Kto vypisuje PN pri IVF?
Ahoj,
začala som proces IVF a kvôli povahe mojej pracovnej náplne mi v CAR odporúčajú ísť na PN. Povedali mi však, že oni PN nevypisujú a že si mám požiadať obvodného lekára alebo gynekológa. Volala som obvodnému lekárovi, ale ten mi povedal, že nevidí dôvod, prečo by mi mal PN vypísať, keďže u neho sa neliečim na žiadne ochorenie – vraj by mi ju malo vystaviť CAR.
Máte s tým, prosím, skúsenosť? Kto vám, baby, vypisoval PN? Ďakujem pekne. 😊
Ani ja som nemala PN, skús možno gynekológ - ale napr ja som si pichala injekcie pár týždňov, tak to asi v ten čas nie. Skôr po vklade, aby sa ujalo… nie, keď si pichnes 2x denne hormóny…
Máš právo ísť na PN , choď za svojím gynekológom aj počas pichania hormónov by si sa nemala vystavovať namáhavej práci, zdvíhať ťažké veci, byť vo výparoch chemikálií...je to napísané aj v pokynoch od CAR , dokonca ja som mala z Reprofitu napísané, že nemám ani používať parfém.. ženám, ktoré chodia do kancelárie na celý deň klikať na PC sa ľahko mudruje ...ale ja si myslím,že keď samotné CAR ti odporúča nebudeš mať sedavú prácu...
Chod za gynekologom. Obvodak s tym naozaj,nic nema. Dufam, ze z caru ti dali spravu s tym odporucanim pre gyndr.
Mne vždy vystavilo CAR
Aj po ET
gynekolog!
Obvodný má pravdu on ťa na nič nelieči, to vypíše gynekológ keď bude treba.
Gynekolog mi pn vystavil
Gynekologicka mi ju vypísala
CAR
Mne dali žiadanku v car, že s tou mám ísť k obvodnému alebo gynekológovi a ten vystaví PN. Ale ja som to nepotrebovala, pracujem v kancelárii a v pohode sa to dalo zvládnuť aj s kontrolami. Nič mi v podstate nebolo, až po opu som mala trochu bolesti
Mne v car dali papier pre gynekologicku ze by som mala byt pn v case liecby a gynekologicka nemala problem.vystavila hned a na cele tehotenstvo.ze je rizikove
tak IVF môže trvať dlho a väčšinou sa také dlhé PN nedáali...kolegyna bola na IVF už pár rôčkov dozadu a jej vystavili PN v CAR...ale bola na PN len obdobie cca 2-3týždne kým sa vložilo embrijko a potom chodila normálne do práce....ak otehotnieš, tak tam nie je diagnóza na PN, to naozaj záleží od dobrej vôle gynekológa...
PN ti vystaví gynekológ na základe správy z CAR.
Za mňa je to dlhá doba na to byt celý čas na PN . Keby mám byt z našej osobnej skúsenosti na Pn počas celej doby trvania som vyše rok a pol doma . Ale pn výpise gynekológ keď tak 🙂
@simca115 prečo rok a pol. ? Ja som ešte ani tehotná ani stimuláciu nezačala a išla som pn to bolo v januári a v marci som už bola tehotná . Aj keby jej vklady nevysli tým pádom by ukončila pn a šla do práce.
@parvinka0001 Tak ja som to zobrala z tej strany že počas celého procesu - neviem ako to ma slečna hore 🙂 Poznám ženy čo sú dlhodobo na pn počas celej stimulácie aj napriek tomu že sa nepodarí
Moje prvé ivf prebiehalo tak že som ráno išla do práce a počas cesty mi volali ci sa neviem dostaviť v ten deň na vklad okolo jednej. Takže som z vkladu išla rovno do práce a pracovala bez pnky alebo nejakého voľna, vklad nevyšiel. Druhý pokus hoci v inom centre som si povedala že pôjdem na PN, žiadne stresy nervy nič a obvodný mi vystavil pnku na ktorej som už zostala pretože vklad vyšiel a už má naša malá skoro dva mesiace. Pokiaľ to cítiš tak, že chceš PN tak si ju vydup. 😊 Držím palce.
@kuggis ahoj a aké ešte pokyny Ti prosím dali ? Naozaj ani parfém? Tiež chodím do reprofitu ale takéto pokynu, vlastne žiadne som nedostala.. vďaka
@johana_kamenska neviem či som to nezahodila, bola som v Martine..normálne na A4 k protokolu som dostala napísané čomu všetkému sa mám vyhýbať ..
@kuggis keby si to náhodou našla, prosím neposlala by si mi to ? Lebo ja som žiadne pokyny nedostala, stimulacia nebola úspešná preto rozmýšľam kde sa stala chyba , nikto mi nič nepovedal, čo nerobiť čoho sa vyvarovať, preto rozmýšľam co mohlo prispieť k zlému výsledku...
@johana_kamenska ja som tiez nemala nic extra, len nedvihat tazke veci ale to mi povedali ze uvidim ako sa budem citit, ze tie vaječníky mi to asi nedovolia. No ale dovolili takze som robila vsetko to, pri com som necitila nejaky diskomfort. Kde si stimulovala a cim?kolko mas rokov?aky je problem u vas ked chodite ivf?ake mas amh? A co konkretne sa nepodarilo?
Ja neviem, prečo tu riešite dôvody, pre ktoré by mala či nemala zostať PN a porovnávate to so svojou situáciou. Ak jej lekár, ktorý ju sleduje odporučil PN, tak asi vie prečo. Mňa sa tiež pýtali, ale nepotrebovala som PN, pretože som sedela v kancelárií a nemám fyzicky náročnú prácu. To ale nemusí byť prípad autorky.
PN ti vystaví CAR alebo tvoj gynekológ.
Držím palce 🙂 🍀
Mne ju vystavila obvodná, keď mi robila predoperačné, ale ona bola v mojej situácii, takže bola empatická a netuším s čím mi to dala. Inak ju dáva gynekológ - a ten mi ju aj vždy po vklade núkal sám. CAR ju ozaj nedávajú.
A ja som PN bola počas stimulácie práve kvôli rizikovemu prostrediu, nie každý pracuje v kancelárii.
Po vkladoch som naopak bola po dvoch dnoch oddychu v práci - vyšli dva z piatich.

pocas celej stimulacie ked si pichas hormony? a to uz preco? ale isla by som za gyne, je to v jeho odbore. ale teda pn som si vzala na vklad a potom este neviem ci 2-3 dni. pocas stimulacie sme aj dovolenku stihli