icon

Kto ide tento mesiac na umelé oplodnenie?

zuzicek88
3. feb 2015

umele oplodnenie tento mesiac,najde sa tu niekto?

gabika2015
13. jún 2016

@petkazh ja som aj slabo krvacala na 9. den a mala som potom hnede slabe spinenie a test som mala na dalsi den uz pozitivny. Drzim silno paste 🙂

dadka0110
13. jún 2016

@janula2003 tak ako sa uhniezduju? 5-9 den alebo hned? 😊...ja som bola vcera na KET a tiez mi vkladali 5 dnovu blastocystu....tak ako to teda je? 😃

ssegra
13. jún 2016

@dadka0110 mne povedali, ze do dvoch dni..ked sa dovtedy neuchyti potom sa uz urcite neuchyti

janula2003
13. jún 2016

@dadka0110 a mala si normalnu blastocystu ci uz hecujucu blastocystu? aj to je dolezite..stadium blastocysty tiez trva urcite obdobie

jorgie
13. jún 2016

Ahojte. Ja vas tu uz dlho citam, ale este som neprispela.
Lenze, v stredu mam ist na vklad nasho posledneho mrazacika a velmi sa bojim ze to nevide.
My sme mali stastie a s nasho uplne prveho IVF sa nam narodil krsny syncek ktory ma uz terz 2 roky. (na neho sme cakali skoro 5 rokov) po jeho narodeni sme mysleli, ze snad sa nam podari otehotniet prirodzene ale....nedarilo sa a rozhodli sme sa ze to skusime znovu - mali sme jedneho mrazacika s prveho IVF. Lenze zial transfer sa nekonal, lebo mrazacik neprezil rozmrazovanie :o( Bolo to obrovske sklamanie, lebo po prvom uspechu som si myslela, ze aj na druhy krat sa to podari. Lenze po tyzdnoch pripravovania ...transfer sa nekonal. Predychali sme to a vo February som podstupila dalsie kolo IVF. Vlozili mi dve bublinky ale zial...nic s toho nebolo. Krv som mala sice positivnu ale hladina HCG bola moc nizka a do tyzna uz ziadna...zevraj biochemicke tehotenstvo. No a teraz nam ostava uz len posledny mrazacik koreho by mali vlozit v stredu. Samozrejme ak sa poriadne rozmrazy a vsetko bude tak ako ma. Ja sa moc bojim, ze to zase nevide. Normalne som velmi pozitivna osoba ale teraz mam problem aby som nemyslela len na to najhorise.
Chcela som sa s vami podelit o nas pribeh, lebo viem ze tu vsetky prezivate take iste alebo podobne pocity. Lebo ja sa okrem z manzelom, nemam s kym o tomto porozpravat. Po poslednom neuspechu som teraz nepovedala nikomu ze do toho znova ideme...Je mi s toho vsetkeho smutno ...

janula2003
13. jún 2016

@jorgie treba len pozitivne mysliet, nic ine nezostava..mne predchvilou volali,ze sa mrazacek rozmrazil a ze je zivotaschopne...nic ine nezostavat len, aby to vyslo..drzim palec uz na zajtra ked ho budu rozmrazovat 🙂

jorgie
13. jún 2016

@janula2003 dakujem! Gratulujem k zivotashopnemu mrazacikovi a zelam ti aby ti dalsie dva tyzdne presli co narychlejsie 🙂
u nas mrazacikov rozmrazuju v den vkladu (rano)....takze si musim pockat az do stredy. Ja mam len strach aby sa nezopakovalo to co minule :o( ja viem ze treba mysliet pozitivne, ale nikedy je to moc tazke

janula2003
13. jún 2016

@jorgie aha, tak potom presuvam to drzanie pasti na stredu..ja som bola strasne sklamana, ked to prvy krat nevyslo, ale su na tom aj horsie ludia 🙂

dadka0110
13. jún 2016

@janula2003 no tak to zas pocujem prvy krat...neviem...v papieroch mam napisane ze stadium blastocysty tak neviem...este som ani nepocula o hecujucej blastocyste? 😃

janula2003
13. jún 2016

@dadka0110 neviem ako sa to pise ale hečujúca blastocysta uz ma otvor v obale a uz hlada o co sa uchyti, ako mi povedal embryolog, hlada si maternicu :-

dadka0110
13. jún 2016

@janula2003 jaj aha...tak to asi nie...myslim ze to bude klasicka blastocysta 😊

hateria
13. jún 2016

@dadka0110 ahoj 🙂 ak ti vkladali 5dnovu blastocystu,tak do 72 hod by malo dojst k uhniezdeniu. 🙂 drzim prsty 🙂 a ako pisali baby, hatchajuca blastocysta by sa mala uchytit este skor ako expandovana, ale v podstate do tych 72 hod sa ti to malo uhniezdit pri hociakej blastocyste 🙂

mrtartina
13. jún 2016

Umele oplodnenie je cudna vec..oplodnia niekolko vajicok a nevyhovujuce znicia...cize znicia vase deti...a neprichadza tam k prirodzenemu vyberu najlepsej, najrychlejsej spermie, tak este nik nevie, co to prinesie do buducnosti, kedze prve deti zo skumavky maju 30-40 rokov...ziaden vyskum o dlzke a kvalite zivota zatial nie je mozne vykonat ....

