icon

Kto ide tento mesiac na umelé oplodnenie?

zuzicek88
3. feb 2015

umele oplodnenie tento mesiac,najde sa tu niekto?

miskab
27. jan 2017

@nisa_666 Ahoj citala som prispevok od teba ze si chodila do ferticentra, chcem sa ta spytat ako si tam bola spokojna, a ci tam robia soft a kolko to tam stoji. Teraz som momentalne po KET mali sme poslednych mrazacikov ak by to teraz nahodou nevyslo chcem skusit ferticentrum.

1veverica
27. jan 2017

@henika14 ano mali, na siesti den od odberu mi vkladali, ale dali sme si vlozit dve a iba jedno sa ujalo, ale aj tak sme stastny, domka mame teraz uz 3mesacnu dcerku😉

ereska
27. jan 2017

@miskab ahoj ja chodim do ferti a som spokojnaaaa dnes 11 den po ket a vizera to zatial ok

miskab
27. jan 2017

@ereska a mala si SOFT ci klasicke IVF? a kolko bunkove ty vkladali? ja som mala v nedelu vklad cize 5 den to je asi este skoro testnut ale otestujem sa asi v pondelok 🙂

ereska
27. jan 2017

@miskab klasicke ivf a mala som ket 5 dnove embryjko blastocysta
asi este skoro 🙂

ereska
27. jan 2017

@miskab drzim pasteee 🙂

miskab
27. jan 2017

@ereska Dakujem 🙂 aj ja tebe nech vsetko dobre dopadne 🙂

pavlinakol
27. jan 2017

Ahojte kočky, prosím poradte..ide o moje prvé IVF aj ET.. počas stimulky som ochorela, nič vážne, iba veľká nádcha, mierne zvýšená teplota a škrabanie v hrdle..odber mi urobili bez narkozy v pondelok..ešte stále nie som fit, aj keď mi je oveľa lepšie..bola som aj u lekára, hrdlo,dýchanie úplne čisté, crp 11, troška zvýšené, teplotu už nemám ani len zvýšenú.. zajtra by som mala ísť na ET, máme zatiaľ dve embryjká, jedno bolo v stredu 6 a jedno 8 bunkové.. dr. aj embryologička chceli odložiť ET, ja som sa rozhodla, že to skúsime..iba neviem,či správne.. stále to mám v hlave, neviem myslieť na nič iné.. myslíte, že som s rozhodla správne alebo to mám zajtra ešte stopnúť? vopred dakujem za rady 🙂

ereska
27. jan 2017

@miskab moja dakujem velmi krasne

aluska1404
27. jan 2017

@pavlinakol Ahoj vies ono je to velmi tazko kazdy povie inak kazdy lekar.Keby sa to tykalo mna ja by som asi nesla asi by som oslozila ked crp je vyzsie.Je to velni tazke rozhodnutie.Kazdopadne tibdrzim palce ked to ma vist tak vide asi pocuvaj svoje vnutorne pocity.A porad sa s lekarom co ti povie on aby drzim palce

pavlinakol
27. jan 2017

@aluska1404 ďakujem, stále som na vážkach, manžel je presvedčený, že máme do toho ísť, ja si to nechám asi na zajtra ráno, keď tam prídeme a budem už vedieť v akom štádiu sú embryjká a podľa toho sa rozhodnem..necítim sa zle,ale ani nie fit..na druhej strane,kto mi zaručí,že ak to odložím, neprihodí sa to isté..a to som nebola 9r.chorá..ma ide poraziť z toho..uvidíme ráno..možno to odložíme na poslednú chvíľu až to teda bude možné..

aluska1404
27. jan 2017

@pavlinakol Myslim ze to je dobre rozhodnutie ze to bude najlepsie nechat na zajtra a uvidis ako budu dalej a ako sa budes citit hlavne nech si v pohode a kludna tazko jevto nemat stres pozname to asi kazda.Budem drzat palce ja idem v marci na druhe ivf a strach mam tiez ako to dopadne.Ale neviem co je lepsie ist pevy kratvalebo vediet co bude a akovto bude prebiehat a hlavne ci sa uz konecne stastie usmeje aj nad po 7 rokoch cakania.Drzim palce.

pavlinakol
27. jan 2017

@aluska1404 ďakujem 🙂 no som z toho nervozna, z toho rozhodnutia,čo urobiť..ale na druhej strane si hovorím,že sa stane presne to,čo sa stať má..my už jedno dieťa máme, takže sme sa dohodli,že skúsime raz,max.2x a dosť.. budem ti držať palce, 7r. je dlhá doba, my sa snažíme 3r.a zdá sa mi to večnosť..odmietala som ivf dlho,dokonca som tvrdila,že sa nato nikdy nedám, že jedno dieťa mi stačí a dala som sa 🙂 tak držím palce, nech ti to vyjde v marci konečne 🙂

aluska1404
27. jan 2017

@pavlinakol Dakujem ja som tiez odmietala ivf a chodime na kliniku uz 2a pol roka.Prve ivf som sa strasne tesila to som bola dva krat na vklad a to boli blastocisty po 6 dnovej kultivaci.A trvalo mi asi pol roka a odhodlala som sa ist znova i ked so strachom ale tesim sa.Vravim ze o nic nepridem len mozem ziskat.Asi ked sa clovek zmieri zo vsetkym tak to pride.Kam chodite kwd sa smiem spytat?

