Mám skoro 35 rokov, som slobodná a túžim po dieťati. Môžem ísť na umelé oplodnenie bez chlapa?
Potrebovala by som radu. Som slobodná, mám pomaly 35 rokov a veľmi túžim po dieťati. Šialene. Zabezpečiť ho viem, rodina by mi pomáhala, mám stabilnú, dobrú prácu. Je nejaká možnosť podstúpiť umelé oplodnenie bez chlapa? Viem, že naša legislatíva to neumožňuje, ale zdá sa mi to nefér. Neviete mi niekto poradiť ako to je v českej republike? Ak by mal niekto reálnu skúsenosť, to by bolo najlepšia. Ďakujem 🙏
@lasoli nezáväzný flirt a bohvie co všetko pri nom získaš okrem tehotenstva 😱🤢🤮... Adepti v car sú testovaní na pohlavie choroby na rozdiel od tých barových hlavne keď pichnu do každej diery ktorá sa pritrafí....
@marilora a potom zisti ze to dieta nieje take lahke ako si predstavovala.
Pokial nieje sama vyrivnana ,dieta ju tiez nespasi.
Ja som tiez chcela deti a som myslela zeuz nebudem mat a ked ich mam si poviem,ze kludne by som vedela prezit zivit aj bez deti.Inak by som sa zamerla v zivote a bola stastna aj bez nich.Dieta zasa tiez nikoho neurobi stastnym.
@perdita11 nemá ťa čo mraziť . Sú to úplne normálne myšlienky mnohých žien , keď sú po 15 krát v noci hore , keď dieťa vkuse plače lebo má koliky , potom mu idú zuby , potom začne chodiť a tresne , potom sú priviazané pri ňom lebo koja, práskanie v obchode na zem . My matky nie sme dokonalé , ale na to prídeš keď tie deti mať budeš.
@carambolos okrem toho, ak žene a nenarodenu dieťaťu "otec" dieťaťa nadáva "bodajby si sa zadrhla aj s deckom". Psychicky depta štýlom že dieťa matke vezme atď atď. Tak samozrejme má s ním ostať veď dieťa potrebuje otca.
@perdita11 no to bol teda výrok storočia 😂😂😂 takje ženy ako ona riadne perlia....
@21oktober do materstva by mala ísť žena len vtedy, ak vie, čo všetko to o naša a co všetko je schopná znášať a nie sa potom netvacit, že sa o ne Musí starať....
@perdita11 presne moja reč, možno si len deťmi chcela udrzat chlapa😀😀😀 A teraz zisti, ze mohla bvyt radšej bez deti....
@perdita11 mňa nie, lebo si to predstaví asi 90 % žien po pár nocí neprespatých po sebe keď si ako tieň a pri zaliati kávy netrafíš pohár. Ak budeš mať troška náročnejšie dieťa alebo len stačí také normálne priemerné , možno si na toto spomenieš 🙂
@snezienkaaa82 no tak teraz som sa riadne pousmiala. Na materstvo nie si nikdy na 100 % pripravená a mnoho žien čo chcelo viac , zostáva pri jednom lebo sú zaskočené .
Dieťa Nikoho neurobí šťastným.... Mam dosť na dnes.... 😳😳😳
@21oktober jasne, no každá rozumná žena vie, že deti plaču, majú kolíky, v noci nespia, idu im zuby, majú soplik..... atď.... Co iné by ju mohli trapit
@21oktober inak ja mam tiež náročné deti, a veľmi. No nikdy by som nepovedala, že ma neurobili šťastnou. To som chcela povedať 😉
@snezienkaaa82 ano každá rozumná žena to vie , ale nemá to žiadna odskúšané na vlastnej koži ktorá tie deti nemá . Intenzita akou to udrie mnohé matky ktoré majú prvé dieťa tak zaskočí , že už ďalšie nemajú .
Ale ono nenapísala že ju nerobia štastnou , skôr že si vie predstaviť aj život bez nich , koniec koncov aj ja a to ich mám 5 , boli to normálne bežné malé deti , milujem ich veľmi .
@21oktober ja mam najradsej ked ma idu strasne poucovat matky roka len za to, ze deti zatial nemam. Ja pracujem s detmi, som obklopena detmi aj v rodine a vidim, ze to je narocne. Aj teraz pocas vianoc ako sestra a svagrina odbiehali a stale nieco riesili. Myslim, ze zakladnu predstavu mam. Aj ked chapem kam tym smerujete.
