icon

Máme ísť do toho?

jasmine_3
9. sep 2022

Ahojte. S manželom sme sa rozhodli ísť na kliniku. Jemu vyšla horšia morfologia a mne pozitívne antizonalne protilatky (moja imunita zle reaguje na vajicko) neviem to bližšie vysvetliť, lekárka mi to veľmi nevysvetlila. Pýtala som sa ci su na to lieky odpoveď bola, že kortikoidy, ale ze liečbu mi zatiaľ nenasadi, že skúsime 2-3 krát inseminaciu a potom umelé oplodnenie. Mne to však neide do hlavy. Ak moje telo zabíja vajicko tak ako pomôže inseminacia? Alebo ako pomôže umelé oplodnenie bez potlacenia imunity? Ja sa v tom veľmi nevyznám a tak sa chcem spýtať vás, ktoré ste si tým prešli. Je to správny postup, ktorý mi navrhli alebo len chcú zarobiť? Ako sa také niečo dá vyriešiť?

nnnuuunnn
9. sep 2022

Ja tomu nerozumiem, ale isto nechcú zarobiť na Tebe a urobiť niečo čo nemá zmysel. Nebuď taká paranoidná.

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
sense
9. sep 2022

Ja by som skúsila názor ešte iného lekara

e1i
9. sep 2022

@jasmine_3 určite chci druhy nazor, kludne aj v inom car. Nie je povinnost podstupit iui pred ivf. A ak nemas liecbu je mala sanca na uspech. Ešte doplnim ak su to len vysledky z car ohladne protilátok, tak tie su len z rýchlika a odporúčam ist na reprodukcnu imunologiu, kde ti vysetria komplet všetko. Vlastna skúsenosť. Cochvila uz 2 deti vdaka tomu budeme mať

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
petricka22
9. sep 2022

@jasmine_3 no, podla mna paranoidna vobec nie si. Pokial tvoje telo bojuje s vajickom a zabija ho. Tak mozes byt oplodnena aj borisom kollarom, tak proste o babatko prides. Je to naozaj nelogicke a zazila som sama, ze v car islo hlavne o 💶. Tak sme isli do ineho a tam bol pristup uplne iny. Ivf su dnes velmi zaujimavym kseftom a bohuzial sa vela aj studovanych a dobrych doktorov prizivuje na nestasti zien, ktore miesto toho, aby boli liecene su tlacene do ivf. Neriesi sa pricina, nenastavia liecbu tak, aby to islo prirodzene, ale tlacia kazdu zenu do ivf (cest vynimkam). A toto si naozaj nevymyslam, mam to sprostredkovane od blizkej osoby a aj ja sama som si tym presla…

e1i
9. sep 2022

@bilberryday nie som katolik a ak je blba morfologia, nie je povinnost. To uz davno neplati, to len car zarabaju. Ano moze sa stat ze motyka streli a pomoze aj iui ale málokedy

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
nika11103
10. sep 2022

Baby majú pravdu … my sme boli s priateľom v car, ja pco, on horší spermiogram a už sa s nami nikto nebavil , hneď prefuk a inseminacia ale to hneď doktorka dopredu povedala že to s jeho spermiami nevyjde ale spravíme to ( lebo €€€) a hneď rýchlo už nás sli tlačiť do cyklu nikto sa s ani viac nebavil . A podotýkam že to sme boli naozaj ešte celkom mladší (24,26). Vykašlali sme sa na iui aj ivf, neriešili a po dvoch rokoch čakáme maly zázrak prirodzene , nečakane. Držím moc palce nech vám to dobre vyjde.

lilyianka
10. sep 2022

@jasmine_3 zaujímavé. Napr môj muž mal trosku horší spg a už sa s nami o IUI ani nebavili. Rovno IVF formou ISCI.... 2x neúspešný vklad,potom urobili ďalšie vyšetrenia a zrazu mne nasadili kortikoidy ... tretí vklad taktiež nič...
Pre mňa je CAR tiež v niektorých prípadoch zarabanie na ľuďoch. A nie si pre nich nič,len číslo. Aspoň ja som mala ten pocit. Ešte majú tú drzosť za tie prachy co tam necháš byť k tebe nepríjemný. Mne jedna doktorka "vynadala" pred posledných KET na "koze". To je úroveň. Vtedy u mňa skončili

iorika
Autor odpoveď zmazal
kamoska_z_konika
30. okt 2022

@jasmine_3 daj si vyšetriť reproimunologiu. To co píšeš môže byt reálne...moja endometrioza spúšťa po vklade zápalovu reakciu, zvýši teplotu a zahubi embryo..takže áno žiaľ môže to byť reálne aj u teba