icon

Klinika na umelé oplodnenie

xela555
2. jan 2022

Ahojte dievčatá, chcem vás poprosiť v mene mojej sestry
Bola už na 2 oplodneniach, nepodarilo sa, bola na klinike Iscare, totálna nespokojnosť aj s prístupom , proste so všetkým. Prosím poraďte tu na Slovensku naozaj výbornú kliniku alebo tie ktoré ste boli v Brne, ktorá je to presne klinika , pretože viem, že v Brne je aj klinika ktorá spolupracuje s touto Iscare, čo určite nechceme.
Ďakujem za každú informáciu a radu 🙏

Strana
z2
lusyp
15. jan 2022

@xela555 ja iba môžem NEODPORUČAŤ Helios v KE, vôbec nám nepomohli, celé IVF jedna katastrofa (hyperstimulačný syndrom jak vyšitý a nakoniec iba jedno embryo vhodné na vklad, neúspešný KET...)

anetata
15. jan 2022

@beatta7 my sme hned isli do Brna.

beatta7
15. jan 2022

@anetata aha dakujem, lebo my teda pozerame kliniky u nas, ze kam by sme isli, co by nam bolo take najvhodnejsie, cenovo je to v Cechach ako v porovnani so Slovenskom?

anetata
15. jan 2022

@beatta7 ja co som mala informacie o slovenskych centrach, tak som nad nimi ani nerozmyslala. Navyse do Brna to mame o asi 20minut dalej nez do bratislavy, takze cestovanie porovnatelne. A tym, ze dve zname boli v cechach prave u doktora Štelcla, tak mi dali odporucanie a som rada, ze som dala na ich rady. Ceny myslim ze priblizne rovnake, pravdupovediac neviem co to tu vychadza. Nas to cele vyslo okolo 1000€ ked ratam aj lieky, ale cestu som nepocitala. Ostatne platila poistovna, ja som poistena v CR. Skusali sme aj jeden krat iUI, kde zaroven manzelovi robili spermiogram, to nas vyslo 30€ kamoska co chodila do iscare v Ba, tak iui tam vyslo 100€. To je jedine co viem cenovo porovnat.

beatta7
15. jan 2022

@anetata jasne, to chapem potom. no ja pozeram momentalne tu kliniku, co si pisala, ze kamoska tvoja tam bola. ta ma tak oslovila, co som pozerala. lebo uz nejaky cas sa o tomto doma s drahym bavime a su to nekonciace diskusie, ze kde by bolo vhodne, co brat do uvahy, no je to uplne nieco nove pre nas, tak sa v tom musime najskor nejako zorientovat

anetata
15. jan 2022

@beatta7 Jasne, to chapem, ze sa v tom musite zorientovat. Taktiez to bolo pre nas nove, ale po skusenostiach od dvoch kamosiek sme boli rozhodnuti, ze chceme ist aj my do Brna. Napriek tomu sme sa dlhsie odhodlavali, ci do toho ist alebo neist, kedze manzel bol na spermiograme v BA a ja som bola na vysetreniach u mojej gyn a dopadlo to tak, ze mame obaja ok vysledky a malo by sa nam podarit prirodzene. Tak sme dalsieho pol roka skusala a ked sa nedarilo, tak sme sli do Brna, kde ma poslali na prefuk vajecnikov aby vedeli, ci dava zmysel vobec IUI, ci su priechodne vajickovody. Mala som priechodne a tak sme skusali IUI, popritom urobili spermiogram a teda tam zistili, ze manzel ma katastrofalne vysledky, ktore boli uplne odlisne ako vysledky z Ba… tak nam hned odporucili IVF, ze dalsie IUI skusat je len zbytocne mrhanie penazi aj casu.. tak sme do toho sli a teraz sme velmi stastni, ze ti vyslo tak ako to vyslo 😊 Velmi drzim palce, viem ake je to tazke.

dadula_15
18. jan 2022

@beatta7 myslíš Iscare? My sme sa pre tú kliniku rozhodli. Ono tých možností dnes už je viacej, ale teda komunikácia a prístup, to sú také veci ktoré mňa osobne zaujímajú.
U nás tiež to bolo také, že sme nevedeli, či už pomoc vyhľadať, ako sa postavíme k tomu problému a všetko. Myslím, že toto sú také veci ktoré človek nečaká, na ktoré sa ani nejako pripraviť nedá.

