icon

Kto ide tento mesiac na umelé oplodnenie?

zuzicek88
3. feb 2015

umele oplodnenie tento mesiac,najde sa tu niekto?

sonulienka13
30. jún 2016

@1veverica dakujem velice pekne.dam vediet.

sonulienka13
30. jún 2016

Baby je mi do placu.Strasne.Chystala som si papiere a vsetko na zajtra.A totok.Interne a vysetrenia nemaju byt starsie ako 3tyzdne.A ja ich uz mam vybavene 4tyzden teraz.Boze moj.A interne s 9.6.Bola som s toho vsetkeho taka nabudena ze som vsetko rychlo vybavovala.A teraz totok.Baby bude to v pohode????Depresiu mam strasnu ale. emoticon P/ovedzte ze ano prosim.

bobricek1979
30. jún 2016

@maculicek1977 fostimon gonal som mala aj ja a mala som 9vajok neboj urcite budes mat vajicka.Presne ako píses Kaciatko si mlada u nas uz nás vek hrá proti nám ale bojujme aj mlade aj starsie ak moznost a sanca je.🙂Držím prsty na ivf nech už je to posledné aj tebe aj kačiatku.

bobricek1979
30. jún 2016

@sonulienka13 kľúd brkni do centra či sa dá

aveeva72
30. jún 2016

@sonulienka13 ak mas to predoperacne v poriadku, nemalo by to vadit

sonulienka13
30. jún 2016

Babyyyy.Dakujem vaaam.Akurat som volala do GF.Vobec nevadi ze aj ked ma 4 tyzdne.ked som neprekonala chorobu tak je to oki.som najstastnejsia!!!!!!!!

mkatkam
30. jún 2016

@maculicek1977 ahoj dakujem pekne za povzbudenie. Chodim do gynfiv v ba. Mna to len prekvapilo riadne lebo...laik som dufala,ze kedze u nas ja som ok (zatial) a mam 35 tak mne da kratky protokol...mi to pride ze do tela co ma vsetko v rovnovahe je to velka trufalost pchat 3 tyzdne hormony...ze taka hra s prirodou..proste vacsi zasah ako kratky protokol..hlavne som sa po..toto z tolkych injekcii a ze aby som si este nieco neuhnala "horsie".. Aj ked to tak blbo vyznie. Dakujem este raz..

mkatkam
30. jún 2016

@maculicek1977 jaj a ja mam diphereline 3 tyzdne, potom asi od 6dc k tomu fostimon,menopur

veronikamak
1. júl 2016

Ahojte, švagrinka mi povedala, že v tomto období pred IVF by som si nemala lakovať nechty. Aj vy ste o tom počuli?

1veverica
1. júl 2016

@veronikamak ahojky, ja chodim normalne na gelovky aj som sa pytala dr. a povedala ze to je v pohodke, takze myslim ze to by nemalo vadit 🙂

aveeva72
1. júl 2016

@veronikamak No, keby si chcela dodrziavat vsetko, co sa ma, tak by si si naozaj nemala lakovat nechty, ale ani farbit vlasy. Vsetko su to chemikalie. Ja som mala predtym gelove nechty na rukach a gel-lak na nohach a vzdala som sa toho teraz docasne. Vlasy si farbit musim, ale dofarbujem len korienky bezamoniakovou farbou.
Ak Ta to zaujima, pozri knihu V tvojom rúži je olovo, napriklad.

maculicek1977
1. júl 2016

@mkatkam ahoj no veď to, že pri dlhom protokole je tých injekcií oveľa viacej, však nič zato nedáš keď budeš v Care tak sa skús opýtať koordinátorky, aký je rozdiel medzi krátkym a dlhým protokolom, podľa čoho ho dávajú. Tak aj ty máš fostimon, diphereline? Ja tiež, ale bez menopuru. A kedy začínaš?

123tana123
1. júl 2016

Ahojte ja zacinam 16teho brat proveru ...tiez mam dlhy protokol

mkatkam
2. júl 2016

@maculicek1977 ahoj este veru neviem lebo partner berie antibiotika..ale tak protpkol mi vysvetlila doktorka,ze ked idu dovolenky...tak nech to uz mam pripavene...hej mohla som sa doktorky ale mi stacilo ked som sa pytala ze by som chcela injekcie vo forme pera a nie normalne..uz to bola reakcia ze sa pytam uplnu kravinu a zbytocnost..veru skusim radsej este moju gynekologicku navstivit.

sonulienka13
2. júl 2016

Ahoojte babulky.Taak.vcera bol vyber vajicok.Mame ich sest.A dnes volali,ze sa krasne oplodnili styry.Tesiiime saa emoticon dali sme predlzenu kultivaciu tak uvidime.v stredu by mal byt transfer.Drzte palceee.

veronikamak
3. júl 2016

@sonulienka13 Ahoj, teším sa, že sa odber podaril a máš oplodnený pekný počet vajíčok 🙂 Ak sa môžem opýtať, do ktorého centra chodíš? Informujú ťa alebo ty sa môžeš telefonicky informovať a vývoji oplodnených vajíčok? Ja práve čakám na menzes. Picháme Diphereline (mám problém s ihlami takže trošku trápenie) a po prvý krát v živote pôjdem do úplnej anestézy, takže všetko je to pre mňa nové a bojím sa. Veľkou motiváciou je pre nás naše 10 mesačné krstniatko, ktoré nám približuje našu túžbu.

