Klinika ReproGenesis Brno
Ahojte, rada by som sa dozvedela viac o tejto klinike. Máte už skúsenosti? Rozhodujem sa RF alebo ReproGenesis, poraďte.
@karinuska22 a kde si bola na tej gentike? Vsade baby pisu ze sa plati tak ja neviem a imuno je v nitre najlepsie ale aj ked som pozerala BA imunovital tak by ma to vyslo 160eur.
@matusik6 mala som imunologicky problem... vysoke hodnoty proti zona pellucida - to je obal vajicka, a ten obal je pritomny okolo embrya do cca 6.dna vyvoja...
@silvinkabb imunologia v NR komplet stojí 250 €, genetika - odber krvi tebe aj partnerovi zdarma ( na vysledky sme čakali cca mesiac).
@lucka_220809 ahoj a kolko si musela brat ten medrol do vkladu?
@karinuska22 na konzultaciu ideme uz na buduci tyzden v piatok. Do vtedy nestihnem absolvovat tu hematologiu, dnes som 2 den cyklu tak idem ku svojej gyn na odber krvi kvoli horm.profilu,nech mam cerstve vysledky. Inac pri 1.ivf som pichala preventivne Fraxiparine a ten sa dava ked je problem s krvou vsak? Niekde to davaju preventivne, tak ako aj Prednison kvoli imuno. V RG tak nerobia?
@anaba1 ano aj ja by som mala.co naskor otehotniet...uz pred 2 rokmi som mala, ale nevyslo to zatial...skusali sme polrok prirodzene,potom 3x iui a kedze nic tak sme isli na ivf...ale jasne ze sa prirodzene nedarilo ked som mala do polroka po 1. Operacii cysru opat a uz aj znicene vajcovody. Je to tazke no...ja mam endometriozu aj na creve. To ze ju zastavi len odstavenie vajecnikov alebo tehotenstvo.
@erijan tak si vypytaj od gynekologicky vymenny listok na hematologiu, aby si mala a chod tam dodatocne. Ja som tak ueobila s hysteroskopiou maternice a Stelclovi som po konzultacii poslala vysledky. Tak mozes urobit aj ty. Cim viac o tebe vedia, tym lepsie
ahojte prosím Vás aká je doktorka Vitousková?
@erijan Dr. Stelcl Ti na moznost brat Prednison a fraxiparine povie, ze mozes preventivne. Ale lepsie je mat vysledok, ci to vobec mas uzivat. Ten Prednison je strasne svinstvo a mne ho naordinovali uz tu v SR, kedze som nemala imunologiu. Brala som ho preventivne aj v Brne ale musela som ho prestat uzivat, lebo som chytila taky zapal priedusiek hned po vklade embryii, ze som myslela, ze embrya nepreziju. Take bolesti som nemala nikdy pri zapale. Tyzden som nemohla spat, lebo ked som si lahla, tak som kaslala a z kaslu ma boleli rebra az tak, ze sme museli po 2 tyzdnoch ist na pohotovost, kde som uz od zufalstva a bolesti plakala. Prednison znizuje imunitu, takze neodporucam ho preventivne jest. Ja som ho brala asi rok s prestavkami. Ale potom som si urobila imunologiu a nebol tam ziadny problem, takze som ho nemusela brat ale Stelcl povedal, ze mozem preventivne. Co sa tyka fraxiparine, pichala som si ho vyse 1 roka a aj cele tehotenstvo po Brne. Je to stresujuce kazdy den si pichat a uz som sa nevedela dockat konca, takze tiez je lepsie ist na tu hematologiu a zistit, ci ho mas brat alebo nie. Tvoje telo musi byt v prvom rade v pohode a nie zbytocne ho este stresovat injekciami a tabletkami, ktore by si ani nemusela uzivat. Ja som na rozdiel od klasickeho IVF bola pri SOFte omnoho kludnejsia, kedze som bola iba na tabletkach. Uz som mala dost tych injekcii.
@silvinkabb Ja som bola na genetike na Kramaroch. Mala som vymenny listok. A na imunologiu som mala tiez vymenny listok a to som bola v Martine v Heliose, lebo v roku 2012 robili kompletnu imunologiu iba tam a v Kosiciach. A rovno som si tam dala urobit aj hysteroskopiu maternice. Chcela som mat urobene vsetky vysetrenia, kde by mohol byt problem.
@karinuska22 aha. No vies tak nepis ze to tak je ked he rok 2016. Za imuno sa plati vyse 250 to vychadza. Uz som si to zistila. Genetika je vsakabohu zadarmo. Pomylila som si to s genetikou embrii
@karinuska22 ano rozumiem... je lepsie mat vsetky vysetrenia aby clovek zbytocne do seba nepchal lieky ktore nemusi...viek ze Prednisom potlaca imunitu, a je to kortikoid takze nic zdrave pre telo...uz ajtak do seba davame plno inych hormonov co zatazuju organizmus, ja pocas MS prve dva dni na analgetikach kazdy mesiac, takze to je pravda ze ked sa da obmedzit lieky tak treba. A injekcii mam uz tiez dost,ale tak ked to pomoze mat dietatko tak si prepoprepichavam to brucho z kazdej strany, len nech sa to uz konecne podari aj nam 🙂
@mette7 mal by sa brat aspon 5-6 tyzdnov pred...vysadila som ho uplne az teraz , po prvom trimestri...
