Koľko stojí umelé oplodnenie na Slovensku?
Ahojte, pracujem vo Viedni, som teda poistena v Rakusku a to znamena ze tu aj musim chodit k lekarovi a vsetky vysetrenia na Slovensku si hradit extra. Bola som na 2 IUI v BA a doktor, ktory mi robil inseminaciu a aj moj gynekolog su toho nazorku, ze 3 krat uz to nemam skusat. Dnes mi oznamil, ze tu v Rakusku poistovna preplaca umele oplodnenie iba ked je jeden z partnerov chory - napr. nepriechodne vajcovody alebo uplne zly spermiogram, my take problemy ale nemame a teda si pripadne umele oplodnenie budem cele musiet hradit sama. Viete mi zo skusenosti priblizne povedat kolko to asi stoji? Vo Viedni je to 5.000 Euro a viac vratane liekov. Dakujem
Ahojte baby, ako to je s preplacanim cez poistovnu pls? Nie sme manzelia. Ja mam diagnozu. Chlap je Ok. Niekde som citala, ze musime mat aspon spolocny trvaly pobyt. Co je na tom pravdy? Dikesko. 😊
My sme tiez iba partnery. A preplatili nam. On podpise suhlasy a je to ok
@vvia nožem sa spytat ako ste boli spokojna ? vyslo to na prvy krat?
@danielle123 ano vyslo. Medzitym uz mam aj druhe dieta prirodzene. Treba si teda zvazit ci sa to ozaj nepodari bez ivf. Ja som sa ocividne unahlila, aj ked nelutujem. Mam krasnu dcerku, ale druhykrat by som uz do ivf nesla. 🙂 drzim prsty nech vsetko dopadne podla predstav
no myslím si ze mne by sa to na prvykrat nepodarilo aj tak mi tvrdia lekári že je velmi mala šanca, ale zase že po porode sa to može všetko zmenit. tak uvidíme. a možem sa spytat kolko cca stoji cele IVF?
zdravotné poisťovne preplácajú 3 IVF cykly pre pacientky do 39. roku života. Za lieky si priplatíte približne 30 % sumy, zvyšok preplatí zdravotná poisťovňa, v ktorej je poistená žena.
Babule, mam otazku. Kolko embryi vam vkladali? To sa da vlozit aj viac? To potom budete mat dvojicky a viacpocetne tehotenstva? Toto mi nie je jasne🤔
Dakujem za odpovede 🙂
@vierocka888 my sme vkladali dve chceli sme dvojicky ale sme radi ze sa uchytilo aj jedno 🙂
@alexiss27 dakujem za odpoved. Cize tebe dali 2... no ale fakt super ze aspon jedno sa ujalo 😗
@gigihadid platis si lieky a pripadne ukony, nehradene poistovnou. Dnes som bola na konzultaciu. Ratame s mm tak maximaaalne do 1500eur aj s ICSI metodou, kedze nase spermie su na prd 😑
@gigihadid u nas to bolo tak ze sme sli prvy krat tesne pred 39 rokom teda kym si neplatis plnu sumu. v 8.11. 2016 sme zacali stimulaciu a 24.11.2016 sme mali vklad . platili sme len cast ukonu ale aj tak je to polozka no za to dietatko to stoji. Po 39 roku si samoplatca hradis vsetko sama, za samotny ukon sme platili 850 € + lieky a injekcie dokopy nas to vsetko vyslo cca 1200 € + mesacne este plus 16-32 € za hormonalnu liecbu ktoru nam na udrzanie odporucali este do 30 tt. Takze zatial sa drzime a uz koncime 25 tt .
@gigihadid poistovna plati odber vajicok a nasledne vklad embria. Takisto plati cast liekov. Neplati vsetko. Nikto nema umele oplod enie zadarmo :( aj ked by som to vela zenam naozaj dopriala... Poistovna vykryje 2/3 nakladov na IVF. Ten zbytok, v zavislosti od ukonov, je do tych 1500eur....
@gigihadid 3 Umele do 39 roka preplaca poistovna. my sme boli len na jednom chvala Bohu sa zadarilo na prvy sup...s liekmi ma to vyslo cca 1200 € plus este beriem do 30 tt ten progesteron vkladam a to je na mesiac 16 € takze od novembra do marca som mala 2 za den teda som platila za mesiac 32 € a od aprila mam len jednu za den a platim uz len 16 € mesacne teda vseho vsudy do teraz som zaplatila 1200 + 192 za ten progestron do teraz.
@gigihadid ďakujeme, snad aj tebe sa podari rychlo a aj bez IVF 🙂
Dobrý deň chcela by som sa informovať ako to všetko prebieha ivf je to bolestivé mám za sebou 2 iui ale neúspešné tak by som chcela vedieť aj dačo o ivf z manželom rozmiešame aj nad tým poprosím aj cenu.
Ďakujem veľmi pekne za akú kolvek radu odpovedat.🙂

@cukyluky333 dakujem ti, lebo namnuz ina moznost neostava tak budem pokojnejsia, ked nepadne cely majetok na to 😀 a vy ako pokracujete? Idete na dalsi pokus? Budem silno drzat palce, viem ze to musi byt tazke....