icon

Kto ide tento mesiac na umelé oplodnenie?

zuzicek88
3. feb 2015

umele oplodnenie tento mesiac,najde sa tu niekto?

linda243
28. apr 2017

@domca002 No dúfam.Ešte aj teplota mi stúpla 😞 Dala som si flector,ale akosi ešte nezabral 😡 Vklad by som mala mať v stredu.Ale zajtra mi budú ešte volať.Ty máš mať kedy vklad?

desza17
28. apr 2017

@linda243 do heliosu v mt

linda243
28. apr 2017

@desza17 A už sa zadarilo?

desza17
28. apr 2017

@linda243 zatial nie,dvakrat nam babatinko odislo,ale bojujeme dalej,a pojdem na,dalsi vklad

domca002
29. apr 2017

@linda243 no ja v utorok alebo v stredu zajtra mam volat ako sa drzia.8 sa nam podarilo oplodnit

haannka
29. apr 2017

@glopsa tak ty si ukazkova tabulkova tehulka 😉....tak blahozelam a uz len bezproblemove tehu zelam.

linda243
29. apr 2017

@domca002 Tak to je super,ze 8 🙂 Mne pred chvíľkou volali,tak ze len 3 😞 V utorok mám ešte zavolať,tak dufam,ze to prežijú😉 Rozmýšľam nad tým,ze si dám vložiť hneď 2 .Toto je uz moj druhý cyklus.Z prvého napokon zostali len 4 embrya.Mala som 3 vklady a to štvrté po zmrazení zaniklo..

linda243
29. apr 2017

@desza17 Tak to mi je ľúto 😢 Držím palce,aby už ten ďalší vklad bol úspešný

domca002
29. apr 2017

@linda243 nevadi aj 3 je dobre a dobre bude aj ked len jedno zostane ale aspon to.ja som si kupila silnu kys.listovu a idem si davat kajansku papriku tak dufam ze sa ujme

linda243
29. apr 2017

@domca002 ved jasné,aspoň niečo😉 Kyselinu listovu beriem aj ja.Ale o tej kajanskej paprike som ešte nepočula..Ako si to budes dávať? Ozaj a povedali ti v Car,aj niečo o pichani si Fraxiparinu?

domca002
29. apr 2017

@linda243 nie ja mam dobru krv to je na riedenie krvi pokial viem.este nevie ako a tou paprikou asi si ju s vodou nariedim ale zevraj to je dobre

glopsa
29. apr 2017

@haannka dakujem, uvidime, zasa som zacala spinit😒

segab090
29. apr 2017

@domca002 ahoj k tomu kajanskemu koreniu. O tom som sa docitala aj ja na nete. No ked sme sedeli s embryologickou tak ako prve co mi nedoporucovala jest bolo chilly surove klobasy atd. Vraj sa tym chilly maternica moze az privelmi prekrvit a to nie je dobre. Jest treba hlavne vela bielkovin vela pit. Neviem ci by som experimentovala. Ale je to na tebe.

domca002
29. apr 2017

@segab090 tazko povedat ja som zase citala vyskum z ciech tusim heliosu a tam prave zistili ze zeny ktore potracali na zaciatku tehu tak po uzivani kajanskeho korenia sa im podarilo dotiahnut tehotenstvo do konca

segab090
29. apr 2017

@domca002 hovorim uz je to na tebe. Mozno je to individualne. Tiez som pred tym bola rozhodnuta ze si ho budem davat nakoniec som sa rozhodla ze nie. Nakolko ja osobne aj v beznom zivote moc stiplave nejem. Kazdopadne ti drzim palce nech si cim skor 🤰

segab090
30. apr 2017

Tak babulky moje nedalo mi to a prave som testla je to 12 DC co uz musi byt vidiet aspon dusik a samozrejme na dvoch rozlicnych testoch len jedna ciarka. ☹ a mrazacikov nemame mali sme len tuto jednu bublinku.

segab090
30. apr 2017

12 den od ET nie 12DC

saxana15
30. apr 2017

@segab090 skoda,smola,taketo sklamania mam za sebou uz veľa.mozno este pockaj na krv! Ak sa mozem opytat preco sa zadarila len 1 bublinka? Aky si mala protokol a bola si na riadnom IVF? Ci len soft?

segab090
30. apr 2017

@saxana15 neviem preco len jedna nevedeli to vysvetlit. Mam 35r svoje vlastne hormony mam vsetky v norme AMH cez 3,5 pri laparke mi zistili stazenu priechodnost vajcovodov a manzel nema idealny spmg. Prvy protokol som mala dlhy diphereline a fostimon ten mi museli stopnut vraj som zle zareagovala folikov som mala 8 no male o mesiac mi dali kratky protokol tam uz som reagovala dobre folikov cca 7 no len v dvoch boli vajka a z toho sa len 1 oplodnilo. Osobne mne sa nepacil ten fostimon skoro ziadna s nim nestimuleje. Vacsinou maju gonal. No je to uz jedno. Bolo to nase prve ivf. Mame este 2 pokusy. Tak uvidime. Okrem toho ze som pribrala cez 5kg nic ine mi to neprinieslo. A ty uz mas za sebou kolko pokusov. Kde je u vas problem?

