icon

Mám 21 rokov, priateľ 35. Zvažujeme návštevu CAR

21. mar 2023

Ahojte. Poprosila by som vaše názory, alebo čo by ste robili na mojom mieste, ak sa dá bez irónie, urážok a sarkazmu 🙏🏽
Mám 21, priateľ 35. Od septembra sa snažíme o bábätko, dva mesiace po sebe som mala biochemické tehotenstvo. Teda myslím, že to bolo ono- pozitivne testy, dokonca aj digitálny a deň na to som mala krv negatívnu, bola som u dr na odber. Moja gynekologička sa mi nijako k tomu nevyjadrovala, iba povedala že nevie prečo boli pozitivne, či išlo o biochemické nemám potvrdené. Správala sa ku mne ako k takej sliepočke, asi vzhľadom na vek, neviem. Kartu som si od nej už vzala a v apríli idem k druhej. Mala som ureaplazmu, keď som chcela kontrolný ster mi povedala, že oni kontrolný nerobia. Som v neistote, či je všetko ok, takže preto som zvážila, že prechod k inej dr bude rozumne riešenie.

K veci- rozmýšľam, že ak sa nám do septembra nepodarí, skúsime ísť do CAR, ale bojím sa aké budú reakcie odborníkov, keďže mám len 21. Nejde ani tak o mňa, ako o priateľa. Je v neustálom strese v práci, horšia životospráva a nadváha taktiež, ale na tom sa už pracuje. Bojím sa, že ak budeme dlhšie čakať, už to nevyjde. Veľmi po bábätku tuzime, čím skôr tým lepšie. Aspoň jedno 🙏🏽 a potom by sme dali druhému tehotenstvu voľný priebeh.

Počkám, čo mi nová dr povie, určite s ňou budem komunikovať a zvažovať túto možnosť, ale zaujímalo by ma, čo by ste robili vy na mojom mieste. Žena, ktorá po bábätku veľmi túži je schopna spraviť čokoľvek, veď to poznáte 🤷🏽‍♀️ veľmi, veľmi by som chcela priateľovi dopriať byt otcom, sebe mamou…

P.S- ak by sa niekto chcel chytiť iných veci- bývame spolu, sme zabezpečení, obaja pracujeme, vieme čo deti obnášajú (v okoli ich máme dosť) , nie nezničim si život…😄

Ďakujem ❤️

autor
22. mar 2023

@lienka.7 ďakujem 🍀❤️
@marietaaaa11 bože, moja zlata, ani nevieš ako si mi napravila náladu! 🥹 som rada, že nemám jediná “dedka”! Už som mala miestami výčitky, či náhodou nie je pedofil 😂… ďakujem ďakujem ďakujem 😘 rovnako vám prajem všetko najlepšie, najkrajšie, veľa veľa lásky, zdravia a nádherných spoločných chvíľ ❤️

jj298
22. mar 2023

Nemas za co, ja som sa dnes dozvedela ze mj manzel je tyran a ja utlacana lebo ma radsej ked je hubka vybrata z dresu. Tak niektore damy si to tu predstavuju ze som asi bita a klacim mu pri nohach kym on ma drzi za vlasy a ziape na mna kvoli hubke😀 ale to uz je jedno
Len mala rada ked ho zbalis chod si uzivat a cestovat..je jedno ci chces a ci ta to bavi..o to nejde..ty musis lebo mas 21 a nemozes zit svoj zivot po svojom ale podla zenskych z MK

henta
22. mar 2023

Co riešite, že mladá baba. Schyľuje to k tomu v dnešnej dobe,že človek nebude vedieť ci dieťa vyberá mama alebo babka🥴

gejb
22. mar 2023

@jj298 hubka made my day 🤣🤣

marietaaaa11
Odpoveď bola odstránená
tanuuulka
22. mar 2023

Ahoj. V prvom rade drzim palce, aby sa vam podarilo babatko cim skor. Myslim si, ze ist po roku do car je normalna vec, ci uz mas 21 alebo 38. Nazory inych neries 🙂 za mna osobne je super, ze taka mlada chce babo, ja som mala pri 1.porode "az" v 27, spatne by som urcite rozmyslala inak 🙂

autor
22. mar 2023

@jj298 dúfam že si uz na ceste od doktora na políciu podávať trestne oznámenie na manžela za tyranie blízkej osoby 😂… a tiež dúfam že skôr ako si odišla z domu, si vybrala hubku z drezu 😂😂😂😂
Ďakujem za radu, vlastne zbalím seba a nie jeho 😂