dadka0110
13. jún 2016

@hateria dakujem 😊

dadka0110
13. jún 2016

@mrtartina "co tym chcel basnik povedat?"

bobricek1979
13. jún 2016

@mrtartina a teda ?Keď povieš a povedz aj b len to dohovor ,smelo

ssegra
13. jún 2016

@mrtartina a? Co si tym chcela povedat?

bobricek1979
13. jún 2016

@mrtartina buď rada ,že máš deti spontánne skús svoje múdrosti mieriť inam moja zlatá !

leelloo
13. jún 2016

@mrtartina si sa trosku netrafila do skupiny, nie?

ssegra
13. jún 2016

@mrtartina napisala zena, co ma 2 deti a nema ani sajnu cim si presla kazda jedna z nas

jorgie
13. jún 2016

@mrtartina ty uz ozaj nemas nic ine na robote ako sa zapajat to diskusie co nema absolutne nic spolocne s tvojim zivotom?
A ked uz si taka strasne mudra a rozpravas o tom ako doktori znicia nevyhovojuce vajicko...doktori nenicia vajicka...vajicka ktore, pre akukolvek pricinu, nie su schopne oplodnenia alebo daljsieho vyvoja jednoducho zaniknu, prestanu sa vyvijat - doktori ich neznicia. To iste sa deje v tvojom tele...ak vajicko nie je vhodne na oplodnenie/implantaciu telo ho jednoducho vyplavy von. To ty kazdy mesiac co neotehotnies smutis za svojim "znicenim" dietatom?

vanda83
13. jún 2016

@mrtartina od pohladu vyzeras ze mas diplom zo mediciny, biologie a mozno aj doktorat z teologie...👍 len si napisala do zlej temy. Tak si prosim pis s takymi ako ty sama, ziadnu z nas tvoj nazor nezaujima!

krkoskova33
13. jún 2016

@jorgie ahoj tiez som tu len chvilku a zda sa mi ako by sme sa tu poznali uz velmi dlho. Uplne viem ako sa citis smutno, ako to boli ze po tolkom cakani sa dozvies ze sa to nepodarilo.Ale ak chceme by nam semienka vyrastli nic ine nam neostava len cakat a skusat to znova. Aj my uz mame len jedne mrazacika a moc sa bojim ze sa nezobudi, ale okrem vas ten moj strach nikto nechape, drzim palusky by sa ti to teraz podarilo

bobricek1979
13. jún 2016

@mrtartina a teraz drzi bobrika mlcanlivosti pani Dr..och ,ale ma na.....

bobricek1979
13. jún 2016

@jorgie moja neboj vyšlo prvé výjde aj to druhé stále,ale ver a už máš aspoň máš jedno to ti dáva dôkaz že to predsa stojí za to nie?🙂hlavu hore

jorgie
13. jún 2016

@bobricek1979 dakujem za mile slova! Ja viem ze uz jedno dietatko mam, a som za neho nesmierne vdacna! Len ked ja tak moc tuzim este po jednom...ja som vzdy chcela mat vela deti a nikdy som si nemyslela, ze to bude take tazke! ...ale vsak ktora s nas by si to pomyslela! To ja obcas mam take chvile ked sa mi nedari pozitivne mysliet a teraz, ked sa blizi den transferu tak som s toho vystresovana....
Ja uz som neni najmladsia a sme si s manzelom povedali ze uz dalsie IVF nepodstupime. Tu je to velmi drahe a poistovne to nepreplacaju...

bobricek1979
13. jún 2016

@jorgie ja ťa chápem úplne tak skús myslieť pozitívne a zadarí sa 🙂ja mám tiež už strášne veľa rokov 37a tiež to nieje ľahké zvládneme aj keď u mňa by zázrak bol aj to jedno 🙂

jorgie
13. jún 2016

@bobricek1979 tak to sme skoro rovesnicky 😀 aj ked ja som trosku starsia

bobricek1979
13. jún 2016

@jorgie tak vidíš😀

lucka_220809
13. jún 2016

@mrtartina a vies kolkokrat sa aj prirodzene trafi do vajicka blbsia spermia? ci z prirodzeneho oplodnenia sa rodia iba dokonale deti bez vyvinovych vad, postihnuti, take,co nechoreju, dokonale inteligentne...? najlahsie sa vtedy moralizuje a sudi,ked je clovek za vodou ...vies mila mrtartina, to ze mozes mat deti, nie je tvoja zasluha. Bud za ne vdacna a maj respekt voci tomu,co nevies posudit,lebo o tom vela nevies.
Aj transfuzia je cudna vec... aj transplantacia je dost cudna vec inac... take neprirodzene,nie?