Mesa/Tese
Baby viete mi niektora presne popisat ako ten zakrok prebieha? nepotrebujem vediet ze si treba priniest papuce ale aspon priblizny postup zakroku, ci a co rezu, tahaju injekcne alebo ako
Dakujem
@kika9981 ano, MESA (aspirácia mikroepidymového spermatu)
Jedná sa o mikrochirurgické odsávanie spermií z nadsemenníkov - operácia, ktorá sa vykonáva v prípade poruchy prenosu spermií medzi semenníkmi a močovou trubicou. Výkon sa až na výnimky vykonáva v celkovej anestezii otvorenou cestou, tj. cca 3 cm dlhým rezom na miešku sa získa prístup k nadsemenníkom a pipetou sa z kanálikov odsaje tekutina. Výsledky sú podrobne analyzované v embryologickom laboratóriu. Ak sa nájdu živé spermie, sú použité na oplodnenie vajíčok pomocou metódy ICSI.
TESE (Testikulárna extrakcia spermií)
V prípade, že technikou MESA neboli získané žiadne spermie, pristupujeme k technike TESE. Ide o zákrok, ktorým sa môžu spermie, ak sú tvorené, získať z kanálikov zárodočného epitelu v prípade, že nie sú schopné uvolnenia alebo prenosu do nadsemenníkov.
Táto výkonnosť nadväzuje na predchádzajúcu operáciu MESA. Z malých rezov v obale semenníku sa získa malé množstvo tkaniva semenníka. Získané tkanivo je ďalej spracované v laboratóriu. Ak v embryologickej laboratórií zistia živé spermie, sú použité s použitím metódy ICSI na oplodnenie vajíčok.
A bolo nám povedané že ak sa nenájde v jednom semenníku, pozerajú aj druhý.
Snáď som ti pomohla
Ďakujem to už viem ale chcela som také čo potom a atak ste to podstúpili?
Tiež ma zaujímalo ten postup a čo treba čo to je už vieme

@zuzux27 to by zaujímalo aj mna,zistila si niečo prosím?