icon

KET - ktorý deň cyklu?

lienka156
11. júl 2022

Ahojte, chcem sa spytat ktory den cyklu ste mali KET. Je tu aj niekto co az 30 den z dovodu pomaleho rastu sliznice aj napriek Estrofemu? A ak ste brali Estrofem, tak ake davky? Dakujem za odpovede.

e1i
11. júl 2022

@lienka156 ak bola nizka sliznica tak ten mesiac vklad zrušili a navysili v dalsom lieky. Mala som ket 19dc a 18dc oba vyšli

lienka156
autor
11. júl 2022

@e1i a brala si Estrofem ?

e1i
11. júl 2022

@lienka156 raz estrofem, raz lenzetto (vtedy to skoncilo mmt) a raz som mala clostibegyt a ovitrelle pred vkladom

Myslim ze toto ti mali uz zrusit a skusit v dalsom. V ktorom car? Lebo im je jedno, oni zaplatene za to dostanu a ci vyjde alebo nie, oci pre plac ostanu tebe ak nie. Moj názor

marinecka95
11. júl 2022

U mňa najneskôr 21 DC

dominikahr
11. júl 2022

@lienka156 to je už veľmi neskoro. Vklad by sa mal robiť do 22 dc najneskôr. Mne toto povedal môj lekár. Radšej to zrušiť a ísť na ďalší mesiac na vkald

jarrys
12. júl 2022

@lienka156 zavisi aky mas cyklus. Ja mam 28 dni a KETy mi robili na 18 a 19 den cyklu. Ale ak mas dlhsi cyklus alebo kratsi tak sa tam dni pohybuju inak.

liana21
13. júl 2022

@lienka156 18DC a vyšlo to 😉 mala som Lenzetto

zuzzi18
13. júl 2022

@lienka156 mne po ERA teste vyšlo posunuté implantacne okno a teda vklady čo mi robili buď na 18 alebo 19 DC boli robené neskoro a podľa testu sa mal robiť vklad na 16DC. Keď sme to tak urobili vyšiel hneď prvý vklad. Každému odporúčam ERA test. Iba vďaka nemu som tehotna

jarrys
14. júl 2022

@zuzzi18 ahoj prosim ta co su konkretne tie Era testy a vuem ze su este aj Emma testy. ja uz stracam prehlad vo vsetkych tych vysetreniach a testoch.

jahvoodka
14. júl 2022

@lienka156 Mne posunuli KET o 2dni, mal prebehnut 16DC a bude 18DC (mam kratky cyklus 23-25dni. KET sa presunul z dovodu nizsej sliznice - 7mm na 12DC. Uzivam Estrofem 1mg 1-0-1 od 11DC a doktor mi davky nezvysil napriek nizsej sliznici.

zuzzi18
14. júl 2022

@jarrys EMMA je súcastou ERA testu. Berie sa vzorka z maternice z ktorej sa zisťuje, kedy je maternica receptivna a presne na hodinu ti vypočítajú kedy má byť vklad. Veľmi to zvyšuje úspešnosť vkladov a až 20% žien má to okno posunuté a vklad sa má robiť inokedy než obvykle. Ide o geneticky test takže výsledok platí navzdy. EMMA test zistí či v maternici nie sú nejaké bacily ktoré bránia otehotneniu. Z krvi sa to zistiť nedá.

jarrys
14. júl 2022

@zuzzi18 tie bakterie sa nezistuju aj pri histeroskopii?

zuzzi18
15. júl 2022

@jarrys nie, tieto ktoré zisťuje EMMA test nie..nejaká iná vzorka sa možno berie na rozbor aj pri hystero.

gabrielamodrykonik
9. okt 2022

@dominikahr to vobec nie je pravda. To zalezi od dlzky menstruacneho cyklu, ktoru kazda zena moze mat inu. 80 % vkladov je realizovanych na 19-21 den menstruacneho cyklu. Je to standard a skor je to robene pasovo. Ale napriklad ja mam 31 dnovy menstruacny cyklus a moj vklad bol az na 24 den menstruacneho cyklu a vysiel. Takze tvoj doktor nema pravdu. A vyska sliznice pri vklade by mala byt cca 11-13 mm. Pod 9 mm by sa ani nemalo vkladat. Pri vkladoch je dolezite poctivo odsledovat ovulaciu a ak ma zena patdnovu blastocystu, vklad by mal byt realizovany na piaty den od ovulacie. Zena este aspon styri dni pred vkladom berie progesteron az dokym jej ho lekar nevysadi. V zaujme kazdej zeny by malo byt, sledovat si vlastnu ovulaciu (dajme tomu ovulacnymi testami) a konzultovat to s ultrazvukom a krvou u lekara a tak planovat vklad.

