Je tu veriaci manželský pár, ktorý podstúpil umelé oplodnenie?
Milé žienky, je tu nejaká (praktizujúca veriaca), ktorá podstúpila umelé oplodnenie? Som silno veriaca a každý deň zvažujem čo urobiť. Či ísť, či neísť..... necítim sa psychicky dobre, strácam zmysel života a to napriek mnohým aktivitám. Na druhej strane viem, že Cirkev je proti a aj chápem prečo. Rada by som počula názor veriaceho páru, prečo sa napokon rozhodli ísť na UO. Veľké ďakujem.
@rebeka6615 vyberu sa vsetky vajicka ale oplodnit date len kolko budete chciet. Ako som pisala mozete ist do native cyklu kde sa bude cakat len na to jedno ktore normalne dpzreje tak ako kazdy mesiac, bez hormonov. Je tu ale nizsia sanca na uspech. Pripadne existuje dlhy a kratky protokol. Pri kratkom dozreje menej vajicok ako pri dlhom. Myslim ze to vedia nastimulovat aj hormonmi aby ich nebolo vela.
@oddrobceka úplne chápem, ale môj si adoptovať nechce, necíti sa na to. Aj keď to pravidelne nadhadzujem..túto tému. Máš šťastie, že ste sa v tomto tak zhodli....je to super 🙂
ahoj,chcem Ti len napisat,ze sa teraz zbytocne trapis,co bude s tolkymi embryami,este nevies,kolko vajicok budes mat po stimulacii,kolko sa podari oplodnit a kolke preziju kultivaciu,a potom po vklade,ci sa ujme. Ja nie som veriaca, s manzelom som 13 rokov a nemame ziadne dieta. Absolvovala som 2 IVF, ani raz sa embrya neujali, neostalo nam nic na mrazenie,kedze zo 7 vajicok boli len dve kvalitne. A to poznam vela zien,ktore toho absolvovali uz ovela viac ako ja,a stale nemaju dieta. Vsetko je to o obrovskom stasti a samozrejme o prirode. Tak sa netrap,co bude,tes sa,ze medicina vie takto pomoct a dufaj,ze sa vam to podari,lebo to nie je samozrejmost.
Tam pekne seď veriaca v kostole. Pan boh ti očividne dieťa nedoprial tak ho nemaj.
@rebeka6615 Ahoj. Neviem aké všelijaké diagnózy ti už za ten čas zistili, ale určite odporúčam Creightonsky model a ambulanciu Gianna v Žiline. Veď to nie je tak ďaleko od BA. Ja som tam bola práve dnes s podobným problémom. Určite to skús skôr ako umelé. Viem že pomáhajú aj ženám ktoré nie sú ich pacientky. Doktor Wallenfels je veľmi chápavý a ľudsky, a veľký odborník. Držím palce. Ak chceš, môžem ti o tom povedať aj bližšie.
@evaachesa tak zas tvrdenie že väčšina kňazov zneužíva deti je dosť smelé...... Jemne povedané.
@rebeka6615 ja si skôr myslím, že dôvod, prečo váhaš nad UO, sú financie. Dnes nič nie je lacné a na toto peniaze nesmieš ľutovať. Farárov-pedifilov ospravedlňuješ, že sú to len ľudia, ktorí robia chyby. Aj ty "urob chybu" a choď na uo. 🙂
@rebeka6615 lenze vies to mas tak, nejdem ta sudit, lebo sudit cloveka sa nema. Ale preco ti je proti srsti UO ako veriacej? Lebo tak cirkev povedala? Alebo mas sama nejaky problem s tym?
Ja som neveriaca, ziadna cirkev ma pri vybere neobmedzovala. Ale nieco vo mne mi povedalo ze to nie je spravna cesta, ze je to prilis chcene, umele, zabijajuce ine oplodnene vajicka ktore sa “nedostali na radu”.
(Pricom sama nikoho neodsuzdujem, ak niekto tuto dilemu zvladol, jeho vec, ja som ju nezvaldala).
Proste som sa zamyslala nad tym PRECO nemozem mat deti, co je so mnou na sve zamyslane ked mi nie je dopriate mat deti. Ono to tazko popisat v par vetach, su to hlboke zivotne dilemy ktore si musi vyriesit kazdy z nas. Ale zaver bol asi taky,ze som si povedala ze pravdepodobne mi nie je dopriate mat deti, bud preto aby som sa starala o dieta ktore na svete je a ktore nema mamu a otca aby mu boli na blizku. Alebo mozno nemozem mat deti, lebo geenticky to nie je dobre a priroda ma chrani azda pred postihnutim dietata ktore by som mozno nezvladla...
