icon

Koľko stojí umelé oplodnenie na Slovensku?

paty1
12. okt 2012

Ahojte, pracujem vo Viedni, som teda poistena v Rakusku a to znamena ze tu aj musim chodit k lekarovi a vsetky vysetrenia na Slovensku si hradit extra. Bola som na 2 IUI v BA a doktor, ktory mi robil inseminaciu a aj moj gynekolog su toho nazorku, ze 3 krat uz to nemam skusat. Dnes mi oznamil, ze tu v Rakusku poistovna preplaca umele oplodnenie iba ked je jeden z partnerov chory - napr. nepriechodne vajcovody alebo uplne zly spermiogram, my take problemy ale nemame a teda si pripadne umele oplodnenie budem cele musiet hradit sama. Viete mi zo skusenosti priblizne povedat kolko to asi stoji? Vo Viedni je to 5.000 Euro a viac vratane liekov. Dakujem

stellamaris
4. jún 2013

@slivo255 dakujem pekne 🙂 a prajem ti,aby sa podarilo babo rychlo a najlepsie prirodzene 😉

slivo255
4. jún 2013

@stellamaris ,,,,diky budeme natom pracovat 😉 aj bi som radsej prijala prirodzene ale uz v mojom veku ☹ tak sa radsej uz pripravim lebo biologicke hodiny uz pomaly odbiju,, 😀 alebo doktorka mi povedala ze je vsetko ok ale uz rok nechcem cakat,,,tak mi ine neostava ☹ ,,,pekny vecer

stellamaris
4. jún 2013

@slivo255 na vek kasli,tym zacinaju doktori...............mne je 34rokov a dvaja doktori uz kapitulovali,ze dieta prirodzene pri mojich problemoch a veku,vylucene 😀 Dokaz odfukuje sladko v postielke 😀

slivo255
15. jún 2013

@stellamaris ahoj chcela som sa spitat,ta tvoja susedka fajcila?lebo co tu vsetko citam na iternete ze kvoli tomu sa neda oteh,,,,,,,,,len to je cudne,,,,,,,,moja kamoska je onieco mladsia ako ja,,,,,,,,luskne prstom a je tehotna uz ma 2 deti a uz mala 3 krat abortus,a aj ona fajci a jej muz 2 krabice za den,,,,uz mam termin v juli, tu v Michove KIWU som zvedava 😨 dostala som uz papiere a ze kolko stoji vys,,,obom 300 euro 😖 pekny den vam prajem

stellamaris
16. jún 2013

@slivo255 vies co,suseda nefajci,ale jej muz zato ako tovarensky komin 😖 suseda mu zakazala fajcit a mal pekny spermiogram o par mesiacov,ona nikdy nefajcila.Osobne tiez poznam dost zien,ktore fajcia a maju kopu deti,tak tam problem nebude.Ved ti povedia v KiWu,oni tak vseobecne na neplodnost idu,ved IVF dobre peniaze stoji,tak drzim palce na vysetrenia!

slivo255
17. jún 2013

@stellamaris diky za odpoved,,,, 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

kurekova_mon
17. jún 2013

@slivo255 ahoj, chcela som ti doporučiť jedno centrum asistovanej reprodukcie, kde sa im podarilo po mojej 18-ročnej neplodnosti spraviť z nás najšťastnejších rodičov na svete. Ja 36 rokov s kúskom jedného vaječníka s neprechodnými vajcovodmi a manžel ok ale 15 rokov fajčiar (prestal ako sa malý narodil). Síce na druhý pokus ale podarilo sa. Centrum sa volá Helios a sídli v Martine. Skvelý prístup, objednávanie na čas, žiadne čakanie, všetky vyšetrenia si robia sami. Nás to stálo 1000e ale záleží od problému a liečby. Doporučila som to známej, ktorá otehotnela hneď lebo jej urobili komplexné hormonálne vyšetrenie, nasadili lieky a do roka bol malý na svete! Treba skúšať a nepozerať na vek 🙂

divask1
18. jún 2013

Cavko neviem ci uz som pisala o tom ze ja chodim do bratislavy na zahradnicku ulicu 42 do ginfinu a zatial bez uspesne mal niekto skusenosti.

divask1
23. jún 2013

Pomililila som sa nemala som dat ze uspesne ale neuspesne ak ma niekto skusenosti dajte vediet budem o to mudrejsia

slavomirarebecca
26. jún 2013

@sasa31 ahoj chcela by som sa ta spytat par otazok nakolko sa mi tvoj prispevok paci najviac..som doma druhy den po laparoskopii ktoru mi robili v sanatoriu GPN Koch BA. Zial vysledky otrasne a premna strasne zdrvujuce v tom okymihu. Zistili mi totiz ze nemam priechodne vjecniky a mam same vzrasty ale ze maternicu a ostatne mam v poriadku ale normalnym sposobom urcite neotehotniem..mam 7 rocnu dcerku a chceme dalsie len neviem na ake centrum sa obratit..to co pises sa mi skutocne paci ..v pondelok idem na vybratie stehov a lekar mi zatial ma nieco najst ale ja by som radsej skusenost mamicky a nie lekara..a v sprave mam napisane ze zenska neplodnost tubara alebo tak nejak ..tak snad mi poistovna uhradi nieco.... napises mi prosim cely nazov toho centra a ako to funguje prosim velmi pekne som totalne sklamana a nestastna ale stale mam nadej. dakujem vopred