gabrielamodrykonik
9. okt 2022

@zuzzi18 "Ide o geneticky test takže výsledok platí navzdy." Ako to myslis? Tak, ze ked ti raz z era testu vyjde, ze vklad mas mat na 19 den, tak vzdy ti maju embryo vkladat na 19 den? Ale co ked je menstruacia posunuta priklad o dva dni a defakto aj ovulacia? A ovulacia je to dolezite a od ovulacie na piaty den by sa malo vkladat 5 dnove embryo. Ked prebehne ovulacia, vytvori sa zlte teliesko, ktore produkuje progesteron a ten je zodpovedny za udrzanie plodu. Cize ked prebehne ovulacia, tak ta da signal maternici, ze vsetko je ok a ma sa pripravit na oplodnene vajicko.

dominikahr
10. okt 2022

@gabrielamodrykonik tak mna aai darno budeš poučovať co je pravda keďže mam za sebou 7 vkladou. Po ďalšie pani brala estroferm takže isla v riadenom cykle takže 30 den je strašne neskoro. A 11 az 13 mm sliznica je už veľmi velka v mojom centre s takou výškou nevkladaju. Kazda zena je ina. Kazde centrum ma ine postupy takže darmo sa tu budeme porovnávať.

zuzzi18
10. okt 2022

@gabrielamodrykonik na menštruácii a už vôbec na ovácií pri riadenom vklade vôbec nezáleží keď berieš lieky. ERA test sa robí v riadenom cykle a v rovnakom sa potom robí aj vklad.

zuzzi18
10. okt 2022

@gabrielamodrykonik ty opisujes prirodzene otehotnenie a to nemá nič spoločné s IVF

gabrielamodrykonik
11. okt 2022

@dominikahr sliznica 11 mm pri vklade je podla mna uplne v pohode sliznica, embryo sa ma kde aspon zavrtat. Toto je zase moja skusenost. A ja som len reagovala na to, ze si pisala, ze vklad by sa mal robit najneskor do 22 dna cyklu (nic o riadenom cykle nepises), co tiez nie je pravda. Mne ho robili na 24 den a isla som v nativnom cykle. V tomto pripade, tak ako tu aj vyssie zeny pisali, zalezi na dlzke menstruacneho cyklu a ovulacie, a ten kazda zena mozeme mat iny. Autorka nepise, ci mala problem len so slabo rastucou sliznicou, alebo aj s ovulaciou. Ja len pisem, ze napriklad v nativnom cykle, sa ma odsledovat ovulacia a vyska sliznice a vklad by mal byt planovany na piaty den od ovulacie. A to kludne moze byt aj neskor ako 22 den. Ak isla v riadenom cykle, ktory vacsinou prebieha tak, ze bud sa da nieco na rast sliznice, a potom na vyvolanie ovulacie, alebo sa len pichne nieco na vyvolanie ovulacie, tak vklad by mal byt tiez planovany na piaty den od ovulacie. Ak vobec nema ovulaciu a ani ju nevyvolavaju, s tym nemam skusenost ako potom planuju vklady. Ale pravda je, ze na 30 den sa to aj mne zda uz neskoro.

gabrielamodrykonik
11. okt 2022

@zuzzi18 opisovala som kryoembryotransfer po ivf v nativnom=prirodzenom cykle, kde zena nema problem s ovulaciou ani rastom sliznice

zuzzi18
11. okt 2022

@gabrielamodrykonik tak to netreba spajat s ERA testom, ten sa v takom cykle nerobi ale iba v riadenom podla vysledku ERA

dominikahr
11. okt 2022

@gabrielamodrykonik keďže tam je napísané ze pri užívaní estrofermu to zanemna ze je cyklus riadeny. Takže nesla v riadenom cykle o koreom píšeš ty. Je to úplne niečo ine.