icon

Je lepšia klinika Reprogenesis alebo Reprofit v Brne?

dzurkomaj
7. jan 2015

Rozhodujeme sa pre IVF v Brne, prosím o Vaše názory a skúsenosti. Ďakujem

Strana
z2
ceklis
25. júl 2018

@kova85 u koho ste boli na prvej konzultácii?
Držím moc palce aby to vyšlo ✊🏻✊🏻✊🏻

kova85
25. júl 2018

@ceklis boli sme u Dr. Koukala

melmel78
14. aug 2018

@kova85 ahoj aj ja som teraz na stvrtok objednana k dr Koukalovi na konzultaciu. Aky si mala z neho pocit? Si spokojna?

ivankalaco
14. aug 2018

@melmel78 Ja som bola u neho na vyšetrení sliznice pred vkladom a na budúci týždeň pôjdem k nemu na prvé sono.. Je veľmi milý a príjemný 🙂

kova85
14. aug 2018

@melmel78 no nemala som z Koukala dobrý pocit... zajtra ideme do Heliosu v Brne... Pozrel si základné vyšetrenia, ktoré sme absolvovali a hneď chcel aby sme šli na ďalšiu stimuláciu, čo som odmietla podotýkam 2x som mu povedala že chceme ešte počkať. Môj chlap mal úraz a chceli sme aby sa dal dohromady. Aby nemal ešte horšie výsledky spg ako mal.
Veď uvidíš sama niekomu vyhovuje niekomu nie...a hlavne sa spýtaj na financie my sme to chceli cez poisťovňu a nám tvrdil, že to vyjde drahšie ako keď to budeme riešiť bez nej. Nechcel nás poslať ani na ďalšie vyšetrenia...lebo máme výsledky len hematologiu, spg a hormonálny profil. Veď uvidíš ako pochodíš. Neviem aký máš problém, my zatial iba so spg čo nám zistili.

melmel78
14. aug 2018

@ivankalaco Ahoj Ivanka, ano o tebe viem, len som este zbierala ine nazory 🙂 Dakujem ti, dam avizo ako sme pochodili. Trochu sa bojim, aby nebol odmerany, neprijemny, lebo to ma naozaj presvedci aby sme sa vratili do BA

melmel78
14. aug 2018

@kova85 dakujem za nazor, no uvidim. Mozno nemal svoj den, ale tak dufam, ze budem mat pozitivny pocit. Lebo mi tam ideme ako ostrielany par po neuspesnych ivf pokusoch a to bude trochu tazsi oriesok. Berieme aj vysledky, vysetrenia, stimulacie, lieky co som brala....vsetko mam zalozene v sanone. Len aby nemal problem sa zorientovat v tom 😀 . Som otvorena to s nim prebrat, trebars mu aj nechat cas na to premyslenie a prist znova. Len by som nerada pocula rychle riesenie, aby si nahnal pacientov s peniazmi na dalsie ivf. Mna ta doktorka co liecila tu v Ba pozna, moja mama s nou aj robila, takze viem, ze som bola v dobrych rukach. Ale je na case sa posunut dalej....Sa cudujem, ze vam nedal vysetrit trebars imunologiu, ta je dolezita. Ale vraj aj Reprofit Brno je fajn, no patri pod Iscare. Daj vediet, ako ste pochodili Heliose, drzim palce

ivankalaco
14. aug 2018

@melmel78 Neboj sa nebude, jediný negatívny komentár som čítala tu pár riadkov hore. Som aj na emimino.cz a ani tam som nič zlé o ňom nečítala..

melmel78
14. aug 2018

@ivankalaco tak super, to som rada 🙂 . Povodne som mala ist az 17/9 k nemu, no jedna zlata dusa odtialto z konika mi prenechala termin, ze uz ho nepotrebuje. Tak som mala stastie ❤

kova85
14. aug 2018

@melmel78 ja už mám 1 ivf za sebou bohužiaľ neúspešne... takže ako úplný nováčik nie som... treba si spraviť vlastný názor na Dr...každému vyhovuje niečo iné... len nech sa nám už zadarí 😉

kova85
15. aug 2018

@ivankalaco môj komentár nebol jediný negatívny...treba si pozrieť aj staršie príspevky...bolo ich tam viacero.