janie7
18. feb 2022

@beatta7 Ahoj, my chodíme do Brna, maximálna spokojnosť, môj lekár je neskutočne zlatý a aj keď prvý KET nevyšiel, už sa neviem dočkať druhého. Cenovo to záleží od úkonov a liekov, keďže lieky alebo injekcie na český recept si hradíš sama, jednotlivé úkony by som povedala, že sú trošku lacnejšie ako na SR, no záleží od CÁR,

beatta7
9. mar 2022

@anetata dakujem za tvoju skusenost, len mi je take zvlastne, ze ako mohli tie vysledky vyjst uplne ine, ale tak podstatne je to, ze sa podarilo, to je zaklad, nie? 🙂
@dadula_15 ano, viem ze je ich uz viac a prave preto je to pre mna dost komplikovane. ze vybrat si, zorientovat sa v tom. jasne, ze necaka, ved ani my sme sa nenazdali, ze budeme musiet taketo veci riesit, informovat sa o takychto klinikach, moj drahy ten zo zaciatku bol aj taky nesvoj z toho, ale tak nastastie pomohlo ze sa o tom bavime doma otvorene 🙂 ze teda nemal nakoniec problem aby sme pomoc zacali hladat.

beatta7
9. mar 2022

@janie7 nepozerala si kliniky aj na Slovensku, ci nechceli ste tu ist niekam?

janie7
9. mar 2022

@beatta7 Mala som veľmi zlú skúsenosť s jednym CAR v Bratislave a to som tam bola iba na IUI a povedala som si, že na SR nikdy viac 😠 Ako Brno by som nemenila za nič na svete, no keď na SR tak jedine Ferticent. Ja mám Dr. Maršíka ako gynekológa, vždy sa snaží pomôcť aj ako gynekológ, je ústretový a vkuse sa rehoceme.

janie7
9. mar 2022

@beatta7 Aby som to upresnila, Maršík pôsobí aj ako IVF lekár aj ako gynekológ. Veľmi chcel aby som druhé IVF absolvovala u neho, no keď som mu povedala, že kde chodím, tak mi len pritakal a povedal, že lepšie som sa rozhodnúť nemohla 😉

dadula_15
11. mar 2022

@beatta7 to verím, veď aj my sme boli takí všelijakí, nevedeli sme čo čakať a tak, ale teda neľutujem, že sme sa rozhodli objednať do Iscare, síce termín sme nedostali už aj, ale vyplatilo sa čakať a dobré, že jak sme tam došli, tak aj recepčná bola milá, aj dr. Sakal veľmi fajn, tak hneď taký ten stres z nás oboch opadol 🙂

beatta7
13. mar 2022

@janie7 dakujem ti za nazor, chapem, ze teda si potom hladala inde, podstatne je to aby veru nam to sedelo, aby sme sa my dobre citili 🙂
@dadula_15 tak to nejako by nam nevadilo aj keby sme dlhsie cakali, len podstatne je pre mna to, ze sme sa uz tak preniesli cez niektore veci, ze uz sa o tomto vieme bavit bez nejakeho ostychu, bez nejakych problemov, lebo zo zaciatku to easy nebolo 🙂 objednavala si sa tam akym sposobom?

dadula_15
14. mar 2022

@beatta7 na webe, na stránke majú taký formulár, tak ten som vypísala a potom ma vlastne spätne kontaktovali 🙂 To verím, že to nebolo to asi u nikoho, ale dobré je, že ste sa rozhodli s tým niečo robiť a podľa mňa ste na dobrej ceste a uvidíš po vyšetreniach, že čo vám povedia, že o čo ide prečo to nejde.

janie7
14. mar 2022

@beatta7 Za máličko, presne ako hovoríš, dôležité je aby ste si sadli s doktorom alebo doktorkou a hlavne aby pomohli 🙏🏻😉🍀

beatta7
17. mar 2022

@dadula_15 ano nasla som to bez problemov, uz som to aj ja odostalal, tak som zvedava, ze ked zavolaju, ze co aky termin dostaneme, kedy sa na kliniku dostaneme a co vlastne bude dalej, som v takej nervozite trosku 🙂
@janie7 no to dufam, ze aj nam pomozu a ze nasa rodinka sa rozrastie, velmi o tom snivame 🙂

dadula_15
21. mar 2022

@beatta7 to sa teda teším, že už teda si zase o krok bližšie. Tak nervózna že si to je myslím úplne normálna vec, z toho si vôbec nerob ťažkú hlavu. Daj potom vedieť 🙂

beatta7
24. mar 2022

@dadula_15 dam dam, prvy tyzden aprilovy tam ideme, tak uvidime, co bude, jasne, ze sa ozvem, ved velmi ste mi pomohli urobit si nejaky ten prehlad kde co ako a vdaka tomu som sa rozhodla, takze jasne, ze napisem ti 🙂
ale teda uz odratavam dni, kym pojdeme, jak deti adventny kalendar 😀 😀

Strana
z2