icon

Koľko dní po KET ste mali pozitívny tehotenský test?

syl80
3. feb 2009

Verim, ze toto tu uz bolo x-krat popisane, ale neviem sa dopatrat k presnym cislam dni po KET (iba po ET)...a kedze na krv po KET sa chodi az na 14den (ET je 10), aky je v tom casovani rozdiel?

Kolko dni po KET sa vam objavila druha ciarka na teste?

evulik1111
12. aug 2019

@fialka1318 kup ako ja biele veci teda nábytok do izby. Alebo ak drevo hnedé. A ostatne doladíš potom 😄. Jasne ešte stíhame s mimi ísť cely september pri bazéne sa opaľovať . Ale októbri ideme na dovolenku ešte. Poslednú ... mame naplánované už troska

mims1520
12. aug 2019

@fialka1318 tak to je dobrý blud. Prestať sa vyvíjať môže aj pri spontánnom tehotenstve. Aj srdiecko nemusí byt pri spontánnom tehotenstve. A aj pri spontánnom tehotenstve ak žena krváca alebo to gynekológ vyhodnotí musí užívať progesteron. Ja mat takého gynekológa s takýmito rečami tak sa otočim na päte a už má neuvidí. Takéto reči ze “ak to vydrží do 12tt” má neuveriteľne vytacaju. By som sa s ním pohádala do krvi. Jak môže taku myšlienku vôbec vysloviť a čakať že tehotná žena po IVF odíde z jeho ordinácie pokojna a vysmiata

martuska005
12. aug 2019

Ahojte dievčence, zaujala ma táto téma síce dieťatko som pocala prirodzene ale som po 5 tehotenstvach ale z toho 4 neúspešne. Mám momentálne 9 mesačného synčeka vytúženého a s priateľom by sme chceli ďalšie. Ale k téme po 12tt to stále nieje 100% že dieťa aj donosite ja som prišla o mimčo prvé v 11t , druhé v 15 tt, 3 v 8tt a 4 v 13tt . tiež tam bol strach že aj o to 5 pridem . Pri prvom som si nakupila veci velmi skoro a nakoniec som v zlosti rozbila postielku..dokopy 2 . nebolo to prijemne . Takže radšej pre istotu počkať do vyššieho štádia tehotenstva a tak nakupovať .moja vlastná skúsenosť. Pri poslednom som začala opatrne nakupovať až v 7 mesiaci ale strach tam bol. Mala som výhodu že mi bratova manzelka poposuvala veci po synovi veľa som tým usetrila. A na nevolnost odporucam coculine homeopatika bezpecne v tehotenstve a fatru minerálku tiež ma trapili nevolnosti ale to mi pomohlo

fialka1318
12. aug 2019

@mims1520 ja som unho uz dlho a viem ze to mysli v dobrom 🙂 tak a ja si rada pockam na knizku 🙂 tiez by som ju rada uz mala ale to asi len pre dobry pocit🙂 aj tak som doma tak mi to az tak neponahla 🙂 hlavne sa nerozculuj 😉 je to na kazdom lekarovi ako sa rozhodne a ja mu nemozem hovorit co ma a co nema robit..ide podla skusenosti a je dobry tak nebudem od neho odchadzat kvoli knizke 🙂 ved to je len papier 🙂 hlavne nech bude male ok 😉 a nech uz mam prvy trimester za sebou 🙂 lebo verim ze ak bolo doteraz vsetko ok tak bude aj potom 😉

mims1520
12. aug 2019

@martuska005 a môžem sa opýtať, riešila si aj dôvod potratu ? Prišli na niečo prečo sa ti to udialo?

mims1520
12. aug 2019

@fialka1318 vôbec som to nemyslelaˇ tak že kvôli knižke tá je naozaj “nepodstatná” skôr ako sa takto môže vyjadrovať pred pacientkou ktorá počala pomocou IVF a je prestrasena so všetkého. Chápeš. Zbytočne vypúšťa takéto myšlienky nahlas

martuska005
12. aug 2019

@mims1520 nie neriesila som to. Príliš ma to bolelo prelezala som v posteli a plakala dost.. mám 30 a 7rokov som sa trapila. 😞😞

