Klinika ReproGenesis Brno
Ahojte, rada by som sa dozvedela viac o tejto klinike. Máte už skúsenosti? Rozhodujem sa RF alebo ReproGenesis, poraďte.
Tak ja začínam s Gonal tento mesiac, tak nakoniec to po tej hysteroskopii celkom ubehlo. Mám veľa piť? Myslím vodu 😂 naše 1.ivf také zmiešané pocity aj sa teším aj mám obavy aby som hlavne migrény nemala.
@annavallova medzi 9.00 a 9.30 som vždy mala.
@ikuska187 ahoj,tak mala si pravdu GONAL je OK, dnes som 9 DC včera sme boli na 1 kontrole, narátal 11 folikulov (muž,že futbalová 11tka) tak sa teším, lebo s mojim AMH som toľko nerátala. Koukal, že je spokojný a zajtra ideme zase na kontrolu, tak rátam, že víkend bude OPU. a ty ako? je tu niektorá, ktorá teraz stimuluje?
Ahojte! Mala niektorá z Vás zlé genetické testy embryí t.z. aneuploidy?? Ďakujem Vám za odpovede!
Ahojte dievčatá. Dávali ste si monitoring embryí?
@orchidea1986 ja nie, príde mi to predražené, radšej som peniaze vrazila na iné metody. Môj názor je, že životaschopné embryo prežije PK aj bez neho. Nam ho napr. ani nenavrhli. 😊
@ikuska187 my nad ním rozmýšľame preto, lebo sa embryijka vraj nemusia vyberť na kontrolu z inkubátora ak som to správne pochopila.
@orchidea1986 hej, že s nimi nemanipuluju takmer vôbec. Ale to nezaručí, že sa aj budú správne deliť.
@orchidea1986 ahoj, my sme mali 2x a urcite by som bez neho nesla. Kamaratke sa pri 1ivf rozpadli uplne vsetky embryjka .. pri 2hom im odporucili monitoring .. ze asi boli citlivejsie na to caste vyberanie a zmenu teploty a kym sa zakazdym teplota v inkubatore vyrovna tak to trva cca hodinu ... a tak sa inkubator otvara viac krat za den podla toho kolko dalsich embryi tam maju. S tym monitoringom sa im vsetky pekne vyvijali a vklad bol uspesny ... nie kazda zena ma to stastie na kvalitne a silne embrya tak preco riskovat?
@evaachesa no presne to sa stalo nám pred rokom pri 1, IVF, z 11 oplodnených vajíčok nám nezostalo žiadne embyro. Takže teraz pre to chceme urobiť maximum čo sa bude dať. Takže pri monitoringu majú embryá každej pacientky samostatné jamky a vôbec sa neotvára počas 5 dní ano?
@orchidea1986 urcite chodte do toho a daj vediet potom. Vase embryjka budu samostatne v inkubatore a ako ich tam po oplodneni vlozia, uz ich nebudu vyberat ani s nimi manipulovat takze budu mat cely cas stalu teplotu. Cely cas su monitorovane kamerou a tusim kazdu pol hodinu sa robia aj snimky.
@evaachesa už som na 100 % rozhodnutá, že si to dáme. Nie kvôli tomu, aby sme mali monitorovanú každú sekundu, ale práve kvôli tomu že sa s nimi nemanipuluje. Dám info potom, keď stihneme do veľkej noci papiere z poisťovne 23.4. si idem po injekcie a začíname.
@orchidea1986 super tak nech to mate cim skor vybavene 🙂
@nila1111 myslíš teraz tie aneuploidie? Vyšetruje sa to odberom pár buniek z HB, keďže blastocysta už má veľa buniek, tak jej tých pár nechýba. Ak je blastocysta ok geneticky, tak sa zvyšuje úspešnosť IVF, čiže znižuje riziko MA alebo anembryoly. Lebo za včasnými potratmi býva najčastejšia príčina zla geneticka výbava embrya, aj pri opakovaných neuhniezdeniach odporúčajú genetiku embryi. Lebo tak je to v prírode zariadené, že zle sa väčšinou potrati, samozrejme musíš rátať s tým, že ani genetické embryo nemusí uchytiť, ale zvyšuje to podstatne šancu uspechu. V RG platíš za set pre 4 embrya 1400 eur (ak máš napr iba 1 embryo aj tak platíš celý set) a potom za každé ďalšie 400 eur.
Ahojte dievčatá, chcela by som sa opýtať, tie, ktoré ste riešili IVF cez slovenské poisťovne, čo ste dokladali k žiadosti (okrem výsledkov)? Vo VŠZP chcú aj správu od gynekológa, čo Vám do nej písal alebo ako to má vyzerať? Moc ďakujem 🙂
@lizbeth87 aj mna to zaujima, buduci tyzden idem s papiermi za gyn, tak ti napisem aku spravu mi napisal.

@ceklis ahaa a ideš NATO hystero? Ja som mala len hyfosy