autor
22. mar 2023

@marietaaaa11 vieš čo, chcela som poradiť ohľadom CAR, ale už som sa dozvedela že som v podstate sliepka ktorá si narazila dedka a chce si ho udržať dieťaťom kvôli peniazom, potom že mám doma lenivé staré tučné hovado, ktoré nič nerobí, živím ho ja a nakoniec aj tak skončím s holou ritou, nešťastná s deckom na krku 😀😀😀 som rada, že mám krásny život aj bez toho aby som obehla celú zemeguľu a aby som vyskúšala rôznych partnerov 🤷🏽‍♀️😀 najskôr ma to tu vytáčalo a potom som si povedala, že si za to môžem sama 💁🏽‍♀️

autor
22. mar 2023

@tanuuulka ďakujem. Ja neviem, zle je keď ma niekto dieťa v 20tke, zle je keď ma niekto dieťa v 40tke, lebo v oboch prípadoch sú všetci nezodpovední… 😀

liloastitch
22. mar 2023

@ayanamirei kde sa píše čo mladá žena má? Oni existujú nejaké nariadenia podľa ktorých musí chcieť každá žena žiť či čo? Chce dieťa, nech má. Nechcú všetky spoznávať svet...

Keď som počas tehotenstva chodila na vyšetrenia do Heliosu , spoznali sme sa tam s párom ona 20 on 25 , snažili sa rok nedarilo sa tak začali navštevovať centrum, keď som ja rodila ona sa akurát chválila s pozitívnymi testom . Im pomohli, stratiť podľa mňa nemáte čo keď tam skúsite zájsť.. inak ja mám 24 , tehotenstvá za sebou už 3. Manžel má 38 . Podľa mňa sme šťastná rodina, nechýba nám nič.

gejb
22. mar 2023

V 20ke je to nepremyslene, v 25ke je to skoro, v 30ke neskoro, v 35ke nezodpovedné, v 40ke sebecké, v 45ke si sa s koňom asi zrazila...

autor
22. mar 2023

@gejb 😂😂😂 a ešte vlastne neviem, koľko ma zarábať. Ak ma peniaze, dobre zarába, je zabezpečený, je žena zlatokopka a drží sa ho kvôli peniazom, ak zarábajú približne rovnako, tak je muž nezodpovedný, nezabezpečený a žena chúďatko lebo ma doma lenivca

autor
22. mar 2023

@liloastitch ďakujem 🙏🏽… si úžasná, myslím ze vekový rozdiel nie je žiaden problém, pokiaľ vzťah funguje, partneri sú si rovní, rozumejú si a veľakrát je tam viac lásky ako v pároch, kde nie je vekový rozdiel. Ale to je všetko individuálne ❤️
Tiež som názoru, ze asi nemáme čo stratiť, čím skôr sa pripadne problémy začnú riešiť, tým skôr sa dočkáme vytúženého bábätka a nemusím rodiť prvé dieťa po 30tke.. čo je samozrejme normálne, ak to tak žena cíti, ale ja by som dieťa chcela skôr 🙏🏽🙂

beronsche
22. mar 2023

No, mne by byt po svokrovcoch nestacil... Jedine, ze by som bola podielovym vlastnikom, co asi nebudes.
Tiez by som si neurobila dieta s priatelom.
A este som zabudla, ze by som urcite nesla cielene do materstva pred vystudovanim. Zdoraznujem, ze JA, samozrejme, ze ini to maju inak.. 🙂

A dufam, ze moja dcera nezatuzi byt matkou v 21r. , ze bude mat aj pracovne ambicie, ze skusi svet pred tym ako sa usadi. ..
tym nevravim, ze ty konkretne take ambicie nemas, to nie, ved to nemam ani ako vediet. 🙂 Pisem vseobecne, lebo to zvycajne, v drvivej vacsine pripadov, tak je..

A darmo sa certis, ak ti odpoved nie je po chuti. ludia maju rozne priority, skusenosti a ciele, je jasne, ze ti teda tvoje rozhodnutie otehotniet v mladsom veku a danej situacii nebudu vsetci schvalovat.

