icon

Kto ide tento mesiac na umelé oplodnenie?

zuzicek88
3. feb 2015

umele oplodnenie tento mesiac,najde sa tu niekto?

ssegra
27. jún 2016

@1veverica on bol pri tom a aj mu slzy tiekli 🙂 teraz uz tomu viac verim, ked som videla na vlastne oci 🙂

jorgie
27. jún 2016

@janula2003 Ahoj. Tak u mna to nevyzera dobre. Vcera som robila test a bol negativny ☹ dnes uz len cakam na potvrdenie s krvy.
Vyzera to tak ze nas syn bude jedinacik 😒

a ty ako? dufam ze budes mat lepsie spravy ako ja!

xxxena
27. jún 2016

@ssegra a ja som 7+0. Aksom dobre rozumela lekarku, 😊

ssegra
27. jún 2016

@xxxena podla ms by som mala byt 6+4, ale podla UTZ som 6+5. to si len o kusok dalej ako ja 🙂

xxxena
27. jún 2016

@ssegra ja by som mala byt podla MS 7+2. A meriame 9,3mm. Dalsiu kontrolu mame az 22.7. Aj krv budu brat na nejake testy.

janula2003
27. jún 2016

@jorgie noooo...tiez negativny test..zajtra idem na krv

ssegra
27. jún 2016

@xxxena ja idem buduci pondelok k svojmu gynekologovi ale ci ma bude vysetrovat neviem

jorgie
27. jún 2016

@janula2003 to mi je luto! a mate este nejakych mrazacikov?

xxxena
27. jún 2016

@ssegra to si bola teraz v CAR? Ja som bola minulý tyzden,a teraz som.boka u svojej novej.tak sa pozrela ci je vsetko v poriadku.

ssegra
27. jún 2016

@xxxena ano naposledy sme boli v CARe. Tam nam povedali ze dalsia kontrola by mala byt za 2-3 tyzdne ale pbjednali ma uz buduci tyzden..snad aj mna pozrie ci je vsetko ok

xxxena
27. jún 2016

@ssegra ja som si myslela, ze ma objedna.ale,ze ved ked uz som tam tak sa pozrie a porozpravali sme sa. Vysvetlila co a ako.

ssegra
27. jún 2016

@xxxena to je potom dobre aspon vies co mas cakat a vies to z prvrj ruky 🙂

veronikamak
27. jún 2016

@1veverica To mám obrovskú radosť, že vám to vyšlo hneď z prvého IVF. Je to veľmi pozitívna správa aj pre nás všetky, čo sa nevieme odhodlať. A Gratulujem 🙂

janula2003
27. jún 2016

@jorgie nemame ani deti ani mrazakov...hned ako to pojde pojdem do druheho ivf..dnes som neg. test oplakala, tak dufam,ze zajtra to uz prijmem kludnejsie..ale ms nikde, pri et som dostala presne nacas, mozno je to kombinacia hormonov...a ty co? pojdete znovu, ci staci jedinacik?

jorgie
27. jún 2016

@janula2003 ja som tiez moj negativny test vcera oplakala, aj ked som sice tusila, ze to nebude mat dobry koniec, mat to potvrdene je ale vzdy tazke!
Ja neviem, ze ci by sme to skusili znova. Aj ked ja by som velmi chcela este jedno dieta, aj moj muz samozrejme, len po financnej stranke je to pre nas moc tazke. Tu sa totiz IVF nepreplace cez poistovnu a je to velmi draha zalezitost. My uz sme podstupili dva ET, plus dva krat KET s toho posledne tri pokusy neuspesne. Ja uz som neni najmladsia a neviem, ze ci je to mojim vekom ze sa bublinkam u mna nepaci ☹
neviem, je to teraz moc cerstve, este stale sa to snazim spracovat.

hateria
27. jún 2016

@ssegra tak nakoniec je iba jedna bublinka? 🙂 nevadi, hlavne,ze je vsetko v poriadku a teraz si uzivaj tehulkovanie a hlavne na seba davaj velky pozor a vela oddychuj 🙂

