icon

Klinika ReproGenesis Brno

blanka8574
17. máj 2013

Ahojte, rada by som sa dozvedela viac o tejto klinike. Máte už skúsenosti? Rozhodujem sa RF alebo ReproGenesis, poraďte.

ikuska187
6. okt 2018

@ketty11 pozerám papiere: referenčný interval je 0-60 kIU/l, si na hornej hranici normy.

ketty11
6. okt 2018

@ikuska187 Ďakujem moc. Nerozumiem tomu🤔 @ceeklis mi pisala, ze pri ivf problem s protilatka i nie je, lebo oplodnia vajicko umelo nie prirodzene.
Nám sa, ale oplodnili samé a embryologovi sa naopak podarili oplodnit iba 2. Mali sme 13 samooplodnenych a 2 napichnute umelo. Nechapem to

ikuska187
6. okt 2018

@ketty11 protilátky proti spermiám vadia pri prechode spermií v prirodzenom prostredí k vajíčku. Čiže preto pri IVF nevadia, t.j. pri samotnom oplodnení vajíčko + spermia už protilátky nehrajú žiadnu rolu + ty ich máš stále v norme.

ketty11
6. okt 2018

@ikuska187 Ďakujem ti za vysvetlenie 🙂 tretí deň beriem prednison, poprosila som gynekologa nech mi nieco dá 🙂

adelka300518
8. okt 2018

@susanne08 chodila som do Gynfiv. A ty?

adelka300518
8. okt 2018

Čaute baby, ktorá je teraz v akom štádiu? My čakáme na prvú konzultáciu.

ikuska187
8. okt 2018

@adelka300518 ahoj kedy máš konzultáciu a u koho? my čakáme na výsledky genetiky embryí, tak tŕpnem, aký bude konečný výsledok. A potom v ďalšom cykle vklad (dúfam, že bude čo vkladať), ale pri mojom cykle je to ešte strašne ďaleko.

susanne08
9. okt 2018

@adelka300518 ja tiež do Gyn fiv k Stenová. Tak zatiaľ len na iui sme boli, ale od začiatku muž, že ma mu nepáči tá komunikácia a prístup, ale že dobre ved n iui môžme ísť aj sem..... Známy boli na natural ivf a vyšlo im to. Tak rozmýšľam či ísť neísť, lebo do soft k nim určite nechcem aby ma rozladili s liekmi. ...

adelka300518
9. okt 2018

@ikuska187 18.10 a u Koukala. Držím palce aby všetko dobre dopadlo

ikuska187
9. okt 2018

@adelka300518 tak to už je za chvíľu, tak veľa šťastia 🙂 píšeš, že si chodil do Gyn Fiv, môžem sa spýtať, že koľko IVF máš za sebou a prečo si nebola spokojná?

adelka300518
10. okt 2018

@ikuska187 nám za sebou 1.et a 2x ket. Všetky tri pokusy skončili biochemickým tehu🤷‍♀️ Nerozumiem, nikto mi nič nevysvetlil a som z toho jeleň. A to ma vytočilo. Iba mi vždy oznámili zme hcg klesá a tam to skončilo. Ani len info nemám prečo sa to asi stalo. Zo všetkých výsledkov som sa dozvedela max ze: ste v poriadku, a hneď další termín vkladu. Ako keby som bola len číslo. Ale ja sa už nechcem dopovat hormónmi a stále dokola skúšať. Nejaké súvislosti tam byt musia. Ale mám pocit že v gynfiv ich nikto nehľadá. Preto Brno

adelka300518
10. okt 2018

@susanne08 ten chladný pocit a prístup poznám. Presne preto tam už ani nepáchnem.

gabuska0608
12. okt 2018

Ahojte,rada by som sa pridala do tejto debaty aj ja.Po 2samovoľných potratoch zvažujeme o IVF prave v ReproGenesise.Mám troška obavy nakoľko mám už 42 rokov a obavy či sa to vôbec ešte podari. :( ...je tu niekto aj v mojom veku a podarilo sa jej pomocou IVF?

