KET na jeseň 2011
Drahe spolubojovnicky,
otvaram novu temu KET, lebo akosi sa stracam v tych starsich, ktore boli aktualne v rokoch minulych...
Zaujimaju ma vase pribehy, uspechy, prve tyzdne po KET - ci vas nieco bolelo, ci ste nieco citili, alebo vobec nic..., ci ste uzivali nejake vitaminy, aplikovali nejake "osvedcene babske recepty" a vsetko uplne okolo toho....Vopred dakujem a verim, ze si opat aktualne povymiename skusenosti a pocity!
@katti77 no oni by sa asi aj mali jest v celku, ale ja vobec nekorenim a pre mna uz toto uuuplne stacilo, sa bojim, ze keby som ich jedla v celku by mi hubu uplne vypalilo 😀 Ale ked znesiet ostre, tak nie je co riesit, aj podla mna je lepsie jest ich v celku... Inak pisali tam baby aj o nejakych kabsuicinovych tabletkach, ale ja som sa o ne nezaujimala...
Dakujem za drzanie palcov... Ja neviem, ja sa uplne zmietam v takych pocitoch, ze vyslo to, chvilu som presvedcena, a potom zase ze asi to nevyslo... No obcas si pridem ako uuuplne psycho 😀 Neviem, ci budem testovat, ale asi hej, lebo na kontrolu mam ist az po 16 dnoch a to urcite nevydrzim 🙂
Toto je vlastne moje prve IVF a aj KET, tak som taka vyhukana a neviem, co mozem cakat.. Neviem ani ci mam lezat, alebo normalne fungovat... co je lepsie... Ty si lezala??? Inak unavena som aj ja, ale je to tak, ze ak si idem lahnut, tak zaspim a ked nie a robim nieco dalej, tak to "rozchodim" a potom to uz nejak zvladnem... Tak neviem... Inak ked si otehotnela, citila si nieco "vynimocne"? Nejaky vnutorny pocit, ze vyslo to? Lebo ja som nieco podobne ocakavala, ale nic take sa zatial nedostavilo... 🙂
@viktoria1975, pocuj, to ja som sa uuuplne videla v tvojich pocitoch 😀 a hlavne v tom hypestimulaku... Ani som nevedela, ze nejaky existuje, len som si asi 5 dni pred OPU o tom citala a kedze ja som mala 32 vajicok, hovorim si, ze ja to dostanem... Niet mi pomoci, napriek tomu, ze som pila vodu ako blazon, jedla hlavne bielkoviny a napriek tomu, ze mi doktor hovoril, ze sa toho nemam bat a ja mu uverila, ze to nedostanem a v podstate si to az tak nebrala, sup na druhy den po OPU, uz som sa zacala nalievat vodou a na 3 den som uz aj masirovala na odsavanie, lebo voda mi uz tlacila aj na pluca... Inak ja chodim do Heliosu v MT a ty?
Inak ja tiez pikantne moc nemusim, preto som si aspon pre dobry pocit prisypala tu mletu chilli... 🙂
Ja chodim do ISCARE v BA. Inak ten OHHS bola ina kava...fuj...ale zasa, keby to bola jedina dalsia cesta, sla by som do IVF zasa...
A 32 vajicok - parada! Kolko sa ti oplodnilo a akolko mas mrazacikov?
@zofi81 tie cili papricky ked si das v celku tak ta praveze nic nepali to som len prehltla, tabletky som zhanala v lekarni ale u nas ich nemali tak som si v bille kupila balik a este mi zostali 😀
tie pocity poznam, raz si myslis, ze asi si potom zase, ze nie... lezala som vzdy tak prvy tyzden ale bola som doma 2 tyzdne, ja som maniak na testovanie, uz na 5 den mi ukazalo, ze som tehu len bohuzial sa babatko neuchytilo dobre a odislo, este aj v heliose zistili, ze hcg som mala ale uz len malicke...ak si unavena tak si pekne lahni a spinkaj, ja si pamatam, ze som prespala aj pol dna a celu nod 😉 to je u mna prvy priznak a potom tie testy, ale to musia byt velmi citlive... ale nic vynimocne som necitili uz aj ked som vedela, ze som tehu tak mi to este nedochazdalo, a si dobre tak, lebo inak by som sa zrutila uplne....
ja som psycho stale ked prave podstupujem nieco taketo, v bezne mesiace som uplne v pohode, nemyslim na nic zle, ani na to, ze tehu nie som, ale ked mam pred IVF alebo ako teraz pred KET tak nemyslim na nic ine 😀 , ale ved to sa ani neda na to nemysliet, rano sa zobum a uz hned myslim na to... jedina vec co mi pomaha su knizky a televizor, vtedy trosku dokazem vypnut a preckat tych nekonecnych 14 dni do krvi...