@erijan Drzim palce, aby Vam to uz vyslo.
@lucka_220809 dakujem čiže u teba to zafungovalo že stačila ta doba 5-6 tyzdnov parada 🙂
@mette7 u nas ano, ale kedze ja som tie hodnoty mala vysoke, museli sme mat aj speci postup pri vyvine toho embryja - museli mi minimalizovat tu zonu pellucidu laserom.. a nakoniec sa nam embryjko aj samotne vyhatchovalo, tj vyluplo z toho obalu, co byva vacsinou az na 6 den...ja si myslim,ze to hlavne preto,ze malo ten obal uz velmi tenky vdaka tomu zakroku, a celkovo sa nam stastlivo velmi dobre vyvijalo celych 5 dni, doslova ozaj ukazkovo... mali sme z toho softu iba toto jedno, takze sme boli ozaj velmi radi... takze sa vkladalo uz vyhatchovane 5.den rano... ten medrol bol k tomu potom ako taka poistka nadalej, brala som ho ten prvy trimester a znizovala som si davky postupne...
Kortikoidy iste nie su nic "mnam" a dobre pre telo, ale zas ludia ich beru v riadnych supa davkach pri mnohych alergiach, alebo zakrokoch napr. upravy zraku - lasorvych operacii oci atd, pri akejkolvek transplantacii cohokolvek... berie sa aj 30-40mg denne.. pri tomto beries velmi nizke davky... ja som brala 8mg (4 rano-4 vecer), a potom uz len 6, 4 a nakoniec 2 az 1 mg denne. a nemala som realne ziadne problemy. Naozaj som ani len nejako vyraznejsie neochorela...paradoxne az teraz, ked som ho uz mala takmer vysadeny , ale ani len od manzela som sa tie 4 mesiace nenakazila, ked bol 2x chory...
Tolko moja skusenost... ja do seba vobec lieky nesupem, ani pri beznych problemoch ci chorobach..no nezastavam ani predstavu,ze kazda jedna tabletka a liek nici telo zvnutra svojou chemiou a podobne... proste telo tiez nieco aj zvladne, vie sa na nieco dobre nastavit a zvladnut fungovat... netreba to prilis dramatizovat a vsetkeho sa extremne bat a zo vsetkeho robit strasiaka, rovnako ako by som nesla ani do opacneho extremu - supat do seba lieky a chodit aj na IVF a hormonalne terapie 3-4 krat do roka...
Ale kazdy si musi vediet sam za seba povedat, co mu za co stoji, co ako zvladne, s cim sa citi OK.
Som sa trochu rozpisala 🙂 sa ospraveldnujem 🙂)
@karinuska22s
SPRAVNE treba si dať porobit všetko a nie sa zbytočne dotovať liekmi 🙂
Ahojte, chcem Vás poprosiť ideme na prvú konzultáciu do Brna ku doktorovi Štelclovi, čo je potrebné si priniesť. My sme boli u neho v RF a chceme ešte raz skúsiť IVF v RG. Robí aj sono na prvej kozultácii? Robí sa aj spermiogram tiež v ten deň. Ďakujem
@lubica1979 Sono urcite ano, spg skor nie, a prines si vs. vysledky po papieroch co mate...tam skonzultujete a postup ti navrhne... drzim palce 🙂
@karinuska22 dakujem 🙂
@lucka_220809
prosim ta, ja mam tiez pozitivne na zona pellucida, lekarka mi dala pred vkladom uzivat medrol, zial ani to nepomohlo, ale ked som sa pytala v car gynekologa, povedal, ze to pri oplodnovani nezohrava ulohu hmmm 😕
@nelly3 poslala som ti do IP, kedze je to take detailne a take ...nechcem to moc vypisovat tu 🙂
@karinuska22 prosim ta, v ktorom v Brne si bola? V Heliose alebo v Reprofite? Ktore je lepsie?
@cham Ja som bola v Reprofite ale teraz treba ist do Reprogenesis. Je tam doktor Stelcl, ktory nas mal na starosti, ked este robil v Reprofite. Boli sme velmi spokojni, je vynikajuci.
Baby, je mozne ze skace hodnota AMH? Raz je vyssia, potom nizsia a potom zase vyssia? Nemala by ak tak len klesat?

@erijan tu hematologiu si urcite daj urobit co najskor. Je to plus, ked bude mat doktor vysledky aj z toho. Mne zistili tam problem v zrazanlivosti krvi. Imunologia sa da nahradit liekmi na tu chvilu.