Mrazenie spermií a počet pokusov s jednou vzorkou
Ahojte, máme pred sebou mrazenie spermií a následne nás čakajú pokusy o IUI. Partner je často v správnom čase na nesprávnom mieste, preto to chceme skúsiť touto cestou 🙂 Chcela som sa spýtať skúsenejších, na koľko pokusov postačí jedna vzorka. Nemám predstavu, koľko ml/miliónov spermií sa dáva pri jednom IUI alebo ako to funguje. Spermiogram je veľmi dobrý. Objem bol pri vyšetrení rozdelený na polovicu, takže v skutočnosti by bol 4-5 ml a teda celkový počet spermií by mohol byť až dvojnásobný. Ďakujem

@wejuska7910 túto vzorku sme nemrazili, to bol len spermiogram a delili ho iba preto, že ak by boli zlé výsledky, dal by sa dorobiť podrobnejší.
Preto sa pýtam niekoho, kto má skúsenosti už s mrazením, že či napríklad sú štandardom v cene 2,3...5.... slamiek/pejet.
Aha tak,no to neviem resp.som nepocula zeby na dvakrat mrazili spermie.mali sme iui a normalne cely objem davali ale my sme nemrazili.myslim ze pejety sa pouzivaju len pri mrazeni embryi
Urcite to nieje takto ako pri ivf,podla poctu slamiek ani nic nemas v cene,platis za mrazenie,ak by ste davali dvakrat mrazit tak dva krat zato mrazenie aj zaplatis
@wejuska7910 práve, že som čítala, že sa to delí, aby sa dala to dalo použiť na viackrát 🙂 nevadí, opýtame sa. Nerada by som dala 300e za to, ak to je na jeden pokus iba.
Aha no tak skuste v car sa opytat
Inak, ja vážne nerozumiem, prečo má MK neustále potrebu meniť nadpisy na také, ktoré nezodpovedajú otázke. Vôbec sa nepýtam na cenu, tú si viem pozrieť na stránkach každej kliniky. Zakaždým mi zmenia nadpis a úplne odveci 🙈
prosím, môžem sa opýtať na akej kliniky ste toto riešili? dik
@katarinka_ nakoniec na žiadnej, skúsili sme raz IUI s čerstvými spermiami a teraz ideme na IVF.

A co vam povedali?ze to mrazia na dva krat?platili ste dvakrat mrazenie spermii?