@viktoria1975, nooo bolo to dost hnusne a tie bolesti... Inak sa som vtedy rozmyslala aj nad tym, ze by som si podpisala papier a napriek zakazu doktora isla na vklad... Ale potom som nastastie dostala rozum a odlozila to, lebo u mna sa to len zhorsovalo, trvalo to tak tyzden a pol a potom to zacalo ustupovat..
No 32 vajicok, oplodnilo sa 21, na mrazenie schopnych 7, ale v Heliose to beru dost prisne, mrazia sa az na 5-6 den a väcsina ma znamku 1, 1-2 a myslim, len jedno alebo dve maju znamku 2... A ty? Kolko si mala vajicok? a kolko ti ich este ostalo?
@katti77 jaaaaaaaaaaaj, tak to ja som netusila, ze ked ich jes v celku to nepali, skoda, ze to nikto takto nenapisal, ja som myslela, ze keby som to mala jest v celku, sa zbesniem od toho, ako to bude palit 😀
Inak normalne si mi nasadila cervika do hlavy, ze uz na 5 den si testovala... 😎 Ake su napr. tie citlive testy????? 😀 Vies, ja by som potrebovala, len taku malicku istotu, ze sa to dobre vyvija a uz hned by to bolo o trosku ine...
Pocuj, ja som si cely cas bola viac-menej ista, ze nam to KET vyjde a od transferu, ja neviem, co sa so mnou deje, ale mna napadaju same debiliny a zahanam ich vkuse s tym, ze urcite to vyjde... Chudak tie drobciatka vo mne, dufam, ze ten moj psycho chaos este nevnimaju a v klude sa vyvijaju 😀
@zofi81 ja som to presne vedela, ze sa chytis na ten 5 den testovat 😀, ja som mala testy fakt citlive, ale z internetu, uz si nepamatam, kde sa daju kupit, ale v lekarni je najlepsi mama test... na druhej strane, ta chcem ale varovat, ci je dobre testovat tak skoro, lebo nedaj boze ti neukaze, lebo test nebude citlivy a tebe sa este to psycho zhorsi, ono je to taka dvojsecna zbran, urcite ti tu niektora napise aby si netestovala, fakt to clovek musi zvazit, aby sa nezlozil skor ako je to nevyhnutne 😀 ... takze pekne si kup knizku vyloz nohy na paplon a 5 vankusov a relaxuj, testovat zacni az ked budes pripravena (ja som maniak, mna si netreba brat za priklad), ale drzim silno palceky... ak citis, ze sa to podarilo tak potom si na najlepsiej ceste k babu
@zofi81 ja som mala len 10 ks. Lekarka mi rovno povedala, ze vklad je velke riziko pre mna aj pre embya a nedoporucuje, ale keby som moc naliehala, tak vlozi. Ja som nenaliehala, mala som tak silne bolesti, ze som uz nemala sil naliehat a ani mi to rozum nedovolil. Z 10 sa oplodnilo 7 ks a tie aj zamrazili. Neviem, akej kvality, nepamatam. Inak ja isto nebudem tesovat, som fatalista a test by masvystresoval...a nahodou by nic neukazal, bola by som velmi smutna a keby ukazal, bala by som sa, ze potratim...takto nech oni urobia a basta...
@katti77, tak to vies, ze clovek sa toho chyti 😀 Aj ked som potom nad tym rozmyslala a uvedomovala som si presne to co si napisala... Aby som sa nezdeptala este viac ako je treba 🙂 Skusim teda tak na 10 den, kedze mi vkladali 6 dnove embrijko a 10 dni po vklade uz by malo byt nieco vidiet, no nie? A jeden mamatest mi este ostal a mozno na potvrdenie si pojdem kupit este dalsi 😀 No uvidim...
Knih mam dost 🙂 a hlavne teraz citam tetu Steelovu, tej vsetky romany koncia stastne a to ja predsa teraz potrebujem... Lezat sa mi uz nechce, takze labzujem aj po dome... Trosku ma desia schody, lebo spalnu mame na poschodi a kdesi som citala, ze po vklade by som sa schodom mala vyhybat...
