icon

Ktoré centum asistovanej reprodukcie si zvoliť?

tlucka
29. nov 2010

Ahojte, chcela by som sa vás spýtať na názor na jednotlivé centrá asistovanej reprodukcie. Mám 27 rokov, v máji 2009 som mala mimomaternicové tehotenstvoa a odvtedy sa neúspešne snažíme otehotnieť. Počas laparky mi museli odobrať jeden vajíčkovod, stav druhého neviem. Môj lekár mi však tvrdí, že to zatiaľ netreba riešiť, že mám ešte čas a máme iba skúšať. 😒 Žiadne vyšetrenia mi nerobil, povedal mi len "dievčatko, máš ešte čas!!!"
Ja som sa však rozhodla, že by som rada šla za odborníkmi do centra, aby aspoň zistili, či detičky budeme mať. Len sa neviem rozhodnúť, ktoré si vybrať. Či GYNFIV, FERTILCENT alebo Dr. ALEXANDER v Peišťanoch. Môžete mi poradiť čo sa týka prístupu personálu, ochoty, odborná stránka personálu, prístup personálu, ako aj financií?
Ďakujem

nemko
29. nov 2010

@tlucka myslim, ze Dr.Alexander je zrusene aspon take nieco som tu postrehla.Ja by som nevolila ani jedno.V Gyn Five to beru ako na pase, su tam orazene drze arogantne sestricky uz od recepcie, Ferticent tam je Pinter tam mozes zabudnut na vysetrenia on vie akurat tak supnut hned na IUI a potom ihned na IVF.Cisty biznis - ziadna snaha pomoct, ale vytazit z nestastia druheho.
Antolska je fajn, je to tam pekne nove, mas na vyber medzi Marsikom, Petrenkom a Durechovou.Ja chodim k Durechovej presla som k nej z Iscare a som spokojna.Lenze tu ide o to, ze sto ludi sto chuti.Ja na Durechovu nedam dopustit, je starostliva, mila, venuje sa mi a len pri nej som spravila velky krok vpred.Skus mrnknut do tem co su tu o kazdom centre a musis sa rozhodnut podla vlastneho pocitu, tu je tazko radit, ale ja odporucam Antolsku.

majda27
29. nov 2010

dr. Alexander je už cca vyše 2 mesiacov zrušené. Pôvodne som tam chodila aj ja a keď ich zrušili tak som prešla do Martina do Heliosu a som spokojná. Je tam veľmi dobry pristup podobne ako v CAR Pieštany. Na prvej konzultácii čo som bola tak sa nam doktor Krajkovič venoval cca 1/2 hodinu a všetko pekne vysvetlim.Ja som na Helios dostala typ tu na modrom konikovi, ale ani doktor co nas do Car nam nedoporucoval centra v Blave, hned nam povedal bud Pieštany alebo Martin.

bejkad
29. nov 2010

Ja viem,ze Martin je vynikajuci!!! Otehotneli tam moje viacere kamaratky,je tam vynikajuci personal,co sa tyka profesionality a aj pristupu... A maju vynikajuce vysledky 🙂 .

aja77
29. nov 2010

Ahojky, suhlasim co napisala nemko ohladom Ferticent z vlastnej skusenosti...potom sme sa rozhodli pre Helios a uz mame doma 2,5 rocnu dcerku Sarah

neliq
29. nov 2010

Ahoj, my sme chodili do Heliosu v MT a máme len samé pozitíva naň. Príjemný doktory a ešte príjemnejšie sestričky, úprimne Dr. Krajkovič je človek s neustále dobrou náladou, čo ma až prekvapilo pri tom, ako sa dnes doktori zvyknú správať k pacientom. A aby som nezabudla, tak o pár týždňov rodíme a to vďaka Heliosu 🙂

lucka1987
29. nov 2010

jeeej neliq aj ja som narodena 30 decembra tak nech ste zdravy. 😉 .. no ja mam tiez este len rozhodovacie obdobie... martin mam najblizsie... a najviac dobrych ohlasov mam na helios takze sa asi rozhodnem ist tam... no par tyzdnov este musim pockat.. 😅 no tu vetu ze mam este cas poznam.. aj ked naozaj u mna hra cas malu rolu kedze teraz budem mal "len" 23 ale ono sa to zda... jedno sa lieci tak druhe tak a sup z liecby je dalsie dvojrocne cakanie...

