icon

Klinika ReproGenesis Brno

blanka8574
17. máj 2013

Ahojte, rada by som sa dozvedela viac o tejto klinike. Máte už skúsenosti? Rozhodujem sa RF alebo ReproGenesis, poraďte.

riona
4. júl 2018

@misela103 uff rada by som poradila ale samej my nevychadzaju tyzdne. Ako beries utrogestan a kolko denne? Ja ho.mam tiez brat do konca 11 tyzdna. Lenze podľa vkladu by som mala byť v 6 tt ale podla velkosti plodu som 7tt+4

milus777
4. júl 2018

@riona a dobre si si vypocitala? Tyzdne sa pocitaju od poslednej ms nie od vkladu. Cize ku terminu vkladu pripocitaj 2 tyzdne... Tak by ti to malo sediet aj podla utz lebo pises tam akurat rozdiel 2 tyzdne.... https://www.maminkam.cz/tehotenska-kalkulacka skus podla tej kalkulacky... Mne podla nej vzdy presne sedelo. Aj dr presne tak urcil tt a termin porodu 🙂 aj pri ivf normalne zadas termin poslednej ms... Lebo vklad je priblizne v polke cyklu ako aj pri prirodzenom cykle...

riona
4. júl 2018

@milus777 dakujem super kalkulacka vychadza mi ze som 7tt+6. A vsetko tak ako tam je popisane este aj spinim.

milus777
4. júl 2018

@riona jj ja som sa cele tehotenstvo riadila len tou kalkulackou a vzdy mi to presne sedelo aj u dr na sone... Aj mala sa narodila den po termine... Ja som ine kalkulacky ani nepouzivala...tam mas pekne rozpisane aj kazdy tyzden co sa nove deje s babetkom kolko meria a tak. Som rada ze som ti pomohla 🙂 drzim palce

ristretta
4. júl 2018

@riona ja som tiez spinila, obcasne ca. do 10tt, raz aj mierne krvacala. ten vypocet tt je tak ako pise @milus777, od datumu odberu vajok u darkyne (akoby den tvojej ovulacie) odratat dva tyzdne, to je datum tvojej poslednej ms. ja som v podstate prvy den, co som zacala uzivat estrofem, ratala ako prvy den ms. a pekne to vychadzalo podla utz. teraz sme podla utz trolinku popredu, podla ms zacinam dnes 22tt

milus777
4. júl 2018

@ristretta ono zo zaciatku to byva presne a ako babo rastie uz tam moze byt par dni rozdiel... Ja som v 24 tt mala tyzden pozadu babo na 23 podla utz... Ale to sa zvykne menit 🙂 jak uz je babo poskrucane tak dr presne neodmera napriklad velkost stehennejkosticky alebo brusko 🙂 prajem bezproblemove tehotenstvo 🙂

ristretta
4. júl 2018

@milus777 ja cakam dvojky, tak som prekvapena, ze tak pekne rastu, ze su dokonca mierne popredu. ale presne ako pises, je to plus minus, vsetko len priblizne

ivankalaco
4. júl 2018

@ristretta Ja som práve dnes užila prvú tabletku Estrofemu 🙂 ET mám 24.7. ❤

ristretta
4. júl 2018

@ivankalaco super, drzim palce 🍀🍀🍀 a dnes mozes ratat potom ako prvy den poslednej ms 😉

misela103
4. júl 2018

@riona Ahoj ja beriem 8 ks denne 4 rano 4 vecer... Ja som napisala do brna Kláre a ta mi pekne napisala kedy zacat s vysadzanim
@milus777 no rata sa to od ET prave mi pisali z brna.... ja tsom teraz vraj 10+5

riona
4. júl 2018

@misela103 a davas si ich vaginalne? Lebo ja teraz tym ze spinim nemozem. K tomu rataniu vklad som mala 28.5. 28.6 som bola na prvom utzv. v brne a povedala mi ze som.v 6 tt. 2.7 som bola u svojej gyn a ta mi podla velkosti plodu povedala ze som v 7 tt+3 dni.

milus777
4. júl 2018

@ristretta super ja som tiez z dvojiciek... Drzte sa 🙂 super ze pekne rastu...

milus777
4. júl 2018

@misela103 aha tak neviem mne dr z brna ratal presne tak ako ja podla poslednej ms... Lebo lieky som mala vysadit na konci 12 tt a presne taky datum mi napisal ako vychadzalo mne... Aj moj gyn to tak ratal... Ale teraz mozno to tak pocitaju... Hlavne nech je babo zdrave to je najdolezitejsie 🙂

misela103
4. júl 2018

@milus777
@riona ano vaginalne. No z brna mi napisali ze som 10t+5 lebo den transferu plus 2t+5 sa prirata... takze ja zacnem vysadzat utrogestan 13.7. huraaa tesim sa 🙂

riona
4. júl 2018

@misela103 takze kedy.si mala ten.vklad?

