icon

Konzultácia v CAR

esfera
Dnes o 14:55

Dobry den,
Vie mi, prosim, niekto povedat, ci sa da v CAR absolvovat konzultacia s tym, ze ja mam za sebou nejake testy, ktore vysli zle, manzel zatial neabsolvoval nic. Podla info na internete sa s mojimi vysledkami casto odporuca ist do darcovskych vajicok (co nie je to, co by sme chceli).
Otazka teda znie, mozeme ist na konzultaciu s tym, ze len na zaklade mojich vysledkov nam povedia, ci ma vobec zmysel nieco skusat alebo budu potrebovat aj manzelove testy?
Vekom sme obaja blizsie k 40 nez k 30, takze to nam tiez do kariet nehra. Len by sme neradi absolvovali nejaky nielen psychicky a fyzicky narocny proces, ak nie je sanca, ze sa vobec nieco podari.
Dakujem za odpovede ci pripadne zdielanie skusenosti.

anonym_d3af19
Dnes o 15:02

@esfera dost predbiehas 🙂
Do car pôjdete na konzultáciu, spravia ti vyšetrenia (sono+krv) pozrú výsledky ktoré už máš a budú sa s vami rozprávať. Aby ste ale nieco začali riešiť musí ísť manžel na spermiogram....ide o vás oboch. A potom vám ODPORUČIA najlepšie riešenie na základe vášho stavu a qz potom sa nejaky proces moze začať..do nicoho vas nútiť nebudú.

Co by aj tak mohli skúšať bez jeho vyšetrenia? To sa môžete maximálne tak rozprávať o tebe...nič viac

anonym_ff754d
Dnes o 15:38

Nevieme sice tvoju diagnozu ale necitaj internet. Spermiogram budu ziadat urcite. A neviem ako inde ale ja ked som bola v CAR vsetky testy si oni robili po vlastnej osi. Na zaklade toho nastavili vsetko ostatne.

anonym_9ebef9
Dnes o 15:40
@anonym_ff754d

Nevieme sice tvoju diagnozu ale necitaj internet. Spermiogram budu ziadat urcite. A neviem ako inde ale ja ked som bola v CAR vsetky testy si oni robili po vlastnej osi. Na zaklade toho nastavili vsetko ostatne.

@anonym_ff754d koľko sa platí za také testy a vyšetrenia v CAR aby teda zistili aká je situácia keď sa nedarí otehotnieť

anonym_ff754d
Dnes o 15:46
@anonym_9ebef9

@anonym_ff754d koľko sa platí za také testy a vyšetrenia v CAR aby teda zistili aká je situácia keď sa nedarí otehotnieť

@anonym_9ebef9 to si musis pozriet v cenniku konkretneho centra. Lebo zalezi aj co budu davat vysetrit. To sa dozviete na konzultacii po zhodnoteni stavu. Ja som napriklad prvu konzultacie, sono a take zakladne neplatila. Az si dobre spominam. Muz platil spermiogram to bolo do 30 eur. Takze sumu tazko napisat. Kazde CAR ma ale informacie na svojej stranke.

esfera
autor
Dnes o 15:54

Dakujem, dievcata. Mozno to vyznelo inak, nez som chcela. V podstate ma zaujimalo, ci sa da vobec nieco zistit skor (a za relativne dostupne peniaze), ako sa zacne cely ten financne narocny kolotoc... Malokde som totiz nasla v cenniku nieco ako uvodnu konzultaciu. Ale mozno som len zle hladala...

anonym_ff754d
Dnes o 15:57
@esfera

Dakujem, dievcata. Mozno to vyznelo inak, nez som chcela. V podstate ma zaujimalo, ci sa da vobec nieco zistit skor (a za relativne dostupne peniaze), ako sa zacne cely ten financne narocny kolotoc... Malokde som totiz nasla v cenniku nieco ako uvodnu konzultaciu. Ale mozno som len zle hladala...

@esfera az mas nejake vybrate zavolaj si a opytaj sa. Zaklad ti povedia ako funguje.

anonym_d3af19
Dnes o 15:58
@anonym_9ebef9

@anonym_9ebef9 za základné vysetrenia sa vacsinou neplatí nic

anonym_d3af19
Dnes o 16:00
@esfera

@esfera no takto. Ak si vyberieš dobre CAR tak si prejdeš najprv XY vysetreniami. Nie je to tak ze prídeš a dostaneš do ruky lieky že ideš na IVF.
Kým sa rozbehne IVF proces trvá to aj niekoľko mesiacov,

anonym_d3af19
Dnes o 16:04
@esfera

@esfera vidím ze si z BA. Vieš do ktorého chceš ísť?
Ja som bola v 2

esfera
autor
Dnes o 16:09
@anonym_d3af19

@esfera vidím ze si z BA. Vieš do ktorého chceš ísť?
Ja som bola v 2

@anonym_d3af19 moja gyn mi odporucala Reprofit. Vraj su uz liecbou porivnatelni s Brnom... ale nemame zatial nic vybrate, je to este celkom cerstva zalezitost. Mas nejake odporucania - kam ano alebo nie?

baskustek
Dnes o 16:12

Za úvodnú konzultáciu sa väčšinou neplatí. Potrebujú si spraviť základné vyšetrenia vás oboch. Na základe toho sa dohodnete na ďalšom postupe. Niekedy stačí plánovaný styk, IUI, IVF je až posledná možnosť. Aj pri nízkom AMH je možné pracovať s vlastným materiálom, netreba hneď darcovské. Darcovský program je až úplne posledná alternatíva, keď zlyhalo niekoľko kôl ivf s vlastnými.

anonym_d3af19
Dnes o 16:16
@esfera

@anonym_d3af19 moja gyn mi odporucala Reprofit. Vraj su uz liecbou porivnatelni s Brnom... ale nemame zatial nic vybrate, je to este celkom cerstva zalezitost. Mas nejake odporucania - kam ano alebo nie?

@esfera gyn -fiv Určite neodporúčam. Je to sice dávno (4 roky?) ale zazila som tam hrozný prístup.
Reprofit môžem odporučiť- povodne to bol iscare. Ten bol Ok. A odkedy prešli pod Reprofit je to tam este o úroveň vyššie ako predtým.

esfera
autor
Dnes o 16:24

Dakujem vam vsetkym. Urcite si nepredstavujem ziadne rychle riesenia, vonkoncom nie rychly proces. Len ako pisem, tym, ze je to dost cerstva informacia, clovek prirodzene hlada info aj na nete a tie ma veru nijako nepovzbudili... Asi som sa len potrebovala uistit, ze sa hned na uvod nemusime k niecomu "upisat"...