segab090
30. apr 2017

Baby mam otazku po neuspesnom prvom ivf ak chcem ist na druhe musi sa davat opat ziadost na schvalenie? Cize kazde ivf stale nova ziadost?

dena22
30. apr 2017

@segab090 v tvojom pripade mas podla mna velke sance mat dost kvalitnych vajicok, ale ta stimulacia je nevhodna. Ani samotny gonal to nevyriesi. Ocividne totiz mas dost folikov, a vies ich aj naprodukovat, ale problem bude s kvalitou, co sa tyka dozrievania. Fostimon, ako i gonal su len ciste FSH, t.j. folikulostimulacne hormony, cize stimuluju pocet a rast folikov, ale nie ich dozrievanie, na to potrebujes LH, t.j. luteizacny hormon, ako napriklad Luveris. Alebo pouzit Menopur, ktory obsahuje 50:50 FSH aj LH. Skus si pozriet k tomu prispevky primara Texla na diskusii Heliosu Brno..tak to vysvetluje..mne sa az pri tejto kombinacii podarilo viac zrelych vajok.
A pokial ma mm horsi spermiogram, bez macs a picsi by som ani neriesila. Na to su tie "pokusy" prilis vycerpavajuce.

saxana15
30. apr 2017
saxana15
30. apr 2017

@segab090 drzim ti palce v ďalsiom pokuse.ja mam za sebou 4 Ivf,coskoro idem na KET,caka na mna 15 mrazačikov.zo siedmeho vkladu mam synceka 20mesacneho.preto sa pytam,lebo zo mna pri dlhom aj kratkom protokole vytiahli okolo 30 folikov,z ktorych vzdy ostala polka oplodnena.len moja maternica ma obrovsky myom,plus endometrioza,ze sa embryjka nechceli uchytit.muz,zly spmg.

segab090
30. apr 2017

@dena22 pojmy macs a picsi su pre mna novy pojem. Co je klasicke icsi to viem ale pucsi a macs ani netusim. A dakujem za radu ohladne LH

segab090
30. apr 2017

@dena22 moje prirodzene hormony pred ivf stimulaciou boli taketo LH 5,8 FSH 7,6 AMH 3,3 vraj vsetko v norme.

dena22
30. apr 2017

@segab090 ja myslim, ze velmi pekne hodnoty, paradne...to ze ti nevysli stimulacie je len tym, ze ti proste nesadli, ale podla mna mas uzasny potencial mat vela kvalitnych vajicok. Vsetko najdes na nete, ale v podstate macs magneticky selektuje spermie s fragmentovanou DNA a picsi nezrele spermie. Take, ktore mozu morfologicky vyzerat ok, ale v skutocnosti aj tak nie su schopne sa dalej vyvijat, reps. oplodnia vajicko, ale po 3 dni vyvoja zacne embryo stagnovat, alebo sa uplne rozpadne. Vzhladom k tvojmu veku mas este velmi velke sance mat vlastne deticky. Kvalita spermii sa da ovplyvnit rozne: niekomu daju 6 mesacnu terapiu menopurom, alebo merionalom v nizkych davkach, muz si picha 75 UI, ale ci je vhodny adept sa najpr zistuje z krvi, potom su to silne antioxidanty ako je: ubiquinol, pycnogenol, alebo astaxanthin, udajne aj ALA kyselina lipoova..., a samozrejme klasicke doplnky ako selen, zinok...proste vsetko, co napomaha spravnemu dozrievaniu buniek.

segab090
30. apr 2017

@dena22 dakujem velmi pekne psychicky si ma velmi povzbudila. Mne zavadzali 3 dnove embryjko lebo sa nam oplidnilo len jedno. Ale vraj boli ukazkove. No nic nie je stopercentne. Manzelom spmg sa za pisledny rok zlepsil uzivanim tych vitaminov bral folandrol zinol selen arginin atd ake nikdy nefosiahol idealny stav. Uvidim v utorok na krvi ze ci je to uz definitivne ale skor si myslim ze ano. Dam si teraz chvilu pauzu nech sa telo zregeneruje a aj financne je to velmi nakladne. A potom skusime dalsie ivf. Velka vdaka za cenne infosky velmi si to vaxim.

domca002
30. apr 2017

dievcata volala som ako sa dari nasim embrijkam,takze z 8 vydrzali uplne vsetky 🙂zajtra je vraj kriticky den ale verim ze ich aspon par zostane 🙂

19martinka89
30. apr 2017

Ahojte tak zajtra idem už na odber vajíčok do BA do gynfivu.
Dáke tipy rady postrehy??

domca002
30. apr 2017

@19martinka89 nicoho sa neboj potom uz len vklad a si len kusok od malej babiky 🙂