icon

Kto ide tento mesiac na umelé oplodnenie?

zuzicek88
3. feb 2015

umele oplodnenie tento mesiac,najde sa tu niekto?

19martinka89
2. máj 2017

@domca002 Ahoj a ktorý je ten kritický deň? ja som mala včera odber mala som 9 vajíčok z toho vyšlo 6 embrií, idem na predlženú kultívaciu čiže vklad v sobotu .Koľko ešte zvykne odísť?

domca002
2. máj 2017

@19martinka89 ahoj dnes som mala vklad ostalo nam 5 embrijok to je fajne.ako ratam tak to bol 5 den ten kriticky ale to ti asi povedia

miminkavi
2. máj 2017

Ahojte baby. Poradte co je dobre pocas stimulky na kvalitne vajka?? Davam si vecer dc cerveneho ale to je na sliznicu ze?? Viete poradit nieco na vajka?? A po opu okrem ananasu je este nieco dobre?? @renimac tvoj nazor by ma tiez zaujimal 😉😊

renimac
2. máj 2017

@miminkavi Ahoj 🙂. Ja som na vajka brala materskú kasicku, na sliznicu vitamín E a celkovo na plodnosť vitamín D. A každý deň som mala jogurt s vlašskými orechami a včelím pelom. Toto som užívala aj po OPU, plus ten ananás. Na vajka je ešte dobrá fytosoja, ale už som to nechcela preháňať 😉.

martinam1812
2. máj 2017

@renimac ahoj, tú fytosoju si brala ako a v akom množstve?

renimac
2. máj 2017

@martinam1812 vieš čo, ja som ju užívala len jeden cyklus. Tuším od 3DC do 7DC, 5-5-6-6-7 bobul denne.

miminkavi
2. máj 2017

@renimac dakujem za odpoved..urcite vyskusam az na ten pel(som alergik) este raz dakujeeem 😉😚

renimac
2. máj 2017

@miminkavi za máličko. A ozaj. Po vklade sa skus vyhýbať chemikáliám. T.j. čistiace prostriedky, parfumy, deodoranty, lak na vlasy a pod. Aspoň do odberu krvi 😉.

miminkavi
3. máj 2017

@renimac ano myslim nato 😉 a este si tu davnejsie pisala ze si pila rooibos a medovku..tak tu medovku aj po vklade mozem pit??

renimac
3. máj 2017

@miminkavi jasné, roibos môžeš na litre a medovku som pila skôr kvôli pitnému režimu, len mi potom prestala chutiť 😀.

miminkavi
3. máj 2017

@renimac tak teda dakujem za infosky.. 😊a ty sa ako citis??

renimac
3. máj 2017

@miminkavi ako slon, ktorý nemôže dýchať 😀. Ale samozrejme teším sa na drobca. Ale nemusí čakat až do termínu 😁.

cherrinka11
3. máj 2017

@renimac ahoj reniiiiii 😉😘
Slonicatko 😀 ja som dnes dostala MZ a od piatku beriem clostil a v utorok prvá meracka tak drz palce nech neaky folik narastie 💗

miminkavi
3. máj 2017

@renimac 😀 ved to mas uz zapar...to ti verim ze sa tesis a uz mas aj co to pokupene??

renimac
3. máj 2017

@cherrinka11 tfuj tfuj, nech je to posledná MS ❤.

renimac
3. máj 2017

@miminkavi fakt len minimum, ale som si povedala, že už sa musím zbaliť aj do pôrodnice, lebo v mojej junovej skupine už predčasne porodilI 4 baby, tak asi treba byť radsej vopred nachystana.

19martinka89
4. máj 2017

Ahojte vie mi niekto povedat po akej dobe sa, mam vratit do prace po vkladaní? Robim v obchode je to fyzi
cky ťažšia praca som momentalne PN a neviem kolko si mam dat odych. Po navrate chcem len na kase sediet . Za kolko dni sa zvykne embryo uchytiť??

simonesi
4. máj 2017

@19martinka89 záleží aké embryo vkladali a aj podľa toho je to u každého individuálne. niekomu hneď a niekomu za 6 dni. Niekomu neskôr 😉 som ti nepomohla čooooo 😝

zaneta7
4. máj 2017

@19martinka89 ahoj, ja som išla na druhý deň do práce, kedže budeš len sedieť, tak v pohode môžeš ísť. A ako píše simonesi, záleží aké embryjko vkladali, je to individuálne.

domca002
4. máj 2017

@19martinka89 ja som tiez este doma pojdem az v utorok a vklad som mala teraz v utorok ,tiez budem v praci len sediet.myslim si ze ak sa to ma uchytit tak sa uchyti

domca002
4. máj 2017

@simonesi baby ako to myslite ze ake embryo?

simonesi
4. máj 2017

@domca002 vkladajú sa od 2 bunkovych po blastocystu. Blasta je najvyššie štádium ak vložia blastu tak ta sa uhniezďuje Skorej ako napríklad 8 bunkové embryo alebo morula.
Mne vkladali blastocystu v utorok

domca002
4. máj 2017

@simonesi no super ze mi to tam nepovedali co mi vkladaju.a to je asi aj lepsie kvalitnejsie na uhniezdenie ta blastocysta nie ?

simonesi
4. máj 2017

@domca002 v papieroch to určite budes mat napísané 😉 tak blastocysta je najkvalitnejšia ale ked embryo nejde na PK tak t nej blastocysta nemôže byt 😉to je fuk aké embryo vkladajú hlavne aby sa uchytilo

domca002
4. máj 2017

@simonesi mam tam blastocysty vhodne na pouzitie D5-5kusov.

simonesi
4. máj 2017

@domca002 no dosť ich máš 😝a koľko si si dala vložiť jedno či dve???povec kam chodíš do car?

domca002
4. máj 2017

@simonesi iba jedno do heliku do martina.takze dobre chapem ze to je ta dobra kvalita co sme o nej pisali?

domca002
4. máj 2017

@simonesi a ty kde chodis ?tak to sme mali naraz vklad 🙂

simonesi
4. máj 2017

@domca002 ja do RG Brno
Áno v jeden deň 😝 áno blastocysta je najlepšia a ako sa cítiš???aj máš nejaké príznaky ?

domca002
4. máj 2017

@simonesi nie vôbec nic .je to skoro