icon

Kto ide tento mesiac na umelé oplodnenie?

zuzicek88
3. feb 2015

umele oplodnenie tento mesiac,najde sa tu niekto?

lvancova
24. aug 2016

@michallll ja som tiez v unione a trva to asi 3 tyzdne

1veverica
24. aug 2016

@michallll union neviem, ale vseobecna mesiac 😉

diva83
24. aug 2016

@karmen007 Ahoj, na to je dosť ľahká pomoc, kúp si chróm a L-Carnitin https://www.bodyworld.sk/tekuty-l-karnitin-s-ex... . Užívaj denne a zapoj aspoň pol hodinu cvičenia. Stačia ti na začiatok úplne bežné - brušáky, drepy, zákopy na zadok. Nezabudni predtým dobrý strečing. A tiež aspoň ten liter a pol vody denne. V lekárni si môžeš kúpiť aj dobrý čaj na podporu spaľovania tukov. Chróm http://www.fitpartner.sk/zeleny-caj-a-chrom/ ti pomôže "uhasiť" chuť na sladké, L-Carnitin výrazne napomáha spaľovaniu tukov, najmä v kombinácii s cvičením a dostatkom tekutín (neperlivá minerálka, nesladený čaj, občas vitamínový nápoj a smoothie). ale ak by si to občas nevydržala, kúp si najmenej 70 % kvalitnú horkú čokoládu. Ja si kupujem s príchuťou zázvor, ale teraz kúpiš od výmyslu sveta, tie trochu drahšie sú aj plnené. Flavnoidy v horkej čokoláde sú len prospešné a táto čokoláda tiež obsahuje veľa iných dobrých látok, ktoré sú telu prospešné , http://www.cvrv.sk/zdrava-vyziva/co-vidia-vedci... , takže môžeš mať pokojné svedomie 🙂. Držím palce ***

michallll
24. aug 2016

@lvancova dakujem pekne 🙂

michallll
24. aug 2016

@1veverica dakujem 🙂

karmen007
24. aug 2016

@1veverica ahoj, máš pravdu, že tá váha nie je najdôležitejšia. Ale ja mám 95 kg - takže to je dosť. Neviem, na čom to je. To IVF je taký vabank - si myslím. Mnohým ženám vyjde i prvý pokus, čo poznám. A niektoré na to chodia ako do obchodu a nevyjde im to. Díky moc. Aj tebe všetko dobré.

bibkak
24. aug 2016

Ahojte baby pridávam sa k vám 🙂 aj ja som podstúpila tento mesiac ivf a minulý utorok mi vkladali embrijko a teraz čakám a už sa neviem dočkať kedy urobím testík - asi až zajtra... 🙂 aj keď to bohužiaľ ružovo moc nevidím. Keby ste niektorá potrebovali mám navyše merional aj diphereline, mi ostali.

nony6
24. aug 2016

@bibkak ahoj, držím palce. Ja som bola na Ket min.pondelok a už mám poz.testy. Bojím sa však,lebo ma prestávajú bolieť prsia aj podbruško,dufam,ze to nebude nič vážne.

denidi
24. aug 2016

@bibkak drzim prstiky pri zajtrajšom testikovani,nech je to tam😃

1veverica
25. aug 2016

@karmen007 tazko povedat ci to je vela alebo malo, ale myslim zeby si sa tym nemala az tak trapit, ja poznam fakt plno zien co su silnejsie a maju deti, dokonca prirodzene. Ale ked to ty citis ze potrebujes schudnut tak hura do toho. S tym IVF mas pravdu je to take zlozite, mne osobne tiez vyslo prve IVF, takze som spokojna, drz sa, uvidis ze vsetko bude dobre 🙂

1veverica
25. aug 2016

@bibkak ahojky, nevzdavaj to uz pred testami, mozno budes prakvapena 🙂 drzim prsteky

renimac
25. aug 2016

Ahojte dievcata, v oktobri ideme na nativne IVF do Brna. Viete mi prosim poradit, co uzivat, aby sme to trosku podporili? Predsa, iba jedno vajko, tak nech mu trosku pomozeme... Dakujem. A vyslo niekomu z Vas nativne na prvy krat?