annamary27
1. dec 2010

ahoj,ja chodím k doktorke Stenovej do Gyn-Fivu a som velmi spokojná,j ked nám prvé umelé oplodnenie nevyšlo,ale to je už aj na prírode,či sa to podarí.Urobila nám všetky potrebné vyšetrenia,všetko nám vždy dopodrobna vysvetlí,je velmi milá a sympatická.Len jednu sestričku z toho celého velkého kolektívu nemusím,ale tú si nevšímam,ked na nu narazím,lebo si nedám nou pokaziť moje čakanie na mimi . 😵 😵 😵 😵 K pani doktorke Stenovej som išla na odporúčanie mojej bývalej spolužiačky.Ale fakt,kolko ludí tolko chutí a niekedy to zistíš až na vlastnej koži,že kto ti vyhovuje.

dandy914
2. dec 2010

ak cakas, ze v CAR sa dozvies ci budes mat deti resp. pricinu preco ich nemozes mat tak tam ani nechod. priciny nikoho nezaujimaju dolezite je aby si podstupila a zaplatila co najviac vykonov. ☹ ☹
my sme zacali v iscare (Dr. Tazberikova), okrem hormonalneho profilu a spermiogramu nam ziadne vysetrenia nerobili, rovno nam spravili IUI, potom este jedno a ked som sa zacala vypytovat na dalsie vysetrenia tak som sa dozvedela ze sa mam venovat rozmnozovaniu a ist na IVF. tak sme odisli do Ginfivu (Dr. Drabek), pristup sa mi oproti Iscare zda lepsi ale tiez sme sa toho moc nedozvedeli. tu mi sice spravili aspon zakladne vysetrenia na vselijake infekcie, hormonalny profil a laparku, manzelovi znovu spermiogram. zistili ze ja som OK a spermiogram je tiez dobry a cuduj sa svete zase nam odporucili IVF.☹

aduskatt
2. dec 2010

ja chodim do iscaru a musim oponovat dandy.......ziadne drahe vykony zatial, ani nas netlacia do nicoho, ze hned na IVF, odporucili zatial konzervativnu liecbu, za 3 mesiace ma zatial iscare stal vsehovsudy 11 eur.samozrejme nevylucujem, ze sa dopracujeme aj k drahsim vykonom, alebo IVF, ale zatial spokojnost aj s pristupom.a bvzdy ked sa spytam, odpovedia mi na to, co chcem vediet

andika10
2. dec 2010

ja som chodila do GF, príčiny sme sa dozvedeli, a nanešťastie iná možnosť nebola len IVF, ale už máme 2apol r. dvojičky, ale kolko ludí tolko chutí, a ja som bola spokojná

rebeka33
2. dec 2010

Ja ti odporučím Reprofit v Brne . Je to síce trocha ďalej, ale robia aj soft čiže jemné stimulácie,snažia sa prispôsobiť každému stimulku na mieru a prístup ako ľudský tak odborný je len z málo čím porovnateľné na SK.A ceny sú naozaj prijateľné. Ja som platila za soft to čo na SR som dala za "hradené" ivf. Skús pozrieť na ich stránku ,alebo do témy Slovenky v reprofite Brno. 🙂

miskab
11. jan 2011

Ahojte,prosim Vas bola niektora z vas v BA na asistovanej reprodukcii?? Ako to tam chodi?? Som objednana tento mesiac,k pani Dr. Behunovej.

cecil36
11. jan 2011

Z BA centier neodporucam nic, a to som si ich presla vsetky. Odporucam CZ, este dlho ich na SK budeme dobiehat, bohuzial. Zvolila som Reprofit, ale i ine su dobre 😉

