Klinika ReproGenesis Brno
Ahojte, rada by som sa dozvedela viac o tejto klinike. Máte už skúsenosti? Rozhodujem sa RF alebo ReproGenesis, poraďte.
@mimika1973 Ďakujem

@mimika1973 Ešte nevieme, uvidíme na veľkom ultrazvuku 🙂
Ahojte, tak 7.11 ideme na 1. Konzultáciu k MUDr Koukal. Tak som zvedavá, lebo Gyn fiv a ten ich prístup... Chodíte niekto k tomuto doktorovi? Ďakujem
@susanne08 ahoj my sme boli pri dr koukalovi. Je to super empaticky lekar. Velky odbornik. Vzdy mi ochotne odpovedal na meil hned v ten den. A ze ich bolo dost 🙂 Taky profesionalny a ludsky pristup som este nevidela. Bol ochotny zo vsetkym pomoct. Takze pana doktora mozem len odporucit...
@susanne08 ahoj, my ideme k nemu na prvú konzultáciu 18.10., tak ti hneď napíšem aké som mala pocity.. ja osobne sa už neviem dočkať 🤓
ahojte, ja som práve v procese 1. IVF, vybrala som si MUDr. Koukala - za mňa veľká spokojnosť, už som po stimulácii (dávku hormónov určil skvele - nepochybujem o to, že som na SVK by som aktuálne bola v nemocnici s hyperstimulačným syndrómom pri mojich PCOS - mala som minimálne dávky a stačili - ani som necítila, že si aplikujem nejaké hormóny), odbere oocytov, ale dali sme si spraviť po predĺženej kultivácii genetiku embryí, takže čakáme na výsledky. Ale počas stimulácie som raz mala kontrolu u Dr. Vitouškovej a ona mi aj robila odber oocytov (keďže mi to vyšlo na víkend a ona slúžila) a bola tiež skvelá - je úplne jedno, ku ktorému lekárovi tam chodíte - tam skrátka zlí nie sú. Slovenské CAR-y som ani neriešila, nechcela som zbytočne strácať čas a hlavne embryológovia v Brne sú úplne na inej úrovni ako u nás na SVK (tým nechcem nikoho uraziť, ale tak to skrátka je). Veľa šťastia Vám prajem 🙂
Ahojte som po konzultacii u dr.Koukala no baby ja neviem ale optimizmus co som cakala tam nebol....na druhej strane hovori veci narovinu....ideme do softu ale neviem nakolko mam nizke amh ci z toho nieco bude....zaplatili sme 190 eur za odbery na pohl.choroby na to sa pripravte....zevraj im neuznaju odbery urobene u nas na SR....prosim dajte mi nejaku utechu lebo po vcerajsku teda nie som moc pozitivne naladena😕
@hutka2312 ahoj a čo sa ti nepozdávalo? Zlý priestupok? Alebo povedal niečo čo si nechcela počut? Musíme dôverovať v ich profesionalitu, neboj všetko dopadne dobre🙏❤️
@adelka300518 prístup tam malo byt
@adelka30051 no mala som pocit ze chce ist hned do darovanych a dost veci som sa ho musela pytat....nie som zaciatocnik mam vsetky vysetrenia urobene a mam aj odporucania od hematologicky a imunologicky taktiez endokrinologicky ale k tomu sa vobec nevyjadril....v papieroch mal vsetko popisane ale ani nepozrel poriadne...
@hutka2312 tak to si ma nepotešila😢
@adelka300518 naco chcu tie vysledky doniest ked sa do nich ani nepozrie poriadne....hematologicka kazala pichat fraxiparin od zaciatku stimulky a este ani jedno centrum mi to tak nenaordinovalo aj on vcera chcel az od vkladu....preco ked ma tam odporucanie tak nechcu...nechapem....
@hutka2312 mala si sa ho na rovinu asi opýtať na ten fraxik. NErob si starosti. Predýchať a nabudúce si všetko napis! Ja to tak robím a idem otázku za otázkou. A napriamo, čiže aj ten fraxik sa ho hneď opýtaj, že teda prečo si mysli že by bolo lepšie od vkladu keď máš odporúčanie hneď od začiatku stimulky. Ja som z doktorky sochorovej bola veľmi milo prekvapená. Tak už som len zvedavá ako dopadnem :( na klasickú stimulku ivf som vôbec nereagovala. Toto je moja posledná šanca a tiež už potom len darované a s tým nie som zatiaľ moc ok :(
@ceklis Ahoj, tiež chodíme k Sochorovej, teraz 16 tam idem druhy krat. Mne ju pridelili automaticky špeciálneho lekara som si nepytala. Ja mam protilátky na spermie a cez koordinatorku mi odkázala,že žiadne lieky na to nedoporučuje a tak len dúfam že mi dá niečo tesne pred vkladom.
