Mám hypotyreózu, zrastené vajcovody a liečim sa
Ahojte, potrebujem povzbudiť.
Mám 24rokov, som po 1. neúspešnom IRF - pracovali s nedozretými vajíčkami, pretože som vôbec nereagovala na liečbu a zároveń sa mi hneď vytvoril hyperstimulák.
Moje problémy- mám hypotyreózu, občas vytváram protilátky na spermie, zbúrené hormóny, zrastené vajcovody, ktoré sa nedajú riešiť zákrokmi a prefukmi, kvôli polycystickým vaječníkom mám nepravidelný menzes.
Momentálne sa liečim v Iscare u dr. Petrovej- po dlhom niekoľko týždňovom krvácaní mi nasadila Norethisteron od 5.dňa cyklu do 25.dňa. Po 2 mesiacoch som si myslela aj ona, že sa mi to upraví, no momentálne mi zase 3 týždne mešká menzes. Tehotná nie som.
Ja už neviem, čo so sebou. Som zúfalá..tak veľmi túžime po bábenku..Má niekto podobné problémy?Bude sa to dať napraviť?
Ahoj, prečítala som si tvoj príspevok a musím reagovať. Nadviažem na predchádzajúci príspevok - ja tiež odporúčam najprv dobrého gynekológa. My sme mali tiež problémy a v súčasnosti máme už dve deti (čerticu a čertíka) - prvé "s pomocou", druhé neplánovane ako blesk z jasného neba a priznávam štyri mesiace som sa spamätávala z toho, že som tehotná znovu.
Neviem, kde Ti robili to prvé IVF, ak to bolo v Iscare, tak by som porozmýšľala najprv nad zmenou tohto zariadenia. Sú aj iné zariadenia, prípadne sa nahlásiť len na konzultáciu a potom sa rozhodnúť. My sme chodili do Gyn-fivu, ktoré nám bolo doporučené ako najlepšie. Nechcem v žiadnom prípade propagovať túto spoločnosť, ale mám kamarátku, ktorá v Iscare zabsolvovala 3 IVF, všetko bolo neúspešné a keď išla na konzultáciu do Gyn-fivu, tak sa čudovali, prečo v Iscare zvolili taký liečebný postup.
Držím palce a nevzdávať sa. Andrea
@andrea02
Ďakujem za povzbudenie. Neviem od čoho závisí úspešnosť a neúspešnosť v takýchto centrách, či má naozaj na to vplyv aj odbornosť, ochota lekárov.
Ja viem, že nie som sama, je veľa prípadov. Len sa stále zamýšľam prečo práve my? Nevzdávam sa, len ma to psychicky ubíja.
Ešte sa ťa spýtam- v Gyn-five- kto je tam považovaný za naj odborníka.
V Iscare sme chodili najprv Mudr. Latákovej- ale veľmi urýchlila celú liečbu, nič o mne dokopy nevedal. S odstupom času mi to príde ako vyťahovači-žmýkači peňazí.
Teraz som u Mudr. Petrovej- vraj je dobrá.
@danielkabn Mám málo rokov, ale my sa o to snažíme taktiež už pár rokv, nechcem rodiť po 30-tke.
Ďakujem za Tvoj príspevok, veľmi mi to dodáva silu. Možno fakt pouvažujem nad zmenou centra alebo sa dám na alternatívnu medicínu- veľa som o tom počula, ale mne to na zrastené vajcovody asi nepomôže.
A určite sa držte obaja- opatruj tvoj malý zázrak-nech sa mu nič nestane.
@tulinkovaa Ahoj, ja tiež neviem od čoho závisí úspešnosť a tiež som si hovorila, prečo práve my a teraz s odstupom času si hovorím, že sme mali aj šťastie.
