icon

Kto ide tento mesiac na umelé oplodnenie?

zuzicek88
3. feb 2015

umele oplodnenie tento mesiac,najde sa tu niekto?

berta1988
22. nov 2016

@musichetta toto je taký "jednoduchý" národ. tu žiadnu osvetu neurobíš, im to je jedno, akoprídu tie deti na svet, hlavne, že prídu... začnú ti o chvíľu nadávať a posielať ťa piecť... veď pozri, akým štýlom o tom píšu, akoby to bolo normálne. "nemáme ani mrazáčikov". toto hovoria o potenciálnych deťoch, ktorým keď niekto vdýchne život, budú to deti, ľudia... jasné, že týmto štýlom nemajú deti prichádzať na svet, ale im to je jedno! ja keď to trochu sledujem, tak fakt mám pocit, že sú tu pod nickmi sestričky alebo lekári z tých "CAR" a že sem vypisujú, lebo ja osobne nepoznám tuším nikoho, kto sa takto správa, toto všetko absolvuje a ešte má zo seba dobrý pocit.

janula12345
22. nov 2016

@berta1988 , najdolezitejsie je, ze ty mas dobry pocit zo seba a z toho, co si napisala. nemas ani paru o tom, co preziva zena, ktora sa niekolko rokov snazi neuspesne o dieta. Preto su tvoje slova zbytocne, az hlupe. Tak nerob z nas jednoduche lahostajne osoby. tu nejde o to, ze by nam bolo jedno ako pridu deti na svet.. ale ze sa snazime a vyuzivame vsetky dostupne legalne formy otehotnenia a dosiahnutia toho, aby sme aj my mohli byt matkami.
Uprimne, svojim nazorom nesirite osvetu, ale ubohost a neuctu voci inym.

berta1988
22. nov 2016

@janula12345 zareagujem len na to, že "neviem". viem, čo prežíva

misiatkooo
22. nov 2016

Ahoj dievcata trosku potrebujem poradit ☺ chodim do Heliosu v Martine. Manzel ma diagnozu Oligoasthenoteratozoospermia. Ja som v poriadku a HP mame tiez obaja v norme. 21 decembra sa mame stretnut s koordinatorkou. Treba pred ivf absolvovat aj predoperacne vysetrenia? Vajicka nam budu oplodnovat metodou ICSI. Je tam vacsia uspesnost? Mate s tym skusenost? Dakujem za odpovede ☺

1veverica
22. nov 2016

@misiatkooo ahoj, tak u nas predoperacne byt muselo, a tiez sme mali ICSI, a mali sme 100%uspesnost oplodnenia, my sme si ju davali vzhladom na vek ze mame obaja po 35

misiatkooo
22. nov 2016

@1veverica a predoperacne si musim ale spravit vo svojom meste v nemocnici vsak? A to predoperacne si mam vybavovat este pred stimulaciou? Mali ste aj nejaku diagnozu? Ci len koli veku? Ja dufam ze sa to podari u nas na prvy krat ☺

1veverica
22. nov 2016

@misiatkooo nam sa podarilo na prvy krat. Ja mam nepriechodne vajcovody, endometiozu, myom, no je toho viac, a este k tomu ten vek mam 38r. takze sa mi to nazbieralo, ale vyslo to, sice dali sme si vlozit dve a iba jedno sa ujalo ale sme stastny ze to vyslo, na prvy krat, a hlavne ze uz mame drobceka doma. Moj manzel je v poriadku, on mal spermiogram ok zakazdym. No vies co mne dala dr. papier, a aj presne povedala kam na interne mam ist, ze ma tam prednostne zoberu, tak tam som sa objednala. Pred stimulkou nie, iba pred odberom, to nesmie byt starsie ako tri tyzdne myslim, ked si dobre pamatam. Drzim palceky, aby sa ti to podarilo, ako planujes.

babusik85
22. nov 2016

@1veverica ahoj! prosim ked niekto ma nepriechodne vajcovody to nema vplyv na tehotenstvo? niekde som citala, ze moze byt z toho mimomaternicove tehotenstvo

babusik85
22. nov 2016

@misiatkooo prosim ta kolko ste museli cakat na prvu konzultaciu?
ja som dnes dostala az na januar..

dagaz
22. nov 2016

@babusik85 ma vplyv. Lebo ak niesu priechodne tak vajicko sa zastavi v mieste neprechodnosti a tam ostane...v podstate sa tam uhniezdi a s toho vznikne mimomaternicove.

babusik85
22. nov 2016

@dagaz ale pri IVF to nehra rolu, ci ano?
niekde som citala, ze vajcovod moze tvorit nejaku latku, co vyzmyje embryjko.

dagaz
22. nov 2016

@babusik85 moze sa stat aj pri IVF ...aj napriek tomu ze embryjko sa vlozi priamo do maternice embryjko stale putuje pokym sa uhniezdi ak sa uhniezdi. A stalo sa ze sa uhniezdilo mimo maternice....🤔

dagaz
22. nov 2016

@babusik85 ale nieje to pravidlom..je tam velmi male percento mimomaternicoveho.

babusik85
22. nov 2016

@dagaz aha, dakujem.
a ked zistili, ze su nepriechodne vedia s tym nieco spravit?