1veverica
28. jún 2016

@ssegra super, tesim sa s tebou, caka ta v 12t kombinovany test, ci ani nie?

ssegra
28. jún 2016

@hateria ano je len jedna ale tesim sa z nej ako keby boli tri 😀

1veverica
28. jún 2016

@veronikamak Dakujem, si velmi zlata, tak som asi jedna z mala, ktorej to vyjde na 1.krat, ale uplne chapem, cim vsetkym treba prejst. Ja osobne velmi velmi vsetkym babam prajem aby sa im to podarilo, ci na prvy, druhy, treti,.......krat, lebo si vsetky zasluzime byt mamicky. Je to teraz fakt smutne, ktora by chcela nemoze, a ta co moze, urobi s babom "lahky" proces, co teraz vsetko mozne v telke vidis, az sa ti rozum zastavuje. v dobe, ked existuju centra zachrany. Ale tak vidis, spravodlivost nikdy nebola a zial ani nebude. ☹

ssegra
28. jún 2016

@1veverica neviem este som nebola u svojho lekara, ale asi ano ked sa to robi kazdej tehulke. Co to je za test?

1veverica
28. jún 2016

@ssegra tak to ma este z centra poslali, u nas to robia kazdej co je po IVF, a inac iba babam co maju po 35r. Akoze nie je to nic bolestive, len ti zoberu krv, a drobceka budu merat uvidis ho 3D ked bude dobre otocene, je to pekne. Je to test na vrodene chyby a downov syndrom.

ssegra
28. jún 2016

@1veverica kamaratka tiez bola na ivf a tudim spominala ze jej to robili Inak 35 rokov este nemam. My sme mali robenu PGD takze geneticke poruchy ako je downov syndrom by nam nemali hrozit. Viem ze ta kamoska bola dvakrat v BA v iscare u genetika a tam to malicke podrobne kontroloval.

1veverica
28. jún 2016

@ssegra tak tiez som bola dva krat, v 12t, a v 20t, to boli take merania ci sa dobre vyvija, a tak, ci su vsetky kosticky take ake maju byt, je to aj na nieco dobre, ti pustia srdiecko ci dobre bije, akoze celkom fajn, len sa zial za to plati ☹

ssegra
28. jún 2016

@1veverica si bola tiez v CARe? Ale aspon mozes byt kludnejsia ze je vsetko v poriadku a to je myslim pocit na nezaplatenie 🙂

janula2003
28. jún 2016

ahojte, mam otazku tie co mate za sebou neuspesny ket, kedy ste dostali ms? na cas, alebo az po vysadeni progesteronu?

janula2003
28. jún 2016

@jorgie ja uz som sa z toho nejako vyspala...som rozhodnuta, ked tak to podstupit vsetko znova...nic ine nezostava, ak chceme babo, dvoch psov mame a nejako ma to az tak nenaplna 🙂
citala som,ze to mate drahe a nepreplatene, inak je tocudne, ze ak mas diagnozu aj tak nic nepreplatia...nas toto kolo stalo dve tisicky a tiez to nebolo med lizat...nic, hlavu hore a optimisticky pohlad do buducna a je jedno ako sa rozhodnete 🙂 drzim palec 🙂

ssegra
28. jún 2016

@janula2003 prvykrat mi to pomalicky zacalo aj ked som este brala utrogestan a druhykrat prisla o 4 dni po vysadeni liekov, ale to som brala aj estrimax a to kvoli nemu som nedostala

1veverica
28. jún 2016

@ssegra na IVF, ci tie merania? bola som na prenatalnej diagnostike, je to ine centrum, akoze ano, si kludnejsia, aj vidis, ze je vsetko ok. Aj ked ani tie vysledky nie su 100% co je tiez smutne

ssegra
28. jún 2016

@janula2003 samotny progesteron ti nezabrani aby si nedostala ms

ssegra
28. jún 2016

@1veverica tie merania som myslela, ake uz si mi odpovedala 🙂 to je pravda ved ked uz to sleduju podrobne mali by si byt isty ze he to ok