alabu
11. jan 2011

Ja chodim do GinFive k Dr. Behunovej....inde som nebola takze neviem, ale to ze je to ako na beziacom pase...ved pritom hroznom mnozstve bab co tam hodi ani nie je divu...ak chcu vybavit cim viac bab aby clovek necakal tyzdne tak to inak ani nejde...mne vzdy dali odpoved na vsetko co som chcela...sice mam za sebou neuspesne IVF ale ako pisala annamary nie je to len vec centra...ja co som bola na IVF s babami v jeden den tak polka z nich je tehotna...cize uspesnost 50%..a to nie je malo...treba nieco skusit, prvu konzultaciu a budes vidiet aky z toho budes mat pocit...ak ti lekar povie ze odporuca IVF este neznamena ze nan musis ist...to je odporucanie...mna nikto do nicoho nenutil...bola som 4x na IUI...po tretom mi lekarka povedala ze ak to nevyslo na treti pokus ze by pristupila na dalsi krok a to je IVF...ale ked som jej povedala ze by som este chcela skusit IUI nenamietala...bolo to moje rozhodnutie...ved sme dospele tak nas snad nemoze niekto len tak dotlacit do niecoho co nechceme..a ked uz sme pritom, ak ide niekto do CAR tak co caka ze s nim budu robit? ved je to centrum asistovanej reprodukcie a asist reprodukcia je IUI a IVF...ved si tu precitajte diskusie....polovica bab nema ziaden problem a napriek tomu tehu nie su....takze ...takze ja by som povedala skus konzultaciu mozno aj v dvoch car....a rozhodni sa ktory lekar ti viac sedi 😉 stastny vyber prajem 😉

merybs
23. okt 2012

Ahojte babenky chystam sa objednat do Martina do Heliosu prosim vas neviete ako dlho to vsetko trva myslim tie vysetrenia potom aj papiere pre poistovnu kym to schvali a tak kym vlastne spravia nejake to oplodnenie dakujem za odpoved

peta131
23. okt 2012

chodili sme do Gyn-fivu a vobec sme neboli spokojni, hrozny pristup, proste vsetko cele zle, tak sme presli do Reprofitu do Brna a to ako keby sme zamenili skodovku za mercedes 🙂 velka spokojnost a IVF sa nam tam podarilo na prvykrat 😵 a onedlho sa tam chystame nasmu malemu reprofitakovi zaobstarat surodenca 🙂

mircalla
23. okt 2012

Reprofit Brno, mam skusenosti s viacerymi, uplne najhorsi je Gynfiv, nikdy viac

susanka7
23. okt 2012

Ahoj, no ja odporúčam Helios v Martine všetci sú veľmi milí a ochotní, mám len dobré skúsenosti a navyše mám dnes skoro trojmesačného chlapečka 🙂

magica78
24. okt 2012

ja chodiom do Heliosu a su tam uzasny

mia7777
20. júl 2013

Ahojte , viem že táto diskusia je už staršieho dáta ale pridávam moju veľmi kladnú skúsenosť. Verím, že pomôže všetkýcm ženám, ktoré túžia po bábatku. Moja diagnóza bola "neplodná". Osem rokov som sa snažila otehotnieť. Až vo Ferticentre mi pomohli a splnili môj sen po vytúženom bábätku. Moje prvé bábätko sa narodilo keď som mala 35 rokov. Tehotenstvo prebehlo bez komplikácii, žiadne ranné nevoľnosti, žiadné problémy počas tehotenstva. Mám krásneho synčeka práve vďaka doktorovi Pinterovi. A tak nedám na neho dopustiť! Nádherný prístup v centre. Celý kolektív Ferticetra bol úžasný. Dochádzali sme tam ale oplatilo sa to. Podarilo sa mi otehtnieť hneď na prvykrát. Výdavky boli zanedbateľné, skoro všetko preplatila zdravotná poisťovňa. Doplacala som niečo do liekov približne okolo 350 euro a kedže som z druhého konca SR tak výdavky na cestu. MUDr. Pinter mal veľmi profesionálny prístup, po prvom vstupnom vyšetrení do 1 mesiaca mi poistovňa schválila IVF. Hneď sa nasadila liečba a už o mesiac som bola tehotná. Dokonca bol taký ochotný, že injekcie do brucha mi moholi pichať u mojej lekárky aby som nedochádzala do Bratislavy. Tak sme ušetrili veľa peniažkov. Ja Ferticent veľmi rada odporúčim lebo mám len najlepšiu skúsenosť a tiež je krásne ako môžete vidieť na obrazovke ako prebieha proces zavádzania oplodneného vajíčka. A potom len a len POZITÍVNE myslieť, že sa to podarilo!
Dnes mám už aj druhého synčeka . Otehotnela som na moje prekvapenia hneď po 4-mesiacoch prirodzenou cestou. Opäť žiadne príznaky ako ranná nevolnosť a všetko dobre prebehlo. Tak vám držím palčeky a milé žianky, ktoré túžite držať svojho drobčeka v náručí, čítajte fora ale berte ich s rezervou, lebo nie každý môže byť spokojný ale ak budete myslieť pozitívne a nestresovať s atu pri čítaní negatívnych textov skôr sa vám to podarí. Preto vám držím palce a verím, že aj vy budete mať čoskoro dobrú správu a vytúženého drobčeka. Ak niektorá z vás by chcela niečo bližšie vedieť veľmi rada vám odpíšem. A ešte dopíšem , že keď som sedela vo Ferticentre prvýkrát a čakala, majú tam krásne albumy s poďakovaním od rodičov. A veľmi veľa ich bola aj zo zahraničia. Takže verte mi sú jedny z najlepších. A v každom prípade nechajte si všetko pekne vysvetliť a pýtajte sa ak máte nejaké otázky. Určite vám ich zodpovedia všetky.