fialka1318
12. aug 2019

@martuska005 ja viem ako to myslis ale viem ako to mysli aj lekar vsade ti povedia ze do toho konca 1trimestra je to na prirode a dietatu pomoct nijako nevedia..je jasne ze sa moze stat ze dojde k niecomu aj vo vyssom stadiu a s tym tiez nic nenarobis ☹ ale hlavne preto dava knizku neskor ako som uz pisala ze do toho 13tt je to o prirode a vela potratov je prave do toho 13tt ☹ preto on podla skusenosti a praxe to robi tak a ked sa mu to osvedcilo nebudem nanho zjapat a rozkazovat mu ved je lekar 🙂 a o nic take vazne nejde len o knizku som na pnke bez manzela nikam nechodim cize ju az tak surne nepotrebujem ved je to len papier 🙂 viem aku ma funkciu ta knizka ze je ako tehotensky preukaz ale som doma v klude a manzel mi casto vola a ja sa citim ok 🙂 to je mi luto ze si prezila tolko potratov ☹ inak a nesla si na reprodukcnu imunologiu,genetiku alebo hematologiu? Lebo ked si mala tolko potratov za sebou ☹ mohol byt aj niekde tam problem neposlali ta ? ☹ lebo jasom to absolvovala pred et vsetko a nikde sme nemali problem len v spermiograme a ja mam pcos 🙂 a gratulujem k babenku 😉

mims1520
12. aug 2019

@martuska005 no práve že možno je tam nejaká banalna príčina a ľahko odtranitelna a ďalšie takéto bolesti sa dalo predísť. Ale chápem že niekto sa v tom nerat zamotáva . Verím že už bude len dobre

evulik1111
12. aug 2019

@martuska005 ja som tiež dva krát prišla o to ale teraz mi došli na to že mám problém s krvu a už som sa dostala prvý krát k 11 týždňu. Zle sa mi rieši krv a potom sa stáva že potratis. Vyskúšaj si nejaké testy imunologicke a alergické spraviť .

martuska005
12. aug 2019

@fialka1318 áno to nas pravdu. Predsa je to rizikové prvé 3 mesiace. Preto to lekári do vtedy ani neriešia ked žena potrati. Ja som zas taká že necham všetko na lekarovi on vie a podľa toho sa aj tak správa. Nebudem mudrovat ked on ma nato vysoku skolu titul a skusenosti. Ja si pamätám aká som bola šťastná keď som ju dostala. To bolo radosti aj stres mi trochu opadol ale potom už po ďalších potratoch som sa tak netesila skôr sa bála. Robil mi gynekolog nejaké vysetrenia ale že všetko v poriadku aj praktická lekárka mi robila ale povedali že vsertko v poriadku tak som to tak nechala. Dakujem 😊😊

martuska005
12. aug 2019

@mims1520 ďakujem 😊 neprišlo sa na nič a ja som bola tak zúfalá že ďalšia zlá sprava a skoncim tam kde nechcem

martuska005
12. aug 2019

@evulik1111 zatiaľ sa o ďalšie nesnazime tak to nechcem riešiť. Mám strach.. o malého sa strasne bojim a to mi dáva zabrať

fialka1318
12. aug 2019

@martuska005 presne aj ja by som ju chcela len kvoli tomu ze by zo mna opadli obavy a stres ci je vsetko ok 🙂 aj ked mi v car povedali ze vzdy sa budem o nieco bat kazdeho dalsieho mesiaca ci je vsetko ok , kazdeho testu kazdej obobratej krvi ,ci sa narodi zdrave,ci bude bit srdiecko,ci rastie ako ma, porodu ako dopadne a pred porodom a kopa veci este alebo ked sa narodi budem sa bat este viac aby som onho neprisla 🙂 cize moj mi preto s citom a kludne povedal ze nie je nic zarucene ze strachu sa nezbavim len musim stat pevne nohami na zemi,verit ze to bude ok a byt silna vsetko je to do konca 1trimestra na prirode a potom to je o genetike a embryjku 🙂 ze to nijak neovplyvnim 🙂 a ze po 12tt sa budeme bavit o knizke a co bude dalej 🙂 aj ja som taka ze to necham na nom 🙂 on vie co je dobre pre mna ma s tym skusenosti chodi k nemu vela bab po ivf co mi hovoril a povedal mi aj o jednej babe ktora bola po ivf 8x tehotna a potratila do 4mesiaca, vzdy rozne diagnozy a vsetko mala ok nevedeli jej pomoct bola uz zufala a teraz porodila zdrave babatko po 10tich rokoch 😉 povedal ze nikto nevie ako je na tom embryjko a nikto mu nepomoze ak nie je zdrave ze to tak musi byt ze odide samo ☹ cize aj ked som bola smutna alebo deprimovana ked mi povie nejaky zlu skusenost povie mi aj dobru ktora dopadla super a vzdy odchadzam plna nadeje ale troska s strachom ale ten mam od zaciatku odkedy sa snazim o babo 🙂 len je mi luto a velmi ze si si tolkokrat za sebou tym presla ☹ neviem si predstavit ake to pre teba bolo hrozne ☹ ale po tom zlom mas nadherne babatko ktore ta miluje najviac na svete je to dar 🙂 ja som otehotnela teraz po druhom ivf a musim pozerat trocha aj na to negativum ze sa moze aj nieco zle stat aj ked myslim pozitivne 🙂 taky bubak tam hloda stale 🙂

