icon

Kto ide tento mesiac na umelé oplodnenie?

zuzicek88
3. feb 2015

umele oplodnenie tento mesiac,najde sa tu niekto?

bobricek1979
14. jún 2016

@pinky81 držíme🙂silno

123tana123
15. jún 2016

Ahojte chcem sa opýtať na 32DC as mám objednať na krv a na sono, sono robia cez bruško alebo od spodu pošas menzesu? Koordinátorka mi povedala že odspodu, baby na koníkovi zas že cez bruško ako ho robili Vám? Ďakujem za odpoveď 🙂

dadka0110
15. jún 2016

@pinky81 my sme boli 12teho 😊....tak uvidime co bude 😊....kolky krat si bola na KET a koljo ti vkladali?

mrtartina
15. jún 2016

@lucka_220809 Pri umelom oplodneni sa oplodni vela vajicok, tie zygoty, ktore sa nevyvijaju ako maju znicia....neimplantuju ziadnej zene chore vznikajuce babatko...aj keby malo chybu napr. o jeden chromozom viac a su ponechane len zdravo sa vyvijajuce...co znamena, ze tie su znicene...nicia sa ludske zivoty, aj ked chore....transplantacia a transfuzia nema nic spolocne so vznikom noveho zivota

1veverica
15. jún 2016

@xxxena ved toto, ja sa bojim teplot, bo dost zle ich znasam, tak som zvedava od zajtra ze maju byt 30tky

lucka_220809
15. jún 2016

@mrtartina k vsetkemu sa da pristupovat zodpovedne aj nezodpovedne. Nie je vobec taka generalizovana pravda to,co pises. Vsetky embryja , ktore sa vyvijaju a ostanu sa vyvijat, mozu byt zene vlozene, a mnohe to tak aj robia. Ja som si dala vlozit vzdy vsetky embrya, aj ked mi lekar dal moznost, ci nejake, ktore sa im zda menej kvalitne , vlozia alebo nie. Dala som si ho vlozit. Mnohe zeny chodia na nativ a soft cykly prave preto, aby sa im vyprodukovalo jedno-dve embrya , ktore sa vlozia a uspeju. Rovnako som do toho isla s tym,ze sa mi moze narodit akekolvek dietatko, s postihnutim, alebo zdrave, nechodime do "laboratoria pre geneticky modifikovane deti" , ale to,co z nejakeho zdravotneho dovodu sa nam nevie odohrat v tele same, vyuzijeme lekarsku pomoc. Rozumiem,ze si zrejme veriaca, a mas vseobecny nazor na to , ze je to proste zle, a je mi jasne, ze ti ho ani nevyvratim. Ale vedz, ze ten GENERALIZOVANY NAZOR o produkcii desiatok embryi ktore sa vylievaju do umyvadla a len tak sa nimi zongluje vie mat asi taku vahu,ako keby si povedala, ze zakazme akykolvek sex, lebo mnohi ludia su v nom nezodpovedni a striedaju partnerov larom farom, mnohi siria choroby, mnohi dokonca az znasilnuju! Zgeneralizuj to a sex z toho vyjde ako najhorsie co existuje... to iste transplantacia organov, ved su ludia, ktori s nimi obchoduju!!
Proste rozmyslaj trochu pri tom,co pises, a ver, ze sa da k vsetkemu pristupovat aj zodpovedne a nie, nie su lekari na IVF klinikach vyslanci diabla co poza bucky robia nekalosti s embryami. Su to ludia ako my a su normalni. Teda vacsina. Ak niekto je nezodpovedny v tom, treba ukazat na konkretny pripad, konkretnu nezodpovednost, a tu sa snazit riesit, a nie en bloc vsetko hodit do jedneho vreca, zakazat, ludi odsudit. Takto by sme postupne museli odsudit komplet vsetko a vsetkych za vsetko. Rozmyslaj aj ty prosim ta aj vlastnou hlavou, nie len katechizmovymi pouckami, nevies o tej situacii vela, ver mi. Mozno pred 10 rokmi som mala podobne podobne predstavy v hlave. Od reality to ma daleko.

