icon

KET 2021

ancike01
14. dec 2020

Ahojte baby tak pre nas bol rok 2020 neuspesny. Verim ze rok 2021 bude pre nas priat a dockame sa nasho vytuzeneho uzlika. Dufam ze sa tu najdu aj baby ktore sa tiez chystaju na KET a budeme sa podporovat navzajom. Drzim nam vsetkym palce 🙏✊

ivado
13. apr 2021

My ideme tiež vyskúšať v máji reprofit , som zvedavá či sa to podarí . Ešte tento mesiac skúsim nativ vklad, ale popri tom už vybavujem papiere s Brnom .

gven
13. apr 2021

@ivado ahoj, jooj, drzim nam palce, tiez som to rozbehla, uz mame termin konzultacie... ty si tiez mala biochemicke prednedavnom vsak? Co mas vsetko za sebou?

milakrasna
13. apr 2021

@gven na sk som absolvovala 5 KETov (9 embryi🐣) z toho jeden bol MA v 6tt a aj tak mi odporucali ERA. Myslím že aj keď je biochemické môže byť práve preto ze nebolo vkladane v správny čas, ale samozrejme to môže byť aj hocičo iné. Hemato máš vysetrene? Genetiku s partnerom? Rozšírený spg, fragmentaciu DNA u muža tiež stojí za to vysetrit ☘️

gven
13. apr 2021

@milakrasna aha, no vidis, ja som si myslela ze ked sa chyti tak je to implantacne okno spravne... hemato mam vysetrene, ale dali mi aj clexan “pre istotu”. Fragmentacia bola vysetrenu, raz vysla 10 a o rok na to 22 %, ved sme davali aj MACS a ICSI. Genetiku myslis pgt? To sme zatial nemali ale asi sme uz indikovani. Prepac ze sa tolko pytam, ale to sa zvyknu vysetrit vsetky embryjka ktore vzniknu a vyselektuju sa? Ach jaj, to zase potrva kym sa vsetko vysetri a zorganizuje... a asi tam nechame majland tak snad to len bude stat za to!

milakrasna
14. apr 2021

@gven genetiku som myslela vám dvom z krvi. A potom samozrejme PGT. Ten spg ste kedy robili naposledy? Ono je dobre to aj zopakovať možno a dat vitamíny, u mužov sa to vie meniť 😊
Vysetrit ti môžu toľko embryjok koľko budeš chcieť,aj všetky alebo len polovicu... My sme dali urobiť odber DNA všetkým čo sa mrazili ale vysetrovali sme postupne. Potom to nie je až také palka naraz. Tuším 1500kč je ten odber/jedno a potom sa doplaca zvysok keď sa rozhodneš ze ideš ho vysetrit. Prvé 2 tuším 21000kč a to si asi aj tak dáte nech máte hneď pripravené na KET 😊 my sme dali hneď prvé 2 najlepšie na PGT a jedno nebolo OK a jedno sme vložili 🐣
Áno je to strašne veľa peňazí ale neľutujem ani cent čo sme v centre nechali 🙏 veľká spokojnosť a odporúčam MUDR. Franka 😊

gven
14. apr 2021

@milakrasna v oktobri bol robeny naposledy, pocas tych rokov uz treti krat. Veru su tam mensie odchylky, morfologia bola vzdy len okolo 1-2%, ostatne ok. Dakujem za vysvetlenie, dava to takto zmysel ako pises... som uz objednana na konzultaciu, mal to byt dr.Frank ale nakoniec ju ma mat Otevrel ☺️ Chodila si na kontroly rovno do Brna alebo ku svojmu gynekologovi? Vies mi prosim odhadnut kolko ste vsetko riesili? Aj tie vysetrenia ako ERA nieco trvaju, stimulacia, vysetrenie embryi... juuuj mate stastie ❤️ kedy mas termin?

gven
14. apr 2021

@milakrasna idem vybavovat aj tu genetiku z krvi nech to mame komplet. Si zlata, dakujem 🙏🏻 Bola by si dobra poradkyna, porozmyslaj po materskej 😉

milakrasna
14. apr 2021

@gven poradkyna? 😂 no bodaj by človek nemal tieto skúsenosti a ani ich nikto nepotreboval 🙏😊
Termin mam 16.5. 🐣😊
Od stimulácie až po KET s tým že jeden cyklus medzi to bol ERA to trvalo 2 mesiace. Cyklus po odbere vajíčok a po ERA teste je krátky (môj mal cca 18 dni) po vysadeni liekov som za pár dní dostala. Ale tak počítaj tie 2-3 mesiace celé 😊
Pred odberom vajíčok som všetko absolvovala v Brne a pred KET a ERA som bola na kontrole u svojho gyn v Bratislave.

