Klinika ReproGenesis Brno
Ahojte, rada by som sa dozvedela viac o tejto klinike. Máte už skúsenosti? Rozhodujem sa RF alebo ReproGenesis, poraďte.
ahojte! tak vo štvrtok som bola na ultrazvukovú kontrolu na 10 DC a nakoniec sme sa ani k odberu nedostali. Dnes som bola síce v Brne, ale doktor mi musel odstrániť cysty ktoré sa mi vytvorili po užívaní clostylbegytu z minulého cyklu. Vraj sa to stáva... že buď sa to vstrebe samé ale to môže trvať aj tri mesiace, tak som sa rozhodla spolu s doktorom, že mi ich dnes odstráni... tak už mam po tom a teraz čakať znovu na 10 dc. verím, že už to bude len a len lepšie 🙂
@andy175 áno áno mne dr kedysi takto nepichol pregnyl a z dominantného mi ostala trvalo to presne tri cykly. Počúvaj čo robiť.? Mám ísť na tú punkciu pod narkózu či čo robiť? Ako si bola ty teraz na tie cysty? Ináč je mi to veľmi ľúto., už som ledva čakala kedy napíšeš. Ja by som mala ms dostať zajtra a pc rovno na opu.jdem tam 12dab
@sono2 no mne by to bol doktor robil vo štvrtok.... ale pýtal sa ma či som jedla a ja som si dala asi štyri suché tyčinky... inak nejedávam... tak to povedal že nie.... že keby je jedna ta cysta tak to spraví bez narkózy ale že 4 a viac.... že to radšej nie... že ma nebude trápiť. a ja som hneď povedala, že chcem narkozu.... ja som dosť nervozna keď idem na takýto zakrok a pravdepodobne si ju dam aj keď pôjdem na OPU. ja radšej nech nič necítim... a ešte keď si spomínala nejakú ihlu tak to radšej nie....
Baby, ja som mala opu bez narkozy a mozem povedat ze som sa hrozne bala a zbytocne, ta ihla je naozaj dlha, lenze ona sa pripina k sonde, takze je to skoro ako normalne sono, ktore pozname, len trosku neprijemnejsie kedze to pritlaci poriadne k vajecniku....a to pichnutie samotne, som nevedela ani ze to je ono🙂 som sa pytala ze ci to bolo ono 😀 Potom som mala chvilu bolesti ale kym som prisla domov bolo vsetko ok.
@andy175 Ahoj nie. Vrcholí to. Teraz nedeľu mám opu ešte štvrtok K mojej dr aby sa folik cca veľkosť vedela ale mám to na 12dc na nedeľu ako mávam ovu aj tak som mala raz opu a to klaplo aj minulé tak ovu bola proste ako vždy. Už sa pozorujem dnes som 7dc hlien ešte neni takže by som chcela aby to šlo podľa mojej schémy. A pôjdem teda pod narkozu. Bojim sa. Keď tak, ale dúfam, že nebude., pôjdem druhýkrát bez ale teraz ešte nie 🙂 ty ako?koľko dc si?
@sono2 ako si to mám kontrolovať? Vidím, že si odborníčka 😉keď ešte nie je hlien ešte nie je ovu....aký hlien? Priehľadný, biely...? Ovu máš 12 DC teda od prvého dňa MS? Prepáč, vyzerá to, ako keby som mala 15 a mám skoro 40...ale nikdy som sa nekontrolovala len som robila čo mi kázali. Je na čase začať si kontrolovať cyklus. ..
@sono2 neprehovaram 🙂 aj ja som sa bala, sa mi tam este nohy klepali 😀 ale bolo to iba neprijemne a citila som silny tlak s tou sondou do vajecnika, po pravde mna viac bolel samotny transfer ked ide cez krcok, ale co nevydrzime pre babatko, ze? 😉 Si sama zvaz pre a proti,mne sa pozdavalo to ze nemusia do mna davat uz ani neviem kolku narkozu v poradi....to zavazilo ze chvilku vydrzim a aspon nezatazim telo. Inak ak by Ti to vyslo na vikend musis mat pravdepodobne dopredu dohodnutu anestezu, lebo ked som tam bola ja nebolo tam aro.
