icon

Kto ide tento mesiac na umelé oplodnenie?

zuzicek88
3. feb 2015

umele oplodnenie tento mesiac,najde sa tu niekto?

lemkarasto
16. jún 2017

@mimo101 vacsinou vsetci odporúčajú telesne setrenie, neznamenato ale ze by si mala lezat cele dni,prechadzky v prirode lahsi beh neuškodí

mimo101
16. jún 2017

@lemkarasto no tak som myslela nejak necvicim s ťažkými váhami. Asi to potrebuje aj moja psychika.

cherrinka11
16. jún 2017

@miskab misinka moja tak gratulujem 🎊 veeeeeeelmi sa tesiiiiiim s tebou 😍😍😍😍😍😘😘😘😘😘😀

mimo101
16. jún 2017

Viete mi poradiť prosím či si na KET vložiť 2 embrya ? Mám posledné dve. Neviem či sa lekári pýtajú či chcem alebo oni sami odporúčajú ? Neviete mi poradiť. A mužom sa nevieme rozhodnúť čo je lepšie.

mkatkam
17. jún 2017

@mimo101 ahoj ak ich máš spolu zmrazené,tak by som už dala obidve,keď ich aj musia rozmrazovat obidve...a ak máš po jednom,tak by som chcela nech rozmrazia len jedno a ak prežije,tak nech ho vložia. Keby vklad toho jedného nevyšiel,ešte máš stále v zálohe jednu šancu. Takisto keby že vkladať dve a jedno sa neuchyti,a začne odchádzať,môže stiahnuť aj to dobre,čo by sa samo uchytilo. Hovorím,že môže,lebo je tu veľa báb,čo dali dve naraz, jedno im odišlo a z druheho majú bábätko. KET je v pohode,není tak náročný ako ďalší cyklus,takže za mňa rozhodne čím viac možností/pokusov jet,tým lepšie. Ja som vkladala dve naraz na ET nechala som sa nahovoriť doktormi a banujem. Neuchytili sa ..Mohla som mať jeden KET naviac...

saxana15
17. jún 2017

@mkatkam
@mimo101 ja som napriklad mala 7 vkladov,vzdy po 2 embryjka,a uchytilo sa len 1 posledne,z neho mam synceka.minuly mesiac mi vlozili 1 a neujalo sa.teraz som po vklade 2 blastocyst a cakam na test do utorka.takze kazda sme niecim ina a vynimocna a vsetko je zrejme o štasti a v rukach božich.

mimo101
17. jún 2017

@mkatkam ja ich mám zvlášť zmrazené. Ja teraz musím čakať na cyklus a potom na 14 deň mám ísť na ultrazvuk. Čítam tu ale prípady že keď sa embryo rozmrazi že nemusí prežiť. Toto som nevedela. Mám za sebou len prvé ivf . Ale dám si iba jedno no skúsime.

mimo101
17. jún 2017

@saxana15 ja mam už iba dva vklady . Potom možno ďalší proces znova. 😒

mkatkam
17. jún 2017

@mimo101 áno ,keď sa rozmrazi nemusí byť vhodné na vklad. By som si potom radšej počkala na ďalší mesiac na ďalší pokus. Ako rozmraziť dve a vkladať dve ( ak budú vhodné) .je to o šťastí.statisticky viac pokusov. Ale je to na vás,vravím z vlastnej skúsenosti a co mi poradili lekári v Brne.

mkatkam
17. jún 2017

@saxana15 super že si mala toľko embryok,až 14... Ja som mala len 4... Preto ma mrzí,že 2 mi minuli hneď na ET a ďalšie dve zmrazili spolu a rozmrazenie prežilo len jedno..každé centrum to robí inak a bohužiaľ ja som bola v gynfive.ti,po jednom nemrazia...

mybaby1
17. jún 2017

@lemkarasto blahoželám a veeeeeeľmi sa teším s tebou opatruj sa a daj vedieť priebežne ako sa darí....ja na knižku musím vyčkať do štvrtka 😉

lemkarasto
17. jún 2017

@mybaby1 blahozelat si budeme po porode to je lepsie vhodnejsie 🙂 jasne budem sa snazit, aj ty kludne kedykolvek napíš ako sa mas

radka159
17. jún 2017

@mimo101 ahoj,chcem sa spytat ako vam prebiehalo prve ivf?dakujem

mimo101
17. jún 2017

@radka159 ahoj. Myslíš celý proces ? Trval asi do prvého vkladu.1 mesiac a pol. Ja som sa dala PN aby som mala kľud. Neviem či myslíš ten proses alebo vklad ?