ivado
14. apr 2021

@gven no mám za sebou 5 Ket , z toho 3x pozitívny test , ale neudrží sa dlhšie ako príde MS . Idem ešte teraz na nativ vklad a uvidím , v máji mám konzultáciu v Brne a on júna by som začala znovu stimulovať .

gven
14. apr 2021

@milakrasna no veru, skoda ze nezijeme v takom svete kde tieto veci idu lahko a bezproblemovo... 😕
To ste pomerne rychlo poriesili, paradicka, uvidime ako nam to pojde, rada by som to stihla pred letom, predsa len stimulacia v horucavach asi nie je bohvie co... asi aj ja pojdem na tie kontroly v stimulacii do Brna, predsa len maju viac skusenosti. Prekvapilo ma ze by mala byt len jedna kontrola, tu som ich mala omnoho viac... a ERA test nejako bolel ci bola aj anesteza ako pri klasickom kyrete? Asi si mala implantacne okno spravne hej?
Tak to je ozaj cochvilka, vela stastia ☺️☘️❤️

gven
14. apr 2021

@ivado tak to sme na jednej lodi, ja som mala menej tych KETov, ale aj po jednomIUI som mala takyto “zazitok”... prajem nech ten posledny vklad prijemne prekvapi 🙂 a keby nahodou mame nadej v Brne. Kolko mas rokov? Aj mavas po kete take krce ako ja? Ja pri implantacii citim take tahanie, potom klasicke priznaky ako zavraty, napinanie a citlivy cuch, test+ par dni a potom sa krce zmenia na take klasicke premenstruacne a koniec. rozmyslam co je prve, ze to embryjko vzda a potom sa nastartuju krce alebo opacne ze krce vyzenu embryo 😕

milakrasna
15. apr 2021

@gven no pred odberom vajíčok ideš 2x na folikulometriu a potom tretí krát je odber.
ERA sa nerobí v narkoze,nie je to veľmi príjemné ale da sa to prežiť. Robia to klasicky na koze a je tu rýchlo. Moj výsledok bol ze to nemám posunute 🤷‍♀️😁 Dr bol prekvapený,čakal ze v tom bude problém.
Ale potom KET naplánoval presne podľa ERA,vtedy sa robí odber progesteronu z krvi,ak ho ešte v krvi nemáš tak sa nasadí utrogestan presne na hodinu a KET sa počíta tiež potom presne na hodinu a minútu od nasadenia utrogestanu. Celá veda okolo toho 😁
Vraj to nerobí dobrotu keď ženy berú progesteron a majú už svoj vlastný v krvi vysoko a potom sa tiež nedarí...to som niekde čítala. Preto niektoré kliniky štandardne robia tieto odbery krvi pred KET, mne to teda robili až po ERA teste.

ivado
15. apr 2021

@gven Ja mam o chvíľu 34. Ja som v podstate také reálne krče mala iba 1x , keď mi pekne hodnoty stúpali a mala som HCG 790, vtedy ma boleli aj kríže, čo som bola prekvapená ,lebo mňa nikdy nebolia, ale nakoniec to bol spontanny potrat, ale vo všeobecnosti pri všetkých KEToch som mala špinenie od 3 dňa vkladu, ktoré sa postupne zvyšovalo až do menštruácie. Dnes som bola na prehliadke v priebehu tohto týždňa už 3x , a nestúpajú mi hodnoty , tak neviem či bude možný nativ vklad ...

gven
15. apr 2021

@milakrasna no fakt, cela veda 😅 ale vsak oni sa vyznaju najlepsie, nam staci len pocuvat 😊 no vidis, zaujimave s tym progesteronom... a ja som vzdy mala ovulku plus sa mi vzdy spravila aj cysta zlteho telieska, no progesteronu na mraky... takze predpokladas ze u teba bol problem genetika embryi a imunolka? kortikoidy ti dali az v brne ci mala si to uz nasadene ked si tam sla? Jooj tolko si od toho slubujem a tesim sa, uz som zacala vypisovat papiere na poistovnu 😆

gven
15. apr 2021

@ivado aka sme kazda ina... ja nikdy nekrvacam iba tie krce ktore silneju a najhorsie byvaju nadranom az nemozem spat 🤷‍♀️ Neviem ake hodnoty teraz sledujete, ale kazdopadne drzim palce.

