geneticka povedala ze vplyv ma nielen fragmentacia ale aj morfolopgia. Odporucila doplnky a pockat na celkovu obnovu spermi. Ja teda viem ze mam endometriozu i ked teraz odstranene vsetko ..ale tak neviem mozno je nieco aj na tych vajickach. Ale u mna sa nic ine nenaslo.
@monula333 teraz uz je normálne 2%,nie? Moj ma tiež 1% morfologiu. A ta fragmentaciu kde nájdem v speriograme?
@zuzka2662021 v klasickom asi tazko. Ak ste si to nedavali dodatocne robit tak to mat nebudete. Cena navyse od klasika spermiogramu je +150e.
@zuzka2662021 biely biely....
@nuna92 nestracaj este nadej. 3 dnove moze byt aj na 5 den. Ja som mala vkladanu vcasnu blastocystu a ked som si o tom citala tak tiez som najviac nasla info ze zvycajne dlhsie trva kym sa taketo uchyti. U mna nakoniec nic z toho ale my sme mali celkovo zastaveny vyvoj. Takze ani toto asi nebolo dobre. Drzim palce ..hlavu hore 😊
Ahojte, tak mne včera odobratých 17 vajíčok z toho zrelých 16 a správne oplodnených 11..Som celkom prekvapená z bolestí a stále na ne myslím, len nech sa im darí dobre 🥹
Ahojte, tak mne včera odobratých 17 vajíčok z toho zrelých 16 a správne oplodnených 11..Som celkom prekvapená z bolestí a stále na ne myslím, len nech sa im darí dobre 🥹
@curlie super ti to dopadlo. Drzim palce aby bolo co najvyššie.embryok. môžem sa spýtať aké máš amh? Bolesti mas veľké? Mna prešli až na druhý den
@curlie 😮 wau 11 oplodnených ako si to dokázala 😅. Podľa mňa skvelý výsledok. Myslím že z tých 11 je veľmi veľká šanca, že vám určite vznike niekoľko embryí 😊 a potom aj bábätko. Oddychuj a teš sa, dobre to dopadne 🙂 Držím palce.
Baby nebrala ste niektorá cez stimuláciu trozel (letrozel)? Ja to mám teraz naordinovane pri softe a neviem či je to z toho ale je zo mňa sipkova Ruženka 🙈 som viac unavená než pri prvej stimulacii a to je len druhý deň čo to beriem. Včera som prišla domov a spala som už od 18 do rána a teraz v práci sa mi oči zatvárali hrozne.
@curlie 😮 wau 11 oplodnených ako si to dokázala 😅. Podľa mňa skvelý výsledok. Myslím že z tých 11 je veľmi veľká šanca, že vám určite vznike niekoľko embryí 😊 a potom aj bábätko. Oddychuj a teš sa, dobre to dopadne 🙂 Držím palce.
Baby nebrala ste niektorá cez stimuláciu trozel (letrozel)? Ja to mám teraz naordinovane pri softe a neviem či je to z toho ale je zo mňa sipkova Ruženka 🙈 som viac unavená než pri prvej stimulacii a to je len druhý deň čo to beriem. Včera som prišla domov a spala som už od 18 do rána a teraz v práci sa mi oči zatvárali hrozne.
@zuzka2662021 keby som vedela, tak by som ti povedala, ale už X krát som sa chcela opýtať a vždy som zabudla...Výsledky som si síce poslať dala, ale AMH tam nevidím 🤦🏼♀️ ďakujem ti 💞 veľmi sa modlím, už som sa trocha zľakla, keď som volala a povedali mi že zo 17 je 11, že nejak rýchlo to kleslo 🥹 Včera tie bolesti boli riadne, bez Flectoru neviem čo by som robila a dnes také, Flector som si síce ešte nedala ale ležím celý deň a nemôžem sa poriadne vystrieť...
@krispp ďakujem ti, veľmi ma podporila tvoja správa 🥹 ja sa priznám, že ja som si dala aj malé pivo, ale deci vína, snažila som sa držať v pohode a striktne som dodržiavala veľa vody a bielkovín. Dala som si kalorickú tabuľku, kde som si to sledovala 🥹
@zuzka2662021 keby som vedela, tak by som ti povedala, ale už X krát som sa chcela opýtať a vždy som zabudla...Výsledky som si síce poslať dala, ale AMH tam nevidím 🤦🏼♀️ ďakujem ti 💞 veľmi sa modlím, už som sa trocha zľakla, keď som volala a povedali mi že zo 17 je 11, že nejak rýchlo to kleslo 🥹 Včera tie bolesti boli riadne, bez Flectoru neviem čo by som robila a dnes také, Flector som si síce ešte nedala ale ležím celý deň a nemôžem sa poriadne vystrieť...