Ak rozmyslas ze nie UO len preto ze co na to povedia ini a cirkev atd tak smelo do toho, lebo ti ti mozu byt ukradnuti. Ak je to ale nieco v tebe, tak si to musis vyriesit sama so sebou...lebo ak do toho pojdes v psychickej nepohode resp ze o tom prospechu nie si uplne presvedcena tak aj sance na uspech sa znizuju. Okrem toho ta napichaju tak hormonami ze tie pocity budu znasobene, vycitky ovela silnejsie, tie hormony su fakt hrozne (neabsolvovala som stimulaciu ale liecbu hormonami ano).
A teda nepises dovody ze preco sa nedari, ale kludne mzoes napisat IP, nam sa pdoarilo nakoniec otehotniet a to boli predpoklady mizove, ba az ziadne, este pri porode mi lekari nechceli verit ze t9 nebolo IVF 🙂
Dieťa je dar a ani to umelé sa nemusí podariť, takže to je dar tak či tak
@martinka13 pardon, ale v tom momente ako som si spomenula na X takych pripadov mi to tak prirodzene vypadlo .. a o kolkych ani nevieme ... Ale to uz nech riesia vyssie organy, vsak?
@petkazamborska To je krásny príbeh. Pred dvomi rokmi som jasne počula Boží hlas, že dieťa bude. Nechali sme si čas, že žiadne umelé. Ale stav sa mi zhoršuje a aj manželovi. Už keď on plače. Diagnóz máme viac než dosť. Aj IVF budú musieť urobiť metodou PICSI či ako....ja mám nepriechodný vajcovod, alergiu na spermie....mm má zlý spg...morfologia a dnes sme sa dozvedeli, že sa zhoršila aj pohyblivosť (napriek tomu, že bral vitamíny a schudol pohybom vyše 10 kg a výsledky horšie :( )......snažím sa mu dôverovať, ale už to trvá dlho... 2,5 roka... a nič....tehotná je moja 20 ročná sestra (na prvý šup), sesternica (na prvý šup) a aj dalšia sesternica...to ale nie je dôvod, prečo chcem dieťa....len som smutnejšia a zúfalejšia...akoby všetkých okolo Boh požehnával. nechcem sa ale rúhať... už som ako schizofrenička naozaj
@ludasova Ďakujem....s embryami sa veľmi netrápim (prijmeme všetky, ktoré prežijú a budú sa vyvíjať)....ja sa len bojím, že ma zožerie svedomie, že som slabo dôverovala Bohu....
@oli18 peniaze nie....už máme na to našetrené....je to asi najťažšie rozhodnutie. Neobhajujem kňazov pedofilov, ale faktom je, že Cirkev tvoria ľudia, ľudia hriešni...to nik nemôže poprieť.
@lubiduch oni zrejme ale mozu zamrazit aj neoplodnene vajicko - nie? odobrat na jeden sup viac a uskladnit a oplodnit v pripadnom dalsom cykle. vsak sa poinformuj. ja by som do toho sla, najma ked vidis a citis, ako sa menis k horsiemu z toho ... drzim palce, rozhodni sa tak, aby si bola stastna.
@rebeka6615 ako mama Ti poradím choď za hlasom svojho srdca.Urcite vieš čo chce ..nehľad naľavo, napravo vždy bude 100 odpovedi prečo áno, prečo nie.Eticke, neetické, spravodlivé....malo by sa....chces dieťa choď za tým.A, keď už mám byť realistka, ak zaplatíš peniaze, injekcie, stresy....daj na lekárov a nechoď do native.Suhlasim s mužom, že adopciu by som nezvazovala.pamatam si ten príspevok tej pani ako sa trápila kvôli tomu,že nevynosi všetky deti bolo mi jej ľúto, že toto môže spôsobiť cirkev.Prepac nie som veriaca mám na to iný nazor
@rebeka6615 no....urob ako ti vnutro hovori....lebo.tuzba po babatku je velka,ale ak si skutocne,uprimne veriaca,bude ta umele oplodnenie trapit. Nikto ti nemoze povedat,co mas urobit. My sme boli s manzelom rozhodnuti,ze ked nie vlastne,tak.adoptujeme. kamaratka otehotniet nemohla vyse 5r.,zaradili ich do.poradovnika na adopciu,doniesli si dietatko domov a na druhy den.zistila,ze je tehotna....nepochopitelne. dokonca mala nakoniec dvojicky. A to.deti nemali nikdy mat. V zivote ma vsetko svoj dovod a kazdy svoju.cestu.
Moja sesternica čakala 7 rokov na dieta a to nehovorím ako dlho spolu chodili a keďže sme veriaci umelé oplodnenie neprichádzalo do úvahy a potom mali zrazu 7 úrodných rokov a dnes 4 deti prirodzene. Ďalšia kamoška nemajú vlastné deti a nepovedali im že nebudú nikdy môcť mať, ale nejako to nejde a tak si adoptovali dievčatko.