@melmel78 dnešná konzultácia v Heliose bola úplne super 🙂. Taký skvelý prístup som nezažila ešte. Dr. sa s nami bavil na rovinu žiadne vykrúcačky ako predtým v RG keď sme sa pýtali podrobnejšie. A to som absolvovala konzultáciu už v 3-ťom centre. Kompletne sme si prešli všetky výsledky, odporučil mi ďalšie vyšetrenia, ktoré si mám dať spraviť na SR aby som to mala v rámci poisťovne riešené - vlastne čo býva časté u žien že je problém, aby sme vylúčili úplne všetky možnosti. Nežiadal od nás žiadne testy na pohlavné choroby. Riešime to cez poisťovňu takže nám poradil aby sme si papiere vybavili cez Helios v MT (bude to rýchlejšie vybavené) a celú stimuláciu a odber budem mať v Brne. Riešili sme nezdarené ivf, čo sme mali a nezrovnalosti kôli čomu sme odišli a aj postup stimulácie čo som mala nebol správne nastavený,... počas kontrol mi robili iba usg žiadne odbery krvi...tomu sa veľ mi Dr.čudoval že mi len odhadovali dávky liekov a iné.

misela103
15. aug 2018

Ahojte my sme presli zo sr car do brna rozhodli sme sa pre RG aj po konzultacii s mojou dr. A musim povedat nelutujem bolo to nase 3 ivf a dali sme to bez poistovne nakolko to bol len soft kt nieje financne az tak narocny. Mali sme dr stelcla vesely xlapik vsetko nam dopodrobna vysvetlil aj ked sme uz skoro vsetko vedeli predsa sa objavili info kt nas prekvapili. Co sa tyka uzivania liekov v car na sr a tu v brne bola som nemilo prekvapena musim povedat az sokovana. Hoci nam v brne vysiel hned ten prvy pokus a to nam zostali jedno jedine vajko po predlzenej kultivacii a som uz pomaly v 5 mesiaci budeme mat chlapceka. Chcela som napisat ze pri odbere bol stelcl co ma trochu soklo bolo ked mi povedal ze vklad on robit nebude lebo bude akurat na stazi tak vklad robil koukal a bola som aj taka nesvoja ale na moje prekvapenie v pozitivnom slova zmysle bol uzasny mili jemny dokonca nic neunahlil pekne cakal nakolko som sa nevedela uvolnit snazil sa ma rozosmiat a zabralo pekne som sa uvolnila a krpec sa xytil a uz brusko rastie... Nehovorim moze mat niekto uplne inu skusenost ale rg vrelo za seba odporucam od koordinatoriek az po doktorov uuuplne ze top. Drzim palce kazdej z vas aby ste sa rozhodli spravne pre mna to bolo najlepsie rozhodnutie v mojom zivote a budem im vdacna do konca zivota.

melmel78
16. aug 2018

Ahojte vsetci, tak dnes sme boli Brne v Reprogenesise. Klinika v peknych priestoroch, v takom parciku, personal rovnako mily od recepcnej az po koordinatorku. Mali sme dobry pocit, ale v podstate zly sme nemali ani doteraz v Repromedike tu v BA 🙂 . Boli sme za dr Koukalom, je to velmi mily panko, presiel si vsetky nase papiere co som doniesla ( cerstvy hormonalny profil, starsie vysledky z genetiky, imunologie, hematologie + jednu ukazku stimulacneho protokolu, ake lieky v akych davkach som brala). Debatovali sme asi hodinu a pol, potom ma vysetril a navrhol svoje riesenie. Podla neho nam v podstate uz nema co viac ponuknut, okrem PGD/PGS (predimplantacna geneticka diagnostika). Zeby zachoval protokol, ktory som mala vzhladom na urodu 8 vajok, vraj s AMH 0,75 je to dobry vykon. Alebo druha alternativa ist do Softu a to co sa urodi, tak sa urodi a z toho budeme cerpat. Co ma pozeral od spodu, tak sa mu lavy vajcovod zdal nejaky zlepeny, nevedel ho najst. Mam dostat za 4 dni menzes, tak som sa pytala, ci to neni z toho. Vraj nie....Bavili sme sa aj o moznosti ist na hysteroskopiu, lebo som pred 2 rokmi mala reviziu maternice a kludne tam mohli ostat zrasty. Jeho postup bol vsak taky, ze cim skor do ivf, vzhladom na vek, odobrat vajka, nechat embryjka 5-6 dni kultivovat, potom spravit asistovany hatching a dat ich vysetrit geneticky. Nakoniec nam predlozili sumu a skoro som odpadla...4500€. Zial sme uz samoplatcovia, cize musime dobre vyberat...Teraz som trochu zmatena z toho, ze co spravim. Vazne neviem. Ci skusit este konzultaciu inde, alebo sa vratit do Repromediky, lebo tu mi to vychadza ovela menej. Ja viem, ze ked chceme babo, tak bohuzial....no nie je to malo penazi

