icon

Kto ide tento mesiac na umelé oplodnenie?

zuzicek88
3. feb 2015

umele oplodnenie tento mesiac,najde sa tu niekto?

kaciatko1104
17. máj 2016

@1veverica tak to si nemyslím že ja niekomu dodávam silu veď sama ju po kúskoch zbieram ale tak som rada že možno som pomohla nejakej babule ktorá prežíva to isté. Ja si to nepripúšťam nič sa nestalo beriem to ako by to ani nebolo hotovo. Proste idem ďalej hneď na ďalší cyklus A budem to brať tak že to je,, liečba" na ďalší pokus sa zvýšia šance už sa neupinam na to ze teraz to už musí vyjsť nie nemusí a hotovo. Dúfam že budem taká hrdinka aj na budúce 😉

pupa_obtecta
17. máj 2016

Kde v BA na pohotovosti mi vecer pichnu pregnyl? Nebudu mat s tym problem? Aby som zbytocne necakala dve hodiny a nic z toho. 🙄 Dikes.

ssegra
17. máj 2016

@pupa_obtecta preco si ho nepichces sama?

pupa_obtecta
17. máj 2016

@ssegra doktorky som sa pytala a ona, ze na pohotovost. Prvykrat ma to caka. Tak ja neviem, vobec mi nepovedala tuto moznost, ze aj sama mozem. :/

ssegra
17. máj 2016

@pupa_obtecta je to uplne jednoduche, pozri si nejake video na youtube a uvidis, ze to zvladnes aj sama 🙂

pupa_obtecta
17. máj 2016

@ssegra nemam doma k tomu ani instrumenty, ani nic. iba tie dve ampulky, ktore dnes o osmej mi musia pichnut. to tam dnes obkukam, aby som vedela co a ako a nabuduce (bodajby nebolo), to hadam dam aj sama. len ja a odber krvi a spol. nie su v laske. to som radsej hlavou v inej miestnosti. ;)

ssegra
17. máj 2016

@pupa_obtecta 🙂 aha tak to bude asi najjednoduchsie zajst na tu pohotovost. podla mna by ti to mali na kazdej pohotovosti pichnut. drzim paste aby si to viac nepotrebovala

pupa_obtecta
17. máj 2016

@ssegra dakujem 🙂 sak to uz aby sme vyrazili, aby ma okolo osmej dakde vzali. 😉

ssegra
17. máj 2016

@pupa_obtecta asi najvyssi cas 🙂

denidi
17. máj 2016

@ajajaj00 ahaa,vlaste az v stredu,som sa trosku domotala,tak ich teda drzim na zajtraaaa 🙂

janulka232
17. máj 2016

@maculicek1977
@kaciatko1104
@zuzicka1412
@bobricek1979 Ahojte baby 🙂 Tak ja už mam liečitelku za sebou.Prišli sme tam už po tretej a mala som čislo 9 a vybavila ma asi za hodinu a pol.Je to velmi mila pani a robi zadarmo,kedže všetko si musim kupit sama,ale nechala som jej aspon 5eur za ochotu.Mam si kupit vitamin E,gynastan čaj a mam si robit obklady z vina muky a oleja.A ked budem tehotna nemam byt kde je wifi a ked mame sex nemam si pošvu umyvat 70hodin,lebo zbytočne sa mi vyplavia von spermie

bobricek1979
17. máj 2016

@janulka232 že wau a aj ti povedala prečo tak robí?

janulka232
17. máj 2016

@bobricek1979 nie nepovedala.Ale ma tam dost ludi

bobricek1979
17. máj 2016

@janulka232 tak to verím ,ale úžas že to robí len tak nezištne🙂a máš to robiť každý deň?

ssegra
17. máj 2016

@janulka232 tiez mi povedala o tej wifine a neumyvani si posvy a tiez vravela ze notebook nemam mat na nohach. Aj mne povedala vitamin e, kyselinu listovu, aj obklady z vina a bud kacacej alebo bravcovej masti..

janulka232
17. máj 2016

@bobricek1979 tak ak ti ona už niečo da tak si to možno zaplatiš,ale inač to robi zadarmo.Ked maš menštruaciu tak ten obklad si nemaš robit.

janulka232
17. máj 2016

@ssegra mne povedala ešte čo mam pre partnera kupit,kedže partner ma zly spermiogram.A ked by sa podarilo nemam si ešte farbit vlasy a hned mam is na pn

mkatkam
17. máj 2016

@janulka232 ahoj,super,diky ze si sa podelila s informaciami.Jedine co sa mi zda tazke dodrzat, je tych 70 hodin,ved to 3 dni ?? Ci? Dobre ratam?wifi verim,ze lepsie sa vyhnut,bohuzial to je vsade.m