@cmudlo Ahoj, V pohode. Áno ráta sa od prvého dňa MS. Áno začína krémový A mení sa začína sa jemne naťahovať až ostane ako bielko a ťahavý. Po ňom zvykne byť ešte mokrý vrchol môže byť už bez hlienu a máš len pocit mokra. Ja to kombinujem aj s meraním bazalky, aj keď mi to je na nič lebo nám sa prirodzene nedá ale aspoň viem, že cyklus je ok ovu a tak. To tiež dobre ukáže. Ja zvyknem mať ešte pred opu teplotný pokles keď len O jednu desatinu niekedy sa ešte opäť O desatinu zvýši potom opäť zníži A už vystrelí. No a to už je po ovu. Ja mávam Z pravidla 12dc niekedy sa V roku stane že deň hore dole ale to je výnimočne. Ty,ak si V poriadku, stačí sa snažiť prvý deň ob deň keď začne priehľadný hlien. Toto obdobie netrvá dlho.niekedy to je len dva dni. Čiže 2dni po MS by som začala so snazenim a musíte sa trafiť. Tam nože byť problém vek, že už vajíčka také kvalitné niesu. Ale to môže A nemusí byť. Poznám jednu čo otehotnela hneď A jedna po roku a pol a Myslím že ani jedna ovu nasledovala. A chodíš do Reprogennesis? Už ste aj niečo absolvovali? Amh nás ešte dostačujúce?
@steffi1 viem mám. Ešte mám dať vedieť štvrtok sono a dám vedieť ohľadom narkozy. Bože tu každého bolí niečo ine 🙂 😀 ja som ho hysterke minulý mesiac takže som ešte rozdilatovana takže bolieť nebude. U mňa musí byť mechúr na prasknutie ináč sa dr do mňa nedostane. Už sa tak stalo. Som vtedy omdlievala od bolesti a to doslova. A to som vydržala všelijaké vyšetrenia. Ja nemám rada vpichy neviem Mám paniku z toho. Mňa už tá pred príprava bolela neviem, mám to asi v hlave. Určite. Neviem si totiž tú bolesť predstaviť každý to opisuje ináč. Ja som už raz takto bola A dr dala hneď narkozu. To som bola V inom car. Preto ma celkom prekvapilo že to robia takto automaticky bez. Nejdem do toho nabudúce 😀
@sono2 no tak ja sa chystám na 7 ivf 😅 ale už jedno (štvrté ) bolo úspešné a bábätka skúšame už asi 12 rokov...čiže prirodzene asi nič. ..mala som 2x mimomaternicove a teda už nemám jeden vajcovod a pol vaječníka. .len už si to chcem poriadne odsledovať keďže v januári by to mal byť skutočne náš posledný pokus. ..a to manžel o tom ani nevie. ..takže teda dúfam, že bude 😉 Amh mi posledné 2 ivf ani neskúmali ale teraz si to dám vyšetriť. ...No niekedy mám pocit, že čím viac sa snažím tým je to horšie. ..
@sono2 no neviem chodila som do Reprofitu. ..odtiaľ máme 👸 😆 ale naposledy sme boli v Olomouci, šli sme tam za lekárom z Reprofitu, ktorý tam odišiel, ale nepáčilo sa nám tam ...tak som bola rozhodnutá, že dáme natív v Reprogenesis ale potom som predsa len napísala Koudelkovi do Reprofitu, že čo povie...keby povedal natív tak idem do Reprogenesis, lebo je to tam o dosť lacnejšie, ale napísal mi soft, tak asi pôjdem do Reprofitu opäť. Majú tam špičkovú embyologiu...
áno... 🙂 tak už len čakám na ms
@andy175 Ahoj, tak mám dnes po. Máme vajíčko a nechali sme oplodniť normálne,. Že je všetko ukážkové akurát vajíčko sa nevie aké bolo, lebo tým, že sme dali prirodzene, vajíčko sa nesmie čistiť čiže nevidia, či je zrelé. Ale folik bol že pekný A spermie super maternica tiež. Bolo to tam veľmi príjemné, mala som aj narkozu, takže totálne bez bolesti. Tak pondelok budem vedieť. No a opu Mi pán doktor nerobil, ale to nevadí. Hlavne, že sme to konečne stihli. Ty niečo nové?