@krispp ďakujem ti, veľmi ma podporila tvoja správa 🥹 ja sa priznám, že ja som si dala aj malé pivo, ale deci vína, snažila som sa držať v pohode a striktne som dodržiavala veľa vody a bielkovín. Dala som si kalorickú tabuľku, kde som si to sledovala 🥹
@curlie aj teraz musíš veľa vody a bielkovín neprestávaj, aby si nemala OHSS
Dievčatá a kedy ste od odberu vajíčok dostali ms?
Dnes - 3. deň som volala a z 11 emryjok sa správne vyvíja 10, ale upozornili ma, že až teraz príde tá kritická a najťažšia fáza pre ne. Tak sme sa zasmiali s priateľom, že máme superhrdinov 🥹 A dúfam, že v nedeľu a pondelok budeme počuť rovnako dobré správy
Jaj baby.podporte ma 17.7. bol vklad trojdňového počítam od 19.7. keď malo 5 dní a začalo hniezdiť odvtedy mám aj bolesti.dnes to vychádza šiesty deň a furt biely test.hladam tam už ducha aspoň,ale to len ja vidím.testy mám kvalitné,robím dva rôzne naraz.proste nič.uz by malo byť vidno nieco
Jaj baby.podporte ma 17.7. bol vklad trojdňového počítam od 19.7. keď malo 5 dní a začalo hniezdiť odvtedy mám aj bolesti.dnes to vychádza šiesty deň a furt biely test.hladam tam už ducha aspoň,ale to len ja vidím.testy mám kvalitné,robím dva rôzne naraz.proste nič.uz by malo byť vidno nieco
@nuna92 ahoj, mne napr test uz ukazal ducha na 3 den od vkladu a na 10 den som uz mala silnu ciarku. Zase znama mala slabeho ducha az na 10 den od vkladu 5 dnoveho embrya. Tak este mas cas. Lekari nie nadarmo kazu si urobit test az na 14 den, lebo niektorej to ukaze test skor a inej zase neskor. Ale ziadna z nas nedokaze tolko cakat. Skus urobit o dva dni zase. Ja som si robila treti den ten mamatest a tam mi ukazalo ducha a urobila som si zaroven aj dr max test a ten bol biely. Skus si kupit mamatest ten palickovy, ten ma viac farbiva a tam ti ukaze skor pripadnu pozitivitu. Vela stastia 😊
@nuna92 skús byť v kľude a možno tak netestovať, je tu kopec žien ktoré mali negatívne testy až do 10. dňa 🙂
@nuna92 ahoj, mne napr test uz ukazal ducha na 3 den od vkladu a na 10 den som uz mala silnu ciarku. Zase znama mala slabeho ducha az na 10 den od vkladu 5 dnoveho embrya. Tak este mas cas. Lekari nie nadarmo kazu si urobit test az na 14 den, lebo niektorej to ukaze test skor a inej zase neskor. Ale ziadna z nas nedokaze tolko cakat. Skus urobit o dva dni zase. Ja som si robila treti den ten mamatest a tam mi ukazalo ducha a urobila som si zaroven aj dr max test a ten bol biely. Skus si kupit mamatest ten palickovy, ten ma viac farbiva a tam ti ukaze skor pripadnu pozitivitu. Vela stastia 😊
@magnumka11 mám aj mamatest...som čítala ako tu písali na fóre že už piaty,šiesty deň majú a krásne testy fotky a ja ani ťuk. A to sa nedá ani netestovat,človek furt čaká,najskôr vajíčka koľko,potom embryi koľko a potom test.a môj gynekológ sa nestve ma objednal až 20 augusta ak bude pozitívna krv a test.joj to bude čakanie ešte...
@nuna92 myslim na teba ze ako sa mas, no uz by veru malo byt asi nieco vidiet aspon dusik ako si na to dnes?
@curlie tak to mas brutalny pocet, ist do 4.dna s 10 je uplne super, drzim im palce, asi sa vyséektuju dost ale stale mozes mat aj 5 embryjok co je nadherny pocet.. moze sa stat samozrejme ze budes mat aj len jedno alebo 8 to je tak nevyspytateľné ..
Drzim palce
@krispp ty mas ten soft ze?😍😍som zvedava strasne
@nuna92 myslim na teba ze ako sa mas, no uz by veru malo byt asi nieco vidiet aspon dusik ako si na to dnes?