fialka1318
12. aug 2019

@evulik1111 ja ked som videla tu kolisku co si sem dala ta je nadherna ale moj chce skor postielku ze do bytu je to ok 🙂 ale strasne pekna je mas dobry vkus 😉 mam svetlohnede drevo vsetko v izbe uz len to doladim potom a bude ok 😉 zatial len pozeram ako ty ze co a ako ale tak sme sa dohodli ze az od polovice 6mesiaca zacneme kupovat aspon kocik fusak a tak 😉 a tesne pred nejake oblecenie vanicku a tak 😉 zatial len maniacim a kukam 😉 tak to je super 😉 hlavne si oddychnes a uzijes dofcu 😉 a rychlejsie ti zbehne cas 😉

martuska005
12. aug 2019

@fialka1318 máš zlatého manžela že pri tebe stojí 😊 a veru bat som sa bála stale a keď začal malý kopkat to bolo rafosti..ale aj tak to tam bolo. ale chvála bohu všetko dobré dopadlo. Chceme s priatelom aj ďalšie ale ešte si počkám lebo mám strach tak dúfam že sa podarí prirodzene a ak nie tak vám napíšem a mi poradíte 😊 ja som ináč nevedela čo je to to ket preto ma to zaujalo lebo som o tom ešte nepocula. Tak budem vedieť kam si ísť po radu 😊

evulik1111
12. aug 2019

@fialka1318 no uvidím ideme so svokru. Má tam porazí na malom ostrove s ňou . Vidím že má bude často hlava bolieť 😂.
Bublinke budem izbu zariaďovať až keď bude dom postupne začnem . Už mám niečo vybraté ale keďže neviem si chlapec alebo dievča musím počkať 😂. Lebo mám dve varianty.
U mna je zo tak že tuzim po dievčati ale neviem prečo myslím že to bude chlapec . Asi preto že všetci teraz majú naokolo mna len chlapcov 😀

fialka1318
12. aug 2019

@martuska005 aj ja chcem uz to kopkanie 😀 ja sa tesim zo vsetkeho 6rokov nezdaru a teraz sa to podarilo kebyze nemam manzela co je pozitivny tak sedim sama niekde v depkach v rohu 😀 pri kazdom mm ci cm co vyrastie priam pistim 😀 to kopkanie muselo byt uzasne 😉 ja dufam ze ho budem tiez citit 😉 ten moj strach je len taky maly niekde v uzadi ale vzdy ked trocha polavim tak hned sa derie von a vyuziva prilezitost 🙂 potom precitam nejaku dobru spravu tuto na mk alebo na googli a hned som stastnejsia 🙂 hh ja dufam ze tentokrat po tom co si si prezila ta tento zivot konecne potesi bez problemov a vyjde hned ked budete chciet a vsetko nech je hlavne ok 🙂 lebo si to zasluzis 🙂 hh to hej ja tiez ked som este riesila prirodzene tiez som netusila co je to umele a ako to prebieha vsetko bolo pre mna nove a netrvalo dlho a som do toho vpadla 🙂 hh ja dufam ze ty nebudes musiet ist na ivf ved ked sa ti podarilo jedno prirodzene tak verim ze ked budete chciet dalsie ze sa to podari 🙂 ale inak s manzelom kludne sa opytajne na reprodukcnu imunologiu ,hematologiu a genetiku to pojdes vsade inam na testy lekar ti da len odporucania lebo chyba mohla byt niekde hlbsie a lekar ani gynko take vysetrenia nerobia 🙂 aby si mala istotu ze je vsetko ok na 100% aj po tej stranke 😉

martuska005
12. aug 2019

@fialka1318 priateľ. Ešte sme nemali svadbu ale určite by som chcela. Sme spolu 8rokov čo už je dost . Nádherný pocit. Uvidíš aj ty neboj a ku koncu už budeš mať nato nervy .Ja som tiež tak 😊😊 potom to už dosť obmedzovalo a už som len cakala na pôrod 😊

