icon

Kedy je prvá konrola pri stimulovaní injekciami?

cicikmicik
5. dec 2015

Ahojte, viem , že je tu vela tém o umelom oplodnení , ale nikde sa neviem preklikať k tomu čo chcem vedieť. Pripravujem sa na svoje prvé IVF, zatiaľ začínam iba s Duphastonom,cca o 5 dní aby som dostala mrchu. Veľmi by ma zaujímalo, kedy je prvá kontrola pri stimulovaní injekciami?? pretože idú sviatky, a ja to mám trošku komplikovanejšie s prácou. Tak aby som vedela či ma na stimuláciu vôbec dr pustí. Či môžem na kontrolu prísť až cca 5 den, pri pichaní inj, pretože sú sviatky..Neviem ako to chodí :/ dakujem

ckatka
5. dec 2015

@cicikmicik ahoj, ono to velmi zavisi od toho, co ti daju a ako na to budes reagovat. Ja som bola na prvej kontrole v utorok (2DC), tam mi povedali ze od stvrtka (4DC) mam pichat injekcie,...a dalsi utorok (9DC) na kontrolu. Tam ma pozreli, povedali co dalej a ake davky, a kazali prist na kontrolu v piatok (12DC). Zasa kontrola, krv, a stanovenie datumu odberu, nasledujuci utorok (16DC).
Predpokladam ze taketo centra robia aj vikendy a sviatky - lebo menstruacny cyklus si nevybera, a ked treba spravit odber v sobotu, musi sa spravit v sobotu.
A potom embryotransfer 2-5 dni po odbere.
Jedine ked si beriem paragraf je ten odber - ostatne boli rychle zalezitosti este rano pred pracou, objednali ma vzdy na 7 - pol 8 aby som stihala.

cicikmicik
autor
5. dec 2015

@ckatka aha, tak to tam budem musieť isť ešte aj v DC, ja že to tam pojdem týžden pred mrchou ako mi kazala na kontrolu, da mi inj a povie mi kedy treba prisť na kontrolu pri stimulácii.. No neviem či cez sviatky budu robiť , Vianoce a tak.. Ja pracujem v zahraničí, takže ja bud vypadnem z prace na celý mesiac, alebo vobec, preto som to chcela takto vedieť dopredu.. Asi Gonal mi da, či ako sa to volá, lebo mi to už ukazovala.