Praktizujuca veriaca? To je čo proism? Prosím ťa v*ser sa na vieru, pokiaľ teda neveríš na zdravý rozum, lebo všetko ostatné (náboženstva) sú len vyplody chorej a zvratenej mysle. A radšej svoju vieru obrat na dnešné pokroky medicíny veriaca, že sa stanes raz mamou. Neverím že by mohol byť niekto tak hlúpy že by sa vzdal možnosti stat sa matkou hlavne keď to zakazuje niekto kto pretahuje a zneužíva mladých miništrantov. 90% fararov sú aj tak gayovia ktorý sa skrývajú za nejakú vieru, zvyšných 10% je len mentálne retardovanych alebo sa im len nechce pracovať.
@rebeka6615 áno hriesni, my hriesni. Ak veríš že to dieťatko je dieťaťom od počiatku tak vlastne kvôli jednému zabiješ ďalšie svoje deti a presne aj to je tá hriešna cirkev. Ja som v 7 týždni a moje dieťa má srdiečko a bežné takéto deti zabíjajú potratom. Však to dieťa žije už vo mne, cíti mňa, moje pocity.
Mám kamarátku, po 5tich rokoch v manželstve sa rozhodli pre umelé oplodnenie. Boli zúfalí a o adopcii ani počuť. Otehotnela hneď po prvom, po mesiaci potratila. Otehotnela hneď aj po druhom, v 4.mesiaci potratila. Mala mať dvojičky. To ju psychicky položilo viac ako ten pocit, že nedarí sa im počať. Lebo ako si písala, nie je to lacné. A tiež, zrazu sa dozvieš, že čakáš vytúžené bábätko a potom oň prídeš. A druhýkrát o dvojičky. Tak psychicky na dne som ju dovtedy nevidela. Po druhom potrate si dali žiadosť na adopciu. Že dajú šancu nechcenému dieťaťu. O 3 mesiace mali doma princezničku. Neskôr k nim pribudol aj šuhaj, tiež adoptovaný. Sú neskutočne šťastní a malá akoby jej z oka vypadla a malý zas jemu. Úplne vyzerajú ako ich vlastné deti ;) tak som mala potrebu.... takýto príbeh sem tiež dať. Nie vždy aj UO výjde a bábätko sa vynosí. Ale chápem ako sa cítiš. Nám sa nedarilo 2 roky po svadbe a bola zo mňa troska. Vyskúšaj Jonášovu metódu, ak si ešte neskúsila. Mne pomohla. Plodné dni podľa nich som mala cez kramy. Preto sme tak dlho sa snažili + moje stresy a nervy. Držím veľmi palce!
@rebeka6615 ale bed nemusi byt hned knaz, dopraj svojmu buducemu synovi deti tak, ako si ich prajes ty 😁
Zvolni trochu v tej prisnosti s akou vieru skrz cirkev vnimas a bude to v pohode vsetko. Vela stastia.
@frantisska netrep blbosti. Maju kopu diagnoz aj s muzom. Myslis, ze im pomoze otehotniet, ked ich naucia urcovat plodne a neplodne dni v nejake ambulancii? 🙄 iba vytahuju z ludi peniaze
@rebeka6615 mame to podobne. tiez sme manzelia 4roky snazime sa dva a pol. ja som zdrava uplne zrejme ale manzel ma slabe spermijky. a to je to sportovec co nefajci nepije kocky na bruchu. nuz co uz 🙂 ja velmi dufam ze budeme mat nase geneticke babo. u vas je muz ok? pozri my sme ateisti. a ivf je psychicky narocny proces aj bez moralnych dilem. tie financne naklady chapem. ta mikrobiologia s presnymi nacasovaniami nie je sranda. drzim vam palceky
@rebeka6615 my sme túto možnosť odmietli, tak sme to cítili, že to nie je naša cesta....zvolili sme tú druhú..adopciu, máme dvoch super chalanov
@rebeka6615 kľudne mi napíš... poviem ti nás príbeh ❤️
@evitka83 ozaj? Preco? Z nas nevytiahli velmi vela 🙂 doktor nam este odporucil pol rocne snazenie, nech hned neriesime ivf ze mozno sa podari a ked nie mame sa ozvat ... kamaratke tam vyhovorili ivf ze jej staci iui aj ked ona chcela silou mocou ivf...na 1krat sa podarilo a maju dietatko 🙂
@rebeka6615 Mám silne veriacich kamarátov, maju dvojičky umelým oplodnením... a potom zrazu uplne spontánne počali tretie dieťa, myslím, že Boh im požehnal... ale ano, dohodli sa, že použiju každopádne všetky embria...

https://zastolom.sk/snivali-sme-o-velkej-rodine/ a este tento clanok ma napadol skor som citala.....skuste pogoglit NoPro liecba