radka159
18. jún 2017

@mimo101 myslim cely aj vklad.ak sa mozem spytat mali ste problem so spermiama?moj manzel ma 99%patologickych a 3aktivne a preto nam doktor odporucil ivf,za 3tyzdne ide este na spermiogram a na konzultaciu,tak preto som sa pytala ako prebieha proces ivf.

mimo101
18. jún 2017

@radka159 no môj muž mal spermie v norme. Ja mám nepriechodné vajcovody + protilátky na spermie. Tiež vám teda odporučili Ivf. No vklad bol v pohode ja chodím do Martina Helios. Už sme tam kedysi pred 6 rokmi boli . Tak som spokojná. No priebeh vkladu v pohode potom som ležala dva dni tak mi kázali. No a po 6 dňoch od vkladu som špinila a žiaľ aj krvácala ( trošku ). Ale potom mi zistili s.krvi že nie som tehotná. Priebeh bol že som si pichala injekcie do brucha . Spočiatku pre mňa hrôza ale potom som si aj zvikla. No a chodili sme do Martina 2 x do týždňa co má sledovali krv + ultrazvuk. No a keď som mala vajíčka už v top stave šla som na odber to je pod narkózu. Nič zlé sa sa to zvládnuť. No a oni už ťa budú informovat koľko ich je pripravených na oplodnenie. A už iba sledujú a potom. Na určitý deň je vklad myslím že 5-6 deň po odbere vajíčok. 😉 takze držím palce a neboj je to zvládnuteľné. Akurát trošku finančné náročné ale dá sa to.

miskab
18. jún 2017

@cherrinka11 Dakujeeeeem moja :* 😍

miskab
18. jún 2017

@saxana15 Ahoj ako sa mas? testovala si?

saxana15
19. jún 2017

@miskab ahoj.no dnes rano som testla a nic tam nie je.takze sa velmi dobre nemam.

miskab
19. jún 2017

@saxana15 juuuj moja to mi je luto 😢 a mas aj mrazaciky? a kolky DC si , kedy mas ist na krv?ja idem do mesta kupit test a testnut este ...

simonesi
19. jún 2017

ahojte, žienky mám otázočku hovorí vám niečo intralipidy????
vraj je to infúzia ktorá sa podá pred ET aby NK bunky nenapadli embryo ( je to metóda pri potrácaní v skorších štádiach) ????
písala som s dokim a odporučil mi ešte toto má s tým niektorá skúsenosť?????
ďakujem za info

saxana15
19. jún 2017

@miskab akoze som sklamana dost.zajtra krv,ale testy biele takze nic.utesuje ma,ze mam este veľa mrazacikov,len menej kvalitnejsich.

vierocka888
19. jún 2017

@radka159 ahoj radka. Ak chces, napis mi IP, popisem ti kludne cely priebeh, nas to caka o mesiac 🙂

radka159
19. jún 2017

@vierocka888 mozes mi poslat do ip priebeh budem rada🙂

lienocka1988
20. jún 2017

@mimo101 ahoj, tiež som na tom rovnako s nepriechodnosťou a prvé ivf ma len čaká. Chcem sa ťa opýtať tie protilátky proti spermiám ti kde zistili?

mimo101
20. jún 2017

@lienocka1988 ahoj. Tie mi zistil môj gynekológ s krvi. Potom mi odporučil ísť na imseminaciu tak sme šli do sanatória. Ale potom mi s laparoskopie zistili že mám vajcovody nepriechodné a tak im nás jedine umelé oplodnenie. Prvé ivf mám za sebou a žiaľ nevyšlo. Čakáme teraz na cyklus aby sme boli ísť na KET. Neboj to sa dá zvládnuť.

petajan
20. jún 2017

divčatá aj vy ste po Et mali také napuchnuté,nafuknuté brušisko? lebo ja mám svoj ako balón a som 3 den po ET

lienocka1988
20. jún 2017

@mimo101 mne tiež zistili laparoskopicky nepriechodnosť vajíčkovodov. Len pred prvým ivf ma poslali na genetiku, hematológiu a reprodukčnú imunológiu a až po tom absolvujem ivf.

isabellaa
20. jún 2017

@petajan áno mám aj ja

mimo101
21. jún 2017

@lienocka1988 ahoj ,ja som nič také neabsolvovala ,to tá poslal gynekológ ? A kam ideš na Ivf? Do akého centra