Je nevyhnutná liečba ureaplazmy pred IUI?
Ahojte, chcem sa spýtať na vaše skúsenosti s ureaplazmou. Mám ju už skoro 15 rokov, a nikdy ani opakovanými antibiotikami som nemala negatívny ster. Odvtedy som prirodzene otehotnela a porodila( s bývalým partnerom). Teraz s manželom chceme podstúpiť iui ale stále máme ureaplazmu. Navyše som dostala aj alergiu na lieky tam mi liečba bola ukončená v polovici. Na kontrolu mám ísť o 3 mesiace. Pričom na výsledky sa čaká takmer ďalší mesiac, a neverím že liecba by bola zázrakom účinná .. je to nekonečne…Ureaplazma je bezpriznakova u mňa. Mám pravidelný cyklus, žiaden výtok ani zápach ani bolesti. Aké sú vaše skúsenosti? Je nevyhnutne ju vždy liečiť? Pripadne ako efektívne sa jej zbaviť? Beriem tinkturu femina, vyššie denne dávky d manozy a antibiotiká som ukončila po polovici utužia, kvôli alergii
ureaplazma je bezna sucast mikroflory a pokial nerobi problemy, nie je dovod ju nejako liecit
@a_alexandra_a problém je že chceme ísť do inseminácie, nakoľko manžel nemá dobrý spermiogram ale dnes mi doktorka napísala že mám teraz čakať 3 mesiace na kontrolný ster. Pritom som ani nezobrala antibiotiká, ktoré mi aj tak v minulosti nezabrali. Fakt mám spraviť to že ísť na priamo do inej kliniky asistovanej reprodukcie?
@kat_ problém je že chceme ísť do inseminácie, nakoľko manžel nemá dobrý spermiogram ale dnes mi doktorka napísala že mám teraz čakať 3 mesiace na kontrolný ster. Pritom som ani nezobrala antibiotiká, ktoré mi aj tak v minulosti nezabrali. Fakt mám spraviť to že ísť na priamo do inej kliniky asistovanej reprodukcie?
@bressy áno. Ja som bola 3x na IUI aj s ureaplazmou a nikto to tam neriešil
@a_alexandra_a ďakujem, môžte mi napísať na akej klinike ste boli?
3x lebo prvé boli neúspešne? Ak mi môžte teda odpovedať
@bressy Reprofit BA, všetky 3 pokusy boli neúspešne. Záleží aký máte “problem”. My sme to riešili kvôli zlému spg a za mňa to boli vyhodené peniaze.
@bressy ja som konzultovala s jednou lekárkou z ReproFit Ostrava online, že co je dobré riešiť, na čo sa zamerať aby sa zvýšila šanca IUI/IVF a jednu z veci povedala ureoplazmu. Na druhú stranu, moja gyn mi hovorila, že ona ju u pacientok nejako zvlášť nerieši, mnohe ju vraj majú bez príznakov celý život... Takže možno nejaký vplyv to má, ale ako sama vidíš, otehotnieť sa určite dá tak či onak.

Aj ja mám ureaplazmu, opakovane som brala atb, ster stále pozitívny, lekárka to uzatvorila, že ak je priebeh bezpríznakový, nemá význam dávať opakovane atb. Momentálne som tehotná a nie je žiadny problém. Niektoré ženy ju jednoducho majú a ani o nej nevedia. Pokiaľ nemáš ťažkosti, tak to nerieš.