@marietaaaa11 vies, mozno tie "husky " odpovedaju na otazku, "co by ste robili na mojom mieste? " A ze to nehra do noty.. nuz..

jj298
22. mar 2023

Kedze som nevyzreta osoba nechala som ju tak a prihodila dve nove. Najprv ma tie komentare nastvali ale cim dalej to bolo absurdnejsie a tak som sa len zasmiala ake je lahke pre niektore si mysliet ze vsetko vedia a s radostou rozdavaju urazlive nalepky a komentare na zaklade jednej vety. Myslim ze to by si ani skuseny odbornik nedovolil.
Ak by si chcela nieco ohladom Car kludne mi napis spravu, mam to za sebou a tiez som okolie Tn🙂

autor
22. mar 2023

@beronsche je to v poriadku. To, ako sa rozhodne jedného dňa tvoja dcéra, bude len a len jej vec, pokiaľ bude dospela, samostatná, zodpovedná a nespravis s tým nič. Ak mi sem zeny napíšu názor, ako by to spravili oni, je v poriadku, to som chcela. Ale nech ma neosocuju a netlačia názory do hlavy, že to čo ja robím nie je normálne a malo by to byt inak… pevne verím, že ak sa tvoja dcéra rozhodne raz inak, ako si ty prajes, budeš jej oporou 🍀

jj298
22. mar 2023

@beronsche takze ona si nici karieru? A vies co? Mizno ju bude mal lepsiu ako zeny ktore rodili po 30 lebo nevypadne z kolotoca a po materskej bude stale plna elanu, napadov a chuti po vedomostiach. A samozrejme lahsie sa jej bude ucit nove veci.
A co ak som si znicila karieru ja tym ze som odisla po 30 na matersku? Vypadnem z kolotoca a nahradi ma nejaka mlada namotivovana baba co im uz nezdrhne na matersku a mna uz nebudu potrebovat

mary888999
22. mar 2023

... len na margo toho veku , ja som mala prve dieta v 19 ( neplanovane ale budis) a teraz chceme druhe pred 40 .. a taaaak sa mi uz nechce.

beronsche
22. mar 2023

Samozrejme, ze nespravim, ani nic spravit chciet nebudem. Ona sa zariadi, ako bude chciet. 🙂 Ak sa ma spyta na moj nazor, poviem jej. Ak nie, tak nie. Zostava mi len respektovat.
S osocovanim nesuhlasim, zial na soc.sietach s tym ale ratat musis..

@jj298 znies nejako nahnevane... Kde pisem, ze si nici karieru ona konkretne?
Pisem, ze velmi casto to je tak, ze zeny, ktore sa vedome hrnu do materstva hned po 20-tke, pracovne ambicie velmi nemaju, min. nie v tom veku. A musis uznat, ze ak si nieco vybudujes este pred dietatom, je lahsie sa vratit, ako zacinat od nuly. A tak zacinat od nuly je samozrejme mozne tiez, akurat tazsie..
Samozrejme, ziadne pravidlo neexistuje, existuje prilis vela premennych a nic nie je ciernobiele..
Ale ja osobne by som dieta takto skoro nechcela. A uz duplom nie v podnajme, ci u svokrovcov a bez manzelstva.

jj298
22. mar 2023

@beronsche nie som nahnevama len od rana krutim hlavou nad tym ako sa tu mnoho uzivateliek tvari ze vedia najlepsie co by mala autorka urobit. Vedia odsudit ju aj jej priatela dost urazlivym sposobom a pritom ich vobec nepoznaju. Ich vztah, povahy, rodinne pomery.
Kde je napisane ze ked pocka bude to lepsie? Su to len domienky a scenare v ich hlavach ale tvaria sa ze vedia co je pre nu najlepsie a niektore prispevky su doslova utocne a chyba uz len capslock.
Ma 21 no a? Mozno to dieta bude mat ovela lepsi zivot ako tie o ktorych tu denne citame z nefunkcnych manzelstiev.

rozovykon
22. mar 2023

základ je sa dať zdravotne do poriadku, keď bude všetko ok nechala by som tomu voľný priebeh, nanajvýš ak máš obavu o partnera nech si dá spraviť spermiogram.