sasa31
26. jún 2013

Pekný večer prajem,
budem držať palčeky a volá sa to Ferticent , Ul, Sv. Vincenta 4, BA Tel: +421 - 2 - 482 116 10.
U nás to začalo tým, že sa nám nedarilo bábo :( Ja som začala s mojou gynekologičkou kontrolovať
môj cyklus a stále nič. Nakoniec som poprosila manžela o spermiogram, manžel sa obrátil na švagra lekára
a on nás poslal do Ferticent.
Stačí si tam zavolať a objednať sa na termín u lekára. Personál je super, sestričky milé a lekár starší pán,
kapacita v obore, úsmev nečakaj ale povie ti na rovinu , na čom si.Treba sa pýtať a pýtať 🙂
Cez nich som absolvovala laparoskopiu , vyšetrenie z krvi na protilátky na spermie, všetko OK.
Umelé oplodnenie nám hradila poisťovňa, platila som si len injekcie a vyšlo ma to na cca 100 €, nakoľko ja som OK,
problém bol u manžela.
A na prvý šup sa zadarilo, vkladali mi 2 vajíčka a jedno sa krásne chytilo 🙂mala som bezproblémové tehotenstvo,
pôrod sekciou , lebo syn bol vačšie bábo 🙂 Potom sme sa tam boli ukázať , ked mal 3 mesiace, priniesli sme
sestričkám zákusky , lebo sú na sladké 🙂 a synovu fotku do albumu detičiek , ktoré tam majú v čakárni.
Ak pôjdem okolo, tak sa tam aj teraz zastavím , syn už chodí , tak nech tam sestričky preženie 🙂
Odporučili sme ich kamarátom a majú tiež chlapčeka 🙂
takže držím palčeky a určite to všetko dobre dopadne.
S.

slivo255
27. jún 2013

@kurekova_mon dakujem ti,tak to tam urcite skusim,ked mas take dobre skusenosti!!!!!!!!!!hned sa aj pozrem na int,,,,a gratulujem ti,,,, 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

kurekova_mon
27. jún 2013

ďakujem! Želám ti len samé úspechy a žiadne sklamania v plnení si vášho sna.

divask1
2. sep 2013

Dobrý deň chcem len toľko povedať že idem na umelé oplodnenie a chcela by som sa spitať ze co budem potrebovať ake veci k tomu a co si zobrat.za poradenie dakujem a este sa chcem opitat kto uz bol na nejakom umelom oplodneny ci sa to podarilo .

divask1
2. sep 2013

@sasa31 DOBRY DEN JA CHODYM NA ZAHRADNICKU ULICU A TERAZ PRVIKRAT IDEM NA UMELE OPLODNENIE DUFAM ZE TO VINDE SOM UPLE NAPETA A VSELIJAKO MI JE.

sasa31
2. sep 2013

@divask1 Treba byť v kľude a nestresovať sa, všetko je v hlave a ked si človek povie,že sa to podarí , tak sa to podarí 🙂
Som jasný príklad 🙂

kalista32
3. sep 2013

@divask1 no ono to napätie a veľké očakávanie patri k tomu ale neboj v centre ti všetko vysvetlia a poučia ťa o postupe držím palce veľa šťastia 🙂 😉

kalista32
3. sep 2013

@sasa31 no moja ja som bola tiež plná očakávania a viery,že to vide a nevyšlo to ale neva idem na druhý pokus nádej zomiera posledná 🙂 😉

ria2929
8. sep 2013

@bijuska
@bijuska ahoj chcela by somsa opytat,ako to prebieha??boli to?🙂)

bijuska
8. sep 2013

@ria2929 neviem ci mislis odber vajicok tak to trosku bolelo aj som krvacala ale da sa to vydrzat,a samotne vkladanie neboli ja som nic necitila

ria2929
10. sep 2013

Mozes mi dat tel.cislo na kliniku alebo doktora ktori ti to robil.?alebo ktore nemocnice to robia na sk alebo v rakusku nwvies prosim ta?dakujeeeeem🙂)))

divask1
13. sep 2013

@sasa31 dakujem potom napisem ako som dopadla

divask1
13. sep 2013

@kalista32 dakujem

divask1
14. sep 2013

dobry den chcem sa opitat idem na umele oplodnenie uz mam vsetke visetrenia porobene len mojmu priatelovi maju zobrat este krv ,a este visetrit HIV len ma zobrat vseobecny lekar len on povedal ze to nevisetruje ze mam ist za kinekologom bude vadit ked on zobere tu krv za odpoved dakujem

karin30
15. sep 2013

@divask1 ahoj,môj muž bol u obvodnej a bez problémov mu krv zobrali a dali vyšetriť.

divask1
15. sep 2013

@karin30 ja viem len ona povedala len keby ide na volaku operaciu

karin30
15. sep 2013

@divask1 ved toto je tiež dôležité.Tak chodte gynekologovi ten to hádam už dá vyšetriť

divask1
15. sep 2013

@divask1
@karin30 a povedala som ze idem na to umele opodnenie a povedala ze kinekolog ma zobrat bude to vadit ked nezobere vseobecny lekar uplne som s toho nestastna pomali koli tomu nespim ze to este potrebujem to visetrenie krvi .

karin30
15. sep 2013

@divask1 my sme čakali týždeň na tie výsledky a už si picháš injekcie?

divask1
15. sep 2013

@karin30 ano picham v stredu mam ist na tu kontrolu a povedali ze naneskor pondelok maju byt visetrenia on len ide pondelok tam dufam ze to do stredy bude