fialka1318
12. aug 2019

@evulik1111 ides so svokrou? 😀 nezavidim 😉 ale tak sak uz to dajak s nou prezijes sak nemusite byt furt s nou 😀 sa vyhovoris ze ti je zle a pojdete aspon 2km dalej od nej sa kupat 😀 hh a ides aj na to vysetrenie co si hovorila po 12tt na to platene ci je zdravucke a tak ? 🙂 lebo da sa za cca 80€ urobit test z krvi u lekara ze ci to bude chlapec alebo dievca a ze je 100% 🙂 to som citala dakde na nete 😉 lebo ze sono je niekedy mylne 🙂 a niekedy ze sa babo vobec neukaze :-O a uvidis ze budes mat ty princeznu 😉 ja zase naopak tuzim po chlapcovi vnutorne ale viem ze to bude nejako dievca lebo to co by som si priala vacsinou nevyjde takze tak 🙂 ale potom si vzdy poviem ze je mi jedno co to bude ze len nech je zdravucke 🙂 ale tak tajne dufam ze mi to vyjde a ze pri porode uvidim chlapceka 🙂 hh

evulik1111
12. aug 2019

@fialka1318 no ideme na male diví tam za 2 km sa vrátim na miesto kde som bola predtým 😂
Ale ideme na väčší trocha ostrov ako ale už boli čiže niečo si nájdem nejakú masáž alebo čo.
Vieš čo uvažovala som nad tým . Zajtra sa spýtam doktorky na to. To vyšetrenie čo sa týka bábätka uvidím čo mi povie doktorka . V ktorom som lebo ofic dnes by to malo byt 11+1 ale doktor z car čo mi povedal bolo 10+4 ale to zasa neni veľký rozdiel keď si zoberieš . Ale asi by Som išla na neho. Nech viem že je všetko v poriadku

fialka1318
12. aug 2019

@martuska005 aj my sme 8rokov spolu a tiez sme sa brali ked sme sa nato citili pred dvoma rokmi 🙂 ale ten papier medzi namj nic nezmenil 😉 sme taki isti ako predtym 😀 nejako ako nevnimam ze sme zobrati a uz predtym som ho volala manzel ked sme spolu zili 😉 ale je to super pre oboch zatancovat si mat na sebe krasne saty zabavit sa a tak 🙂 hh ja som taka ze uz ked spolu dvaja ziju tak ich vsetkych beriem ako manzelov 😀 tak preto pisem vzdy ze manzel 😉 bozeee kebyze mam moznost raz pretocit cas urobila by som to teraz 🙂 lebo ja sa uz neviem dockat babanka 🙂 hh uz len to ze je v brusku ma tesi ale nemozem sa ho dotknut 🙂 chytit ho za rucku ,ani pohladit ci polubit 😉 len cez kozu a to ma ani asi neciti 🙂 a porod si mala aky ?

fialka1318
12. aug 2019

@evulik1111 hm si ma rozosmiala 😀 ze sa vratis spat k nej 😀 to by teda nemalo nejaky velky uzitok 😀 tak nejak sa ti jej snad podari vyhybat 😉 sak snad nebudu cele dni s vami sak vam musia aj priestor dat ked ste spolu aby ste si uzili dofcu aj sami traja 😉 ty,priatel a malinke 😉 hm inak to nechapem ako ti to tak mohli ratat ved sa to berie podla poslednej ms :-O ono sa ti to urcite zmeni ked pojdes teraz podla mna babenko uz narastlo dost a vsetko bude ok a budu sediet aj tyzdne 🙂 ved to ze ty uz si podla ms v 12tt tak by sa to uz mohlo urobit ked chces 🙂 aspon budes mat istotu ze je vsetko ok 🙂 mne v car povedali datum porodu tak a gynko zas inak :-O a ja som sa smiala ze aj tak na ten ich termin neporodim 😀 hh

martuska005
12. aug 2019

@fialka1318 je to dlhá doba ale aspoň si mala svadbu ja tiež by som chcela mať krásne šaty a zdieľať radost s celou rodinou. Ja to neviem ešte posudit samozrejme hadky sú to asi v každom vzťahu . Ja som sa tiež nevedela dockat ale uzivaj si to ešte máš kopu času pred sebou každý týždeň sa mení malinke a je to nádherný pocit . Ja som ináč mala aplikáciu na tehu maminka.cz tehotenska kalkulacka tak som mala všetko popísané koľko dní chyba v akom tt som aj rôzne vysetrenia 😊 každý deň som pozerala. Pôrod no 16hodin krutých bolesti som sa nemohla otvoriť malý sa pýtal už a nakoniec 12 stehov bola som potrhana riadne ale stalo to zato

