Kto ide tento mesiac na umelé oplodnenie?
umele oplodnenie tento mesiac,najde sa tu niekto?
@nikushka8 ahooj,ďakujem za opytanie 🙂
No js som už stimulovala dva dni,ale len clostilom s môj partner to stopol..máme dist vypatu situáciu teraz..adi to tak malo hyt..už ma to prešlo..vraj pickame do jesene s lekárom sme dohodnutí,stsci sa len ozvať..,tak si idem robiť prefuk vajcovodov či sa oplatí vôbec do jesene skúšať a ak budú nepriechodné tak vypnem v hlave gombík.🙂
A čo ty?ako pokracujes?
@nikushka8 prepáč za chyby
Píšem z práce na rýchlo 😀
@cherrinka11 uplne ta chapem,my sme mali tiez tazke obdobie,stale mi to odkladal,no odkedy sme sli na prve iui tak super,uz ziadny stres nema (teda nie ako predtym),uvidis ze aj u vas sa to da do poriadku. V piatok idem na kontrolu este chcem jedno posledne iui a ak nic tak nabehnem na stimulku..uz mame schvalenu žiadosť trvalo im.to 3tyzdne.. nechcelo sa mi do toho no uz to chcem mat za sebou lebo takto to len tlacime pred sebou a to je horšie..držím palce aby si mala vsetko ok!
@nikushka8 tak ti veľmi držím palce nech to už do tretice vyjde. 😉
@cherrinka11 kiezby!!!aj ja vam,nech to vyjde prirodzene 😉
@nikushka8 ďakujem veľmi pekne si zlatá,budem.na teba myslieť a mrknem sem tam tu ako sa ti darí..u nás to bude určite ivf ale chcem vedieť v akom stave po rokoch sú,keď 10rokov dozadu ich čistili bo boli sama zrasta..,ďakujem 😃ale ako tu čítam aj zázraky sa dejú 😀😉😍
Snáď sú neake pripravené aj pte nás Niki 😊
@cherrinka11 jooj, ďakujem ti! aj ja tu chodím pozerať, či sa neozve nejaká spolubojovníčka ešte z fóra o iui, čo nové a či sa už zadarilo ;) nejak toto 3iui neriešim, je to len pre pokoj duše, že 2x bolo málo skúšať a možno to v novom centre vyjde ;) a hlavne budem podľa iui vedieť kedy dostanem ms, takže môžem ísť hneď do ivf 🙂)) tie injekcie už nejak pretrpím..
Veru, už by sa aj nám mohli stať zázraky!!! 🙏 každá pozitívna správa mi dodáva nádej, lebo už som na pochybách, či je všetko ok, keď stále nič, ani len tak, že sa podarilo a neuchytilo sa.. ale dr. mi vraví, že zatiaľ je zbytočné riešiť ďalšie vyšetrenia (no stále si v zálohe nechávam ten termín na repro imuno ;))
A to ti budú robiť operačne?
@nikushka8 to imuno je dobre speavit aj genetiku sj štítnu..,ak maď cad daj si to pred ivf dpravit 😉nie,mne to budú robiť v Za ambulantne iba v piatok idem na konzultáciu
@cherrinka11 termin nam dali az na 11.7.,dlho sa caka,no dr. Povedal,ze zatial nie je dovod na take vysetrenie a potrebujem vymenny listok..pri pco mi brali uz dost krvi 😂 takze vedia,ze mam dohukane hormony,preto to ivf.. dam sa preobjednat,ak pojdeme na et a by nevysiel..radsej by som sla na ket kvoli ohss. Ale mne dr. Nechcel.verit ani to,ze som po 2tabletkach clostylu mala len 1 folik 😂 tak dufam,ze ho v piatok pekne bude cakat 😉 hadam aj na ket ho tak lahko presvedcim..ale stimulku uz chcem.mat za sebou,co najskor
@mybaby1 trosku som sa vylakala citala som ze ked babam.prestali boliet prsia tak zistili potom zistili ze maly zamlcany potrat, tak dufam ze budem ten tvoj pripad, asi by som mala radsej nevolnosti ako necitit nic,asi by som a viac v pohode
@lemkarasto presne tento problém som mala asi pred dvoma týždňami....furt každý deň niečo raz zle potom spím prsia obrovské boľavé...a v jeden krásny večer ani prd... Prosto nič čítam internet katastrofa....vystrašená som šla a všetko bolo vporiadku.....včera na kontrole mi doktorka povedala nečítajte internet.....robí to len väčšie nervy ako sú....pýtala som sa na tú diagnózu čo mi v CAR napísali že hroziaci potrat.....ona že musia napísať niečo aby im to poisťovňa preplatila a čím horšia diagnóza tak pre nich je to tým" lepšie" ale chvála Bohu bolo všetko v poriadku tak dúfam že to už tak ostane
@janulka232 ahoj,mozem sa opytat co vsetko si mala zaplatene v native v ZA? Takze uz aj na SK zacali robit Nativ? Ako sa vola centrum? Dakujem 🙂
@mybaby1 trosku si ma potesila, no ja som objednana az na 13.6 na utz...do vtedy sa asi zblaznim
@lemkarasto určite nie,viem je to dlhá doba ale krát si ju hladkanim bruška 👶neboj sa všetko bude vporiadku,mysli pozitívne,ja by som si mala už 22.6.istna odbery a po tehotenskú knižku 🙏🙏🙏tiež sa modlím a dúfam,že bude všetko v poriadku 👶👶👶
@nikushka8 a to si brala clostil 5dní po dve denne?