milakrasna
15. apr 2021

@gven no ja si myslím že genetika a hlavne imuno. A ja verím tomu ze tam majú úplne iné tie labaky. Na sk vkladali aj morule,v Brne ich ani nemrazia (5 dňové). Kortikoidy som začala brať až keď som začala stimulku v Brne 😊

gven
15. apr 2021

@milakrasna vysledky maju pekne a to napriek tomu ze maju vraj az dve tretiny klientov po neuspesnom ivf na inych pracoviskach. no som zvedava co prinesu najblizsie mesiace ☺️

gven
15. apr 2021

@milakrasna a inak s vybavenim poistovne nebol problem? Pozeram ze to musi ist cez nejake zdravotnicke zariadenie zo zonamu ale konkretne pracoviska tam nedaju.. neviem co to tak komplikuju, preco nestaci obvod.gynekolog ktory by posudil spravy z centra.

milakrasna
15. apr 2021

@gven no ja som to mala celkom rýchlo tie papiere. Môj gyn to odmietol podpisat,povedal ze to nemám brat osobne ale principiálne nemôže dať svoj podpis na to ze sa to nedá na sk absolvovať. Vôbec som sa na neho nehnevala za to. Dolozila som tam všetky výsledky, odniesla Petrenkovi,ktorý dal zamietnutie tak ako vsetkym (cca 5 dní) a dala som to do poisťovne, od tial mi prišlo schválenie cca za 10 dní. Možno som vychytala dobre obdobie bol covid nemocnice neboli také plné ale lekári nemohli ordinovat, ktovie 🤷‍♀️ no ja som bola rada ze taky expres 😁 drzim palčeky nech všetko dobre dopadne ☘️☘️☘️

lenja227
3. máj 2021

Ahojte, verím že sa Vám darí? Mňa zajtra čaká kryoembryotransfer, budú dávať jednu blastocystu. Prosím vás kto už máte skúsenosť, neboli to? A je niečo čím by išli troška zvýšiť šance na uhniezdenie? Budem mat v práci dovolenku takže kľud. Ďakujem

butterfly333
3. máj 2021

@lenja227 vôbec to nebolo je to ako normálne gyn vyšetrenie.

lenja227
3. máj 2021

@butterfly333 tak to si ma upokojila,tak nemusím mať obavy. Ďakujem 😊

luckalukas_1
3. máj 2021

@lenja227 ze vraj ananas pomaha k uhniezdeniu 😁 tak skus

lenja227
3. máj 2021

@luckalukas_1 ahoj 😀 Ananás som začala už od pred včera, vždy kúsok sa snažím večer pripadne už dnes som ho aj urobila ako smoothie. Ale teda nejem jeden celý ananás denne, skôr tak po troche no...inak ešte by som sa chcela opýtať či si môžem dávať jednu kávu denne, espresso s mliekom ale slabšie.. Neviem

luckalukas_1
3. máj 2021

@lenja227 ja som bola uplny maniak na kavu, ale po vklade som uz nevypila ani jednu radsej 🙂 pijem len ranajkovu kavu bez kofeinu alebo cajik .. ale vela zien pije normalne kavu aj pocas tehotenstva, len ja to beriem ako zbytocne risk, kofein moze babetku skodit

butterfly333
3. máj 2021

@lenja227 ja pijem pred vkladom cviklovu šťavu.

ivado
4. máj 2021

Ahojte po mojich skúsenostiach 7x Ket , neviem či má reálne niečo vplyv na uhnezdenie, jedla som aj ananás, aj som nepila kávu a nemyslím si že to malo nejaký efekt , dokonca som aj 14 dni vôbec nič nerobila a aj tak sa to neudržalo . Ale za skúšku nič nedáš

gven
4. máj 2021

Ahojte, ja tak podobne ako @ivado ananas ziaden zazrak, toho bromelainu tam nie je tak vela, mozno ho brat v doplnkoch? Aj wobenzym si zeny davaju, ale mne nepomohlo.
Hlavne sa nestresovat, zit normalny bezny zivot (bez nejakeho namahaveho cvicenia ci horucich kupelov), dufat v pozitivny vysledok ale sucasne nemat prilis vysoke ocakavania, co sa ma stat sa stane ☘️🤞🙂

@lenja227

gven
4. máj 2021

@ivado tak predsa brno? Uz si mala konzultaciu? Ja uz pracujem na ziadosti do poistovne a cakam este na vysledok z genetiky.

ivado
4. máj 2021

@gven áno už som poslala papiere do poisťovne na schválenie a cca za 3 týždeň idem do Brna na konzultáciu aby nastavili protokol . Tento mesiac som skúsila nativ vklad , rozdiel je v tom že som po vklade nespinila , na krv by som mala ísť v pondelok , ale myslím že to ani teraz nevyšlo . Hematologicka mi poradila brat fraxiparin . Že zvyšuje úspešnosť ... tak uvidíme