Klinika ReproGenesis Brno
Ahojte, rada by som sa dozvedela viac o tejto klinike. Máte už skúsenosti? Rozhodujem sa RF alebo ReproGenesis, poraďte.
@gabuska0608 vies co? skus ked tak do tej prvej konzultácie uzivat gynex kvapky (kupis aj v dr.max lekarni sa mi zda) a vitex. Je to mozno blbost, ale vela babam to pomohlo
to amh neviem, ja som mala v 2015 0,23 a otehotnela som prirodzene, cize verim, ze sa da otehotniet, len to chce trosku vacsi zazrak
dolezite nie je mnozstvo vajicok ale ich kvalita a na tu vela bab odporuca vitamin d3, vceliu matersku kasicku a mne velmi pomohlo zvysit amh sarapis plus (z tych 0,23 na terajsich 0,66)
ale aj tak pri ivf mi to nijako nepomohlo, ale tak, ja mam este prilis vysoke fsh a to brani dozrievaniu folikulov
ono je toho velmi vela co by sa dalo spravit, len treba skusat
urcite do brna chod, na mna velmi profesionalne a milo zaposobili a pani doktorka bola ozaj jedina, ktora nadomnou hned na prvy dojem nezlomila palicu a povedala ze to ma este zmysel skusit a nie rovno ist do darovaných
duphaston je dobra vec, ale zase tiez asi s mierou
mne sa vdaka nemu podarilo udrzat tehotenstvo, ale brala som ho len kratkodobo
je dolezite ho brat hlavne po ovulacii, inak dokaze sposobovat cysty
zda sa mi ze ten vitex je prave na podporu lutealnej fazy ze je tam nejaky prirodny progesteron, ktory aj pomaha pri uhniezdovani.
@ceklis ďakujem za rady.gynex aj vitex som uživala,ale možno som asi jedina ktorej to skor škodilo ako pomohlo pri ich uživani som 2mesiace nemala menzes.hned ako som prestala brat menzes je pravidelny,tak neviem.mám aj z toho strach,že aj ked sa mi podari otehotniet zas sa to neudrzi :( tiež som brala aj na udržanie tehotenstva duphaston aj napriek tomu došlo k potratu.určite skusim to brno a pojdem do toho
@gabuska0608 to vážne? No teda :( tak to je pekna haluz že ten gynex a vitex spravili toto
Ešte som počula že nebola vôbec ovu, ale že vynechal menzes úplne to som nepočula :(
Jasne, určite treba vyskúšať. Daj potom vedieť ako to dopadlo. Ešte nie si objednaná, že?
@kakatulik fsh som mala v tom 2015 cez 32 ale zevraj to sa každý cyklus mení, tak tuto hodnotu som mala asi dva cykly predtým ako sa podarilo otehotnieť (zase daky zázrak)
Teraz v 10/2017 som mala 24 a to už je tiež zle
Naposledy mi robil hormonálny profil až po ovu a tam fsh bolo ok, tak neviem :(
Ja by som hrozne chcela vedieť tu hodnotu teraz keď dostanem ms (ten2-5dc), to je zevraj veľmi dôležité či budú vôbec rast foliky, lebo keď mám vysoké, tak ono zevraj vôbec nerastú a ešte tie hormóny to je zase len čisté fsh!!! Takze pri mojom vysokom fsh dávať ďalšie dávky je blbosť!! Ešte som si kúpila že web take že “test ženskej plodnosti” ktorý by mal identifikovať vysoké fsh. Mala som to zatiaľ v poriadku no pre kontrolu správnosti by som chcela na krv, skúsim ísť môjmu gynekológovi nech mi to vezme a keby bolo vysoke, tak do stimulky ani nejdem
Zevraj na zníženie nič nie je :( tak čo... menopauza za dverami 🙈
@ceklis ešte nie som objednána tento týždeň som im poslala mail ohľadne informácie tak v pondelok tam mám volať a dajú mi termín .napíšem určite ako budem na Tom,čo mi povedia .ani neviem čo všetko treba keď tam pôjdem 🤔
@ceklis ocuvaj a to ten sarapis cely cyklus? Nie je to Vela.
Tak ano,je prevda,ze by sa fsh malo brat medzi tym 2-5DC.
