Je orgazmus po embryotransfere bezpečný?
Ahojte, chcem sa podeliť o skúsenosť, pretože keď som ja sama bola v tej situácii, nikto mi nevedel poradiť a zopár diskusií ktoré som našla tu, obsahovali ešte aj šikanu pre ženy ktoré sa dovolili na to pýtať, ale žiadne skúsenosti. Predpokladám že to príde aj sem. Ide o to že po embryotransfere sa mi hormóny tak extrémne búrili že to bolo na nevydržanie. Doslova to bol až tlak tam dole. Pýtala som sa aj na klinike či je orgazmus dovolený (jasné že pohlavný styk nie), povedali že v zásade nevedia...nie je potvrdené že to pomáha, alebo poškodzuje, tak že sa mám radšej tomu vyhnúť. Aj som sa snažila, ale nedalo sa. Kto to nezažije nepochopí čo to je. Premýšľala som nad tým, že veď sa všetko prekrví, to nie je na škodu, sťah tam je jemný, urobím to. Ten tlak mi až neprišiel zdravý. Takže mala som dva orgazmy prvý deň, ďalšie dva druhý deň. Potom sa to už dalo vydržať. Všetko bolo absolútne v poriadku a momentálne som v piatom mesiaci a dva týždne 🙂, transfer sa podaril na prvú. Čiže žienky, za mňa, pre tie ktoré majú pocit že sa z toho ozaj zbláznia, môžte to urobiť. Ak by to bolo škodlivé tak neverím že pri štyroch orgazmoch by sa to neukázalo. Poslúchla som telo a inštinkt. Po rokoch snaženia, všetkých liekoch a infekciách už mám pocit že si telo poznám a viem kedy počúvnuť čo si telo žiada.
@kikaja83827w78 to ze sa tebe nestalo neznamena ze sa nestane inej. Zdrz sa takychto zarucenych rad. Nejde o fazulky
@really8 kde prosim pisem ze je to zarucena rada? Ja ked som vtedy hladala nikde som nenašla žiadne info, tak som sa podelila o svoju skúsenosť. Krasnym tonom pises ;)
@kiki68 tak prve tri dni su riskantne a embryo sa snazi udrzat, preto sa aj na klinike toho bali, to nikto nevie ze co sa deje do detailov veru...
Ďakujem 🙂
@kikaja83827w78 napr tu: Ak by to bolo škodlivé tak neverím že pri štyroch orgazmoch by sa to neukázalo.
@really8 jaj to beries ako zarucenu radu? No dobre, tak sa nehadam, je to tvoja logika.
@kikaja83827w78 Je dobre ze si napisala svoju konkretnu skusenost, ale tiez si myslim ze nie je najstastnejsie davat taketo rady, ze: zienky, mozete to urobit.
Tebe to možno vyšlo, inej nemusí. Je to ako lotéria. A pri IVF kde ide o kopec peňazí a nervov, človek radšej neriskuje

@kikaja83827w78 Pozri, ked priroda dovoli sa plodu udrzat a je to bezchybne uchytene, tak mozes mat neviem kolko orgazmov a nic sa nestane. Tak to proste je, jedine keby je tam nejaky hematom, oslabeny krcok, tak to by mohlo naozaj ublizit. Ale takto neni dovod, uzivaj si tehu