@sono2 ahoj, tak predsa len s narkozou 😉 ale jasne, lepsie ako by si sa tam mala zbytocne stresovat. Budem drzat palce nech sa vajko pekne oplodni 🙂 oplodnenie "prirodzene" ste si vyziadali ci navrhli oni? Lebo ja som mala pocit ze v Brne davaju automaticky ICSI, aj pri dobrom spg. Planujete PK, ci nie? Ozaj a teraz Ti nasadili utrogestan alebo nejaky iny progesteron? Tolko otazok 😀
@steffi1 odpoviem rada. Normálne utrogestan, veď ho mám doma plno. Ja som hormonálne ináč OK ale mám 2ráno 2vecer. Už som dnes začala. Prirodzene sme chceli my. Máme super spg aj geneticky, mm absolvoval špeciálny spg takže sme to riskli. Mala som pocit, že musíme niečo urobiť ináč ako doteraz. A pk? Tu odporúčajú, veď je jedno, kde sa vývoj zastaví A myslím, že keď vydrží na miske, vydržalo by aj V bruchu. Toto som moc neriešila. No A narkozu som predsa dala. Bolo to super, žiadne bolesti, žiadne pocity, zavrela som oči otvorila A bolo po. Pán doktor je perfektný veľmi rešpektuje prianie pacientky. To ipo iných centrách nemôžem povedať, som tam spokojná A dotiahne to tam do upesneho konca. Za normálnych okolností po neúspechu car mením ale tu som spokojná a cítim ozajstnú pomoc.
@sono2 dakujem za odpovede, si zlata. My sme vzdy mavali oplodnenie prirodzene, vzdy sa oplodnili, vyvinuli len u mna sa neuchytili. Takze teraz sme mali opacnu zmenu ako vy 🙂 Ano s panom doktorom sa da na vsetkom dohodnut, pocuva, poradi a respektuje, vlastne sme tam kvoli nemu, dali sme na pocit 🙂 Este otazocka, ten specialny spg Vam kde robili? Lebo nam iba v centrach a na reproimunite a vsetko ok....Drzim palce
@andy175 Ahoj, no už mi písali, že nič Z toho. Ešte doobeda. Blbé jem že neviem nič O vajíčku. No, príde mi, že Doktorka, lebo mi robila sono a Marcela som nevidela, ako, veď to je jedno, ale myslela som, že je môj Dr A že mi minimálne povedia, že opu bude robiť niekto iný. Lebo správa od nej A pochybujem, že prišiel, keď som už spala. Ináč ideme o mesiac opäť. Manžel bol chvíľu steiktny, že nie, ale v zápätí, povedal, že áno. Bol smutný A aj ja, myslela som, že to vyjde.
Ja by som chcela aspoň vedieť, či bolo zrelé lebo som mala opu skôr ako mám ovu, minule opu neskôr ako ovu a zmeškali sme. Pichala som pregnyl pri 17,3mm 9dc. Ovu test bol slabý ten dc by bol ideálny A 12 dc opu ako raz už bolo a vtedy to bolo zrelé len sa nechytilo. Plus ale je, že som po hysterke a dr povedala, že tam vôbec nič nevidela A že maternica bola super, neviem asi budem trvať na opu ten 12.dc. škoda, dnes by bol folik isto zrelý alebo by bolo po ovu. Takto neviem, či náhodou nebola ovu skôr vyvolaná. Ale skôr si myslím že sa proste nepodarilo.
Myslite si, že ak, by bol pichnúť pregnyl 17 pri skoro 20mm a ovu opu dnes bol by folik zrelý, alebo O deň skôr A folik tiež zrelý? Mňa zaujíma, od kedy je vlastne to vajíčko zrelé, bojím sa, aby sa nepichol pregnyl opäť ako teraz a zistí sa, že vajíčko neni zrelé.
@steffi1 povedali ti kvalitu vajíčka? Lebo mne povedali, že sa to nedá povedať či je zrelé lebo na prirodzené sa nesmie čistiť, čiže neviem kde to vlastne zlyhalo. Nechcem prísť O ďalší pokus. Mne je teda milsie prepasnut ovu ako vydolovat nezrele vajíčko.

@sono2 už som písala za termín,tak som zvedavá kedy mi ho dajú. A ďakujem ti za rady 😉