Tak vies, ak chces ludom hovorit, ze maju byt zodpovedni k zivotu a k sebe a k ludom okolo seba, tym, ze napises odsudzovacny komentar do diskusie zenam, ktore roky sa boria s tazkou situaciou, je tym najhorsim sposobom. Hovorit mozes s konkretnymi ludmi, snazit sa pochopit ich situaciu, diskutovat s nimi o moznostiach bez odsudenia citlivo. Bo zobrat katechizmus a otrieskat ho ludom okolo o hlavu z teba nerobi spravodlivu krestanku, ale samospravodliveho necitliveho nabozenskeho cloveka.

pupa_obtecta
15. jún 2016

@mrtartina moja, chod si o tom pisat s kamoskami do katolickeho fora a nie tu svojimi recami terorizovat chore a smutne zeny tuziace po detusoch. nikto z nas tu nema zaujem o tvoje uzasne posolstva, ktore kazda z nas tisickrat pocula od podobnych jak si ty. je to kazdeho osobna vec, pre aku cestu sa rozhodne. pokoj a mier moja.

pupa_obtecta
15. jún 2016

@lucka_220809 velmi pekne napisane. stotoznujem sa s tvojim nazorom. 👍😊 ja tiez poznam osobne zenu, ktorej svagor je katolicky knaz a tiez bola na soft ivf a nikto do nej ziadne kamene nehadzal. podla mna je asistovana reprodukcia dnes nadstavena aj pre taketo pripady, ktore maju na to vyhranenejsi nazor.

lucka_220809
15. jún 2016

@mrtartina A hlavne... este mi dovol povedat, ze to,ci realne ten zivot v tele zeny vznikne alebo nevznikne, aj po prenose embrya, nie je v rukach ani ziadnej z nas, ani ziadneho lekara. Z lekarskeho hladiska proste pomozes, ked vies, ale co sa dalej deje, uz aj tak nie je na cloveku... a to vsetci - my zeny i lekari dobre vieme. Tak ako v situacii,kedy vsetko vyzera byt tip-top idealne pripravene s najlepsimi moznostami na uspech, a nevyjde to, tak to niekedy vyjde pri sancach 1:1000 000 ... a lekar sam povie, ze tam si uz priroda robi svoje a nikto do toho nezasiahne....to len k tej "vsemohucnosti pri vzniku noveho zivota"...nikto z nas ju nema , ani len pri ivf.

lucka_220809
15. jún 2016

@pupa_obtecta ja tie nazory tiez velmi dobre poznam. Som sama z toho prostredia , resp. kedysi som bola... mala som rovnako vseobecne nazory na vsetko, lebo katolicka cirkev tak hovori, mala som povrchne poznanie hromady veci, na ktore som mala HLUCNY NAZOR. A bila by som sa za ne do krvi a este by som sa citila ako najlepsi clovek na svete.
Mojim katolickym priatelom ani nehovorim,ze sme na ivf boli. Nechcem ich pohorsit, pre dobro moje aj ich, a hlavne sa chcem vyhnut krivym pohladom a neprajnym ocakavaniam, ktore by chtiac-nechtiac mali v srdciach voci mojmu dietatku. Ja sa zan modlim 6 rokov, chcem prenho len to najlepsie, nejake krive pohlady a zlorecenia v podvedomi ludi pren rozhodne nechcem...

pupa_obtecta
15. jún 2016

@lucka_220809 zimomriavky mam. ja to mam velmi podobne. ;) kazdopadne drzim paste a vela zdravia vam zelam. 🙂 mas velmi dobry a vyspely a vyzrety nazor. to je pre kazdy zivot len to najlepsie. ;) fandim ti!

1veverica
15. jún 2016

@lucka_220809 ty mas aky super termin porodu 🙂

xxxena
15. jún 2016

@1veverica ano ja nemam rada take teploty ,asi budem doma zavreta.a vyleziem asi az okolo 17tej az 18tej.vtedy aspon nebude slnko tak palit.my to predsa nejako vymyslime 😉

1veverica
15. jún 2016

@xxxena ved hej snazim sa, len ked ja chodim do prace, cize neda sa nejako vymyslat, co uz. Drzim velmi prsty 🙂

dadka0110
15. jún 2016

@mrtartina myslim si ze by si sa nemala pliest do temy o ktorej nic nevies.