kova85
17. aug 2018

@melmel78 mi máme ešte 2 pokusy na preplatienie z poistovne ale aj tak v RG nám tiež povedal sumu, že som sa nestačila čudovať skoro 2x takú ako v Heliose, tm budeme max 35000 CZK doplácať s tým, že ivf máme cez poisťovňu a viac by nás to stáť nemalo... mi tiež chceme bábätko sa snažíme už 3,5 roka.. teraz máme odložené peniaze na ivf ale ak by nevyšlo tak neviem čo ďalej ...keďže výdavkov máme dosť...stále sa dorába dom a hypotéka...

melmel78
17. aug 2018

@kova85 to je super ze vam poistovna este preplati. Je to vyhoda a az ked sme platili 4 IVF cele tak som sa nestacila cudovat ze ake strasne sumy su to. Ja si myslim ze poistovna by mala preplacat nie len 3 ale aj dalsie pokusy. My toto riesime 5 rokov...uz naozaj dlho.

mkatkam
7. sep 2018

@mimiqa ahoj prosím ťa ako to funguje s prepacanim injekcii? Mám schválené ivf v reprofite. Koncom septembra tam mám ísť po lieky,tak písala koordinatirkay.nieco sa mi zdá,že baby tu písali,že aby mi preplatila poisťovňa musím si ich vybrať v lekárni a určite nebrať v reprofite.len to už bolo dávnejšie.nepamatam si.dakujem

mimiqa
7. sep 2018

@mkatkam ahoj..praveze teraz sa odporuca brat injekcie v reprofite maju tam lekaren..bo poistovna potom moze ze robit problemy pri preplacani...ja som tak bola..aj vsetky bambule co poznam z reprofitu

mkatkam
7. sep 2018

@mimiqa aha dobre dakujem, za rýchlu odpoveď. Takže hore v reprofite mi dajú recepty a dole v lekárni si to zaplatím a potom to pošlem k nám do vzsp.dakujem moc.

mimiqa
7. sep 2018

@mkatkam ano tak..neviem ci nestaci proste vCechach vybrst proste lieky

mimiqa
7. sep 2018

@mkatkam vybrat 🤣

mkatkam
23. okt 2018

@mimiqa ahoj tak mi nakoniec dala sestrička injekcie rovno od nich z chladničky.ked som si pýtala recept povedala že všeobecna zdrav. Nerobi problémy a prepláca to aj keď je len faktúra bez receptu.ze ona vie najlepšie...tak som sa nechala ukecat...neviem ale ..

mimiqa
23. okt 2018

@mkatkam ved blok ci fa mas od injekcii??

mkatkam
24. okt 2018

@mimiqa áno jasné budem mat faktúru ak blok. Akurát že to nebolo s receptom.

mimiqa
24. okt 2018

@mkatkam to nevaaaa🤗

mkatkam
4. nov 2018

@mimiqa ďakujem

stefania100
14. nov 2024

@misela103 Prosím Vás, koĺko krát bolo potrebné cestovať do Brna na kliniku? Po vklade je v poriadku cestovať takú dlhú cestu autom? Ďakujem.

danielka55
14. nov 2024

@stefania100 3x a ano je vhodne cestovat. Musite fungovat normalne. My sme isli po vklade na nakupy a vecer si dali doma pohar vina. Tak mi na klinike kazali. 🙂
Ziadne ach jaj,hore nohy nic nemozem. Maternica sa musi prekrvit. Na druhy den sme slapali na velky rosutec🙂
A az tento pristup mi pomohol a otehotnela som

misela103
16. nov 2024

@stefania100 my sme sli 4x... na konzultaciu potom nejake testy odbery a odber a vklad... ano je netreba sa stresovat za take veci... my sme mali vtedy sportovy tvrdy podvozok na aute a tej dialnici nas natriasalo jedna radost... a maly sa uchytil😁 bude mat 6 rokov🙏

Strana
z2