icon

Kto ide tento mesiac na umelé oplodnenie?

zuzicek88
3. feb 2015

umele oplodnenie tento mesiac,najde sa tu niekto?

lmt
18. nov 2017

Dnes všetko dobre dopadlo, posledné injekcie pichnuté, už len zajtra Ovitrele a v utorok ideme na odbere oocytov...jupí...

lenka2905
18. nov 2017

@lmt ja som kvoli neustale sa predlzovanej stimulacii mala predoperacne jeden den po troch tyzdnoch..dlho sa rozhodovali, ci mi urobia odber..nakoniec, ale suhlasili..uz som vsak mala pocit, ze ma poslu domov..nebrali to teda na lahku vahu..

lmt
18. nov 2017

@lenka2905 ja to budem mať teda na tesno idem 21.11 a výsledky mám s dátumom 3.11., dúfam že všetko dobre dopadne

lenka2905
19. nov 2017

@lmt tak to bude dobre..presne mi pocitala 21 dni od vysledkov..ja som bola 22😀drzim palečky..

diva83
19. nov 2017

Ahojte, nemáte niektorá skúsenosť s veľmi krátkym menzesom pri stimulácii? Užívala som Estrimax a počas užívania som dostala M, ale krvácala som len jeden den, dva dni len slabý výtok. Bežne mávam menzes dva, tri dni. Teraz stimulujem Gonalom. Obávam sa, či to bude ok...

skovarik
19. nov 2017

@diva83 ja som tiež spinila asi dva dni pri stimulácii ..podľa mna je to Ok ale určite to povedz dr..

diva83
19. nov 2017

@skovarik Hej, už som volala s koordinatorkou...Asi pojdem na ultrazvuk. Som mierne nervózna z toho... Diky za názor.

segab090
19. nov 2017

Baby ste tu nejaka co beriete dlhsie kortikoidy? Medrol alebo prednison? Aj vy mate taku napuchnutu tvar? Mna normalne ludia nespoznávajú ☹ po vysadeni to aspon trochu ustupi? Ci?

lmt
19. nov 2017

baby ked vám kazali vysadiť injekcie na stimuláciu tabletky prednison ste užívali stále aj počas odberu oocytov, či až po odbere znova začať? viem že clexane mám začať pichať až po odbere. dakujem...začínam byť v strese.

segab090
19. nov 2017

Baby ste tu nejaka co beriete dlhsie kortikoidy? Medrol alebo prednison? Aj vy mate taku napuchnutu tvar? Mna normalne ludia nespoznávajú ☹ po vysadeni to aspon trochu ustupi? Ci?

segab090
19. nov 2017

@lmt ja som bola na medrole uz cca 2 mesiace pred opu. Brala som ho aj počas stimulky aj pocas odberu a tak neskor. Kortikoidy nemozes vysadiť len tak z dna na den tie sa vysadzaju pistupne znizovanim davky. Tak isto clexan som si akurat nepichla len v den odberu nakoľko riedi krv inak ho picham stale.

lmt
19. nov 2017

@segab090 dakujem za pomoc, takže si dnes ešte môžem aj clexan pichnúť aj prednison užívať nadalej, pomohla si mi.

segab090
19. nov 2017

@lmt nemaa za co. Inak ako reagujes na kortikoidy? A ako dlho ich beries aku davku? Mne je po nom dost zle navaly tazke dychanie opuchnuta tvar kila navyse no proste hrozne.

lmt
20. nov 2017

@segab090 ja beriem od 25.10, od začiatku stimulácie. mám iba 1x1 tabletka, nepociťujem nejaké extra zmeny.pribrala som akurát kilo odvtedy.

lmt
22. nov 2017

včera sme mali odber oocytov,som neskutočne sklamaná, lebo min.rok sme mali pri 1.IVF 13 oocytov a krátky protokol, a teraz 2 IVF pri dlhom protokole som mala iba 5. dali sme embryoskop, embryoglue, predlženú kultiváciu aj mrazenie.vklad sme mali mať v nedelu po predlženej kultivácii.
dnes som volala máme 3 embrya, ževraj predlžená kultivácia je zbytočná, že tá sa robí ked je viac embryii...tak zajtra budú volať a vklad máme v piatok..budeme vkladať 2. 🙏nech to vyjde tento krát.

janulka_1
22. nov 2017

@lmt nic sa neboj, a nebud sklamana. Mysli pozitivne, to teraz najviac pomoze tebe a aj malinkym.

lmt
24. nov 2017

dnes vklad dvoch embryi, 6 a 9 bunkové. v pondelok máme volať či posledné 3 embryo bude vhodné na mrazenie....🙏 nech nám to vyjde a uchytí sa aspon jedno. užívam prednison, anopyrin aj clexan stále.
je tu ešte nejaká bojovníčka čo mám Et za sebou alebo čaká v najbližších dňoch...drzím palce.

leelloo
24. nov 2017

@lmt držím palce silno presilno🤞✊️🙏😊

dena22
25. nov 2017

@segab090 mam aj ja, je to len zadrzana voda, ked vysadis pojde to dole, neboj...kortikoidy sposobuju tzv. mesiacikovu tvar..

janulka232
25. nov 2017

@lmt ahoj.Ja som mala v stredu ET silno držim palce aby to vyšlo

lmt
25. nov 2017

@janulka232 a ako sa cítiš?zostala si doma či chodíš do práce? ja som si vzala dovolenku do stredy...vo štvrtok už pôjdem do práce.

janulka232
25. nov 2017

@lmt bolí ma trošku bruško.A ty sa ako citiš? Ja chodím do práce ak by sa podarilo potom pôjdem na pn.

larosabigi
25. nov 2017

@segab090 ja som brala prednison pred pár rokmi a už som povedala nikdy v živote... Po čase áno...odpuchne ale to je individuálne...

lmt
26. nov 2017

@janulka232 mňa tiež občas bolí brucho ale skôr po tom ako si aplikujem Utrogestan, a stále odkedy som si pichala injekcie ma neskutočne bolia prsia...ja mám dostať mrchu až v stredu tak ešte mám dlhé čakanie pred sebou. 1 či 2 embryjká ti vkladali, kolko bunkové?

janulka232
26. nov 2017

@lmt tak ja si davam progesterone.Mne by mala prist ms v sobotu,ale snad už nepride.Ja som si dala vložit iba jednu blakocystu a ešte mame tri zmrazene.a kde chodiš do centra?

lmt
26. nov 2017

@janulka232 do gyn fivu

janulka232
26. nov 2017

@lmt aj ja gyn fiv Žilina

lmt
27. nov 2017

fúú dievčatá, dnes ma pichá raz na pravo raz na ľavo v bruchu...a teraz večer ma už bolí brucho ako pred MS, začínam sa obavať.
volala som do centra a posledné embryo sa nevyvíjalo, takže to je naša jediná šanca s tohto 2 IVFka...🙏 v piatok bol vklad.

vierocka888
27. nov 2017

@lmt taku bolest po vklade som mala aj ja a este teraz do 16tt nepresla 😉 drzim palce 😘

lmt
27. nov 2017

@vierocka888 júúj bodaj by to tak bolo😘