Koľko stojí umelé oplodnenie na Slovensku?
Ahojte, pracujem vo Viedni, som teda poistena v Rakusku a to znamena ze tu aj musim chodit k lekarovi a vsetky vysetrenia na Slovensku si hradit extra. Bola som na 2 IUI v BA a doktor, ktory mi robil inseminaciu a aj moj gynekolog su toho nazorku, ze 3 krat uz to nemam skusat. Dnes mi oznamil, ze tu v Rakusku poistovna preplaca umele oplodnenie iba ked je jeden z partnerov chory - napr. nepriechodne vajcovody alebo uplne zly spermiogram, my take problemy ale nemame a teda si pripadne umele oplodnenie budem cele musiet hradit sama. Viete mi zo skusenosti priblizne povedat kolko to asi stoji? Vo Viedni je to 5.000 Euro a viac vratane liekov. Dakujem
@danielle123 nebolelo ma nič,po odbere vajíčok trochu brucho,ale ako pri silnejšej menštruácii,nič tragické.Myslím,že 2 dni som mala oddychovať.Akurat,že sa to robí v narkóze,niekto sa bojí toho.A ani vklad embryí nebolí....až potom cisársky rez 😃😃😃,držím palce,nech to vyjde na prvýkrát 😉
Ďakujem a Vám to vyšlo na prvý krát?
@juliana30 aha už som si prečítala takže na tretí krát, teda to znamená, že teda na tretí cyklus ?
@danielle123 tretí cyklus tak 😃😃a rovno dvojičky 😃😃
jéj tak to je super 🙂
viete mi prosím poradiť?vo štvrtok mám isť na konzultáciu do GF, chcela som len vedieť, ak už beriem duphaston (veľa hormonov) či je pre mna výhodonejšie si dať urobiť icsi, lebo ivf neviem (bojím sa toho, že ak mi dajú ešte nejaké hormony ako čítam čo sa pichajú do brucha) či to už nebude moc. ja mám vaječníky priechodné, len partner ma na prd spermie, uvažovala som aj nad iui ale ako tu čítam, že to strata času tak neviem, budem vďačná za akúkoľvek informáciu 🙂 😉
@xxxena no ja zatiaľ v pohode, je pravda, že tam to berú ako na bežiacom páse a v podstate celý ten proces ide strašne rýchlo, ale zatiaľ nič zlé, až na to, že stále platíš, čo ma dosť vytáča a to ešte pred samotným zákrokom. Mňa to čaká v auguste, lieky už mám len čakám na menzes, taktiež čo sa peniažkov týka si vieš určiť a povedať ty čo všetko chceš a nechceš. Ja som si dala základ, čo som čítala diskusie tu aj inde na prvý krát sa podarí málokomu a nemienim im tam nechať neviem koľko. určite aj predlženú kultiváciu to je jediné čo som ochotná priplatiť.
chcem sa spytat mam si ist po inekcie do gyn-fin v nitre neviete asi kolko eur si mam nachystat 😒
Dost. Ja mam puregon 3 balenia,centrodide a menopur(to sa este nevie ci ho budem potrebovat),pregnil 2 balenia,augmentin, utrogestan 3 balenia spolu 302 cca.
Dobry večer , Zienky.
Som tu nova, a mala by som par otazok.. je tu nejaka, ktora je sterilizovana, a podstupila umele oplodnenie?Ja mam dve dospele deti,uz samostatne, obe sa narodili cisarskym rezom, a po druhom cisari mi podviazali vaječniky, diagnoza, Stenoza Aorty . viac detí som si nepriala.a doktori v 90 rokoch. neodporucali.. teraz som vsak druhykrat vydata 8 rokov, a cim dalej , tym viac si s manzelom prajeme mat dieta, prirodzenou cestou to vsak nejde samozrejme.....jedine umelym oplodnenim... prosím vas, je tu nejaka takato osobka, ktora by vedela poradit, kam sa obratit, ako to vychadza finančne, ked niesom poistena na Slovensku, zijeme v zahraničí.. . mam po 40 ke. vdaka za rady a pomoc. pekny večer.
@vieramala skús pozrieť reprofit BRNO chodia tam z celej europy a je to oveľa lacnejšie
Ahoj Paty1..citala som tvoj prispevok.Zijeme tiez vo Viedni mam za sebou prve vysetrenia aj spermografiu.My mame ten problem..nepriechodne vajecniky ale mne bolo povedane ze v Rakusku preplacaju len do 38 rokov a ja uz mam 41.Nevies ako to je presne..dakujem ti za radu a pekny den...Lg Eva
@ivkamala Reprofit Brno 🙂 skus kuk stranku, ceny,referencie...