A mala si jeden folik?
Ja som z tejto dávky msla tri a nič z toho..,a ty by si mala dlhý protokol pri ivf?
No strašne ti držím palce aby tam ten folikulik v piatok bol a IUI bola úspešná 🙏 😊
@erijan Ahoj.Ja som bola gyn fiv Za.Za 370eur som mala vklad vajička takže ET a ešte aj lepidlo a samozrejme aj vyber jedneho vajička.A kedže sa oplodnilo vajičko a dali nam metodu icsi tam sme platili ešte za to 75eur.Čo som počula tak moc nechcu robit nativ.Ale nam dal doktor ešte šancu pred darkynou
@janulka232 ahoj,a od koho si počula,že moc nechcú robiť Native?To ti lekár povedal?Ako sa inak máš?Zajtra ideš na krv však?Držím palce.
@cherrinka11 s jednou babou čo si pišem tak tiež pred darkynou chcela to vyskušat no doktor jej to neodporučal.Robila som si už test a kedže ani naznak druhej čiarky a kedže som musela ist k mojmu obvodnemu ukončit marodku tak hned som išla aj na krv a vysledok bude zajtra,ale viem že to nevyšlo😢
@cherrinka11 ano,5dni,2x1 a jeden folik,krasne na 14den iui..pri jednej som mala az 26dc iui.. ale tiez len jeden, tak sa hadam nic nezmenilo.
Mam mat kratky protokol,dr. Hned vravel,ze v žiadnom prípade dlhy a soft moc neodporucal,ze by bolo menej vajicok..
@janulka232 juuuj moja zlaya,ešte výdrž do krvi ja viem,že utesovanie nepomôže Bože to je fakt potom veľmi nespravodlive, veľmi som ti to želala..ale prosím nestracaj hlavu pozri ak by ste aj museli ísť na darcovske,bábätko si vynosis a bude len a len vaše nikoho iného by nebolo..myslím na teba..
@nikushka8 s túto iui máš mať kedy?teraz?
@cherrinka11 dufam,ze ano,buduci tyzden asi..v piatok na kontrole budem 10dc,ale teraz som brsla 3-7dc
@nikushka8 juuuuuuj moc moc držím palce 😀
@cherrinka11 dakujem velmi si zlata.Tak zajtra sa dozviem presny vysledok.Tužba po babätku je silna ak ina možnost nebude budeme musiet riešit aj darkynu ved nebudem prva ani posledna.
@janulka232 presne tak..,pozri ber to tak,že tam.niekde na teba čaká a bude len a len tvoje a knecne sa stretnete.Co nás čaká to nás vždy počká a my to niako neunahlime,aj keby sme robili čokoľvek.
Jednoducho všetko je už dane a treba to s pokorou prijať aj keď je to niekedy veľmi ťažké,lebo my by sme to chceli inak, nic iné nám však neostáva..
Neboj,dobre bude 😊😉
@cherrinka11 je to velmi tažke pre každu jednu z nas,ked velmi tužime sa stat matkami a nejde to,ale verim,že sa to podari aj,ked nie hned na prvy krat..Potom pchat do seba kopec hormonou pripravit si kopec penazi.My chodime do centra už pomaly dva roky
@janulka232 áno,finančné je to naozaj veľmi náročné, poznám ženy,ktoré si na to berú pôžičky 😞
A zvlášť darcovsky program je naozaj veľmi drahý..
@cherrinka11 ano darcovsky program je velmi drahy ostala som v šoku,ked mi povedal,že to stoji 3500eur a ešte musim platit darkyni za lieky.Ja som myslela,že to je už všetko v cene.Tak nam poistovna už nič nehradi.Je to smutne ako zarabaju na našom neštasti,ale zase dakujeme bohu,že vobec take niečo existuje
@janulka232 a neexistuje také niečo ako zmrazene vajíčka darkyne??

@cherrinka11 ahoj,ako sa dari?nepostrehla som,ci si pisala ako pokracujete..co ten nativ v Brne?