martuska005
12. aug 2019

@fialka1318 mne bol malý vacsi o 2 týždne a kamarátka zas mala malého mensieho o 2 týždne každé dietatko je ine

martuska005
12. aug 2019

To sa ti urči termín podľa ms a podľa sona môžeš mať aj iné dátumy a ten podľa ms podľa neho aj nastupujes na materskú

evulik1111
12. aug 2019

@fialka1318 prosím ta. Bude na nás stále nalepená . Neviem ako to dám 15 dni . Ako bude to ťažké . Ona tam ide s nami sama: teda nebude mat s kým a nevie jazyk čiže nič nebude robiť bez nás . A to ja tam nebudem môcť ani pit😂 ťažká výzva pred nami. Šak zajtra sa dozviem niečo viacej . Musím zasa všetky papiere doniesť čo mi dali v car

fialka1318
12. aug 2019

@martuska00 aj ja tam chodim to forum mi tak najviac zapasovalo a vzdy je tam tak krasne vsetko popisane 🙂 a aj tie ultrazvuky a videa dole pozeram 😉 budes krasna nevesta 😉 ono to chce cas a malinky ked troska podrastie bude sypat lupienky alebo ti drzat saty 🙂 taky maly anjelik 🙂 aha cize ono sa to niekedy nemeria podla ms ale podla velkosti babenka? Cize sa to moze menit podla sona? 😉 to som nevedela 🙂 hm a nedavala si si ziadne tie blbovinky ako epidural a to aniball co si baby nafukuju tam dole ani nic take? 🙂 vselico citam ked sa nudim a kazda baba ma iny nazor na tie veci 🙂 potom si vladala na druhy den ist k babenku ? Teda ale riadne dlho si sa trapila 😢 ale hlavne ze je zdravucky a mas ho v naruci 🙂 ono po svadbe sa nic nezmeni budete sa viac a viac lubit 🙂 a v kazdom vztahu su nejake spory ale to musia byt 🙂 ved nie sme rovnaki ale rozdielni a kazdy z nas ma iny nazor ale tak kompromisy a udobrovanie vsetko prekonaju 🙂 a tvoj musi byt skvely ked tolko ste spolu prezili a vzdy pri tebe stoji a miluje malinke a aj teba 😉 ja som do mojho obcas podrypla ze by sme sa mohli zobrat ze sa nemusi bat ze ja ho bit v manzelstve nebudem 😀 potom som to rok nespomenula lebo nebolo cas sme riesili hypoteku a ked sme boli na dovolenke pri mori a bol spln tak som to vobec necakala a vtedy ma poziadal 🙂 hh chlapi nejako inak uvazuju 😀 a chcu prekvapit 🙂 takze je mozne ze aj tvoj nato mysli len caka na vhodnu prilezitost 😉

martuska005
12. aug 2019

@fialka1318 dúfam a verím ale nechcem naňho tlačiť. Lekár na sone zmera velkost stehennej kosti a podľa nech sono vyrata velkost bábätka a približne týždeň ale všetko to nieje na 100% nie to nie zbytocne. Som nejaká žena zvládla som to 😊 hneď mi ho dali na hruď po porode 😊 o 2 ráno sa narodil a až poobede okolo 16 hodiny mi ho prvý krát priniesli 😊 je jnadherne teda ❤ krásne gesto. Možno aj môj sa pohne a spraví niečo tak krásne. My sme boli na dovolenke v taliansku a tam sa nám zadaril maly..bola som v klude žiadny stres

fialka1318
12. aug 2019

@evulik1111 vobec neviem ako ti s tym pomoct 😀 ale aspon to beries s humorom 😀 ine baby by uz pucilo od hnevu 😀 aha tak to mas horsie ☹ ja som myslela ze pojde s niekym a ze bude s nim a ne s vami stale ☹ hh neboj zvladnes to 🙂 pojdete na plaz das si od nej deku 10m dalej a zabudnes na chvilu nanu 😀 trocha to bude horsie lebo si ani romantiku neuzijete a v trojici by sa to asi nedalo 😀 nic musite jej nejaku zabavu najst par dni ju nechat na plazi nech sa griluje dozlatista a potom poslat ju na masaz a do bazenu a tak 😀 ale tak hadam pochopi ze vy potrebujete byt aj sami spolu :-O a samu ju napadne ze ma ist prec od vas :-O aha hej lebo tie prve papiere si davala do nemocnice k tomu lekarovi ze? 🙂 a teraz ides k svojej gynekologicke 🙂