icon

Kto ide tento mesiac na umelé oplodnenie?

zuzicek88
3. feb 2015

umele oplodnenie tento mesiac,najde sa tu niekto?

mkatkam
9. máj 2016

Ahojte, prosim vas ako velmi to boli po odbere folikulov kvoli ivf? Je to v kratkej narkoze,ale co tie dni po tom kym sa caka,ci budu embryjka? Asi si nebudem moct dat nejaky ibalgin alebo podobne co?

maculicek1977
9. máj 2016

@janulka232 ach jaj verím, dúfam bez toho to nejde vieš sama.....a ty ideš teda koncom mája? A koľko si ty platila vtedy za tú narkózu? Pýtam sa už popredu, ach jaj ☹. Aj papáš niečo špeciálneho alebo robíš niečo špeciálneho? Bože je to také ťažké, také sklamanie.... ale zajtra už bude lepšie....

maculicek1977
9. máj 2016

@mkatkam áno neboj sa, nie každého to bolí po tom.... mňa to bolelo, ale spoluležiacu bola už 2 krát a ju nič... samozrejme môžeš si dať ibalgin aj ja som si dala, do vkladu môžeš...treba stále veľa piť a zvýšený príjem bielkovín....Určite to zvládneš neboj!

slavomira6
9. máj 2016

@gabika2015 mne to vravela koordinatorka v heliose ze vzdy len 1 vkladaju. ...☺

mariajuraj
9. máj 2016

@mkatkam mna bolelo len minimalne, dalo sa aj bez tabletky. Ale po vklad embrya si mozes dat brufen, panadol. Mna miesto brucha vtedy po odbere zacala boliet osmicka a nakoniec musela von...takze po vklad si kludne mozes dat nieco od bolesti, doktorka v centre mi to vravela.

janulka232
9. máj 2016

@maculicek1977 ano ja idem až 20 tak som zvedava čo mi povie,ale snad mi nepovie,že už,len darovacie vajička.Akurat som objednala inofolic a pre partnera folandrol skusime to pit ja už som brala aj predtym inofolic.Ja som platila 550eur za narkozu a prvy krat necelych 500,lebo som si uplatnila zlavu.Viem Ta pochopit,že je to velke sklamanie každna jedna z nas je velmi sklamana,ked to nevyjde

bobricek1979
9. máj 2016

Pohodka jasne tak to je fajn ale tak vkladali ti neskoro ci mala si to akurat?po ovu?
@1veverica

bobricek1979
9. máj 2016

@janulka232 co jeto ten inofolic jani?

bobricek1979
9. máj 2016

@janulka232 za narkozu 550?

bobricek1979
9. máj 2016

@slavomira6 toto presne ajmne v ke ale dr nechal rozhodnutie na mne,ale počula som ,že práve je to opačne s embrijkami že je väčšia šanca tak ,ako to je ?

bobricek1979
9. máj 2016

@slavomira6 a koľkýkrát to už máš za sebou myslím ivf

bobricek1979
9. máj 2016

@slavomira6 vajíčka sa dajú tiež genetickyskontrolovať počas pk jedno ale je to drahé

monnito
9. máj 2016

@maculicek1977 jaaj to ma moc mrzi ☹ som na teba myslela. Ale som rada ze ides dalej bojovat, to bude 2ivf?
Ja mam bolesti ale krvacanie zastavili tabl. Tak uvidim co zajtra. Dakujem pekne za podporu.

slavomira6
9. máj 2016

@bobricek1979 No toto bolo 2 ivf.

bobricek1979
9. máj 2016

@slavomira6 a mala si aj mrazacikov?

bobricek1979
9. máj 2016

@monnito držkaj sa aspoň ty myslím na teba

bobricek1979
9. máj 2016

@maculicek1977 nemám slov mrzí ma to,ale uchytilo sa možno malá nádej ,ale furt je a väčšia

ssegra
9. máj 2016

@bobricek1979 samotne vajicka nie az embryja...v brne az na piaty den od oplodnenia pretoze vtedy je uz embryo rozdelene na dve casti a berie sa vzorka z casti z ktorej bude placenta a v BA beru z trojdnoveho a vtedy este neni rozdelene a castokrat moze dojst k jeho poskodeniu pretoze embryjko si niektore tie bunky nevie nahradit.

