icon

Kto ide tento mesiac na umelé oplodnenie?

zuzicek88
3. feb 2015

umele oplodnenie tento mesiac,najde sa tu niekto?

regina24
16. sep 2018

Ahojte baby tak uz so po odber vajicok ,velmi rychlo to preslo a persnola ozaj super ochotny aj dr ozaj ochotni moc som snimi spokojna

adulka1989
21. sep 2018

@regina24 ahoj tak ako si na tom

regina24
21. sep 2018

@adulka1989 zle som nato embrojka na dnes neprezili vobec tak od znova mozem zacat stimulaciou musim jednu menstruaciu nechat odzniet a potom idem na konzultaci dr ako dalej a tak hrozne tak som sa tesila ☹

adulka1989
22. sep 2018

@regina24 boze tomi ne luto ako je to mozne uz som si myslela ze si po vklade a tesila sa ze sa docitam pozityvne spravy drzim ti dalej palce kde chodis do centra

regina24
22. sep 2018

@adulka1989 dakujem velmi pekne za podporu do helios bb ,aj ja som bola pripravena este stvrtok bolovsetko ok a piatok rano uz bolo zle tak idem na konzultaciu 15.10

regina24
22. sep 2018

Ahojte baby ja by som sa vas chcela spitat ci sa to niekomu uz stalo piatok som mala mat vklad a ze odumreli vsetky embrijka naraz stalo sa vam taketo ?
Poradte mi coho to mohlo by . predtým ostatne dni sa pekne vyvijali.

adulka1989
22. sep 2018

@regina24 je to velmi cudne ze z dna na den vsetky skoncili zle

bobricek1979
22. sep 2018

@regina24 ahoj to mi je ľúto a kde chodíš do centra ak sa môžem opýtať

regina24
22. sep 2018

@adulka1989 hej aj mne sa to zda dost cudne lebo led som volala piatok rano ohladom emrijka tak embriologovi som volala a ta povedala mi ze pomali sa vyvijaju ze mam zavolat este sobotu ,a nato 10minut mi volal dr ze embrijka odisli .tak neviem co si mam mysliet ako zeli cas ebrijka krasne sa vyvijali a den vkladu vsetky odisli nieviem ako si to mam vysvetlit ☹. ☹

regina24
22. sep 2018

@bobricek1979 do heliosa bb ,inac su tam pohode ludia len akurat ze vden vkladu odisli vsetky embrijka nejake to je cudne

bobricek1979
22. sep 2018

@regina24este som sa s tým nestretla a koľko si ich mala no poraď sa s dr museli byť nejako poškodené alebo urobili niečo oni ja totiž už tym centrám moc neverím

regina24
22. sep 2018

@bobricek1979 tak fakt ja neviem co si mam mysliet malasom 6 ked mi odoberali potom to bola nedela ked som mala od er vajicok potom pondelok dve odisli zd neprezili a ostatne 4zostali zdrave pekne sa vyvijali do stvrtka a piatok ked som volala na ten vklad okolkej mam prist uz nebolo realne . Tak neviem co si mam mysliet vyste natom ako ?

bobricek1979
22. sep 2018

@regina24 och teda musíš porozprávať s dr čo bolo chybou nebudeme múdrejšie.. Nám sa nakoniec ec podarilo sponntanne no prešla som si aj ivf raz a raz ket obe nevyšli.Vraj mi zlyhavali vaječníky dala som dokopy zapaly zubov a do mesiaca som bola tehotná na neplodnosť som sa liečila 10rokov

regina24
22. sep 2018

@bobricek1979 tak to ozaj su aj zazraki tak ti gratulujem ze sa ti podarilo prirodzene super.
Dufam ze aj na nas usmeje stastie 🙂 🙂

babikadaska
22. sep 2018

@regina24 mne sa embryjka vyvijali pekne,na treti den po odbere som mala 13 embryi. Na piaty den - v den vkladu mi povedali,ze ostali iba 3. 2 mi vlozili a poobede povedali,ze aj to posledne tretie odislo :/ dr.si so mnou sadol a vysvetlil mi,ze v tomto pripade boli na vine moje vajicka. A to vedel na zaklade toho,ze do tretieho dna sa vyvojali pekne,ale potom velka vecsina zacala "lyzovat" -t.z. ze sa im akoby rozpadali bunky a to sposobilo samozrejme ich koniec. Mal aj podklady od embryologa,ukazal mne aj manzelovi -vyvoj vsetkych embryjok,v ktory den mali kolko buniek,co sa s nimi dialo ked zacali akoby umierat. No a z toho vladtne vyvodil zaver,ze takyto profil spravania sa embryjok je priznacny pre zeny 40 a viac. V mojom veku 33 by sa mali spravat inak,lepsie,ale zialbohu su tie vajka take ake su. Nastastie z toho velkeho poctu co odumreli,dve ostali. Ty si ich mala na treti den iba 4,a ak sa tiez zle vyvijali,tak neostalo ziadne na vklad :/
Musis si sadnut s dr. On ma presnu spravu od embryologa,takze budu vediet,co sa stalo.

