icon

KET v novembri 2023: Podporte sa v čakaní

ameli221
31. okt 2023

Ahojte dievčatá, ste tu nejaké, ktoré idete na KET v novembri? Mohli by sme sa podporiť v čakaní.
My máme vklad naplánovaný na 2.11. Je to žiaľ už náš 6 vklad, no ako pri každom, vždy verím, že tentokrát to vyjde.

ivi222
3. nov 2023

Inak baby,Vam aj v CAR nieco povedali k tomu,ci robit,ci nerobit po vklade? Mna sa doktorka len na začiatku opytala,ci potrebujem nejaké lieky predpisat. Mna len napadlo,ze raz,uz asi 3roky dozadu mi jedna doktorka z CAR povedala,ze mi vysla z krvi hranicna hodnota,tak ze by mi po vklade preventivne dala anopirin. Tak mi ten anopirin teraz doktorka predpisala,este sa ma pytala ci chcem clexan injekcie alebo tabletky. No ja mam vediet?! 🤷A viac mi nepovedala lekarka nic. Urobila vklad,odisla a viac som ju nevidela. Po vklade som tam vlastne lezala pol hodiny sama.Potom prisla ina sestricka,nie ta,co bola pri vklade,ze mozem uz odist a so slovami,ze boli ste uz poucena,ako sa spravat,vsak? Vravim jej,ze nie. Tak mi len povedala,ze odteraz sa správate ako tehotna a o 2 tyzdne sa objednate na odber krvi,na recepcii vam daju papiere. Nedvihat tazke veci,nezatazovat spodne brucho prvy den.A ze si mam davat pozor aby som neochorela. Vravim,no to tazko ovplyvnim,kedze robim v materskej skole. A na to mi ze noo,to su sopliky,kasle hned.. a to bolo vsetko.. recept na anopirin mi dala recepcna a vlastne som ani nevedela,ci si to dat uz vcera alebo az dnes. V lekarni mi povedali,ze sa to dava rano,tak som dala az dnes. A teraz citam,ze babam v CAR hovorili ze napr.nemaju pit bylinkové caje,jest plesnive syry.. a napriklad ani za sex netusim ci ano ci nie. Lebo citala som rozne nazory🤔🤷neviem,mi to pride,ze to v CAR beru uz ako na pase..vyde,vyde,nevyde,nevyde. Sak dojdete zas

dasty1992
3. nov 2023

@ivi222 normalne mozes fungovat,bezny rezim,akurat s nicim tazkym sa nenadrapovat,aby si si nenamahala brucho...a sex tusim po 2 alebo 3 dnoch mozes mat, ale to je uz na tebe....hlavne sa moc nepozorovat a nezamyslat nad tym😉 byt v pohode

ivi222
3. nov 2023

@dasty1992 dakujem za rady 😇

martinkova
3. nov 2023

@ivi222 presne ako dasty hovorí,3 dni bez sexu a nedvihat nič ťažké. Asi sa riadiť aj svojimi pocitmi,ja budem abstinovať teda dlhšie 😀

ivi222
3. nov 2023

@martinkova jasne,chapem😀😉o mna nejde,ja vydrzim. Len ma to napadlo,tak informacne.. bo my sex nemali uz mesiac,kvoli inym okolnostiam.. tak na chlapovi to uz je citit😂

martinkova
3. nov 2023

@ivi222 😀😀😀

michaela_lm
Autor odpoveď zmazal
ria999
4. nov 2023

Ahojte 🙋🏻‍♀️ , tak tie ktoré to už majú za sebou ako sa cítite? Nejaké nove pocity?
Ja som 2.11. mala vklad a dnes svetlo ružový výtok, myslíte že to je na dobrej ceste? Nemáte skúsenosti? 🙂

ivi222
4. nov 2023

@ria999 to môžeš mat uhniezdovanie,drzim palce🍀ja som dnes mala dvakrát na papieri akoby kvapku tmavej krvi. Len ja sa bojim,aby sa mi nerozbehlo spinenie ako vzdy pred menštruáciou v týchto dnoch cyklu😬

ameli221
autor
4. nov 2023

@ria999 ja si myslím, že by to fakt mohlo byť uhmiezdovanie. Držím palce.
Ja som tiež bola na vklad 2.11. zatiaľ necítim nič, len klasické ťahanie, pichanie v podbrušku a pocit nafúknutého brucha. Snažím sa udržiavať v psychickej pohode a viere, že to vyjde, no je to ťažké, prepadajú ma všelijaké myšlienky.