No a citila som, ze sa to podari hlavne pred vkladom... A hlavne som cakala, ze po vklade ucitim nieco "zazracne" no a nic som neucitila a z toho som tak trochu neista a z toho vyplyva aj kolisanie mojej nalady... No psycho, co ti budem hovorit 😀 Drz sa aj ty 🙂
@viktoria1975, vies mna presvedcilo hlavne to, ked mi doktor povedal, ze ak by som preda isla na vklad, ten hyperstimulak by sa este zhorsil (co si v mojom pripade neviem velmi dobre predstavit) a netrvalo by to cele do zaciatku menstruacie, ale tak 2-3 mesiace... Takze som si dobre poplakala a vzdala to... Ja asi testnem, beriem to tak, ze aspon si usetrim na par dni nervy alebo sa budem vytesovat par dni dopredu 🙂
Kedy mas vlastne to KET? Alebo si uz bola?
@zofi81 ano, ano, aj mne to povedala, ze by sa to vkladom este zhorsilo a ja som si to uz horsie ani nevedela predstavit. U mna sa neda presne povedat, kedy bude
KET, lebo mi nerastie dobre sliznica a tak sa dozvedam az tesne pred, ci sa da, alebo skor nie...
Stale nic necitis? ziadnu bolest , pocity? Kolko dni mas po KET?
@viktoria1975 No ale ja som pred KETkom dostala lieky na rast sliznice, vola sa to ethinilestradiol alebo tak nejak podobne a od toho pekne narastie sliznica. U mna bol doktor v den vkladu velmi spokojny. Na 14 den som mala 8 mm, tak mi este zvysil davku a pri vklade mi sice nepovedal cislo a povedal, ze svoj ucel to splnilo a je velmi pekna. A teraz na udrzanie beriem utrogestan. No je to sila, ale okrem toho, ze mam trochu viac naliate prsia, ale nebolia ma, ma akurat druhy den boli hlava, ale inak len veeeelmi slabe popichavanie v podbrusku, co si myslim, ze keby som sa nesledovala, tak to ani necitim... Tak neviem, ci je to dobre, ci zle... Ale tak pevne verim, ze to vyslo 🙂 az na toho cervicka pochybnosti obcas 🙂 No dnes som 6 den po KET...
aj ja som dostala, estrofem a aspirin a neskor utrogestan na konci pripravy,ale aj tak sa stane, ze to nezaberie. Drzim palce silno, aby sa podarilo!
@zofi81 aj ja som dostala, estrofem a aspirin a neskor utrogestan na konci pripravy,ale aj tak sa stane, ze to nezaberie. Drzim palce silno, aby sa podarilo!
@zofi81 Ako sa mas?
@zofi81 tak na 10 den uz by podla mna malo byt nieco vidiet...a teraz si kolky den?
ja idem na vklad ak sa embryo rozmrazi v stredu, sliznicu som na 13 den mala 11 mm, to ja mam vzdy, ja mam skor problem s embryami, tak nedavam tomu velku nadej, ze sa rozmrazi a bude rast....vsak uvidime...
drzim palce aby to vam dopadlo dobre...
o psycho mi fakt nemusis hovorit 😀 to poznam doverne
@viktoria1975 Ahoj, no ja tak stale rovnako, ale verim, ze to dobre dopadne... Priznaky zatial este stale ziadne, ale uz tu kocky viacere pisali, ze nemali ziadne priznaky a boli tehotne, tak verim, ze to bude aj moj pripad 🙂 A ty ako? Mas nieco nove?
@katti77 ok, tak 10 den sa uz blizi 🙂 dnes som 9 den po KET a zaroven 28 den cyklu... Drzim ti strasne palceky, aby sa embryjko pekne rozmrazilo a aby toto uz bolo pekne uspesne tehotenstvo celych 9 mesiacov... Inak tu sliznicu si mala fakt peknu, ja som mala na 14. den len 8 mm, co mi doktor povedal, ze to nie je zle 🙂
Som rada, ze sme tu viacere tak rovnako "postihnute" uz som myslela, ze som tu tak na prasky asi jedina 😀

@zofi81 zofi, presne si vystihla moje pocity. Kam chodis do CARu? Inak Femibion aj ja, ale tie cili nemozem, neznasam pikantne, to by ma zabilo..xixixi.