icon

Mám podstúpiť tripple test v tehotenstve? po IVF

domcaaaaa
12. jún 2026

Dobrý den chcem sa opýtať mam 34 rokov som tehotna po ivf na ďalšej poradni mozem podstúpiť tripple test co poviete ake mate skúsenosti ďakujem mam alebo nemám si ho dat urobiť???

anonym_5c514d
12. jún 2026

tripple alebo trisomy? Tiez som cakala prve po ivf v 34, tripple dopadlo zle, riesili sme hned trisomy a morfologicke sono v 2.trimestri. Zbytocny stres a cakanie. Pri dalsom babatku uz bolo trisomy robene pred tripple. 🙏

anonym_5b7ce5
12. jún 2026

@domcaaaaa odpovedz si. Ak by ti na teste vyšlo riziko nejakej diagnózy, ako by si sa k tomu postavila? A budeš vedieť, čo robiť. Držím palce 🙏🏻❤️

oriesocek
Včera o 07:57

záleží aj na tom, aké vyšetrenia si už absolvovala a či bolo embryo geneticky testované. Samotné IVF ešte neznamená, že triple test musíš alebo nemusíš absolvovať.

Dnes veľa budúcich mamičiek volí namiesto triple testu skôr NIPT test z krvi, ktorý je presnejší pri skríningu najčastejších chromozómových odchýlok. Určite by som sa poradila so svojím gynekológom, ktorý pozná výsledky tvojich doterajších vyšetrení a odporučí najvhodnejší postup práve pre teba.