1veverica
18. máj 2016

@kaciatko1104 ja verim ze sa ti to podari, mas velmi dobry pristup. Pozitivne myslenie je velmi dolezite 🙂

aveeva72
18. máj 2016

@janulka232 Ahoj, my sme sa bohuzial dostali do stadia, že mame nielen darcovske vajicko, ale aj spermie- cize cele darcovske embryo... Ale zmierili sme sa s tym, nebolo inej cesty. Na zaciatku to vyzeralo, ze nebude problem- ja som mala vsetky vysledky vyborne...potom sme zistili, ze partner ma mizerny spermiogram (v minulosti prekonal 2x zapal nadsemennikov)- ale az taky zly, ze bude treba riesit darcu spermii, takze to bola prva rana- potom po odbere vajicok mi povedali, ze su vsetky nezrele, tj. bud boli odobrate o den skor alebo uz som proste stara (42r.) a navrhli mi darcovske vajicka. Tak sme to zvazili a rozhodli sme sa pre cele darovane embryo. Najprv to bolo embryo mrazene- to stalo aj s liekmi 1400 E, ale neujalo sa. Potom sme isli do cerstveho cyklu s darkynou a darcom, stalo to neskutocnych 3900 Euro, ale ani to sa neujalo- nikto nevie, preco. Pritom mi vkladali 2 embrya v top kvalite. Este nam z toho cyklu ostali dve mrazene embrya, na KET by som mala ist asi o tyzden, akurat ze vcera na UZV Dr. zistil, ze sice sliznicu mam pekne vysoku, ale sa mi napriek Estrimaxu vytvoril aj folikul, ktory tam nema co hladat, takze zajtra idem zase na UZV a ked folikul nenarastol, o tyzden bude KET a ked narastol, cele sa to zase posuva.. Chyta ma uz zufalstvo, lebo minuly mesiac som na zlepsenie uhniezdenia absolvovala "pipelle scratching"- co nebolo zrovna prijemne a tym padom by to znamenalo, ze som to absolvovala zbytocne. A este mi z tych hormonov, co priebezne do seba pcham, narastol aj maly myom. Zatial to problem nie je, ale myom sa zivi estrogenmi a tie ja teraz uzivat musim. A este mi teraz dali preventivne aj Medrol- korikoid na potlacenie imunitnej reakcie a ten mi vobec nerobi dobre. Zacinam byt na konci so silami. Dievcata, drzte mi palce, prosim.

1veverica
18. máj 2016

@aveeva72 tak toto bol najsmutnejsi pribeh co som ja citala. Osobne ti zelam vela vela sil, aby ti to vyslo. Drz sa a hlavu hore, verim ze Vam sa to predsa len podari 🙂

denidi
18. máj 2016

@aveeva72 ach dlhá a narocna je tvoja cesta za bábätkom,velmi sa má dotkol tvoj príbeh,ale o to silnejšie ti držím palce,aby sa vám to už konečne podarilo 😉 vela šťastia ti prajem z celeho srdca

gabika2015
18. máj 2016

@aveeva72 ahoj, my mame embrya z darcovskych vajicok, tiez mi trvalo chvilu, kym som sa s tym zmierila. Partner ma tiez slaby spermiogram, ale nastastie sa tie nestastne spermie podarilo dat dokopy s vajkami. Ja sa tiez chystam asi o tyzden na KET, predtym este sono sliznice. Velmi velmi budem na Teba mysliet a drzat Ti paste!!! Je super, ze mas tolko sil a nevzdavas sa, drzme spolu a konecne budme maminkami 🙂

aveeva72
18. máj 2016

Dievcata, ste zlate, DAKUJEM za podporu!!!

aveeva72
18. máj 2016

@1veverica Si velmi zlata, uz som na konci so silami, s energiou, so vsetkym. Mam sto chuti sa na vsetko vykaslat, len si neviem predstavit, aku zivotnu napln si vymyslim, aby som svojej existencii dala zmysel.

aveeva72
18. máj 2016

@gabika2015 Ahoj Gabika, aj aj drzim palce Tebe! V ktorom centre si, ak Ti nevadi tato otazka?

1veverica
18. máj 2016

@aveeva72 joj moja, ja ta uplne chapem, ja mam o mesiac 39r. a tiez sa nam az teraz podarilo, samozrejme IVF, snazili sme sa 7r. takze presne chapem co citis, ja som uz tiez hovorila ze toto je nasa posledna nadej. Keby ti toto nahodou nevyslo, tak skusite adopciu, da aj miminko adoptovat, nebojm vsetko dobre dopadne, musia zistit pricinu, preco sa embryjko neudrzi v maternici, skusali ste aj to lepidlo? Verim ze raz budes maminkou, taka nespravodlivost predsa nemoze byt, zena ktora velmi tuzi, aj by sa postarala, a nebude mat, cosi to ani nahodou,musi sa podarit, ja v to verim 🙂

aveeva72
18. máj 2016

@1veverica Si skvela, dakujem! Ja som momentalne v stadiu miernej depresie, preto som sem napisala, ze potrebujem nakopnut...pomohla si mi. Pozitivny pribeh, tesim sa!

1veverica
18. máj 2016

@aveeva72 vies ja som sem pisala, bo segra moja ma nevedela vobec pochopit, a tiez mi baby tu pomohli sa s tym zmierit, ze zial nejde to prirodzene. takze podla mna si urobila velmi velmi dobre, ze si napisala, tu ti baby radi pomozu, presne ako si napisala nakopnut. Len baby co maju podobny problem chapu ako sa citis, co prezivas, ako sa trapis aj pre malickosti. Mna tvoj pribeh tak rozosmutnel, uplne mi hlavou preblesklo, aka nespravodlivot, tak niekto ma 10deti a nechce a niekto by iba jedno jedine chcel a .... Fakt sa pozbieraj, naber sily a bojuj dalej, ja verim ze vsetko sa vydari 🙂

gabika2015
18. máj 2016

@aveeva72 dakujem 🙂 chodim do Reprofitu Brno. Ty do ktoreho? Kludne sa ma pytaj hocico.