@ivkamala Brno je mytus, u nas su porovnatelne kliniky, ak nie lepsie. Z vlastnej skusenosti.
@kvetoslava78 Btw Reprofit je aj v Bratislave, spojili sa s Iscare, takze podla mna zbytocne sa trepat do Brna co je tu mozno aj lepsie 🙂
@mia81 Nie som si isty ci to zavisi u nas aj od kliniky kde chodis, bolo mi povedane ze ano, moja zena absolvovala vysetrenia a nejaky ten cyklus v Iscare v Bratislave a neviem sice co presne jej tam robili ani ake to ma skratky 🙂, len viem ze to stalo cca 800EUR. Podotykam ale ze je poistena u nas vo Vseobecnej, takze tam urcite isli nejake veci aj na poistovnu, niekto tu pisal ze je poisteny v rakusku, to neviem ako funguje
@kvetoslava78 Ďakujem 😉
ahojte dievčatá. tu som nová a mám jednu vlastnú skúsenosť celkom čerstvú s IVF (umelé oplodnenie ICSI) v klinike Helios v Martine. Môj problém s partnerom bol v spermiách. málo pohyblivé a vysoká úmrtnosť. a tak sme nemali ani insemináciu ani nič iné ale rovno IVF. poisťovňa prepláca 70% nákladov. moje IVF bolo neúspešné. Stálo ma to 300,-€ tabletky, injekcie na stimuláciu a záverečná injekcia na vyvolanie, ktorá sa dáva dva dni pred zákrokom-pred odberom vajíčok, ktorý sa robí v celkovej anestéze. ten som mala 22.02.2016. odobrali mi 13 vajíčok. viac nebolo. oplodnili 6. pekne sa oplodiť podarilo iba 3. z tých troch sa začali vyvýjať všetky, ale dve pomalšie. každé dva dni som si tam volala ako sa vyvýjajú. dva dni vyvíjania a dobre sa vyvíjalo už len jedno. štyri dni vyvýžjania sa vyvíjalo aj to jedno pomaly, ale ešte mu dali akože deň dva či sa nespamätá, ale nespamätalo sa. malo málo buniek na to aby bolo vhodné na vkladanie do maternice. a tam skončil celý náš prvý pokus. potom nám dali prepúšťaciu správu a odporúčací lístok na genetické vyšetrenie, či náhodou chyby nie je v dénoch niektorého z nás a preto sa to nepodarilo. výsledky z genetiky ešte nemám. trvá to niečoko okolo 2-3 mesiace. tak čakám. zabudla som písať o cenách. tak 300,-€ lieky a injekcie. potom 370,-€ za odber vajíčom a 160 za ICSI a predĺženú kultiváciu to je to vyvýjanie embrii keď napichnú vajíško spermiou. a keďže sme sa ďalej nedostali, neplatili sme za vklad embria do maternice, ani za zamrazovanie emrbii. nebolo čo vkaldať ani čo zamrazovať. celý priebeh tej stimulácie injekciami do brucha bol v pohode. bolo treba veľa piť vody. nafúknuté bruško a taká slabá som sa cítila. bola som tam celkovo 9krát. žiadne zbytočné preháňanie. prístup v pohode. žiadne dlhé čakania tam neboli. všetko bolo organizované. tak toľko moja skúsenosť.
ahojte prosim vas mozete mi poradit niekto ked ste si dali umele uplodnenie ci ste boli naozaj tehotne alebo ci uz mate diety lebo ja sa strasnie bojim prosim vas poradte mi ??? dakujem
@ifka201112 ahoj. bola som na jednom umelom a tehotna nie som. Nepodarilo sa. Nevedia preco.
@cukyluky333 ahoj, mrzi ma ze vam to nevyslo, drzim palce pri dalsom pokuse 😉
Prosim ta, chcela by som sa ta spytat na tie ceny, co uvadzas. Kazdy mi hovotil, ze nas umele oplodnenie vyjde na nejakych 4 tisic eur, no ked som citala tvoj prispevok, tak to vychadza 1500eur priblizne... my tiez budeme musiet ist na ICSI s predlzenou kultivaciou, lebo moj muz ma 98% spermii s chybou hlaviciek 😯 takze si ma potesila, lebo je to kopa penazi 😊 dakujem za zlepsenie depky 😃
@vierocka888 neboj je to do 1500e. Cez poistovnu. Ta preplaca 70%. Teda inak by Ta to vyslo tych 4-5000e.

je to napísané zrozumiteľne ďakujem za info, a je bolestivé?