Ja som Bola minuly mesiac a mala som 6,3 asi,cize v norme,ale to AMH bieda. Len 0,24...no co uz. Na tej kvalitke treba popracovat asi. Len ten Progesteron by ma este zaujimal. Tento mesiac som to nestihla ,ale skusim v buducom cykle🙂.
@kakatulik hej hej, sarapis som brala nonstop vkuse, teda no... niekedy som zabudla a nebrala, ale ozaj som to od toho oktobra do februara skoro stale jedla.
podla mna je dolezite to fsh ked mas ok, lebo to znaci, ze ti dozreju foliky. amh je nizsie, ale ja som mala take iste a podarilo sa.
ten progesteron je dolezity potom asi po ovulacii skontrolovat, teda ono tou ovuláciou sa zacne produkovat, cize ak mas odsledovanu ovu, tak je ho asi dost, ten vitex si pozerala? pozeram na to a pisu tam "vitex pomaha zvysovak hladinu progesteronu a znizovat hladinu prolaktinu, ktore riadia ovulaciu a tym podporuje ovulaciu... prevencia spontaneho potratu"... cize si myslim, ze by to mohlo pomoct pri potencionálnom uhniezdnovani
mne inak po dvoch mesiacoch uzivania natiahol lf z 11dni na 14, co je podla mna celkom pekne.
juj, zavidim to fsh 🙂
@ceklis vraj by sa ten Progesteron mal merat tak 19-21DC.
Ten Vitex ale asi aj po ovulacii,vsak?
Tak ja mam ovulku odsledovanu BT aj ovu testami a aj bolest citim....Ja len dufam,ze sa mi LF este nepredlzi,lebo ta moja je medzi 15-17dni🙂
Uz si nepamatam ten prolaktin v prvej casti cyklu,ale pozrem. Inak ale asi aj toto dost kolise,lebo v poslednej dobe,som mavala takmer hned po ovulke hrozne bolestive prisa a teraz vobec nie,resp iba mierne. To s tym asi tiez bude mat nieco spolocne.
Ja teraz pojedam iba Macu,kys. listovu a vit D3. Tak ten Vitex by sa tam snad este zmestil.
Inak aj Omega 3 a obcas supnem Cecko,ale to by som aj keby som nechcela otehu.
@gabuska0608 ahoj ja som čakala na prvú konzultáciu 2 mes
@adelka300518 ahoj ja tam zajtra budem volať som zvedavá koľko budem čakať.a mám si brať nejaké papiere na prvú konzultáciu od mojej gynekológicky? Či zatiaľ netreba nič?
@ikuska187 ahoj, imunológiu a hematológiu mi robila v gynfiv po prvom potrate, imunológia vraj negatívna ( ale žiadne výsledky v rukách nemám a to mám už odpis z karty) a z hematológie zistili že mám hustejšiu krv tak pri poslednom som pichala fraxiparín. Pri druhom mi aj kázali jesť viac kyseliny listovej. Akú kvalitu embrii máme vôbec netuším 🤷♀️ S nami sa o tom nik nebavil. 😞 iba viem že prvý krát sme vkladali také top co už vychádzalo z obalu. Ale vtedy som fraxiparín neužívala.
@gabuska0608 ja si zoberiem všetko. Idem tam 18.10, tak potom napíšem ako to prebiehalo
@kakatulik jaaaj, žiaden vitex neber, ak máš takú parádnu lf, tak máš progesteronu podľa mna až až 👍🏻 Asi by som ani nič ďalšie neskusala, keď tak ten sarapis pozri že čo to obsahuje. Minimálne pomôže podľa mna s tými vajkami. Ak máš priechodné vajcovody a partner spermie ok, určite sa podarí. Či riešite ivf?
@adelka300518 ďakujem 😉
Kocky urcite to nevzdavajte. Moje fsh bolo 90 a amh 0,01. Mojou jedinou moznostou bolo ist do darovanych. Ale ja by som sla do darovanych aj kebyze mam hodnoty dobre. Nechcela by som brat rozne hormony. Takto to bolo jednoduchsie. Brala som len tabletky na rast sliznice maternice a potom uz len vklad. A teraz som v 23 tt s dvojickami a viete co? Naša mala babika v brusku je cela ja. Uplna podoba. Chlapcek sa neukazal. Tak uvidime nabuduce.