Zalezi aj ako to ma zena nastavene v hlave, ci je najvacsia trpitelka na svete len za to, ze nespi a nema uz na seba tolko casu. Niektore zeny su trpitelkami len ked maju rano vstat do prace a byt v nej 8 hodin. Tu sa mozem ja navazat do zien, co v zivote nic neodpracovali ale teraz su akoze obetave mamicky a aj to sa stazuju ake je to narocne. Kazdy to mame nastavene inak.
@perdita11 ja ti len na to napíšem , poroď odskúšaj , nespi , máj opakované zápaly a potom sa tvoja základná predstava značne rozšíri . Žena nemusí byť žiadna trpiteľka , len popisuje ako sa veci majú a ona naozaj nespí a často niekoľko nocí za sebou . Potom ťa z nejakých výrokov prestane mraziť, osobná skúsenosť je neprenosná a nezameniteľná .
Ak je to nepracovanie smerované na mňa, tak ja vo svojich 47 rokoch som odpracovala viac ako dosť , pracujem od 26 rokov až doteraz .
@snezienkaaa82 No dieťa určite neurobí dlhodobo šťastnou citovo vyprahnutú/starnúcu/psychicky labilnú ženu, ktorej chyba partnerský vzťah a nedokáže si ho vybudovať. Presne takéto typy ženy sa tu totiž zvyčajne objavujú s požiadavkou mať dieťa od hocikoho, akýmkoľvek spôsobom, len aby nejaké bolo...
To dieťa tu bude totiž len náhradou za niečo iné - pripadne, v tom najhoršom prípade, zastúpi miesto partnera v matkinom živote a ak sa nedokáže od takejto matky včas oslobodiť, bude z neho vo finále ďalší narušený, pre normálne fungovanie nepoužiteľný jedinec - chlap mamičkár, frustrovaná zmanipulované stará dievka či podobné čudo...
Dieťa totiž nemá dávať zmysel života nejakej inej osobe, ani svojej matke. Ten zmysel života by tá žena mala mať aj bez dieťaťa.
Je dosť desivé narodiť sa len preto, že Tvoja matka nevedela ako naložiť s vlastným životom a tak bremeno ťarchy a nespokojnosti so svojím bytim presunula na dieťa.
@perdita11 Prepáč, ale na tvrdení @lasoli, že by dokázala byť bez detí nie je nič zlé. Ja som sa rozhodla mať deti. Milujem ich. Keď sú choré, trpím tak, že by som spravila čokoľvek, aby som tú chorobu preniesla na seba, rovnako keď sú nešťastné. A tiež tvrdím, že ak by sa mi deti nepodarilo mať, bola by som aj tak spokojná - mám širšiu rodinu, skvelého manžela, prácu čo ma baví aj skvele uživí, mám zopár blízkych kamarátov, mám koníčky... Kopec vecí, ako naplniť aj viac ako jeden život. A vôbec sa preto necítim ako žena, čo si dieťa nezaslúžila. Naopak, deťom som toho obetovala dosť. Je pekné, že vidíš okolo seba iné matky, ale predstavu aké môže byť náročné starať sa o dieťa 24/7 nemáš. Úprimne ti želám, aby si to raz pocítila na tých bežných situáciách, ako keď v obchode pri hľadaní polotovarových lazani (keďže si sa už 24 hodín nedostala k normálnemu jedlu, nie to k vareniu) upadneš v uličke do mikrospánku, ale ani v tom stave neprestaneš húpať nákupný košík, akoby to bol kočiar.
@heleninamama dobre si to napísala
@lasoli no ale ved ak máš ty viac detí, tak to bolo tvoje rozhodnutie, teda tvoje a tvojho muža. Čiže ste ich chceli, či nie? Ci len náhoda? To potom uznávam, ak si ich nechcela, že si tak napísala.
@carambolos a tie ženy čo niekoľkokrát dajú chlapovi s ktorým ich vzťah nemá budúcnosť len preto aby mali deti to je ok? Tie deti tiež nikdy nebudú vyrastať v usporiadanej rodine. 90 percent príbehov na koni, chlap na mňa kašle, ponižuje ma, nedáva mi prachy, doma skoro nie je, kamoši alebo mamička prednejsia, ale čakám s nim dieťa.

@tanchen a zmrazenim vajicok zastavi svoj vek? Vies, ze nie je sranda mat v 50-ke 5 rocneho skolkara? V 60-ke zvladat pubertaka je tiez celkom zabava. A to ani nehovorim, ze pred zmrazenim vajicok musis prejst nejakym stimulacnym protokolom (teda beries hormonalne lieky), co je teda sakra zasah pre organizmus. Toto ti pri darcovskych spermiach odpada, kedze sa vstreknu v case tvojej ovulacie.