sonulienka13
3. júl 2016

@veronikamak ahoooj.Dakujeem.aj ja som rada.ze aspon nieco.neskutocne sa tesim.noo my chodime do Gyn Fiv v Bratislave MUDR Harbulakovi.A som neskutocne spokojna,s pristupom a uplne zo vsetkym!!!!!!!Noo oni vzdy zatial volali mne.A pekne vysvetlili ze co a ako.Aj po odbere,prisla embryologicka a krasne vsetko vysvetlila ze co a ako.Takze nemozem na nic povedat co i len jedno krive slovko.Noo a ja som si pichala tri druhy injekcii denne.Vies co,noo ja som bola v narkoze uz stvrty krat.tri krat mimo tohto.Aj ja sa vzdy bojim ale nie je to nic.neboj.zakrok trval par minutiek a cca do 15minut som bola hore.da sa to prezit 🙂

veronikamak
5. júl 2016

@sonulienka13 Ahoj, ako pokračujete? Ani sa nepoznáme a myslím na teba každý deň. Dúfam, že sa zadarí. Modlím sa.

1veverica
6. júl 2016

@123tana123 drzim prsteky 🙂

sonulienka13
6. júl 2016

@veronikamak jeeeej.dakujeeeem.noo dnes som uz po ET 🙂 sa tesim a silno verim

veronikamak
6. júl 2016

@sonulienka13 To je supeeer. Dúfam, že to dopadne najúžasnejšie ako len môže 🙂 Koľko ich bolo použiteľných (ak sa môžem opýtať, všetky 4)? Ja som dnes 2DC, od piatku picháme Merional 225mg. Je to málo/veľa, nevieš? Potom na sono a krv "až" v utorok.

sonulienka13
6. júl 2016

@veronikamak aaano.vsetky styrz boli oki.len dve sa rychlejsie delili a dve pomalsie.ale ze to co mi vlozili je krasne a stopercentne.tak veriim.noo ja som pichala uplne ine.tak neviem ☹

miruska1302
6. júl 2016

Ahojte baby. Zrejme budem tiež musiet podstúpit umelé oplodnenie. Ako tak čítam, pri odbere vajíčok zrejme uspávajú. Vedela by mi niektorá z vás povedat, čo to všetko stojí a obnáša? Mám endometriozu a 31r. Vraj je tam malá šanca otehotniet prirodzene, kedže nemám ovuláciu a menzes tiež dostanem len po hormonoch. Ak sa nájde dobrá duša čo mi odpovie vopred dakujem 🙂

veronikamak
6. júl 2016

@123tana123 Ahoj, a co budeš brať potom? Ja mám tiež dlhý protokol. Budem brať Merional.

janulka232
6. júl 2016

@miruska1302 Ahoj Miruska.Ano pri odbere vajičok uspavaju,ale neboj netrva to dlho,ale predtym Ti spravia v centre nejake vyšetrenie a musiš ist na predoperačne vyšetrenie.A cena je rozna podla toho čo Ti predpiše ake injekcie,alebo lieky a kolko budeš mat vajičok a tak dalej.

saska6867
6. júl 2016

@miruska1302 presne tak, pri odbere vajicok uspavaju a pri transfere je zena pri vedomi. Ja som tiez bez ovulacie a menzesu, sa nam podarilo druhe IVF a teraz uz len dufame ze aj sa v pohode a zdravunke donosi. Netreba sa nicoho bat, par dni si budes pichat injekcie do bruska podla protokolu a po transfere uz len oddychovat, urcite to stoji za to. Co sa tyka ceny nas to vyslo takmer 1800 eur, schvalene poistovnou to sice je ale doplnkove sluzby nie su lacne, napr metoda ISCI stoji 450 eur, predlzena kultivacia 200 eur, zamrazenie 250 eur, lieky stali do 400 eur atd...na poistovnu sme cakali mesiac na schvalenie tak je fajn si toto vybavit ako prve a potom len zacat so stimulaciou podla zaciatku ms. drzim velke palce

123tana123
6. júl 2016

@veronikamak budem pokracovat dipherelinom a merionalom

14nunu10
7. júl 2016

@miruska1302 ja ako samoplatca 2700eciek ,narkoza je nič za 10 min si prebrata na posteli a cula 😉vitaj medzi nami

14nunu10
7. júl 2016

@veronikamak to máš 3 prášky merionalu,ja som mala 150 mg čiže dva ale tak najväčšie dávky sú nad 300 mg ..čiže pohoda 😍jedna čo bola do mnou na odbere vajíčok mala 39 rokov a injekcie pichala trojake a všetko po 300mg a mala 7 vajíčok a povedali ze to je vekom preto tak vysoké dávky..záleží od každej ženy a jej ochorenia,treba veriť ze dr to vedia a vždy dajú takú dávku aby dobre bolo 😉

1veverica
7. júl 2016

@miruska1302 ahojky, kazde centrum ma svoje ceny, takze o cenach fakt tazko hovorit, ked este nemas vybrate 🙂 Ale ako ti pisali baby, vobec sa nemas coho bat, netrva to dlho ani to neboli, drzim ti palceky, nech sa ti to podari. Ja mam tiez endometriozu, aj nepriechodne vajcovody, a vek 38r. takze chod do toho, podari sa 🙂