lenca9219
25. aug 2016

Ahojte baby, ja by som mala mať ET teraz v sobotu, len mam tekutinu v bruchu po odbere vajíčok a nechce sa mi vaječník jeden zmenšiť.Mavam strašne bolesti pri močení v podbrušku a od spodu.Zazila to niektorá z vás?

karmen007
25. aug 2016

@1veverica Ahoj, díky za povzbudenie. No vidíš, tak ty patríš medzi tie šťastnejšie, keď ti to vyšlo na prvý krát. Aj ja som si to myslela, ale prd z toho. A teraz chcem ísť na 3 IVF - na nativ. Neviem, či to je dobrý nápad. Musím sa poradiť s lekárom. Maj sa. Všetko dobré.

1veverica
25. aug 2016

@karmen007 aj tebe, raz sa to musi podarit 🙂

janula2003
25. aug 2016

@lenca9219 treba ist do care..ci nemas ohss..alebo tam aspon zavolaj

bibkak
25. aug 2016

@nony6 no ja som ešte test nerobila furt to odkladám aby mit o pekne ukázalo... ale ráno urobím už sto percent... lebo ideme aj na dovolenku do tatier tak aby som sa vedela podľa toho zariadiť.. a vám to vyšlo na prvý šup?

bibkak
25. aug 2016

@denidi dakujem veľmi pekne za povzbudenie 🙂

lenca9219
25. aug 2016

@janula2003 volala som včera večer s Dr.a dnes som musela prísť na usg.Mam veľa piť....čo aj robím 4-5 l denne no daako nezaberá...

alison758
25. aug 2016

@lenca9219 nic ti nedali?daj si normalne liek od bolesti.treba aj vela bielkovin a pit hlavne vodu alebo nesladene caje ale skor ovocne

bibkak
25. aug 2016

@nony6 a samozrejme gratulujem

denidi
25. aug 2016

@renimac moja mať kašičku uzivam,to je super a skus pridať ešte melatonín,ten sa tiež odporúča pred ivf na kvalitu vajicok

denidi
25. aug 2016

@renimac *uzivas malo byť😂

renimac
25. aug 2016

@denidi dakujem moja. Kasicku som brala 3 mesiace, teraz musim mat mesiac pauzu, ale vychadza to akurat na vklad. Melatonin je dobry na co?

denidi
25. aug 2016

@renimac ten tiež pôsobí na kvalitu vajicok,chrani ich pred oxidacnym stresom,tym,ze priaznivo pôsobí na folikularnu tekutinu,ktorou je vajicko obklopené..a baby pred ivf zvyšujú aj príjem D vitaminu

1veverica
26. aug 2016

@nony6 ahoj, z toho si fakt nic nerob, ja som nemala vobec ziadne priznaky a som tehu, ked mas pozitivne testy je to dobre, drzim prsty 🙂

renimac
26. aug 2016

@denidi ouki, ďakujem 🙂 snáď pomôže

lenca9219
26. aug 2016

@alison758 ahoj,ďakujem za radu.Ja pijem veľa 4-5l a každý deň zožujem 2 veľké porcie mäsa a 0,5l mlieka minimálne .Verim, že sa to zlepší.Drzte mi baby zajtra palce,ráno by som mala volať do labáku a mať ET.Verim ze to bude dobre

katharinka24
26. aug 2016

@lenca9219 Drzim palce a myslim na teba. Uz sa citis lepsie ? 🙂

alison758
26. aug 2016

@lenca9219 a ako sa citis?mne bolo pri prvom ohhs tak zle ze sa ani nevudujem ze mi vtedy vklad nevysiel.teraz pri druhom ivf sa to dalo dokonca mi na 5 den odpuchlo trocha brucho ale stale bolo zvacsene aj vajecniky ale bolo mi celkom dobre a zatial to vyzera ze to vyslo ;) drzim palce aby to skoncilo tehotenstvom ;)