Mám 41 rokov a túžim po dieťati bez partnera
Dobre ráno žienky 🙂
Mam 41rokov, milujem deti a vždy som po nich túžila, bohužiaľ, nebol partner....asi pred 4rokmi som bola rozhodnuta, že idem do toho sama...uz to bolo na spadnutie ale nakoniec ma to tam nepustilo a povedala som si ze dobre fajn tak nebudem mat deti a žila som ďalej....partner sa neobjavil a bola som už zmierena....ale posledne dni ma prepadá pocit a túžba ze možno predsa len ešte nie je neskoro... Prosím napíšte mi niekto kto mate skúsenosť...vo vyššom veku bez partnera.... Vravím si ze je to teraz možno len obdobie také neviem co ma to pochytilo zase🙂 ďakujem za zdieľanie vašich príbehov.....
Ťažké rozhodnutie...už nie sú najmladšia,sila a energia budú ubúdať...aby si mala dosť energie ,nervov...a sama,...ak ti nebude mať kto pomôcť tak budeš stále naňho sama ,stále nonstop s ním ...radšej premýšľaj ako nájsť partnera 🙂
Isto by som do toho nešla a zvlášť po 40tke. Ja som mala prvé v 20tke a druhe v 30tke a mam čo robiť...a nie už v takom veku mať sama dieťa ...
@mirko84 Ja Tebou stracat cas nebudem. Nauc sa, (ale vlastne rozmyslam, ci uz nie je neskoro), ako podavat otazky a ze sa to da trosku galantnejsie a nie "ako Ti huba narastla".
Mne tu baje vypisovat nemusis, nie som na to zvedava a ze sa nechas rad poucit, sorry, nie sme v skolke, ci skole.
Porozmyslaj a az potom skus pisat do eteru 🤦🏼♀️🙌
@dominikamacakova vy musite byt velmi zakomplexovana a zatrpknuta osoba
Poznám ľudí s adoptovanymi deťmi, je to oveľa ťažšie ako mať svoje. Prichádzajú s mnohými traumami keď sú to väčšie deti a niektoré majú veľké zdravotne ťažkosti kvôli životnému štýlu rodičov alkohol, drogy. Poznam 4 rodiny, dve z nich to oľutovali. Čo sa týka vlastného dieťaťa ako slobodná matka po štyridsiatke, chce to veľkú odvahu....z mojej strany hlúposť. Mnohokrát keď bude dieťa vážne choré, kto ti pôjde nakúpiť, doniesť lieky? Keď ty budeš chorá. Kto sa postará? Kto zaplatí účty? Vystavis sa veľkému stresu...budeš na všetko sama!!!... a s tým môzu prísť aj zdravotne problémy. Vek po štyridsiatke prináša aj prirodzene opotrebovanie tela. Kto ti bude pomáhať? Rodičia tu nebudú celý život a od okolia nečakaj pomoc....to je naivná predstava. Keď si nájdeš manžela, môžete to skúsiť...dieťa nemusí byť poškodené, aj keď nejaké riziko tam je. Ale poškodené deti sa rodia aj mladým mamičkám. Za mňa, v takom veku jedine s manželom.
@mooonika1975 a úcty kto bude platiť? Skrátený úväzok, nie všetky povolania majú takú možnosť.
Ja mam.tiez.v.40. Podla.mna super, mam uz 7 rocne,teraz toto male a neviem si vynachvalit. Kondicku mam, vyrovnam sa.20 tkam.
A.co sa tyka vysledkov u.lekara, mam ich lepsie.ako ked som rodila za,mladi......
To je moj nazor a moja situacia. Kazda.to moze.mat inak.
V tomto veku by som už do toho nešla. Máš 41 kým sa to podarí, môžeš mať o 2-3 roky viac. Ano, v dnešnej dobe nič nezvyčajné ale vek nie je len číslo. Mám 3 také kamarátky, ktoré mali dieťa v 40-42tke. Sú rady že tie deti majú ale už sú neskutočne unavené. No neskutočne, už by niekedy chceli vypnúť a nemôžu , pretože - krúžky, školy, choroby. Majú 50 a zatiaľ čo ja si v podstate ,,užívam,, oddychujem kedy chcem, robím si čo chcem, dosť času mám na regeneráciu, oni z práce lietajú s deťmi. K tomu prechod, problémy s rodičmi - zdravotné. V 60tke budú riešiť vysoké školy -možno, internáty a čo ja viem čo ešte. A možno už aj svoje zdr. problémy.