hubik6
18. feb 2015

ahoj baby, citam si tu vase clany mate rozne nazory, moja skusenos je Gynfiv, nebolo tam zle co sa tyka pristupu lekarov alebo sestier, mam za sebou 3 Ivf neuspesne, no a terz sme cakali na darkynu ocytov boli sme dohodnuty po novom roku, minuli rok stal tento zakrok 3000 eur, dost! Ale co ma soklo volala som tam vcera a cena je 3500 eur tak to je facka 500 eur navyse. Chcem sa spytat ci tu je niektora s darcovskym programom na cakanie ocytou a co to stoji v inom centre dakujem

askona
18. feb 2015

Aj ja idem do Gynfiv na darcovke ocytov na druhy mesiac mi sme zaplatily 4000 eur 3500 plus 500 lieky darkyne aj my sme pocitaly do 3000 eur tak nam povedal doktor ale dufam ze bude stat za to ale asi vsade tolko stoji

alex48
3. júl 2015

Moj prispevok je sice na dva roky staru debatu, ale myslim si, ze pomozem aspon zacinajucim dievcatam & parom vybrat si spravne IVF centrum. Niekolko z vas sa vyjadrilo, ze Kosice IVF centra neodporucaju. Mozem potvrdit, ze neodporucam ani ja. Zacali sme v Gyncare u Hermana a bola to obrovska chyba. Doktor odmerany, nema zaujim vysvetlit a opist proces. Ukaze len cennik a povie “vyberte si”. pan doctor, mozem vas poprosit vysvetlit, co znamena “X Y Z, on odveti “preco sa pytate, ved tu je to napisane” Najprv som tomu neveril, neskor som zacal na kazde kontrolne vysetrenie chodievat s manzelkou do ambulancie, aby som konfrontoval doktora! Nemohol som uverit, ze je doslova “sprosty” este aj ku mne! Mozno ze je odbornik, ale pristup ma katastrofalny. My sme pre neho zakaznici, ak by som sa spraval vo svojom business tak, ako on, uz dnes som pod “mostom”.
Moja manzelka odchadzala po kazdej navsteve placuca. Naposledy sme zistili, ze vsetky potrebne vysetrenia nam neurobil, len rychlo sa hrnul do vkladania embrii. O par tyzdnov koncime nas prvy cyklus a odchadzame do Martina.
Myslim si, ze je velmi dolezite vybrat si dobre! Nie len koli pocitom, spravaniu sa doktorov a odbornosti, ale aj hlavne koli financnemu zatazeniu! Opisem, v prvom cykle sme ziskali 5 vajico = 3 embria = 2 zrele! Len na okraj, Ak to rozhodime na drobne, tak ICS… 430 eur, hormony pre tvorbu vajico 386 Eur + injekcie 66 eur, predlzena kultivacia 160 eur, zmrazenie 200 eur, anesteza 50 eur, vstupna prehliadka / testy 100 eur – inde v cene poistovne!

Drzim palce, hlavne sa dobre rozhodnite!