evelka81
12. okt 2018

@gabuska0608 ahoj mam 41r na SK 3 Ivf nevysli a v Brne zatial soft s nekvalitnym vajickom idem do dalsieho pokusu

gabuska0608
12. okt 2018

@evelka81 len ja mám ešte aj tú nevýhodu,že keď mi moja gynekologicka robila pred pol rokom hormonálny profil moje AMH bolo len 0,5 😐 čo je veľmi málo. Ale som rozhodnutá že to skúsime aspoň konzultáciu

ceklis
12. okt 2018

@evelka81 akú si prosím mala nastavenú stimuláciu? A další pokus bude soft? Ku ktorému doktorovi chodíš?
Prepáč za toľko otázok, ja čakám na príchod ms a tiež ma čaká soft :( hrozne sa bojím, mám za sebou 2xnativ a 1xivf, dva vklady, no nechytilo sa. Teraz si vravím že toto bude posledný pokus (kvôli veku) a končím.
Držím moc palce!!!!

ceklis
12. okt 2018

@gabuska0608 podľa mna 0,5nie je až take zle!!! Toho sa nemusíš bat, stačí jedno kvalitne vajíčko a šanca je vždy. Držím palce nech to vyjde!!!

gabuska0608
13. okt 2018

@ceklis ďakujem 😊..tak podľa mojej dr.je to už malo.Mne sa za posledné dva roky podarilo 2x spontánne otehotnieť no bohužiaľ sa to skončilo vždy v 8tyzdni.teraz sa už rok snažíme a nic..ale skúsime Brno a veríme ze to vyjde 😊

evelka81
13. okt 2018

@ceklis Ahoj a nativu si mala robene na SK? Mala som soft s femara 3x1 a menopur 150. Mala som 3 vajicka ale iba jedno vhodne ostatne boli prazdne a to bolo len 50% kvality tak sme jo nedali oplodnit. Teraz planujeme normalne Ivf s letrozolom a menopur 225.

evelka81
13. okt 2018

@gabuska0608 ja som mala amh najskor 0.83 potom 0.95 a potom som si dala zmerat ale mesiac po odbere vajicok cize po stimulke co bola chyba mala som pockat a mala som 0.30. Treba brat vit D do 5000 IUI denne. Moj bral antibiotika a zhorsil sa mu spermiogram tak nam to asi este odlozia.

gabuska0608
13. okt 2018

@evelka81 ako dlho sa čaká na tú prvú konzultáciu? A koľko si platila za ten soft cyklus? Ako je ešte možnosť aj s DV len radšej by som aj ja skúsila prv svoje.a ako dlho trvá celý ten proces?

ikuska187
13. okt 2018

@adelka300518 ešte sa ťa spýtam - hematologické vyšetrenie na trombofilné stavy si mala spravené? imunologické? ja som si toto dala spraviť ešte pred IVF, že ak by bol nález, tak by sa to podchytilo hneď na začiatku (imunológiu som si ale dala iba cez imunulóga, nie reproimunológiu + dala som si spraviť protilátky proti spermiám, ováriám a zona pelucida - keďže toto mi vyšlo ok, tak som si povedala, že reproimuno riešiť nebudem, pretože to je tiež veľký biznis a tie peniaze radšej investujem do IVF metódy a napr. ja kortikoidy užívať určite nechcem). Máme zlý spermiogram, dali sme si vyšetriť DNA fragmentáciu, oxidačný stres v spermiách a genetiku spermií - všetko vyšlo zlé, čiže preto tam bola nutná aj predimplantačná genetika embryí. U žien je napr. genetika embryí indikovaná nad 35 rokov (len je to strašne drahé, tak si to ľudia nedávajú robiť). Často za neúspechom sú práve zlé embryá. My sme napr. po predĺženej kultivácii mali kvalitné 4 embryá morfologicky (3 úplne naj, jedna blastocysta trochu pomalšia, ale došlo k hatchingu, čiže bez genetiky by nám ju normálne vložili). Ale genetika napr. bola dobrá iba u dvoch, jedno je komplexná mozaika (vklad podľa konzultácie s genetikom - tam záleží, koľko má zlého geneticky), a jedno úplne zlé (to pomalšie). Ale ani to, že všetko mám ok, ani to, že mi vložia aj geneticky odobrené embryo neznamená, že sa chytí, skrátka to je už o prírode 🙂 Držím palce 🙂