@riona jeeej gratulujem 😊,a môžem sa opýtať koľko si platila s darovanymi?Rada tu čítam takéto pozitívne veci a verím že aj mne sa podarí
@ceklis no, naposledy som mala priechodný len jeden vajcovod,ale to dr.nechapal,vraj to mám nechať skontrolovať,lebo mi tu priechodnosť robili pri operácii a vravel,že to mohlo byť stresom...
SPG. nás ešte len čaká tak uvidíme.
IVF nechcem. Čím viac som nad tým uvažovala tým mi som bola presvedčenia,že nie. Mňa by hlavne do darovanych hnali...
@riona 😍😍😍😍😍 to je krasne čítať
@adelka300518 hematológiu máš vyšetrenú - čiže trombofilný stav máš /to je tá hustejšia krv/, keď si picháš Fraxiparine. S tou imunológiou - mne imunulóg vravel, že kompletná reproimuno stojí cca 700 eur + dá sa aj čosi za 70 - 90 nejaký zas bazál /neviem, nepátrala som ďalej, ani tú cenu si už nepamätám presne/, tak ktovie, čo ti vlastne vyšetrili, divné, že ti nedali výsledky, potom nevieš, čo máš reálne vyšetrené. Ja som mala presne tie top embryá ako ty píšeš - hatchujúce blastocysty naj kvality, ale to je morfológia, či sú geneticky ok, bez PGD nevieš. Aký je dôvod IVF u vás? Možno si to aj už písala, len som to nezachytila. Potom napíš, ako konzultácia. 🙂
@gabuska0608 veľa šťastia 🙂
@ikuska187 povodne sa nám dlhodobo nedarilo a cez laparoskopiu zistili nepriechodné vajcovody ale jeden sa im podarilo pretlačiť. Odvtedy okrem tej krvi nezistili nič. Uvidím čo mi poradia v Brne, ja som tu kdesi čítala že výborná reprodukčné imunológia je v Prahe. Už som aj zvažovala že by som tam vybehla. ale chcem najskôr počkať čo povedia.
@ikuska187 ďakujem 😊
@adelka300518 Presne, o tej reproimuno som čítala, že sa chodí do Prahy, ale vravím, viac som o tom neštudovala, zatiaľ sa kortikoidom bránim - možno po opakovaných neúspechoch sa budem na to pozerať tiež inak. Aj imunológ mi vravel, že tie kortikoidy treba brať dlhšie ako odporúčajú CAR-y (ale neviem, či myslel naše, alebo celkovo). Chápem tvoju frustráciu, keď v " iba to je váš problém. Keď ti robili laparoskopiu pozreli ti asi aj maternicu, či tam nie je nejaká prekážka, ktorá by bránila uhniezdeniu, že? Ja som napr. pred IVF bola na hysteroskopii - nieže by som chcela, ale vyskytol sa problém tesne pred IVF (teraz už sa na to pozerám, že našťastie) a bol tam nález (síce sa to celé poposúvalo o pár mesiacov), ale bez toho by to bol istý neúspech.
Tak dostali sme termín na prvú konzultáciu 10.12. je to síce ešte ďaleko ale už sa teším.Treba hneď na prvú konzultáciu brat už aj výsledky vyšetrení ktoré mi robili HP a hematologiu?
Ahojte, prave som sa vratila z Brna od dr. Sochorovej. Mam tam prevezene embrya z GF. Na protilatky na spermie mi nedala nic a povedala aby som prestala brat aj prednison co mi dal moj gynekolog. Prisla som odtial s 5 krabicami estrofem-u.
@riona Ahoj, co si myslis o tom, ze som sa vratila od dr Sochorovej s 5 krabickami estrofemu? Na protilatky povedala, ze nic netreba. Mam si na druhy den davat 3x denne estrofem na rast sliznice aj ked mi rastie vraj to len este lepsie narastie, 10 den skontroluje vystelku maternice a potom ket aj ked nevie aku kvalitu maju, lebo gf ich oznacil ako blastocysta a blastocyst je vela v roznych stadiach. Ale ked som sa pytala ci im toto oznacenie staci, povedali ano staci

@ceklis hematoligicke aj štitna žlaza je v poriadku, repro-imunologicke vysetrenie nemám urobené.napchávali ma s duphastonom dva roky,vysadila som si ich asi pred rokom ale nedari sa už :( ..tak asi posledná možnosť bude Brno a ja verim tomu ze tam sa to podari