Do Gyn-fivu je potrebné sa objednať, na internete si nájdeš kontakt, nás objednali k Mudr. Harbulákovi. Jasne nám vysvetlil, čo treba urobiť najskôr a prečo to urobiť. Takže najprv sme museli obaja prejsť vyšetreniami a potom začal predpisovať liečbu a boli sme úspešní hneď na prvýkrát. A ešte som Ti zabudla napísať, že hypotyreózu mám aj ja, mám dve deti, takže táto diagnóza nie je katastrofa, pokiaľ sa lieči - to je len na maličké povzbudenie.
Kamarátka chodila tuším sa volal Mudr. Drábek. Keď boli na prvej konzultácii aj s manželom, tak jej manžel ohodnotil lekára, že je to prvý človek z tejto brandže čo sa mu páčil, lebo jasne a priamo im to vysvetlil. Lenže v dôsledku toho, že mala za sebou to čo mala a navyše mala už dávno po 35-tke (do toho Iscaru chodila roky a tým strácala čas), tak to dopadlo nedobre a bola z toho psychicky veľmi zle. A tiež mi povedala to isté, čo si napísala aj Ty, že v Iscare od nej len peniaze ťahali.
Ešte ohľadom toho Gyn-fivu Ti poradím - na tomto webe prebieha nejaká diskusia o tomto zariadení, náhodou som na to klikla (nepamätám si aký to bol príspevok) - písali tam tuším aj už tehotné, ale aj také čo sa tam liečia, skús sa tam opýtať, alebo si prečítať. Ak vieš o tejto diskusii, tak ber túto moju poznámku za bezpredmetnú.
Drž sa, prajem veľa, veľa, veľa šťastia. Andrea
@tulinkovaa ešte jedna vec: nepoznám tú lekárku, ku ktorej chodíš momentálne, ale na Tvojom mieste by som sa už dávno opýtala niekoho iného z tejto brandže, či sú normálne tie Tvoje problémy, ktoré opisuješ po užívaní Norethisteronu. A.

ahoj @tulinkovaa,trošku ťa možno povzbudím.Ja mám 31 rokov,v apríli tohto roku som tiež absolvovala 1.ivfko,tiež neúspešne. Minulý rok som bola na prefukoch,kde zistili nepriechodný vajíčkovod,potom o mesiac laparka,kde mi doktor zobral obidva vajíčkovody,pretože boli nepriechodné a zrastené obidva,takže jediná nádej na dieťa - ivfko. 😒
Taktiež mám polycystické vaječníky,bola som liečená metforminom,ktorý mi absolútne nezabral,skôr ešte viac predlžoval cykly,ale brala som ho furt. Po prvom ivfku,hoci ja som práveže reagovala až moc dobre na liečbu,odobrali mi 22 zrelých vajíčok,z toho až 17 sa oplodnilo,ale na piaty deň po kultivácii nám zostali štyri.Tiež som mala hyperstimulák,ale len mierny.No a po vklade,ktorý nevyšiel som myslela,že je všetkým našim nádejám koniec. V septembri som absolvovala Ketko,lebo nám zostali ešte tri embryjká,dala som si vložiť dve a obidve sa ujali,vlastne až do 11 týždňa som čakala dvojičky,ale potom jedno sa prestalo vyvíjať a tak nám zostala jedna bambuľka 🙂ktorú opatrujem ako ako najlepšie viem a verím,že to už dotiahneme do úspešného konca. Odporúčam určite mať v prvom rade dobrého gynekológa,ktorý vie,čo má s tebou robiť,kam ťa poslať na aké vyšetrenia,hlavne sa liečiť na hypotereózu a nevzdávať sa za žiadnu cenu.Je to dlhý a ťažký boj,hlavne,keď je toľkoto problémov,ale na všetko existuje nejaký liek.My sme o bábo bojovali tri roky,ale ver,že tu na fóre sú kočky,ktoré bojujú oveľa oveľa dlhšie,dlhé roky a nevzdávajú sa.Máš ešte málo rokov,nesmieš to brať tak pesimisticky a musíš tomu veriť,že raz tou maminou budeš 🙂
Zo srdca držím palčeky 🙂 🙂