misiatkooo
22. nov 2016

@1veverica dakujem pekne za info 😊 ja mam 25 a diagnozu ziadnu akurat v manzelovi je teda problem a ten ma 28. Ja budem verit ze aj u nas sa to podari na prvy krat. Dost sa bojim aj tych injekcii a liekou ako to budem vsetko znasat. Ty si mala tazkosti? Bola si na pn?

misiatkooo
22. nov 2016

@babusik85 ahoj vies co prvu konzultaciu sme mali v heliose o tyzden co som tam zavolala co som bola prekvapena ze to islo tak rychlo. Tam vysetrili len mna a brali mi krv. Teraz sme boli presne po mesiaci na kontrolnom spermiograme hned som si vypisala ziadost na ivf a hned mi dali aj termin na konzultaciu s koordinatorkou na 21 decembra

dagaz
22. nov 2016

@babusik85 ano aj nie...zalezi preco su neprechodne..co to sposobilo...jednou s moznosti je prefuk vajickovodov.

babusik85
22. nov 2016

@misiatkooo preco s koordinatorkou? nie s doktorom?
my sme dostali termin hned u doktora...

motiv
22. nov 2016

baby ostal mi utros a estrofem

misiatkooo
22. nov 2016

@babusik85 lebo mi sme uz u doktora boli. Robil mi sono a bral krv na Hp a ja som v poriadku ☺ manzelovi vcera robili spermiogram a bol zly takze sme si hned vypisali ziadost na ivf a 21 decembra mi teda budu vysvetlovat co si budem pichat a ako

babusik85
22. nov 2016

@misiatkooo aha.... a to potom riesi koordinatorka, nie doktor?

ereska
22. nov 2016

@1veverica dakujeeeem zajtra budu volat kolko nam vydrzalo z tych 5 embryiii

@janula12345 aj mne to presne pred stimulkou blblo ako aj inokedy tomu sibe ale teraz uplne a ak ti nepride tak vyvolavacka ci????

janula12345
22. nov 2016

@ereska nie, nechcem davat vyvolavacku. ved pride. akurat smola ze nestihnem uz ist do vianoc. som myslela ze by som bola doma, mala kludovy rezim cez sviatky, zeby to bolo pohodovejsie. Ved raz pride 🙂 asi vsetk opride vtedy, kedy ma.
drzim palceky a daj vediet ako postupujes 🙂

misiatkooo
22. nov 2016

@babusik85 vies co doktor mi len povedal ze aku davku si budem pichat a ostatne mi asi povie koordinatorka. A ty uz mas schvalene ivf?

babusik85
22. nov 2016

@misiatkooo nie. ja som teraz absolvovala 1.IVF, takze do druheho pojdem az vo februari. ale podebatit sa, a vypisat ziadost by som chcela uz v decembri, aby sme nemuseli este na schvalenie cakat.

babusik85
22. nov 2016

@misiatkooo a na kontroly budes chodit ku komu? cez stimulku myslim?

karkana
22. nov 2016

@berta1988 no ako to vysvetliť,,,aj ja som chcela normálne otehotnieť, však každá čo chodí na umelé,,nespočetné množstvo síl musí dať do toho,,,je to ťažké na psychiku, pre chlapov je to tiež nie príjemné,,,že sa musia touto cestou uberať, aby mali dieťatko,ale ako my nevieme, aké je to jednoduché otehotnieť,(a nestojí Vás to nič,) tak si to vážte, Vy neviete,ako je to otehotnieť po dlhom trápení,ak sa to vôbec podarí,,,,,,,,,,,nemôžem predsa volať zamrazené embriá deti? ,,,,,,, za ten čas sa človek naučí všeličo,,,,,,tomu porozumie len tá žena,čo tam chodí,,,,,,,,,aj ty si tehotná,,,skús sa vžiť trochu čo žena prežíva,ked nemá dieťa,,,,my nehovor, keby si nemala inú možnosť, žeby si nešla,,,,,,,,,,ja keby som mohla mať ,,,tiež by som nemala ani páru o tom, čo je umelé,,ako ty

babusik85
22. nov 2016

@berta1988 len jeden tvoj komentar som precitala, ale to bolo dost.
ze to pisu sestricky a lekari z CAR?? lebo Ty nepoznas nikoho, kto by mal takyto problem? vies kolko ludi to taji? prave zato, lebo su takyto ludia, ako Ty.
nic nevies, ake je toto. myslis, ze my sa z toho vytesujeme, ze musime podstupit vsetky tieto vysetrenia, pocity atd.?
tes sa, ze nie si jedna z nas, a nam nechaj nadej!
medicina lieci vsetko mozne, preco prave neplodnost by nemala?

misiatkooo
22. nov 2016

@babusik85 a coze sa stalo ked sa nepodarilo ? Vobec neviem to mi asi az toho 21 povedia inak doktora som mala bornaya velmi prijemny doktor bola som velmi spokojna ..j ked ma vysetroval tak ma nic nebolelo nie jak u mojej gyndosky

babusik85
22. nov 2016

@misiatkooo muz mal zamrazene spermie, a mrazenie prezili len tri. ale boli v zlej kvalite, tak embryjka len 1,5dna zili :/