ria999
4. nov 2023

@ivi222
@ameli221
Ďakujem veľmi pekne aj vám silno držím palce ✊🏽🍀
Ivi mne jedine čo povedali v centre tak že spinenie je normálne po ket že toho sa netreba báť a stresovať 🙂.. jedine čo mi je divné že ja som žiadne nemala až po 2 dňoch svetlo ružový výtok dnes ,neskôr aj taký kus zrazenej krvi zo mňa vyšiel a teraz mám tiež spinenie aj ja 🙁
Ameli je to na psychiku niečo neskutočné to je pravda.. ako kto si tým ešte neprešiel fakt to nemôže pochopiť..

snazilkaxy
4. nov 2023

@ameli221 ahojte žienky, vidím, že nás tu je dosť, čo mali 2.11.vklad, pripájam sa aj ja k tomuto dátumu. Je to môj prvý a verím že aj posledný vklad, tak som si to v hlave nastavila. Ja nemám žiadne príznaky, len sa zvláštne cítim, ale nič ma nebolí, neťahá, žiaden výtok...neviem, či vydržím nerobiť test, veľa som čítala že si robili ženy už aj na 6ty či 8my deň a vyšiel im, verím, že budeme všetky čo sme tu na tom rovnako ❤️ držím nám noc palce

ameli221
autor
4. nov 2023

@snazilkaxy dúfam, že ten štvrtok 2.11. nám všetkým zmení život a bude pre nás šťastný 🙏🍀

martinkova
5. nov 2023

Dievčatá,ale veď to je dobre znamenie - to spinenie. Ja nemám nič. Včera má trosku pobolievalo podbrusko ale nič zvláštne. Ja som ale z toho progesteronu strašne nervná,neviem vydržať už ani sama so sebou.

ivi222
5. nov 2023

@martinkova no mne vcera len tie dve kvapky a inak uz nic. Len nafuknute brucho a chute na jedlo,co myslim ze z progesterónu😬a verim ti s tou naladou,u mna tiez nic moc nalada😬

kuzlatko
5. nov 2023

Ahojte. Rada by som sa pridala k Vam do skupiny. Caka ma tento mesiac druhy KET, ale zatial neviem presny datum. Mam za sebou 4x IVF, z toho 2x ET neuspesne a 1x KET v Marci 2023, ktory vysiel ale bohuzial v 11tt zamlknuty potrat. Pevne verim,ze tentokrat to vyjde a dockame sa vytuzeneho babatka.

ameli221
autor
5. nov 2023

@kuzlatko vítam ťa medzi nami a držím palce 🍀

pauli_nama
5. nov 2023

Ahojte, ja bola tiez 1.11 tak cakam a cakam. Je to moj 2 ket, pri prvom som mala jemne spinenie od 3 dna a nic🫤 vtedy som mala nadej ze sa jedna o uhniezdovanie a nebolo☹️Teraz zas nic tak mam nadej ze to je ine ako ten prvy. Ale vtedy som vela citala a zaver taky ze ziadny priznak nie je jednoznacny, jedna ma tak, druha tak, a kazda iny vysledok. Cize budme optimisticke, nezufajme, sledujme sa co najmenej, vydrzme co najlhsie netestovat😅 vsetkym drzim palce, cely tento proces je velmi narocny🙄

ameli221
autor
5. nov 2023

@pauli_nama vítam ťa medzi nami a držím palce 🍀 áno, aj ja som došla k rovnakému záveru, že žiadne príznaky o ničom nesvedčia, sú subjektívne, v každom cykle iné a väčšinou spôsobené progesteronom. Neostáva nám nič, len čakať na test. Držím nám všetkým palce 🍀

snazilkaxy
6. nov 2023

Ahojte, ako sa cítite? Dnes 4ty deň po..ja mám od rána takú zvláštnu bolesť v bruchu, ako keď pred ms mám..no tu mám mať až o 7 dní a viac..plánujete sa testovať? Ktorý deň?