@ketty11 protilátky na spermie sú problém pri prirodzenom pokuse o otehotnenie. Ak ideš na ivf, tam by to nemal byt problém, nakolko spravia isci a vajko sa v pohode oplodni a na 5ty deň ti vložia už hotové embryjko do maternice. Problém je ten, že tvoje prostredie vnútri zabíja spermie a tie sa potom nemôžu dostať k vajíčku, ale pri umelom to nie je problém. Tak držím palce 🙂 aby všetko zbehlo ok. Nám ju tiež pridelili automaticky, nevedela som že sa dá vybrať konkrétny doktor.
@hutka2312 Ahoj, pozri, žiadne centrum (ani to naj na svete) nám negarantuje, že sa na 100% zadarí. Je to boj s prírodou, veci sa pri IVF majú riešiť na rovinu, žiadne plané nádeje (poznám ľudí, ktorým sa IVF zadarilo na 1. šupu a potom aj páry, čo chodia sem a nezadarilo sa). Čo sa týka liečby, podstupujeme liečbu v cudzine, čiže ide sa podľa ich legislatívy, to znamená že odbery na STD musíš mať realizované v ČR (toto majú aj na stránke napísané) a sú platné 2 roky - áno cena je premrštená, to súhlasím. Možno ty máš pocit, že veci nepozrel poriadne, ale lekár, čo dané rieši dookola denne v tej správe vidí hneď čo potrebuje - zas reprodukčná medicína je veľmi vyprofilovaný medicínsky odbor - to zas nie je taká široká problematika ako napr. interná medicína (aj keď každá z nás má pocit, že ona je tá komplikovaná 🙂 🙂 🙂 ). Vždy je rozhodnutie na tebe, čo chceš, nikto ťa predsa nemôže nútiť do DV, keď nechceš, len aj ty musíš mať reálny prístup k tvojmu / vášmu problému (napr. vek, nízke AMH atď). Píšeš, že máš už niečo za sebou, myslím, že ak sa má niekde stať zázrak aj u teba, tak jedine tu, alebo skús ísť o pár barákov vedľa - možno sa tam budeš cítiť lepšie, prípadne iné centrum v Brne. 🙂 Pre každého je to naj centrum, kde sa zadarí - čítala som dobré recenzie na Zlín aj Olomouc - ale to už záleží odkiaľ dochádzaš.
@ikuska187 dakujem za nazor my sme si Brno vybrali prave kvoli profesionalite a nikdy som neratala ani neratam s tym ze nam niekde zarucia 100% uspesnost. Ja som vyjadrila nazor na dr.o ktorom som citala chvaly ale ja som ten dojem bohuzial nemala....nepotrebuhem falosne nadeje ale tieto veci velmi ovplynuje psychika ktorej to velmi neprida...co sa tyka papierov do ktorych sa ledvo pozrel nebudem ti oponovat nakolko fyzicky som ta bola ja takze to viem posudit a viem naco mi odpovedal a naco nie....drzim vsetky palce snad nam to vyjde ked tam robia zazraky😊
@hutka2312 Ja som sa pýtala viacerých urológov aj gynekológov, že kam odporúčajú ísť, všetci povedali jedine Brno - buď Reprogenesis alebo Reprofit (diskusie na nete som objavila až oveľa neskôr), nakoniec som sa rozhodla podľa toho, že 1 gynekologička mi povedala, že viac jej pacientok je aktuálne úspešnejších tu, čiže ak sa to má niekde podariť, tak tu. Týmto som ťa chcela povzbudiť 🙂
Dievčatá, neviete ako je to s hodnotami na protilátky na spermie? Ja má 60.. neviem ci je to moc alebo ziaden poplach ..hmm 🙂 neviem to nikde nájsť. Dakujem
@adelka300518 super, tak som zvedavá a kam si chodila na SR že s ktorými budeš porovnávať....

@ivankalaco jeeej, ake zlate drobatko! 😍❤
Chcete aj vediet co to bude, ci prekvapko radsej? 😉
Drzte sa pekne aj nadalej 🙂