ristretta
4. júl 2018

@riona ja este k tomu tvojmu tt 🙂 ked si mala vklad 28.5., tak si zadavaj jednoducho den poslednej ms 9.5. ;) podla tehotenskych kalkulaciek si dnes 8tt+0, teda zacinas 9tt. to ti sedi teda aj s tym poslednym utz. ja som to tak tiez ratala a vsetko sedi. utrogestan a estrofem zacnes vysadzat 31.7. 😉 ja som vkladala utros aj napriek spineniu

riona
4. júl 2018

@ristretta estrofem som uz vysadila tak mi povedala doktorka v centre. Davam si len utrogestan a tesim sa ked ho uz vysadim.

ristretta
5. júl 2018

@riona fakt si uz vysadila estrofem? ja som vysadzala oboje spolu. ten utrogestan je otravny, ale clovek si zvykne

riona
5. júl 2018

@ristretta ano tak mi napisali do spravy a aj povedali v Brne. Ja som mala uz predtym.velmi vysoku hodnotu estradiolu.

misela103
5. júl 2018

@riona ja 9.5.

mimika1973
6. júl 2018

@ristretta ahoj, jeeej ty cakas dvojky? ;) Viete uz, co to bude? ci prekvapko? 🙂 To uz 22tt? to leti!!!!

ristretta
6. júl 2018

@mimika1973 ahojky, no veru, dvojky, jednovajecne ;) vkladali sme jedno embryjko a zrazu na prvom utz vykukli dve 😍 budu to dvaja chlapi 🙂 a veru, leti to neskutocne! zachvilu rodim hihi

lentilka23
11. júl 2018

@ristretta Prosim ta pekne a ako stare emryjko ti vkladali? Mala si predlzenu kultivaciu? Pytam sa preto lebo to v tvojom pripade je zazrak. 😊😊
@ristretta

ristretta
11. júl 2018

@lentilka23 no veru, je to mega zazrak. vkladali mi jedno embryjko po predlzenej kutivacii, teda po piatich dnoch a muselo sa az potom niekedy rozdelit ;) cakam jednovajecne dvojky s dvomi plodovymi obalmi a jednou placentou, a mudry ujo google hovori, ze embryo sa v takomto pripade muselo rozdeli niekedy medzi 5-8 dnom po oplodneni, takze mozno aj tesne po tom ako mi ho vlozili ;) keby sa rozdelilo este neskor, tak by boli obaja v jednom vaku (obale) spolu, co by bolo velmi rizikove

lentilka23
12. júl 2018

@ristretta Tak to je super, dve bábätká 🙂 Veľmi ti želám aby si to zvládla bez problémov a boli chlapci zdravučký.... 🙂 Mňa možno čaká KET, budúci mesiac. Ešte čakáme na genetiku PGS. Mám 3 mrazáčkov - 3 hačujúce blastocysty po predĺženej kultivácii, preto som sa pýtala.

mimika1973
16. júl 2018

@ristretta ahoj, a s jednou placentou neni problem? myslim dobre vyzivovanie oboch plodov 🙂 Lebo jedno moze pumpovat viac vyzivy nej to druhe a byt pozadu vahovo tak myslim. Ale pri dvojkach je castejsia lekarska kontrola zas, tak drzim palce az do porodu! Na kedy mas termin? 😍

ristretta
16. júl 2018

@mimika1973 ahojky, dakujem a presne ako pises, jedna placenta je tiez velmi rizikova. hrozi nam transfuzny syndrom dvojciat, to je to co pises, ze jeden dostava viac a druhy menej. sleduju ma kazde dva tyzdne v nemocnici, kontroluju vsetky prietoky, pozeraju mnozstva plodovej vody, ci maju mechure a zaludky naplnene, ci rastu rovnomerne. raz sa im aj nieco nepozdavalo, tak nas pozerali kazdy tyzden, ale teraz je nastastie vsetko uplne v poriadku, ziadne syndromy, obaja su +/- rovnako velki, ide to zatial super. Temin mam okolo 10.11., ale budu ich davat von/resp. vyvolavaju porod v 36-37 tt, vraj dlhsie ta jedna placenta nevie dobre fungovat. takze ratam, ze niekedy v druhej polke oktobra budu medzi nami. Ked sa nevypytaju skor, co dufam, ze nie.

ivankalaco
17. júl 2018

Dievčatá, chcem sa opýtať, lieky si kupujete v Reprogenesis alebo si vyberáte u nás v lekárni? Je nejaký rozdiel v cene?

riona
17. júl 2018

@ivankalaco ja som si kupovala tu na svk vzdy mi poslali len recept. Samozrejme si ale platis plnu sumu. Neviem co uzivas. Ale ak estrofem tak je lepsie si ho kupit na klinike vzhladom na to ze tu na svk nepredavaju 2mg ale len 1mg cize potrebujes dvakrat tolko. Co sa tyka utrogestanu tak sa oplati viac na svk. Kupila som si raz na klinike a platila som asi aj o 7 eur viac

ivankalaco
17. júl 2018

@riona Tak že Estrofém 2 mg si mám kúpiť na klinike a Utrogestan vybrať tu na Slovensku v lekárni?