ria999
6. nov 2023

@snazilkaxy ahoj , ja po tom jednodnovom spineni už nič nemám len občasné pichnutie na pravej strane a v podbrušku cítim presne taký tlak ako pred ms .. žalúdok mám ešte dosť rozhodeny ale to bude podľa mňa tými liekmi všetkými čo beriem ale rozhodla som sa že od zajtra začínam testovať 😇 .
Len keďže ja som ešte ani raz v živote nemala pozitívny test neviem aké by som si mala kúpiť 🤔

snazilkaxy
6. nov 2023

@ria999 aké lieky všetky užívaš? Ja len zospodu dávam progesterone. Tak obe máme nejaké pocity ako keď pred ms, snáď to značí niečo dobré. No ja som tiež nikdy nemala pozitívny test, ale v jednej skupine mi jedna baba písala že tie plastové jej ukazovali lepšie ako tie pasikove/pruzkove testy. Tak ja kúpim v plastovom obale, pisala mi, že z dr.max kupovala.

snazilkaxy
6. nov 2023

@ria999 napríklad tento mi tam hodila,že je dobrý. https://www.drmax.sk/dr-max-pregnancy-test-comf...

ameli221
autor
6. nov 2023

Dievčatá, aj ja som 4 DPT a mam v podbrusku a krizoch tlaky ako pred menzes. Blbe tlaky, ktoré neviem definovať, akoby som v maternici mala kilove zavazie 🙂

snazilkaxy
6. nov 2023

@ameli221 verím že to máme príznaky nie ms ale buď uhniezdovania alebo už tehotenstva 🙂

ria999
6. nov 2023

@snazilkaxy Euthyrox, Estrofem, Lenzetto, Lucetam, Anopyrin, Clexane a Amelgen ..
Ďakujem za radu ale mám po ceste len DM tak nejaké tam asi najskôr kúpim takže začínaš aj ty od zajtra?🙂
Dievčatá tieto príznaky ja verím že nebudú len tak 🙏🏽🍀

ivi222
6. nov 2023

@snazilkaxy ja mam pocit ze nemam ziadne priznaky 😬jedine prsia mam citlivejsie a nafuknute brucho,ale to som mavala aj po clostylbegyte a nebolo to tehu 😔beriem len progestanal zospodu,jednu vecer.. nemam doma testy tak netestujem 😀ale nejake som vcera objednala,tak uvidim,ked pridu,ci otestujem😀🤷

snazilkaxy
6. nov 2023

@ria999 ja mám tiež predpísaný od lekára euthyrox, ale priznám sa, že ho neuzivam us asi dva mesiace, ak nie viac...no ja neviem, či mám aj ja začať odzajtra..bojím sa toho, aj keď som pozitívne naladená. A nemám doma naschvál žiaden test..aj keď nemám problém ísť kúpiť..

snazilkaxy
6. nov 2023

@ivi222 ja tiež nemám doma, ale láka má ísť si kúpiť no...ja myslím, že naozaj sme každá iná a u niekoho môžu príznaky nasvedčovať tehu a u inej ženy zas naopak..ťažke to mame

zuzana_2407
6. nov 2023

Ahojte dievčatá, potrebujem poradiť v 2 veciach. 1.) na ktorý deň vychadzá KET pri 28 dňovom cykle? 2.) myslíte, že by mi spravili KET aj 24.12. alebo 25.12.? Ďakujem ❤️