KET - september 2020
Ahojte 😁
Chystáte sa niekto na ket v septembri? Poprípade blízko?
Spoznala som tu úžasných ľudí a dodnes dobre kamošky s ktorými sme sa podporovali.
Mame 2r dcérku po prvom úspešnom IVF a tak by sme chceli aj súrodenca. Mame ešte 9 mraziacikov tak sa chystáme v septembri na ket.
Ak ma chuť niekto pokecat tak budem len rada 😁😁
@jessica8 dakujem, aj ja tebe😊 tiez ti dali ten novy liek Lucetam? Mam toho dost, estrimax, progesteron, prednisom, lucetam a fraxiparin😄
@orchidea1986 nie nedali mi nič nové 😁
Ja mam estrofem, progesteron, medrol a fraxiparin
@jessica8 a kto priniesol embryjko embryolog ci embryologicka?
@orchidea1986 embryologicka 🙂
@jessica8 aj pri mne bola pri ET, milá bola 🙂
Takže nám to prvé IVF nevyšlo nemáme ani mraziacikov. 😩
@luciarasto Je mi to ľúto. Čo ti poradili v CAR? Mala si ET či KET? Určite niečo vymyslia. Čo všetko si brala? Bola si po vklade v kľudovom režime? Posielam Ti veľa síl 🙏
@kecalkova ďakujem ti veľmi pekne. Ešte mi neporadili nič vo štvrtok ideme na konzultáciu ze co ďalej. Mala som ET. Po vklade progesterone a až keď som začala trocha krvácať mi dali o dva dni na to estrofem. A samozrejme kyselinu listovú a vitamín D. Nič iné. Áno bola som skoro stále som ležala alebo sedela. Som z toho na nervy 😩
@luciarasto Mne po vklade zmenili progesterón tabletky na injekcie, plus opäť Clexane injekcie. Ja som si kúpila Femibion1. Začala si krvácať pred koncom (14.deň)? Ja som bola na KET, tak čakám. Držím ti palce, aby si mala čo najlepšie informácie z konzultácie. Nabudúce určite vyjde, musí 🙏
@luciarasto to ma mrzí ☹️ určite by stalo za to nechať predĺženú kultivaciu. Všetky dobre centra to už tak robia... A na GF som nepocula nič dobré. Možno aj zmena by vám pomohla. Mala si vysetrenu hematologiu a repro imuno?...
@kecalkova krvácala som dvakrát prvý krát 9ty deň brala som to ako implantacne lebo to bolo len dva dni vtedy som hneď volala do centra a kázala mi zobrať estrofem povedala som jej ze ho nemám ze mi ho nik nepredpisal (kontrolu som mala na 14ty deň ale keďže som mala krvácanie tak mi povedala že mám prísť na 12ty deň lebo bol víkend vtedy) a na ten 12ty deň to bol pondelok tak mi brali krv aj robili sono. Na sone nič nebolo vidieť a krv bola pozitívna ale len 32,98 od toho 12teho dňa som začala brať aj ten estrofem a mam pocit ze akoby mi to ten estrofem ešte zhoršil po prvych dvoch tabletkach ma hrozne začali bolieť prsia a po ďalších dvoch som začala spinit to bol 13ty deň od vkladu a potom sa to už len zhorsovalo na 14ty deň som už aj krvácala a dosť to som opäť volala do centra kázala mi zvýšiť dávku ktorý som ale zvýšiť nemohla lebo by mi nevyšlo (mala som najprv brat dve ráno dve večer potom mi kázala 3x denne) ja som jej to povedala tak to nechala tak a ze opäť v pondelok mam prísť na kontrolný odber a sono a dajú mi aj estrofem. No a v pondelok stále nič nevideli uistili ma ze je to normálne ze sa uvidí z krvi ešte som sa opýtala lekára na koľko percent to vidí ale ze chcem ozaj pravdu povedal tak na 50% tak som bola spokojná a čakala do obeda na výsledky krvi a tie už boli negatívne. To mi potom len oznámila koordinátora ze mam vysadiť všetky lieky ani nič že mrzí ma to alebo nejaké slová útechy a ze ci chceme konzultáciu s doktorom alebo doktorkou tak vo štvrtok mame s doktorkou. Jee prepáč som sa rozpísala asi som to potrebovala zo seba dostať von. 😔🙄 No ja verím ze nabudúce to už vyjde ale najskôr na to musíme našetriť keďže to nieje lacná záležitosť. Takéto veci by mala poisťovňa preplatiť všetko aj lieky malo by to byt zadarmo chcú aby sa rodilo viac detí ale plat si za to. Strašne ma to hnevá. A ty si mala ET ci KET? A vyšlo?do akého centra chodíš? My sme boli v gin fiv Žilina
@milakrasna No rozmýšľali sme ci dat ci nedať ale nechali sme to tak ved ak je silne embryo uchytí sa aj bez PK. Rozmýšľam aj nad tou zmenou ved uvidíme co nám vo štvrtok povedia ale ak aj zmena bude najskôr tak za pol roka. Nemala som vyšetrenie nič. Ani neviem kde sa to robí čo k tomu potrebujem koľko to stojí a kde sa to vybavuje. Ktoré centrum by si mi odporučila? N začiatku sme sa rozhodovali ze do ktorého a Žilina je najbližšie keďže cestujeme vlakom
@kecalkova ja až po ET som začala užívať aj to na 9ty deň len kvôli krvácaniu
Tak dmes 11 den po KET a test biely ani naznak ducha ☹️☹️☹️ strasne aom v to dufala a teraz som sklamana ci vobec ist na ďalší vklad mame este 3 mrazakov ci to cele nieje zbytočné.
@strojarka25 určite ešte skus kým máš mraziacikov, my nemáme ani tých mali sme len 4 vajíčka všetky sa oplodnilo ale len dve boli vhodné a tie dve sa prestali ďalej vyvíjať,dve mi vložili. ja som 9den po et síce mala ducha ale čo z toho keď na 12den už bol biely test. Určite skúšaj kým máš z čoho. Držím prsty 🙏 neboj nabudúce sa podarí moc na to nemysli.
@nikushqa Moja zlatá, ja beriem Clexane a Prolutex. Doteraz ma vpichy boleli ku koncu stimulky. Teraz ma bolí každá injekcia, brucho veľké, tvrdé ako skala po vpichu. Strašne to bolí, aj keď pred a po vpichu dávam ľad na to. Už sú aj modriny, je to už oveľa citlivejšie ako počas stimulky. Keď ohnem brucho, som v riti 😂. Takže z postele vstávam ako tehotná a sedieť viem len ak si dám bandáž...
@luciarasto to prvý krát počujem ze estrofem až tak neskoro a na krvácanie... Ja som ho vždy brala od 2dc. Viem ze to nie je lacný spas a práve preto by bolo dobre mat pred tým urobene vsetky vyšetrenia. Repro imuno napr imunovital alebo Dzurilla NT. Platí sa okolo 90€. Hematologia je hradená poisťovňou.
A čo sa týka zmeny centra tak Reprofit Brno topka. Na sk nemam koho odporučiť, jedine vyhnúť sa iscare a GF. Také su moje skúsenosti...