pavlinakol
27. jan 2017

@aluska1404 my chodíme do iscare BA..a vy kam?

moschin0
27. jan 2017

@pavlinakol pokial nie si moc velmi chora tak chod, prave vtedy telo moze lahsie prijat to embryjko. a presne nikdy nie su 100 % podmienky a mozno aj stres z toho, ze na to ides, sposobil tu chorobu. urobte si dnes pekny vecer, zapalte sviecku, pozrite film a povedz si, ze zajtra sa stane ako ma a uvidis. hlavne to chce pokoj a nohy v teple ako sa hovori. drzim palce!

aluska1404
27. jan 2017

@pavlinakol My do Martina helios .Drzim palce na zajtra a prajem aby to dobre dopadlo

pavlinakol
27. jan 2017

@aluska1404 mala si aj KET? rozmrazili sa v pohode embryjká? prežili to? z toho mám strach,že po rozmrazení sa nebudú ďalej vyvíjať a že to ani neskúsime..aj keď tvrdia,že 98% prežije..ja neviem..

pavlinakol
27. jan 2017

@moschin0 ďakujem.🙂 ochorela som v sobotu min. týždeň, malý mi ochorel 3deň stimulky, držala som sa až do soboty a potom to prepuklo..aj u muža aj u mňa..opu mi robili bez narkozy,lebo som mala sopel ako moriak,kt.mám doteraz..už je to ale lepšie, atb som nebrala, teplotu som mala pár dní okolo 37, zvládla som to skoro bez liekov..ale aj tak mám stále tú nádchu,aj keď už nie takú ako pred týždňom a sem tam ma škrabe v hrdle,lebo dýcham cez ústa niekedy..sama neviem,čo je dobre..tiež si hovorím,že hlavne keď mám doma malé dieťa, tak tá choroba môže prísť hocikedy, ale mám z toho teraz strach..🙂 asi nad tým moc rozmýšlam 🙂

aluska1404
27. jan 2017

@pavlinakol Neviem ket som mala ale ten druhy krat som mala pocit ze to nebolo dobre a napriek tomu bolo vlozene lebo od preho dna som mala velke bolesti a krce az do menzesu.Myslim si ze lepsi je et neviem ja som to mala cudnevten druhy krat.Sice mi bolo povedane ze je dobre.

miminkavi
28. jan 2017

Ahojte dievcata. Takmer celu temu som precitala a vsetkym vam drzim velmi palce. Nas tiez caka ivf ale najskor musime pockat na vysledky z genetiky. Teda aspon dufam ze budeme moct ist na ivf. @andrea8383 teba by som sa chcela opyta. Citala som ze si z lc. Prosim ta vies mi povedat kolko ste asi cakali na vysledky z genetiky?? Aj my sme boli v lc a dr povedala ze do 2 mesiacov nam pridu. Tak dlho ste aj vy cakali? Dakujem za odpoved 🙂

aluska1404
28. jan 2017

@miminkavi Ja som cakala na genetiku mesiac asi zalezi kolko toho maju neviem niekto pise ze tak dlhsie😉

miminkavi
28. jan 2017

@aluska1404 dakujem ti. Snad to nebude dlho trvat 😒

aluska1404
29. jan 2017

@miminkavi ja som tak napodobne s hematologiou tiez sa bojim ci to stihnu lebo od 12.3 zacinam stimulku.Tiez mam hlavu v smutku .Uz len toto vysetrenie a je to snad uz vsetko.Drzim palec nech je to skor

desza17
29. jan 2017

Baby ja idem zajtra na genetiku,ako to prebieha?

miskab
29. jan 2017

@desza17 Ahoj tam sa berie krv. mi sme boli aj s mm obidvaja a brali nam krv , ale vysledky trvali dlho tusim 2 mesiace tak nejak

desza17
29. jan 2017

@miskab aj my ideme s muzom.chcem sa este opytat,mame jedno odporucanie z car,kde dr prosi o odborne geneticke vysetrenie paru.staci nam to?

aluska1404
29. jan 2017

@desza17 No vela vela otazok ohladom chorob vas,vasej rodiny maminy otca ich surodencov aj babky a dedka a tusim aj prarodicia.Treba zobrat karty my sme tam boli zhruba 1,5 hodky na zaklade chorob dala spravit vsetky podozrenia na nieco aj ohladom parovania chromozomov a je toho dost asi tak zu aj od lekara

miskab
29. jan 2017

@desza17 ano staci aj nam to davali v car , odporucanie, a na KET ides kedy? po vysetreni z genetiky? mne ked teraz nevyjde toto co som bola teraz na vklad tak nam odporucili ist na vysetrenie do Nr Dzurilovej , tam sa tiez dlho caka ze vraj aj na objednanie aj na vysledky :/

desza17
29. jan 2017

@miskab na ket pojdem ked dorazi mrcha,ale ta nie a nie dojst,uz som bola,aj na vyvolavacku.