bobricek1979
15. jún 2016

@lucka_220809 uplne s tebou suhlasim velmi trefne napisane

1veverica
15. jún 2016

baby kaslite na mrtartina , clovek ktory to neprezil fakt netusi cim vsetkym musite prejst. Mate vsetky uplnu pravdu, ze si splietla temu, ale myslim ze to robi prave preto aby ste sa rozculovali. Vsetkym tu na fore drzim prsty aby IVF vyslo, vsetky si zasluzime byt statne 🙂 ci je to prirodzene alebo IVF

bobricek1979
15. jún 2016

@mrtartina dievca moje zlate chod a modli sa za nase hriesne suse a opytaj sa ho preco nam dal taku moznost ja mu dakujem kazdy den za to ze to je..neries co je akebi nieje znicene a ak planujes este deti tak sa modli aby boli prirodzene a zdrave nam daj pokoj a myslim to vazne uz ma fakt seres

bobricek1979
15. jún 2016

@1veverica a mas pravdu kaslat na nu

1veverica
15. jún 2016

@bobricek1979 tak vidis "jej" nazor. Kto s tym nema skusenost, tak nikdy nepochopi tuzbu po babatku. Ale tak co uz, mne sa zda ze to ani nie je zena, len nejaky "tupec" co sa nudi ☹

lucka_220809
15. jún 2016

@1veverica ja mam az 2 terminy dokonca.. jeden mam na 27.11., podla terminu posl.menstruacie, ale bejby je o nejakych 10 dni cely cas popredu.. .je to sikovnik... 😉

bobricek1979
15. jún 2016

@1veverica tiež mám taký pocit no proste fakt úbožiak!

1veverica
15. jún 2016

@lucka_220809 ja len ze ten datum sa tak dobre bude pamatat, tak ci je popredu nevadi, hlavne nech je zdravucke, kombinovany test uz mas zasebou, triple?

1veverica
15. jún 2016

@bobricek1979 keby vedel-a kolkym stresom, testami, a utrapami musi clovek prejst, neboj preslo by ju/ho to

ssegra
15. jún 2016

@1veverica
@bobricek1979 co si mysli, ze my by sme neboli radsej keby sme take nieco nemuseli v zivote zazit? kazda jedna z nas by tuto skusenost vymenila za babatko pocate prirodzenou cestou..

bobricek1979
15. jún 2016

@ssegra
Tak veru @1veverica

1veverica
15. jún 2016

@ssegra bozinku mi z duse hovoris, kto si mysli ze tie injekcie, stresy, a dobre vieme ze aj nemale peniazky co sme museli do toho investovat, by sme velmi radi ozeleli, ale zial ked to nejde prirodzenou cestou sme vdacne zato ze uz existuje pomoc takymto parom 🙂

wewika1
15. jún 2016

@mrtartina dievca prepac, ale ty si o ivf pocula len na kazni vasho fanatického farara 😀 nic z toho co pises sa nezaklada na pravdu...este sa nenasial embryolog, ktory by do blastocysty videl, aby jej mohol poratat chromozomy (ak nehovorime o PGD, ktora je mrte draha a 99% deti narodenych z ivf tak zdiagnostikovaných nebolo). rovnako ako pri prirodzenom pocati, tak aj pri ivf sa vyvijaju deti s genetickými chybami, pripadne nevyvijaju. jedna sa o prirodzenu selekciu v moci prirody(boha), ktopru neovplyvni nikto, neviem kde si prisla na to, ze take sa selektuju este v labaku. keby to tak bolo, tak kazda zena by absolvovala len jednen cyklus lebo by jej viac nebolo treba. miesto starania sa a odsudzovania, bud radsej bohu vdacna za to, ze ty si takyto problem nikdy neriesila a mas dve deti. a ked budes mat nabudúce potrebu odsudzovat niehoko za jeho cestu k snom, tak si okrem iného spomen, ze vam isto farar hovoril aj nieco o bozich mlynoch 😉 pripadne karma je zdarma 😉

petkazh
15. jún 2016

@cherie77 tak to uz zajtra pozajtra ides drzim silno palce ...ja az buduci tyzden ...u mna to bolo take bledunke hnede ale nie krv...a uz nic ...a este mi hned stmavli bradavky ...tak verim silno ze je to pozitivny znak ...myslim na teba ..daj potom vediet ako si dopadla...

lucka_220809
15. jún 2016

@1veverica Ano, mam uz Tripple za sebou, dopadol dobre 🙂 mam stale nizko placentu, kvoli tomu ma viac sleduju,ale zacala sa konecne trosku posuvat, tak sa strasne tesim... bala som sa , ze skoncim v nemocnici ... 🙂 a cakam chlapceka <3
Ty uz vies co budes mat?