Kto ide tento mesiac na umelé oplodnenie?
umele oplodnenie tento mesiac,najde sa tu niekto?
@casina ahojky, jasne je to uplne normalne, vela bab tu ma pobolievanie v podbrusku, vacsinou este pred ms, ja som mala az vtedy ked mala prist mrcha, tak som myslela, ze to uz nevyslo, lebo si hovorim, ze inak by ma pobolievalo skor, ale asi u kazdeho je to individualne
@bobricek1979 No ved to neviem asi len 2. Prave ze super 16 vajicok A 9 oplodnili ...nechapem preco ....4 boli dobre len pozadu o den A potom nam oznamila z labaku ze mrazenie nebude niesu dobre kvalitne...tak nevieme preco 😑
@1veverica ja niekde v zadu dufam stale. ..skôr nato uz ani nemyslim. Som doma na pn A robim okolo zahrady ☺
@slavomira6 velmi dobre robis, skus sa od toho nejako odosobnit, nemysliet, ja viem ze to je tazke, ale skor ti aj den zbehne, a hlavne sa nestresujes viac ako je potrebne 🙂
@1veverica na 6den tak skoro?ci to kolko ta stimulovali?
@slavomira6 fíha tiež mi to príde zaujímavé
@bobricek1979 jaj pockaj to som potom zle pochopila, ja som myslela ze si sa pytala na ktory den od odberu mi vkladali embryjko. Ty si sa pytala na stimulaciu? taj ja som mala dlhy protokol, cize 17dni jednu injekciu, a potom este pridali ten menopour asi 10dni, prepac som zle pochopila ☹
@bobricek1979 No ved to ze nevieme kde je problem...vajicka si myslim ze boli dobre jed sa dokazali oplodnit. ..ci? Ako sa daju zistit ci su kvalitne?
@slavomira6 neboj ak by to nedajboze nevyslo tak lekari by vam navrhli co a ako dalej ked videli ako sa vam vyvijali embryjka.
@ssegra No unas neviem. .vsetko je to tu cudne....vyber robia bez narkozy A vkladaju 2 dvojdnove. Teraz som citala na nete ze pri zlom vyvoji odporucaju darcovske spermie. ....😕😑my sme boli 1 krat na sr A tam som mala len 5 A len 1 sa oplodnilo ale nebolo dobre na 3 den ....
@slavomira6 a kde ti to robili? mozno by nebolo na skodu dat si urobit genetiku.
@ssegra tu v norsku. Rozmyslam ze ak sa nam podari v lete spravit dalsie na sr tak by sme si dali rovno spravit genetiku.... neviem co naozaj...cakam dufam stale ale aj Rozmyslam ze kde moze byt problem. Muz je sice starsi odomna A ma zly tvar spermii ale pri ivf -icsi to neni problem.
@slavomira6 nemyslela som predimplantacnu genetiku embryi, ale aby vam zobrali krv a z nej. mojmu priatelovi tak zistili translokaciu chromozomov 13-14 a konecne sme sa dozvedeli aj preco ma taky zly spermiogram. u vas v norsku by sa nieco podobne nedalo urobit z krvi? preco v norsku transferuju dvojdnove embryja? tam nieco take ako PK neni?
@ssegra aha to sa da som nevedela.....skusim sa opytat? Nie unas to nerobia vôbec. ...A nenasla som ani sukromnu co by robila pk. Jedine v dansku. ...A co teraz U vas....? Co idete robit? Asi si to uz pisala ak ano prepac ....
@ssegra prosim ta ako sa vola to vysetrenie z krvy. ..nema to nejaky nazor -skratku? Skusim to kuknut U nas.
@slavomira6 teda to je zaujimave, by som povedala ze norsko je mozno na vyssej urovni ako u nas a predsa to tam nerobia. momentalne cakam na to kedy mi pride mrcha a pojdem na ket. nam robili predimplantacnu genetiku a kedze vysledky su za 2-3 tyzdne tak sa nam to o mesiac posunulo. sa jej neviem dockat :D
@ssegra aha No skusim sa opytat teda na to. Uvidime co bude U nas....môj muz ma 1 dieta z predch.manzelstva cize asi myslim ze plodny je 😂😅a robili mu este aj fragmentaciu dna pri spermiograme.
@slavomira6 skratku asi nie, ale pamatam si, ze nas poslali do BA na pracovisko klinickej genetiky. partnerovi robili test na mikrodeleciu karyotypu X.
@slavomira6 tu fragmentaciu zase nerobili nam, pretoze zistili kde je problem a doporucili nam PGD
@kaciatko1104 aj,ked test Ti ešte nevyšiel pozitivne,ale ja verim,že tento krat Ti to vyjde.A ked pojdete darovat embrijko potom si ho ja zoberiem 🙂 🙂 🙂
Dievčatá, vedeli by ste mi poradiť ohľadne toho, koľko embryí si máme dať vložiť? Doteraz som mala vždy len jedno, ale vobec sa to neujalo. Keď som sa spýtala dr., aká je šanca úspešnosti ak sa idú vložiť dve, povedal, že len o takých 8 percent je väčšia. Vy by ste čo urobili?
@gabika2015 som niekde citala, ze sanca ze sa to podari ked ti daju dve neni o vela vacsia ako pri jednom. a navyse je tam vacsie riziko pri viacpocetnej gravidite, ale konecne rozhodnutie je samozrejme na tebe 🙂
@monnito ahojko a aj všetky čo ste tu, takže ja definitívny verdikt HCG sa znížilo oproti piatku, gestačný vak nebolo stále vidieť....žiaľ aj takéto prípady sa stávajú, vysadiť všetky lieky a čakať na MS, hneď som si vypísala aj ďalšiu žiadosť ☹, VERÍM bez toho to nejde a túžba po dieťatku je silná....A ty sa máš ako? Dúfam, že to krvácanie prestalo a napredujete krásne ďalej vieš aké to je dôležité, keď tu niekto napíše čo mu to vyšlo, dáva to strašnú nádej do ďalšieho boja....Ja ti teda na zajtra držkám palčeky a čakám na pozitívnu správičku.....
@ssegra Ďakujem za odpoveď, ešte stále uvažujem...
@kaciatko1104 presne nezúfaj ani, mne to na 8 deň ešte nič neukázalo, ale tiež mi to nedalo musela som vyskúšať.... príznaky máš dobré a veľmi ti to želám, aby sa ti to už splnilo //, aby si nám teraz ty dala novú nádej....
@maculicek1977 ďakujem no hádam nám to všetkým vyjde
@maculicek1977 tak to mi je luto,že to nevyšlo,ale na druhy krat to určite vyjde.Takže už tam žiadna šanca nieje,že by si bola dalej tehotna?
@gabika2015 Ahoj. Tak mne povedali v Heliose ze nevkladaju 2 ze tam je mensia sanca ze sa mozu navzajom vytlacit ci co. ...😑😕 naozaj neviem asi to kazdy doktor inak povie....
@slavomira6 ahoj, tak toto som ešte nepočula. Ktovie kto má pravdu 😒 vďaka za info 🙂

@slavomira6 ono podla mna je maternica najvhodnejsie prostredie pre embryjko, a moja kamoska mala presne ten isty problem, ze boli pozadu, a uchytilo sa zial iba jedno, a to si tiez dala vlozit dve, a uz ma krasnu dcerku, tak este nezufaj, vsetko sa na dobre obrati 🙂