bobricek1979
9. máj 2016

@ssegra tak nejako dakujem za vysvetlenie

ssegra
9. máj 2016

@bobricek1979 nam to vysvetloval lekar predtym nez sme isli do dalsieho cyklu, pretoze sme vedeli ze potrebujeme pgd..inak by som to ani ja nevedela 🙂

1veverica
10. máj 2016

@mkatkam ahojky, neboli to vobec, nemusis sa bat, ale tabletky skor vynechaj ak mozes, oni ti v centre odporucia kebyze si mala bolesti co mozes, takze sa vobec nemusis bat 🙂

1veverica
10. máj 2016

@bobricek1979 tak podla vypoctov mi vkladali davno po ovu, mala som ten dlhy protokol a ms som ani nedostala od januara, teoreticky som mala este vo february pred odberom, ale uz neprisla

slavomira6
10. máj 2016

@bobricek1979 nie nemala ved to ze neviem preco ani len 1 .... nevieme preco 😑

bobricek1979
10. máj 2016

@ssegra a pgd nič nezistilo?

bobricek1979
10. máj 2016

@slavomira6 treba skúsiť to pgd vyšetrenie vajíčka

bobricek1979
10. máj 2016

@1veverica fíha a to,ako to?sa dá?museli ti vyvola ť či bola už druhá vcykle

1veverica
10. máj 2016

@gabika2015 ahoj, tak ja osobne som bola rozhodnuta na jedno, ale nasa embryologicka ma presvedcila na dve, ja som ju posluchla a teraz som fakt stastna, zial iba jedno sa ujalo, ale predsa. Ja mam sice aj vek, ale uz sme doma o tom hovorili ze cokeby boli dvojicky, a sme zhodnotili ze ked sa vychova jedno, tak aj dve, a tym sme debatu uzavreli, moj s tym suhlasil. A ver ze po 7r.snazenia sa, sme vdacny zato ze ma presvedcila na dve, ale zial rozhodnutie je vzdy na tebe, a tvojom partnerovi 🙂 Drzim palce aby ste sa rozhodli spravne 🙂

1veverica
10. máj 2016

@bobricek1979 ja vobec neviem, som bola v january, mi nasadili injekcie, ale nejako sme sa uz o ms nebavili, mna nenapdalo sa opytat, ci mam este dostat, alebo nie, ale ked som bola na kontrole mi len povedala ze sliznica je velmi dobra, pridali mi ten menopur a uz sa jednalo o stimulku, a potom uz len odber a vklad, ziadna ms sa nevyvolavala

gabika2015
10. máj 2016

@1veverica Ďakujem za odpoveď 🙂 Ešte porozmýšlam, bojím sa len zdravotných komplikácií. Dr. straší predčasným pôrodom a rizikovým tehotenstvom v prípade dvojičiek. Ale asi je na tom niečo, že keď sa vkladajú dve, je väčšia šanca, že sa aspoň jedno ujme. Ja by som najradšej skúsila dať vložiť dve, len ešte o tom musím presvedčiť aj partnera 😉 Tebe prajem príjemné tehulkovanie 🙂 Dúfam, že sa sem postupne budú pridávať príbehy so šťastným koncom, nech sme všetky mamičky, zaslúžime si to 🙂

1veverica
10. máj 2016

@gabika2015 tak urcite s polovickou porozpravaj, ved aj on ma do toho co povedat, ste v tom rovnako 🙂 ja taktiez verim, ze postupne budu tehulky pribudat, ved ma byt plodny rok, tak sa musi prejavit, no nie, a ako si napisala vsetky si to zasluzime, hlavne byt stastne 🙂 Dakujem ti za prianie, a verim ze napises aj ty, ze sa ujalo 🙂