ikuska187
13. okt 2018

@gabuska0608 ahoj, odpoviem ti ja, ak nevadí: IVF soft tu stojí 790 eur (vrátane punkcie folikulov + anestézy pri punkcii + predĺženej kultivácie + embryotrasferu), ICSI jedného oocytu pri Softe stojí 40 eur. Plus lieky na stimuláciu, tam už podľa toho, čo ti dajú a koľko budeš potrebovať, ja som napr. platila 600 eur za 2 perá Gonalu (900 IU a 450 IU), Ovitrelle a 2 x Cetrotide ma vyšli na 131 eur. Ja napr. som nemala hneď embryotrasfer, tak mi odrátali 75 eur, KET stojí 200 eur.

ceklis
13. okt 2018

@gabuska0608 ja tu mám cenník doma, keď chceš odfotím ti to a pošlem do správy. Ale presne Ako
@ikuska187 písala ceny sú take 🙂 ja mám na pláne teraz soft s menopurom len a ten stojí 320eur zatiaľ, bude tam ešte dačo určite k tomu, som zvedavá na koľko to celé vyjde. Uvidí sa určite podľa toho či bude niečo aj na mrazenie, strašne by som sa tešila ak sa sa niečo zamrazilo. Ešte sa pohrávam s myšlienkou dať spravit genetické testy embryjka. Uvidíme.
Možno to bude úplný neúspech :( naposledy som na srimulku vôbec nereagovala :( u mna boli “úspešne” len nativ cykly.
Už nech to mám za sebou

milus777
13. okt 2018

@ceklis ahoj. Ak mas cennik doma mohla by si mi ho odfotit a poslat do spravy? Zvazujem v blizkej dobe KET a naposledy sme tam boli asi pred 4 rokmi tak ceny sa uz asi pomenili.... A rada by som vedela ze kolko asi si treba pripravit.... Bola by som ti vdacna 🙂 dakujem pekne

ceklis
13. okt 2018

@milus777 jasne, do vecera poslem 🙂

gabuska0608
13. okt 2018

@ikuska187 ďakujem ti pekne , tak uvidím na kedy dostanem termín a ideme na to

milus777
13. okt 2018

@ceklis dakujem ti pekne 🙂

evelka81
13. okt 2018

@gabuska0608 my sme dostali mesacny termin . Pri softe som zaplatila iba 100 eur zanodber bez narkozy a 95 eur za pohlavne choroby. Neoplodnovali sme. Tak aj my tak rozmyslame este raz pokus so svojimi a potom uz asi darovane. Aku stimulku vam nasadili s akymi davkami a liekmi?

ceklis
13. okt 2018

@gabuska0608 este taka otazka, mas robene hematologicke a repro-imunologicke vysetrenie?
to ze 2x to skoncilo v8tt moze mat nejaku konkretnu pricinu, moze to byt nieco s krvou, alebo aj tie cytokiny mozes mat vyssie, aj stitnu zlazu by si mala dat pozriet
hm?
ja po dvoch neuspesnych vkladoch som sa zamerala na tieto veci, lebo tym, ze to vsetko platime samy, tak moze byt problem uplne "jednoduchy" a nevychadza to len kvôli nemu a tak som teraz skusila ten medrol a uvidim ci pomoze, este idem na hematologiu, ze ci nebude treba pichat nejaky fraxiparin, alebo daco
drzim palce, vyjde to, len to netreba vzdavat