bobricek1979
22. sep 2018

@regina24 ďakujem neboj prídete na koreň veci a uvidíš vyjde to treba skúšať, ak sa smiem spýtať čo máš za problém, že ivf

regina24
23. sep 2018

@babikadaska vsak jasne ideme na konzultaciu oktovri mne sa tie 4embrijka vyvyjali prave ze dobre uz len posledni den nie .ja sa len od jesneho bojim ze to to msm prve ivf a poistovna hradi max 3ivf .
Dakujem za popist tvojho pripadu tiez je to smutny pribech .

babikadaska
23. sep 2018

@regina24 ja z toho posledneho vkladu som tehotna 🙂 takze urcite treba skusat a vyjde to !!! Pri dalsom ivf ti zrejme navrhnu aj nejaky iny postup. Nemysli vobec negativne - este dalsie dva pokusy su pred tebou !!!!!

regina24
23. sep 2018

@babikadaska dakujem za radu a vyste boli natom ako ,kolkate ivf mate zasebou akym postupom te iski vy prosim vas ?
Dakujem za radu 🙂

babikadaska
23. sep 2018

@regina24 ja som mala prve IVF - spolu 3 vklady, z 20 embryi ostali iba 3.... Pouzili na oplodnenie metodu ICSI..nepodarilo sa ani pri jednom vklade.
Pri druhom IVF ostali z 15 embryi iba dve. Na vyber spermii a oplodnenie pouzili metody ICSI,PICSI a MACS. Vlozili mi obe embryjka a hned som ostala tehotna. Teraz som v 12 tyzdni tehotenstva.

regina24
23. sep 2018

@babikadaska tak vam gratulujem na kolkaty den od ivf ste testovali tehotensky test ?
Do jakeho centra chodite ?
A to sa chcem spitat sa ked odchaszali embrijka to vsm postupne odchadzali alebo naraz jeden den ?
Lebo ja som mala celi cas vsetko poriadku a ked sa malo vkladat tak embriologicka povedala ze pomalsie rastu s ze mam zavolat dialsi den by sa malo vkladat s nato dr 10minut povedal ze nic stoho nebude mali sme predlzovanu kultivaciu .

babikadaska
24. sep 2018

@regina24 testovala na 6.den a bol pozitivny . Reprofit.
Na treti den boli embryjka v poriadku a na 5 den mi povedali,ze ostali iba dve. Odchadzali postupne.
Naraz sa to snad ani neda.
V piatok ziadaj presne informacie,ako je mozne,ze o 10 min ti volali ze vklad nebude.

regina24
24. sep 2018

@babikadaska vsak preto mi to bolo take cudne odber som mala vnedelu mala som volat a ibformovat sa o vajicka ako sa vivyjaju pondelok dve odisli a zostalo mi 4zdrave a celi tyzden vsetko poriadku a den vkladu zrazu vserku pdisli podlamna oni tam pochybili idem na kontrolu az v oktobri budem sa pitat co tam bol aky problem .
Lebo aj ked si pisem tu sbabamy kazdy mi: hovori ze postupne im odcgadzali .tak zacinam odznova .
Dufam ze stastlivo .
Vy mate aky nazor nato . ?

babikadaska
25. sep 2018

@regina24 myslim si ze bud urobili "administrativnu" chybu,to znamena ze naozaj odchadzali postupne,ale tebe poskytli zle informacie,ze je vsetko o.k.
Alebo urobili nejaku chybu v labaku a embryjka odisli nahle a naraz.
Alebo existuje nejaky medicinsky dovod a oni naozaj odisli nahle a naraz.
Priklanam sa k prvej moznosti.
Necakaj na stretnutie a zavolaj dr.nech ti vysvetli co sa stalo. Su to tvoje peniaze aj embrya,mas pravo to vediet. Okrem toho pristup akym ti to podal bez vysvetlenia,je neprofesionalny a pre teba po psychickej stranke velmi zatazujuci.

regina24
25. sep 2018

@babikadaska dakujem za radu ano mate pravdu ze mam pravo vediet co sa tam udialo . Objednali ma na 15.10 a chcela som sa objednat skorsie lebo by som chcela vediet viac ohladom toho tak boli taky cudni ze no dobre .
Tak mam skorsi teemin tak uvydim co mi povedia

babikadaska
25. sep 2018

@regina24 hlavne aby sa z toho poucili a druhe ivf dopadlo lepsie !

radka159
8. okt 2018

Ahojte baby, asi to sem nebude patriť ale mam jednu otázočku. Mate niektorá skúsenosti s imunointervenčnu terapiu? Kedze sa nám 2 Ivf nepodaril zistili mi celiakiu a mam napísané v papieroch že po 3 mesačnej bezlepkové diéte ma bude čakať takáto terapia. Za odpovede dakujem

janulka_1
9. okt 2018

Ahojte, chystame sa na 2.KET a beriem estrimax 3x1 tab. Rano o 6h som si dala prvu. O 9h beriem este jedny lieky a nahodou som uzila aj druhu tabletku estrimaxu. Co mam robit? Pokracovat normalne uz vecer a poslednou tabletkou alebo ako? Prvy krat sa mi take niecl stalo

zaneta7
9. okt 2018

@janulka_1 normálne pokračuj večer, aby si splnila denný limit

janulka_1
9. okt 2018

@zaneta7 dakujem. Nemoze sa tym nic stat, ze som si dala po 3h znova a nie po 8h?