cookie29
22. mar 2023

priemerny zdravy par pocne do 18mesiacov pravidelneho nechraneneho styku. Ano su zeny, ktorym sa to podari na prvy krat, take co vidie trenky a su tehotne. A su ine, ktore sa trapia roky. Ale ten priemer je 1.5 roka. Takze este mate cas a pokial priatel nema nejake problemy, tak nie je dovod tlacit na pilu. Keby si mala 35 Ty, tak je to ine. Skus to brat tak, ze ak nie si tehotna do konca roka, tak sa objednate niekam do CAR. Dovtedy nechaj volny priebeh. A tehu testy, nuz dnesna "moda" je testovat pomalicky hned po styku a dopyt je slusny, testy coraz citlivejsie. Este par rokov dozadu by si ani nebola vedela, ze nejaky "tuk" bol. CAR moze byt celkom slusny tlak na par, nepotrebujete to, mate co robit so svadbou atd

lienka.7
22. mar 2023

@autorka skus sa tu pridať do skupin, kde sú baby co sa snažia otehotniet. Oni ti tam presne napisu co a ako brat, ake vitamíny a pod. Skúste začať aj tým + úprava životosprávy a stres je fakt sviňa. Pises, ze ta caka svadba... no prosim príjemná romantická svadobná cesta cez leto a možno už ani CAR v septembri nebudeš musieť riesit 😉😊🥰

sim_icek
22. mar 2023

@autorka prajem ti pevné nervy. Mám 24 a 2 ročného syna. Každý bude s tebou jednať ako s trubkou lebo veď máš len 21. Ja som vystriedala asi 5 gynekológov. Tie blbé reči furt.. a hlavne na jednu nezabudnem jak mi povedala keď som mala skoro 21, že ona nebude riešiť prečo mám menzes raz za 6 mesiacov veď ajtak som ešte na deti mladá😂🤌🏻 inak my sme mali nechránený sex cez dva roky kým sa zadarilo dieťa. Lenže ja mám zdravotné ťažkosti a povedali mi, že ani s umelým oplodnením sa to nepodarí a nakoniec to vyšlo aj prirodzene. Podarilo sa to po tom, čo mi predpísali Duphaston. Užíva to veľa žien, ktorým sa nedarí.
Inak prichystaj sa na to, že ešte dlho ťa nikto nebude brať vážne a rovnocenne kvôli veku. Hlavne keď budeš mať takto mladá dieťa sa napočúvaš😃 držím prsty❤️ keby si niečo chcela tak napíš 😃

floki1994
22. mar 2023

Autorka a to preco ai hned na druhy den od pozitivneho testu sla na krv (cisto za zaujimavosti sa pytam-nic utocne) ..mne by lekarka ani krv nevzala takto a poslala by ma domov ze mam prist tak 6-8tt od poslednej MS aby nieco na sone videla vobec..takze doktorka este celkom dobre sa k tomu postavila ze ti odber vobec robila...celkovo to je divne lebo test pozitivny mas ale krv negativnu a hcg by to nekleslo za den tak rapidne 🤔 akoze ja by som sa zamerala na svadbu, naplanovala nam nejaku dofcu a babatko vypustila z hlavy s tym ze ak sa do septembra nic nezmeni zbehneme do CAR..partner aj ty sa zamerajte viac na seba a svoje zdravie, kondicku atd..kyselinu listovu si urcite nasaď ..ja som ju brala 2 mesiace pred otehotnenim 🙂

autor
22. mar 2023

@floki1994 ahoj. Bola som tam preto, že som viac ako týždeň mala problém v podbrušku. U obvodného lekára mi robili odber krvi a moču, tam boli výsledky ok, nechcela som nič podceniť nakoľko som mala zápal obličky v lete. Tie bolesti už boli dosť silné, keď mi vyšiel pozitívny test, tak som sa chcela uistiť, že je všetko ok. Ona navrhla odber krvi, ja by som samozrejme pockala, primárne som tam išla kvôli bolestiam

autor
22. mar 2023

@floki1994 *bolesti v podbrušku

floki1994
22. mar 2023

Jasne chapem, je to velmi zvlastne s tym testom a hcg ze to tak kleslo rapidne..a tie clearblue nerobia falosne ciarky 🤔 nuz ak to do septembra nevyjde a pojdete do toho CAR urcite im to spomen. Inak nam velmi pomohla zmena prostredia..isli sme iba na vikend do Budapesti, cely den program a na dieta sme tam ani nepomysleli a bum prisli sme z vyletu a dve ciarky 😅 psychika robi naozaj vela 🙂 drzim palce ❤

autor
22. mar 2023

@sim_icek ďakujem, ozvem sa ti 😘

autor
22. mar 2023

Ďakujem vám všetkým za rady, skúsenosti, rada si necham poradiť (ale nie v tom kedy mám mať dieťa 😂)… ste zlate ❤️