Ak túžiš po dieťati len do toho choď, Ja som mala v 43- všetko v poriadku dokonca bol veľké dieťa, odkojila som ho rok, a teraz patrí medzi najlepších žiakov v triede / prospech/.
@h2 môže, ale takto by som to určite neriešila. Ak sa vyskytnú nejaké vážne zdr. problémy, čo odpovie na otázku - má to niekto v rodine? No možno ten náhodný darca z baru, ktorého meno a ani tvár si už nepamätám. A som zvedavá čo neskôr odpovie dieťaťu, kto je jeho otec. Nie som zástancom toho, mať za každú cenu dieťa, aj keď túžba je veľká. Svoju túžbu si splní ale aký život bude mať to dieťa.....bude sama, čoraz staršia, predpokladám že rodičia už nebudú veľmi vládať s pomáhaním
@mantilka kým bude dieťa menšie, predpokladám že v 40 tke má už čo to našetrené, byt vlastný. Takze ak počítam platy čo tu píšu viaceré, 2000€ , tak 1000€ na žitie jej bude dosť . 😉😃
@ibatanecnica Fešák z baru je najhoršia možnosť. Ona má 41 rokov. Ja som mala 34, keď sme sa s mužom začali snažiť o dieťa a trvalo rok a pol, kým som otehotnela a to si dovolím tvrdiť, že sme sa snažili intenzívne. Ísť niekoho baliť do baru, dúfať, že nájde niekoho, kto bude ochotný sexovať naplno a bez ochrany a ešte aj čakať, že z toho hneď otehotnie, je utópia. Týmto smerom by som určite nešla. Nehovoriac o tom, že na niečo také treba mať "žalúdok". Sex na jednu noc s neznámym človekom nie je pre každého. Ja by som to napríklad nedala, ani keby to bol najsexi chlap na svete.
Hmm nájsť partnera za 20 rokov sa nepodarilo?hmm
@mooonika1975 Keď bude chorá? Môže sa stať hocico, prísť o prácu, dlhodobá maródka, často chorlave dieťa...
Určite chod do toho mňa mala mama v 40 tke a v pohode to zvládla. Dnes je toľko možností pokiaľ si môžeš umelé a dieťa dovoliť chod do toho ak ho chceš. Poznala som jednu babu co si po 30 tke sama adoptovala dieťa a po par rokoch druhé. Za to že nestretnes adepta na otcovstvo sa nemusíš ukratit o možnost mat dieťa.
Tak ja si myslím, že 41+ je fest neskoro na dieťa..
Dobrý deň prajem, určite do toho choďte,úprimne Vám držím palce. Vaše rozhodnutie si nenechajte ovplyvniť komentármi neznámych ľudí. Plne Vás podporujem.
k teme: ak chcete ,napiste mi spravu, koho zaujima dana problematika, mam to za sebou a mam babatko.

@emiw Podla mna to je legitimna otazka. Pre mna je to red flag, kedze vacisna ludi to zvladne.
Moze byt napriklad, ze autorka bola / je workholik a nemala cas na vztahy. A teraz ked bude mat dieta si ten cas zazracne najde - po dobu najblizsich 15 rokov? V takom pripade by som autorke robit dieta neodporucal.
Lenze ja nie som jasnovidec, nechcel som vyrabat fiktivne scenare a autorka neposkytla info, co sa za tych 20 rokov dialo. Tak som dal len doplnujucu otazku a keby odpovedala, tak by som ja alebo niekto dalsi vedel ovela lepsie sa vyjadrit k originalnej otazke.
A fakt, ze som na ten komentar dostal 20 likes znamena, ze nie som jediny, kto si nieco take mysli ...
Nuz a napokon, ozaj neviem, ako bola moja otazka urazliva / nezdvorila, ale rad sa necham poucit. Takze ako by si to naformulovala ty, prosim?