@curlie tak to mas brutalny pocet, ist do 4.dna s 10 je uplne super, drzim im palce, asi sa vyséektuju dost ale stale mozes mat aj 5 embryjok co je nadherny pocet.. moze sa stat samozrejme ze budes mat aj len jedno alebo 8 to je tak nevyspytateľné ..
Drzim palce
@klarabohun77 no my sme tiež s mužom zvedaví ako dopadneme po dnešku 😅 nezačali sme zrovna ideálne, mala som krátky cyklus len 20 dní (asi nervy) ale teda začali sme so stimulaciou v utorok. Dnes sme mali kontrolu a mám jeden 12-13 mm a druhý 10-11 mm na pravom vaječníku. Na ľavom bolo vždy vidieť viac folikulov ale asi nereagujú mám tam aktuálne len 1x 8mm. Takže soft zabral lepšie než vysoké dávky ale úprimne ak by tam aj boli dve vajíčka tak je veľmi malá šanca na embryo 😔 lekárka sa nevzdáva, povedala že ak by boli nakoniec tri folikuli tak by to bolo úžasné a vždy je šanca že aj to jedno vajíčko môže byť to správne. V pondelok mám ďalšiu kontrolu, takže oddychujem a snažím sa myslieť pozitívne.
@curlie takže ako vidíš tvojich 10x kusov je pre mňa úplná utópia 😅 držím palce aby vám to aj naďalej dobre pokračovalo.
@klarabohun77 no my sme tiež s mužom zvedaví ako dopadneme po dnešku 😅 nezačali sme zrovna ideálne, mala som krátky cyklus len 20 dní (asi nervy) ale teda začali sme so stimulaciou v utorok. Dnes sme mali kontrolu a mám jeden 12-13 mm a druhý 10-11 mm na pravom vaječníku. Na ľavom bolo vždy vidieť viac folikulov ale asi nereagujú mám tam aktuálne len 1x 8mm. Takže soft zabral lepšie než vysoké dávky ale úprimne ak by tam aj boli dve vajíčka tak je veľmi malá šanca na embryo 😔 lekárka sa nevzdáva, povedala že ak by boli nakoniec tri folikuli tak by to bolo úžasné a vždy je šanca že aj to jedno vajíčko môže byť to správne. V pondelok mám ďalšiu kontrolu, takže oddychujem a snažím sa myslieť pozitívne.
@curlie takže ako vidíš tvojich 10x kusov je pre mňa úplná utópia 😅 držím palce aby vám to aj naďalej dobre pokračovalo.
@krispp ďakujem veľmi pekne, priala by som to každej žene aby to mala aspoň takto ako my - aj keď to ešte nemusí nič znamenať, uvidíme zajtra/pozajtra. A držím palce aj ja tebe 🍀
Drzim palce
@klarabohun77 ahoj. Ráno dva testy,na jednom sme s mužom videli úplne svetlunku druhu,ale to neviem či nebolo po limite... Poobede test čistý. Takže zas ráno.dufam že bude už ôsmy deň zajtra.
@curlie ahoj. Ako ako si dopadla? Kolko mate embryi?
@zuzka2662021 ahooj, máme 9 zamrazených, včera mrazili osem a dnes jedno 🙂
A ty ako?
@zuzka2662021 ahooj, máme 9 zamrazených, včera mrazili osem a dnes jedno 🙂
A ty ako?
@curlie wow to uz som dlho nepocula ze by niekto mal tolko🙏🏼😍
@curlie wow to uz som dlho nepocula ze by niekto mal tolko🙏🏼😍
@klarabohun77 ja nemám vôbec skúsenosti ani taký rozhľad, len z tých pár príspevkov čo som za tú dobu prečítala, som vďačná lebo to nie je samozrejmosť 🥹🙏

@nuna92 joooj veľmi ti to prajem 😊 odpoveď na otázky nechám pre skúsenejšie ženy ktoré tu máme, ja na to, koľko mám rokov som úplný laik, častokrát netuším, ani čo znamenajú značky ktoré používate, musím sa pýtať AI alebo rovno tu 😁
@zuzka2662021 tak tomu uplne rozumiem, tá duševná pohoda je na nezaplatenie. Ja som mala dovču, teraz pri vklade mám týždeň pn a už premýšľam, že chcem byť takto vkľude aj pri KET, ale mám trochu výčitky, čo práca a tak...🙄
Ja som nikdy pri ovulácii nemala krvavý 🤔
@curlie pri týchto vreciach netreba myslieť na roboty. Par dni pn poprípade mesiac žiadneho zamestnávateľa nezabije